tidig sänggång

och sovmorgon.
Vi börjar inte konferansen förrän kl 08,30 imorgon och jag är redan färdig för sängen. Jag har lite lätt huvudvärk så det ska bli skönt att krypa ner mellan lakanen och sova gott i många timmar.

Sov gott!

Wickie!

Ingen invägning idag...

Valde att strunta i vågen idag. Det visade ju på en negativ trend sist och med penicilin och sviktande motivation och ingen motion så tänkte jag låta bli.
Nästa måndag när penicillinet är uppätet får bli en ny startvikt.
Hur det ser ut idag kändes inte viktigt. Jag hade bara blivit nedstämd om jag gått upp mera och då var det bättre att inte veta.
Mamma kollade blodtrycket igår och det var 60/120 so undertrycket har gått ner igen vilket känns skönt.

Wickie!


Framme!

Efter att ha åkt buss, tåg, tåg och sedan buss igen är jag nu framme på HotellFars Hatt i Kungälv.
Solen skiner och sytenerna blommar för fullt - härligt. JAg får våren rvå gånger eftersom det inte är lika långt gånget hemma.
Vi har konfererat en stund nu och ska strax äta.
Till fikat i em var det flera kakor och goda tårtor men jag var duktig och avstod! Det fanns som tur var ett stort fruktfat intill godisskålen utanför konferansrummet.
Jag har varit flitig besökare i den stora skålen!

Ha det gott!

Wickie!

Äntligen

är fönstren på utbygget putsade! De blev så fina att de knapt syns! Maria höll på och gå rakt in i en ruta - det kallar jag gott betyg.
Jag och farmor har blivit firade idag och snart ska vi till mormor! Viktigt att komma ihåg alla. Skall ringa min mormor också ikväll innan jag packar inför göteborgsresan.

Hoppas ni också gjort något bra idag!

Wickie!

Furuvik och dans ute...

Har varit i Furuvik med barnen idag. Kyrkan bjuder alla kyrkis och pyssling barn och vi föräldrar och syskon fick åka med för en liten slant. Även Maria var med!
Dagens höjdpunkt för barnen var nog när de fick klappa en orm under den guidade turen. För mig var det häftigare att mata kamelerna.
Nu ska jag strax åka till bygdegården där de har dans ute i paviljongen ikväll. Dansar någon dans och åker sen hem och sover, barnen har bakat och förbereder morsdagfirande så man måste vara pigg!

Ha en trevlig helg!

Wickie!

Trött

som man är när man har jobbat med kroppen. Det känns skönt att vara trött på det viset och inte av utmattning pga sjukdom.
Har idag planetarat alla blommar jag köpr och ska föröka att inte köpa fler - men känner jag mig rätt kanske jag ite kan låta bli om jag går förbi någon fin.
Känner mig trotts tröttheten piggare och gladare eftersom jag har hunnit få lite gjort. Ska föröka putsa alla fönster på "utbygget" i helgen - efter det kan jag känna mig riktigt nöjd eftersom jag har velat ta mig tid till det länge!

Trevlig helg!

Wickie!

Sega ben

efter en promenad igår och en idag men jag könner mig starkare och det är skönt. nu tittar solen fram och det är riktigt varmt. Ska till öathammar och handla en sväng.
Hoppas ni också har sol!

Wickie!

En ganska bra dag.

Har varit ute mycket idag och planterat en massa blommor. Känns skönt att det blir lite fint runt omkring. Har också sorterat lite tvätt ovh int överätit lika mycket som de senaste dagarna.

med andra ord en ganska bra dag...

Skulle behöva flera sådana dagar nu...

Kram

Wickie!

Hoppas det går att kommentera detta inlägg - har varit tubbel med förra...

Seg idag

känner mig lite orkeslös. Inte så supersugen men tenderar att äta för mycket.
Igår åt jag en hel annanas - gott men i mesta laget. Har också ätit mycket bröd på sistone, det kan förklara att vågen visar en uppåtgående trend.
Ska nu föröka klara av penicillinkuran utan att klappa igenom totalt på matfronten så jag kan börja motionera sedan.
Har fortfarande chansen att klara milen på under 60 min i sommar.

Tack för allt stöd!

Wickie!

Sugen

är hela tiden sugen och umgås hela tiden med tanken att ge upp godisutmaningen. Egentligen inte så sötsugen utan bara sugen på allt utom vettig mat.
Igår var jag på ett möte där det bjöds på köpebullar och köpekakor. Hade inga problem att avstå från deta men tanken fanns där nästan hela tiden och det retar mig. Var så sugen på något att jag poppade popcorn när jag kom hem.

