Ont i ryggen

Känner av korsryggen. Kanske skulle ha suttit en stund på jobbet idag. Är tveksam till att gå på friskis och svettis idag. Får se hur det känns när jag vilat en stund hemma. Missade ju förra veckan så det skulle samtidigt känas bra att komma iväg idag.

Ska stretcha lite nu får vi se om det hjälper!

Wickie!

Svårt val?

Började ju idag med pulver på morgonen. fram p lunchen var jag hungrig så jag tog en "pulver"soppa + två knäckemackor.
Mamma är hemma och bakar och kommer nog att laga mat tills jag kommer hem. Känns svårt att inte äte en liten, varm och nybakad macka och smaka mammas mat. Finns det nygräddat bröd tar jag en liten macka och liten portion av mammas mat.
Det handlar ju om proportioner... och portioner...

Wickie!

Sovit gott

och trött i kroppen men inte lika ledbruten som igår.
Med den tuffa träningen som var igår vore det konstigt m jag inte kände det i kroppen idag.
Har också börjat på en pulverkur, tänkte köra pulver idag och imorgon och kanske på fredag. Jag hoppas på det viset vända trenden och komma en bit påväg mot under 90kg. Det skulle kännas som en stor seger. Under flera år har jag gjort förösk att gå ner i vikt och kommit så lågt som 92-93kg. Därfär känns det lite extra viktigt att komma under 92kg för att visa för mig att jag kan. Att jag inte är fast på denna vikt. Kroppen är kanske van att stanna här? Man vet ju inte riktigt hur man funkar. Så därfär är det psykiskit viktigt att jag kommer längre ner för fortsättnigen.

Må gott!

Wickie!

Orkar inte?

Nu har jag suttit framför datorn en stund efter löpningen så nu käner jag inte alls för att gå upp och duscha. men det är ju enda sättet att komma isäng så det gäller nog att lätta på ändan och masa sig upp.

Hörs imorgon!

Wickie!

Det gick!

Men, idag var det tungt att springa. Trodde ändå att jag låg ganska högt i puls men gämfört med förra gången är det inte så mycket bättre, in zone var högre men annars är de flesta siffror lägre.
Men med tanke på att det gick så hemskt trögt är jag ändå nöjd. Jag är nöjd att jag kom ut och att jag sprang på i Ok tempo. Det är bara två dagar sedan jag sprang senast och igår lassade vi av två lass hö + att idag var jag hos Naprapaten. Det var också väldigt varmt idag - hela dan. Vi hade jätte varmt på kontoret och det var varmt fast klockan var halv 9  när jag startade.

Så bra gjort till mig!!!!

Wickie!

Varmt!

Ventilationen verkar ha lagt av så här på kontoret är det varmt! Längtar ut i solen! Hoppas ni njuter av den! men nästa vecka är det semester!

Wickie!

Som jag trodde...

Det var ingen höjdare att kiva på vågen när jag gjorde det imorse. 93kg! +1! men jag vet ju att jag ätit mycket sista veckan och träningen måste ju bygga en och annan muskel också ;-)
Ska försöka tänka mig för lite extra framöver - kanske ta några dagars pulverdiet för att komma loss ur just vikten runt 92-93kg, känns som om jag fastnat här. Vi får se hur det ser ut framöver.

Wickie!

Omöjligt

att träna idag tänkte jag när jag vaknade imorse. Att lassa av två lass hö tar på krafterna och man använder muskler man inte visste man hade - idag vet jag!
Men nu när jag ledat upp kroppen lite känns det bättre. Så jag komer ge mig ut ikväll på vecka 3 pass 2 så får vi se hur det går.
Veckan framöver är ganska fullspeckad - vi får se om jag hinner med att åka på friskis imorgon.

Wickie!

Klen inte på vågen imorse...

eftersom jag haft tre lördagar denna veckan. Fredagen var lördagsgodis dag , lördagen var lördag dock utan godis och gårdagen var lördagsgodis dag. Tänkte vänta till imorgon med att väga mig så det mesta har passerat kroppen...
Känns bättre så...

Wickie!

En historisk dag idag

Jag träder in i livet som TONÅRS förälder! Låter gammalt men känns ok.

vi firade henne igår och hon var så nöjd för hon fick örhängen, leksakshästar och PENGAR! Vi letar efter en ny telefon åt henne, hennes gamla börjar ge sig. Men den som värnat på något gott väntar aldrig förlänge!