Wickie!

60 min

av tvätt vikande och kläd sorterande. Skulle önska att ungarna slutade växa något år eller två och att årstiderna inte växlade så fort...
Känns skönt att ha gjort lite nytta idag i alla fall. Unnar mig nu 60 min lunch och tänkte sedan försöka "jobba" 60 min igen.
Använder timern i mobilen för att strukturera tiden och det funkar bra när man ska göra tråkiga saker som tar lång tid.

Ha en bra dag!

Wickie! 

Data 24/5

Vögde mig imorse... 93,2 dvs +1kg. Jag skyller på penicillinet och sötsuget som gjort att jag ätit någon macka extra... men det är inte roligt när det blir ett kg åt fel håll...

Wickie!

Mycke frestelser

har det varit under helgen. Lördagsgodiset som jag köpte till ungarna i lördags var farligt frestande. Hade som tur var köpt lite nötter som jag knaprade på istället.
Igår var det ju äntligen lördag för mig och det blev lite smågodis på två små tårtbitar på kalaset, hon hade två tårtor så jag tog en liten bit av varje.
Känner mig sugen mest hela tiden nu och det är lite jobbigt. vet inte om penicillinet kan spela in.

Ska försöka kämpa men nog vore det gott med något sött.... 

Wickie!

penicillin utan sol...

Penicillinkuren ar inledd och det betyder att jag ska vara försiktig med solen. Tur att jag inte är någon soldyrkare! Men med lite solskyddsfaktor kan jag vara ute lite granna.
Ska ägna nästa vecka åt att bli frisk, tvätta och städa så att jag kommer ikapp lite här hemma. Det ska bli väldigt skönt att inte behöva jobba nästa vecka men jag befarar att jag kanske blir mycket trött av penicillintet.
Vi får se hur det blir!

Hoppas ni är pigga och friska!

Wickie!

Begravning

Idag har vi varit på begravning. En fin begravning med mycket sång och musik. Kerstin var med i pastoratskören och har musikaliska släktingar och många framförde olika verk. Kyrkan var fullsatt med människor i alla åldrar.
Mycket blommor och ett fint kort stod på kistan som efter allas våra farväl var överbelamrad med blommor.
Allt från fina bundna buketter till handplockade gullvivor och enstaka liljor.
Minesstunden var i bygdegården och även där blev det musik och tal. Kerstin gillade fester men det hade varit roligare att få gå på hennes 60:års fest...
Många tårar blev det. Inte bara för att jag saknar och sörjer Kerstin utan också för den sorg och saknad som hennes barn och man och övriga vänner känner. När hennes dotter spelade flöjt från läktaren i kyrkan flödade mina tårar hejdlöst. Sist jag hörde henne spela i kyrkan var på vårat bröllop. Livet kan förändras snabt!

Wickie!

Borelia!

Borelia, mycket stress och motion gav envisa förkylningar och konstiga symtom... Alla prover förutom borelia provet visade bra. Ska nu få ett starkare penicillin och äta det dubblet så länge mot det jag åt i vintras så får vi hoppas att det tar död på allt denna gång.
Blev sjukskriven nästa vecka också - skönt attt få tid att hämta kraft och bli av med förkylningen ordentligt. En nackdel med penicillinet är att man blir solkänslig men solskyddsfaktor och lite försiktig skulle räcka. Tur att man inte är soldyrkare...
Ska nu slå ihjäl några mygg innan jag gör kväller!

Må gott!

Wickie!


Härlig utsikt!

Sitter på altanen och pustar ut efter att ha flyttat över 3 hästar till sommarhagen på andra sidan vägen. de busar och rullar och tycker livet är härligt.
Vi har jätte skönt väder så det är härligt här på altanen.
Ska vila en stund nu innan jag ska på utvecklingssamtal med Erika.

Hoppas solen skiner på er också!

Wickie!

Lugn dag

har inte gjort många kop idag men faktiskt städat undan lite på altanen så nu ser det riktigt fint ut förutom att blommor behöver planerat i krukorna men det behöver jag hjälp med. Känns lite konstigt när man inte orkar det man normalt tycker är ingenting!
Men det är grönt och fint ute även om inte solen skiner.

Hoppas ni har en bra dag!

Wickie! 

lite data...