Wickie!

Tilltaget räckte inte...

Jag tog en annan väg så jag skulle kunna springa lite längre idag men jag vände för tidigt. jag är som en gammal häst, det går alltid fortare på hemvägen!
Men träningen gick trotts detta bra. det var nedvarvningen som blev lite avkortad. har inte kollat pulsklockan ännu men tror att medelpulsen låg liete högre än tidigare och det är ju bra men samtidigt stoppade jag klockan innan nedvarvningen och det drar ju upp pulsens medel... Ska föröka avbryta innan nedvarvnigen fortsättningsvis också så jag får gämförbara värden-
Som sas i slutet på programmet så borde man nu märke någon förändring och att man springer fortare kan vara en grej och jag tror att jag springer lite fortare än jag brukar ha gjort. Märker ju också att jag kommer längre och längre på ina rundor. Lite synd att jag inte har en uppmätt slinga men jag insåg att om några veckan kanske det tar till Gimo och tillbaka att fixa programmet så då kanske jag kan springa Döcksta - Risinge- järnvägsbron - Gimo- Lugnet och hem! Har för mig att det är ca 13 km så med lite uppvärmning m.m. kan det vara en slinga så man slipper vända.
Nästa löparvända ska jag nog ta runt roddarne. Lätta varvet - tredje passet kanske jag tar jobbiga varvet då man springer uppför den låååånga backen.

Känns skönt att ha varit ute nu på morgonen och att dett känns som om jag gör framsteg!

Wickie!


Morgonstund har guld i mun?

Klockan är 08.50 och jag ska ge mig iväg på vecka 3:s första pass. Käns som om sängen vore ett skönare alternativ men jag hinner inte springa senare på dan så för att hålla schemat måste jag ut. Visst är jag duktig!

Hästen har dock fått vila de senaste dagarna och jag har heller inte gjort någon annan träning men, men man kan inte hinna allt - alltid.
Idag är det klockstapelsfest och vi ska fira maria som blir tonåring imorgon!

Rapport om hur träningen gått kommer senare.

ha en skön annandag midsommar!

Wickie!

Glad midsommar!

maria och jag ska packa och rida medans uffe, erika och Elin ska på brännboll i Väddika. Sen ska vi till Uffes kusiner i Östhammar för en lugn kväll med sill och grilllning. Det är lite svårt att få tag på svenska jordgubbar utan att bli ruinerad så jag har gjort en frusen jordgubbs mousse till efterrätt! Jag har ju lördag idag!!!

Ha en underbar midsommar!

Kram

Wickie!

Ingen crosstraining

- visst kan jag fina ord! i onsdags blev det inte tid och inte igår heller eftersom vi var i Uppsala hela dan. prioriterade också att vara ute med unghästen en stund båda dagarna. kanske det kan bli någon annan dag.
Är glad att jag sprungit enligt planen i alla fall.

Wickie!

Morgonlöpning

Har just kommit tillbaka från sista passet, andra veckan. varmt och skönt (?) så jag sprang i bara shorts och BH - lite solbränna på köpet hoppas jag.
Pulsen är på ungefär samma nivå men maxpulsen under löprundan sjunker och det är svårare och svårare att komma upp i över 160. Är det ett bevis på det jag alltid har upplevt att jag gärna springer långt men inte fort? Vill ju gärna någon vända under rundan komma upp i puls över 160 för träningens skull, behöveer ju lära mig att springa fortare och då behövver jag komma upp i puls.
På söndag är det vecka 2:s första pass. vi får se hur pulsen ser ut då.
Funderar också på om benen behöver några dagars längre vila för att komma ikapp eller om jag kommer att bygga bra muskler med programmet fast det hela tiden kommer att kännas som om jag inte har ork?

Duschen väntar!

Wickie!

ytterligare en träning genomförd

som bevisar att jag inte kan räkna! Det var inte alls 5 x 4 minuter - det vad 6 x 4 minuter! men det gick. Ser på pulsklockan och den trend jag får att jag tenderar att springa föriktigare och försiktigare - pulsen blir lägre och lägre, vliket den inte borde bli eftersom svårighetsgraden ökar och jag verkligen försöker jobba på ordentligt. men nu ser jag det ju tydligt och kan aktivt kämpa med detta.
Funderar på att lägga in ett pass av mitt andra intervall program. Det tränar mera snabbhet och bygger specifika löparmuskler med hjälp av indianhopp, bensparkar och knälyft.

Är ändå nöjd med gårdagens träning.

Blir ingen Friskis och svettis idag för vi ska bort så jag kör nog ett av mina DVD program, platt mage stark rygg ligger bra till. bra magmuskler hjälper löpningen och det var magen jag fick träningsverk i efter förra veckans friskis pass.

Hoppas ni också har strålande sol!

Wickie!

Första doppet

är avklarat!
Inte av mig utan av Erika. Vi hade lunchpromenad till stranden med lunch idag och då kunde ju Erika inte hååla sig naturligtvis. Hon klädde av sig och gick i till strax över knäna - därefter satte hon sig på huk så hon blev blöt nästan hela hon!
Tur jag hade min fleece kofta med mig!

Hade ni vågat?

Wickie!

Fortfarande oinspirerad

men idag har jag en solstråle med på jobbet - Erika är med!
Hon gör gubbar av våra papp muggar och ritar på whiteboards! Tog med film och datorn men vi får se om hon hinner med dem!

Wickie!

Kissnödig

stup i kvarten. eftersom jag har tråkigt och inte kan tröstäta - tröst dicker jag bubbelvatten! Men mycket vatten är ju bra!

Snart är det dag att gå hem...

Wickie!

Tappat sugen

Fint väder ute och lång och tråkig startsträcka på det jag ska göra just nu så jag står helst och tittar ut genom förnstret.
Många är på semester eller andra uppdrag så det är nästan för lungt här i korridoren - till skillnad från flyttkaoset som var häromdagarna...
Nu vet ni att jag har tråkigt så nu kan jag återgå till jobbet!

Hoppas ni har roligare!

Wickie!


Mamma inte redo

att skicka 12-åringen till Stockholm med en kompis. Men eftersom kompisens syster på 22 år är med är det svårt att säga nej.
De har fått biljetter till Twilights promotios turné och ska till Johennsehov ikväll. De åker vid 11 för att hinna in i den nya affären med Twilight prylar innan...
Otroligt vad en film kan få ungdommar att snöa in på kändisar och prylar. Maria är ganska lugn inför händelsen och kommer nog inte att handla så mycket men kompisen verkar lite tokig i detta sammanhang...
Men det är samtidigt roligt att de har något att göra på sommarlovet. Kompisen ska komma hem till oss och sova så inte hennes föräldrar behöver ut med bilen inatt för att hämta. Skönt att få hem jäntorna så man kan sova gott - tur att man bor nära busshållsplatsen!

Wickie!


Veckans invägning

visar en liten men stadig kur nedåt. 92,0 idag mot 92,2 förra måndagen.
Men med ökad träningsdos hoppas jag fortsätta nedåt i lite snabbare takt. jumindre vikt att bära på jui närmare målet på milen unter 60 min kommer jag!

Ha en härlig och solig dag!

Wickie!

Hästen är motionerad

Äntligen tog jag mig tid och pysslade om hästen.
Först red erika Cosmos. Hon ville hoppa men var inte modig nog att driva på Cosmos så att han hoppade utan han stannade och masade sig över bommarna fot för fot! erika blev inte glad på mig när jag tvingade henne att driva på honom men till slut gick det bra - hon kan bara hon låter bli att vara fånig.
Sedan tog jag in Ebano och pysslade och longerade. Jag fick  honom att gå i alla vattenpölar fast han inte ville. Han begrep inte att han bara kunde ha längt steget en aning så hade han sluppit trampa i vattnet - men inte, han plaskade i varje gång!
Vad kommmer det sig att halvblod föds utan riktig hjärna? Hade hoppats att han skulle ha ärvt lite av sin mammas intelligens men så verkar det inte ha blivit - det kasnke kommer senare?

Sov gott! 

5 x 4 istället för 4 x 5

Jag trodde att jag skulle springa 4 instervall på 5 min idag men det var 5 intrevall på 4 minuter - och det är psykiskt tufft men jag gjorde det!
Fast löpminuterna är lika många blir det jobbigare med fler intrevall. men idag gjorde jag första passet på 2:a veckan. Känns bra!

Fick inget regn på mig - vilket är otroligt eftersom det har kommit skurar mest hela tiden idag- vissa har varit rena skyfallen!

Imorgon blir det vilodag - kanske liten stund i massagefotöljen!

Må gott!

Wickie!


Lite seg

idag också men kasnke mest för att jag tittade på kungabröllopet tills de dansat brudvals - sådaä kl 1 och sedan såg en film om Beatrix Potter. Var inte ett dugg trött, bruka annars somna lätt när TV:n går.
Men har legat till 10 så jag har sovit ganska länge ändå.
Vädret är inte upplyftande, växlande molnighet med ganska myckat ljus men ingen sol och skurarna avlöser varandra.
Jag hoppas det blir uppehåll till i em då jag tänker ut och träna.
Åt inget godis igår, om man inte rälnar jordgubbar, bigaråer och annanas. När ungarna fick lördagsgodis och deras påsar stod lite varstans i köket var det frestande många gånger och autopiloten var påväg att föråda mig flera gånger - men jag klarade det. Så nu har jag midsommarafton räddad - om jag nu klarar mig till dess...

Ha en bra dag!

Wickie!

Tränigsvärk och seg

Efter naprapaten och friskis har jag träningsvärk i magen och ryggen. Efter löpningen igår är jag seg i benen. Får se om jag tar nästa löppass imorgon eller om jag spar det en dag till för att få en dags vila extra.

Det har regnat här inatt men nu skiner solen! jag hoppas att det blir lagom väder för bröllopet idag. Som Lotte Bromé så klokt sa, man ska kanske inte hoppas få bara sol - regn i brudkronan ger ju lycka ;-)

Får främmat inför bröllopssändningarna idag. Mor har främmat i från Västergötland som vill titta och mor och far har ju ingen TV... Så det blir fika - som jag inte kan äta eftersom jag måste spara mitt lördagsgodis till midsommar! Men det brukar gå bra. 
På jobbet var det tårta två gånger igår och jag åt bara banan, utan problem!

Ha en fin dag!

Wickie!

konfunderad

Var rejält trött efter jobbet igår och idag. Naprapatbesök och träning gör sitt. Satt nog en timma eller mera i vilstolen på utbygget och dåsade efter maten. Hade ju bestämt att jag skulle träna och jag ville inte ge mig. Jag ska ju klara milen på under 60 min innan sommaren är slut och då kan jag inte ligga på latsidan eller hindras av att jag är sömnig.
Till slut tog jag mig i kragen och gick för att byta om - det var hur segt som helst att gå upp för trappan, funderade alvarligt på att lägga mig och sova istället - om jag inte skulle må bättre av det... men jag bestämde mig för att ge mig ut, inte ge upp, skulle jag inte orka fick jag gå eller ringa efter skjuts.
Började med att utfodra en av hästarna som är sjuk - lagom uppvärmning.
Startade MP3 programmet lite tidigare än förra gången och kände mig seg men OK. Under första löpintervallet kom jag upp i en puls på 150-155 och det gick ganska bra. Insåg sedan att jag sprang långsammare än jag brukar vilket kanske inte var så förvånande men beslöt då att i alla fall försöka komma upp i en puls över 160 någon minut av varje itervall. Detta var inga problem och gjorde ochså att jag "sprang ikapp" de metrarna jag startat tidigare och sprungit saktare ibörjan!
Den sista intervallen var riktigt seg men inte undra på om jag ökat tempot mot min bekväma lunk.

Det som nu gör mig konfunderad är att jag trotts att jag var helt slut innan och knapt orkade upp för trappan kunde öka tempot och jobba på ganska bra utan större problem?

Hur funkar kroppen? Hur funkar jag? Det sägs att man ska lyssna på kroppen men om man inte förstår språket hur gör man då?

Någon som har tips?

Wickie!

Inte som jag tänkt...

Idag ska jag springa första veckans sista pass och jag tänkte att jag kunde ha gjort det imorse. Varje morgon de senaste veckorna har Saga, vår gamla hund, väckt mig för att gå ut och kissa. Hon har haft en av sina återkommande urinvägsinfektioner och trotts penicillin har hon fortsatt att vilja ut, hon som normalt sover längst i familjen - ungarna brukar kunna klättra över henne och man får tcvinga ut henne på mornarna!
Så min tanke var att jag skulle ut och springa när hon väckte mig - men då valde hon att inte väcka mig! Så jag får ta löprundan ikväll istället - i regnet...
Men det får gå det också!

Må gott!

Wickie!

Fått en rejäl omgång?

Det känns som om jag blivit misshandlad...
Friskis och svettis igår, 30 min i massagefotäljen efter lunch och sedan ett besök hos naprapaten! nacen har varit stel länge och det satt hårt men jag hoppas att min nuvarand känsla är övergående - till något bättre.

Ett förtydligande: Jag speinger inte idag 10km under 60 min - det är mitt mål att göra det innan sommaren är slut.

Må gott!

Wickie!

Ny anmälan gjord!

Nu banne mig ska jag se till att det blir av. Milen ska tas på under 60 min någon gång i sommar. Har just anmält mig till Hässtebyloppet! Någon som hänger med?

Hej Wickie!

Tack för din anmälan till Hässelbyloppet 2010

Tävlingen arrangeras den 10 oktober 2010 och du är anmäld i klassen Damer motion 3.

Vi ses!

Wickie!

Ryggen

är öm! Tyckte inte det var många ryggövningar men det känns i ryggen. Att ha ett naprapatbesök idag känns som bra timing - jag är muk och uppvärmd.
Ska nog lägga mig i massagefotäljen en stund också innan jag åker.

Här skiner solen!!!

Kram

Wickie!

Mitt första

Friskis och svettis progran är genomfört! Känns att kroppen har fått en genpmkörare. Imorgon ska jag till naprapaten och det sista passet i Freeway to 10k:s första vecka ska jag försöka med på fredag (om inte naprapatbesöket sätter stopp). Så hittills håller min planering.
Nu är det duschen och sängen som hägrar!

Sov gott!

Wickie!

Träningstips

Hej!
Här kommer ett träningstips för magen - enkelt och genialt! Provade som hastigast och tror inte jag skulle klara en minut som de tycker att man ska göra minst!
Kolla länken:
http://mabra.com/har-ar-varldens-mest-effektiva-magovning/

Lycka till!

Wickie!

Fel av mig...

Jag har gjort en vettig grej på jobbet idag!
Jag har anmält mig till iForm loppet 10km den 11/8. En bra upptakt till tjejmilen! Sen kanske det blir Hässelbyloppet också vad det lider...

Wickie!

Flytt kaos

Just nu blir det inget vettigt gjort på jobbet. Vi ska omorganisera oss och många av oss ska byta kontor. Själv får jag "bo kvar" men min rumskompis ska flytta ner en våning och jag får en ny rumskompis. Ska bli spännande att se hur det blir.
Men eftersom det bara fins något enstaka tomt kontor blir det en stor logistisk utmaning när nu flyten drar igång samtidigt som semestrarna har startat...

Skönt att slippa packa...

Wickie!

Planering

av 10 träningsveckor med Freeway to 10k och lite friskisgympa.
Planen sträcker sig över drygt 10 veckor men ger ändå ett spann på ca 2 veckor innan tjejmilen så det känns som en rimlig planering.
Inser att praktiska saker i livet gör att planeringen inte kan hållas till 100% så jag ska nu föröka använda denna planering som en grovplan och sedan finplanera en vecka i taget - en planering som då ska vara realistisk och som det ska mycket till för att jag ska ändra.

Nu ska banne mig milen på iúnder 60 min bli verklighet!

Hoppas att jag kan fortsätta min viktminskning också - 10 veckor med -0,5kg i vekan ger 88kg under tjejmilen går det riktigt bra kanske jag kommer ner i 85kg! Vilken seger det skulle vara!

Men första prioritet är träningen och godisutmaningen vilket faktiskt räcker ganska långt!

Wickie!

Inte veckans sista pass igår...

men jag gjorde ett pass! Kändes dock trögt och tungt så jag har beslutat att köra detta pass en gång till för att inte öka för fort. Ska också föröka åka på friskis och svettis utomhusgympa imorgon. Behöver göra något annat än bara springa och utegympan verkar trevlig. Ger en genomkörare av hela kroppen och det känns bra, kanske jag kan få med latmasken Maria också?
Alla tekniska prylar jag har när jag tränar retar mig.
- Mobiltelefonen är med ifall jag behöver ringa efter hjälp eller barnen behöver nå mig och den ligger mest i fickan men jag hör den sällan när den ringer.
- Mp3 spelaren är också OK, förutom att musiken i freeway to 10k är så tekno att jag nästan får huvudvärk av den. Ska prova någon vecka till men får kanske fundera på en annan lösning för intrevallerna.
- Sen är det pulsklockan och den glömmer jag att starta. Bästa gämförelserna får man ju om man startar den vid samma tillfälle varje träningspass men det blir alltid olika. Måste hitta ett smart sätt att få in en rutin där.

Ha det gott!

Wickie!

Dagens vikt 14/6

92,4kg, 0,4 kg mindre än förra veckan - skönt at det fortsätter åt rätt håll!

Wickie!

ingen träning igår

eftersom vi höll på i trädgården och jag kände mig lite mör av det.

Så det blir ikväll istälet. Gång tre av första veckans pass.

Wickie!

Strongt gjort

om jag får säga det själv. Gick upp tidigt i morse och gick ut och sprang. Lite stel och tråkigt väder men det gick bra. Hade fixat MP3 spelaren ockå så nu hade jag hela programmet.
Skolavslutningarna gick bra - Erika spelade fiol så fint! De har en jätte duktig fiolfröken.
Skönt hos naprapaten var det också-
Nu på kvällen har vi varit ute med Cosmos och åkt sulky- Elin kratsade hiovoarn själv och blev mallig som en klockarkatt!
Hoppas ni också haft en bra dag!

Wickie!

Massagefotöljen

har jag använt idag och imorgon har jag tid hos naprapaten. Provade 3 olika program i massagefotöljen idag, ett för stela axlar och det var superskönt.
Imorgon är det skolavslutning och jag är ledig - skönt det också!
Imorgon är det också dax för andra passet på träningsprogrammet. Får nog gå upp tidigt och sprionga för det är avslutningar hela dn och sedan naprapatbesök och efter det vill jag inte springa.

Ha en bra dag!

Wickie!

Stel

i kroppen. Borde göra ett besök hos naprapaten för jag har några kotor som sitter snett i nacken, muskler som protesterar mellan skuldrorna och så är jag stel i ändan o ner i låret.
Får slå dem en signal idag men det känns bra att ha börjat springa igen.

Wickie!

Nu är det gjort!

och det gick bra!
Visst blev jag trött och det var lite tungt men det gick bra trotts en massa saker:
- Jag hade behövt skidglasögon och munskydd pga alla småknytt. Myggen var inte så farliga bara man rörde på sig men det var massor med små insekter i luften.
- Av någon anledning var inte hela träningspasset med - den sista intrevallen var inte med - men det gick ändå.
- Musiken var lite i modernaste laget- teckno aktig och DJ-ad så jag ibland kände mig låghalt pga att de behandlade musiken lite lustigt.
- Tempot under gångintervallen var så snabb och så teckno att man kände sig som en robbot. Robotwalk? Kändes och såg säkert komiskt ut...

Ska försöka lägga över hela programmet igen och testa någon mera gång innan jag "spolar" musiken men jag är tveksam. Tyvärr verkar denna version inte finnas utan musik men man kanske kan göra något eget.

tror nu jag ska vila till på fredag och köra en vända till då.

Nu är det duschen och sängen som gäller!

Sov gott!

Wickie!

Laddar inför ett träningspass

både psykiskt och i MP3 spealren.
Ska prova C25K:s program mot 10km. Första veckan är det 5 4 min intervaller man springer med 2 min gång emellan. Jag ska testa i alla fall...
Rapporterar senare om hur det har gått.

Wickie!

Pratat med doktorn

Och han sa att jag "är frisk om jag känner mig frisk". Det finns inget bra sätt att kolla för testen idag skulle visa resultat som om jag fortfarande har Borelia. Hans  förslag var att återkomma i september för att kolla - då ska värdena ha gått ner så att det syns att jag haft eller jag har Borelia.
Så jag fick klarteckan at börja träna. Ska föröka komma ut på första rundan ikväll!!!

Må gott!

Wickie!

Gödslat med hinkar?

Igår ställde vi ut vattenhinkar till hästarna. Dem fick jag gå runt i hagen och samla ihop nu på kvällen. Hästarna gillar att leka med dem! Tur att jag har en större balja som de normalt inte kan leka med.
När jag hämtade hnkarna ville de leka med både dem och mig - de är som små barn!

Må gott!

Wickie!

Ännu en god fruktsallad!

Ikväll bjöd jobbet på trerätters middag. Laxmousse till förrätt, grillbuffé till varmrätt och en okänd pannakotta mec lite jordgubbar till efterrätt. Jag bad om en "ren" fruktsallad till efterrätt och drog en vinstlott om jag ska lyssna till vad de andra sa. Många gillade det inte och flera sa att det smakade kaffe...
Bingo för min del med goda jordgubbar och annan färsk frukt. Ibland är utmaningen en riktigt bra grej!

Wickie!

YES 2!!!

Vi har avdelningskonferans på jobbet denna veckan och idag ska vi ha en kvällsaktivitet och middag. Imorse fick vi reda på lite mer än att vi skulle ha en varm tröja och promenadskor. Vi ska göra en grej jag har velat göra länge - få en guidad tur nere i Dannemora gruva!

Ska bli superkul - grottor och historia - jag hillar båda!!!

Hopaps at ni också får två glada överaskningar idag!

Kram

Wickie!

YES!!!

Ställde mig på vågen imorse. Dagen vikt skulle ju bli en ny startvikt och vågen stannade på 92,6 och det kändes riktigt bra!
Trodde annars att jag skulle ha gått upp en massa. Känns bra att kunna starta härifrån. Har telefontid med läkaren imorgon och utifrån vad han säger ska jag ta tag i motionerandet.

Må gott!

Wickie!

Tjej med otur!

Igår åkt Erika iväg till faster AnnMari och Kjell:s sommarstuga för at gräva mask och få låna ett fiskespö av Kjelle inflr skolans fisketur till Gimo dammen på tisdag.
En stund efter att de åkt kom hon hem stortjutansdes! Han hade ramlat och skrapat knät! Ett riktigt präktigt skrubbsår som sved ordentligt. Jag tvättade mat tvål och vatten och sen gick gon och letade reda på mina gamla kryckor...
Det var hemskt synd om henne! På kvällen lekte hon med lite andra barn och då gick det bättre en stund. I morse när såret var stelt var det illa igen men hon ledade upp det under dan. På em skulle de göra ett nytt försök med mask och spö - med samma resultat!
Denna gång var båda knäna skrapade! Jag skickade henne i duschen och tvättade så gott jag kunde men nu är det illa och hon vill ha en rullstol!
Blir nog lite gnäll några dagar men som det mesta annat går det över med tiden!

Wickie!

Nationaldagen ordentligt firad!

Vi var med på nationaldagsfirandet här i Hökhuvud och sedan på Hembygdsföreningens 20-års firande.
Jag guidade et 10-tal intreseerade runt i kyrktrakten och fick visa flera Hökhuvudbor på saker (stenhögar och gropar) som de inte visste fanns. det är alltid roligt när man har folk med som gått mycket i markerna men inte vetat vad de passerar.
Flera var också historiskt kunniga om trakten runt omkring och kunde komplettera med information. Jätte roligt.
Jag, Maria och Elin åt middag i solen på altanen. Härligt!
Guidningen gjorde att jag bnrände mig lite, penicillinet gör huden solkänslig och jag tänkte mig inte för. Men det är inte värtsa sortens bränna så jag överlever.

Wickie!


hemma igen...

Och första natten gav inte mycket sömn. elin och rika turades mo att vara vakna...
Men inatt har jag sovit både länge och gott.
Solen skiner och vi har klippt gärs och jag håller på och tvättar. tusen saker som behöver göras och inte riktigt lika mycket tid, men man hinner det man hinner!

Må gott i solen!

Wickie!

Bohus fästning

Har jag varit på guidad tur på. Jätte instressant med dessa "gamla stenhögar". jag är inte så duktig på vår svenska historia men gillar historiska platser. efter många guidade turer på massa olika platser och lite egna vandringar börjar jag i alla fall känna igen lite av händelserna. Kungarna och krigen kanske nöts in och fastnar någon dag!
Är farsinerad över hur folk ledve och verkade på dessa platser.

Hoppas ni också gjort något kul idag!

Wickie!

Superduktig!

Är vad jag är!
Det har varit mycket fikabröd m.m. dessa dagar men också mycket frukt. Idag bjöd de på en jätte glass bakelse som såg supergod ut men jag avstod! Efetr middagen idag var det chokladmousse men jag bad om fruktsallad! Den innehöll supergoda jordgubbar!
Känner mig nöjd och duktig!

Wickie!

Mycket efterrätter...

Både efter middagen igår, god choklad och idag ett helt efterrätts bord efter lunchen, stor och god kaka till kaffet var det också!. Det är tur att de har mycket frukt och grönsaker också! För jag har varit frestad men varit duktig och tagit frukt och melon istället för kakor och efterrätter.
Jag ska köpa lite nötter i em för att ha om frestelsen blir för stor.
Hoppas ni har lika fint väder som vi har.
Kram

Wickie!

RSS 2.0