Vägde mig i morse: 92,2 kg.
Blodtrycket idag hos läkaren var 70/110 (eller är det 110/70?).
Har ingen inspiration till att skriva. Ska ta prover imorgon får vi se vad de ger!

Wickie!

less och trött

Imorse när jag vaknade mådde jag faktiskt bättre. Kände mig inte yrslig eller matt. Men det varade bara tills jag lyfte huvudet...
När jag ringde vårdcentralen idag och de frågade vad jag ville ha hjälp med viste jag inte riktigt vad jag skulle svara. Bäst beskrivs det nog med att jag är matt och yrslig. Förkylningen jag haft är bättre men jag mår inte bättre. När jag försökte beskriva det för Uffe sa jag att jag mår som jag mått de gånger jag försökt bada bastu... inte bra!
Imorgon ska jag träffa läkaren får vi se vad han säger. Hem och vila? Vad har man för argument mot en läkare när man har difusa symtom? De har ju inte hittat något tidigare så jag har inte något stort hopp om att de hittar något denna gången heller.

Lite uppgiven...

Wickie!

Trött och förkyld

Har sovit mest hela dan.
Lördags godiset rök idag, det jag sparat, eftersm vi firade Felicias konfirmation idag. Lite smörgåstårta och lite fika. Är trotts allt ganska nöjd med hur jag klarar godisutmaningen.
Ska nu krypa till kojs.

Kram
Wickie!

Förkyld!

Är rosslig i halsen men ingen snuva. Känner samma symtom som i höstas när jag mådde bra men tappade rösten...
Verkar lurt, vi får se hur det utvecklar sig.

Ska nu sova gott!

Wickie!

Ingen efterrätt idag heller...

Igår avstod jag efterrätten för att kunna välja efterrätt idag. Ska jag festa ska jag festa på något jag vet är gott. Men ingen i sällskapet ville ha efterrätt och efterrätts menyn var inte så lockande i värmen. Lite snopet. Funderade på att uppsöka en kiosk för att köpa en glass men skyndade mig in på hotellrummet istället - långt från allt godis och all glass.
Får spara detta lördagsgodis till något annat tillfälle... men lite snopet känns det.

Wickie!

Äntligen!

En stund för mig själv på hotellrummet.
Föregående tre inlägg skrev jag skumpandes på en buss - 8h sittande är inte roligt.
Väl framme var vi försenade och missade första föreläsningen men sen har det varit bra. Ska nu snöra på mig träningsskorna och ge mig ut på en joggingrunda i Kalmar. Det är en ganska mysig grej med nya ställen, joggingskorna och en karta.
Tyvärr känner jag mig liote rsaalig i halsen men som sagt jag tänker inte låta det hindra mig!
Solen skiner så jag ser verkligen fram emot att kommaut en stund.

Ha det bra!

Stadsloppet Wickie

Otränad och delvis oinspirerad, kallt och blåsigt. Förutsättningarna för ett bra lopp med en behaglig resa var små. Men jag tvekade aldrig att ställa upp. Istället för ett mål på vägen mot en mil under 60 min fick detta bli upptakten till en ny träningsperiod.  Orkar jag springa dessa 6,3 km har jag inte någon infektion i kroppen så då är det bara att köra! Orkar jag inte ja då kanske det bryter ut eller jag vet åtminstone att det är något skit i kroppen som måste få läka.

Målet för dagen var att springa hela vägen. Det skulle jag koncentrera mig på.  Blev lite sen i starten men det var ganska bra för nu kom jag bakom alla dem som gick eller bara sprang de första hundra metrarna. Vilket betyder att jag fick springa om dem! Jag brukar annars hamna i skiktet som är ungefär lika snabba som mig i mål men som går och spurtat om vartannat och dom är jobbiga! Hade något sådant gäng runt mig nu också men inte så många som det brukar vara.

Efter någon km kom jag ikapp Hanna och fick henne att springa en liten bit med mig, hon höll sedan ungefär samma tempo men låg lite bakom. Så jag har vittne på att jag sprang hela vägen!

Jag tyckte att 3km markeringen var långt borta för att inte tala om sträckan mellan 3 och 4 km. Skulle någon säga att de markerat fel och klämt in 2km mellan 3 och 4 km markeringarna skulle jag tro dem!!

När 4km var passerat känds dock sträckan till mål ganska kort. Då började jag fundera på om det verklien kunde vara 2 km kvar?.  En ganska skön tanke.

Backen vid ulrikeberg, 5 km markeringen är mitt i var tung men jag sprang hela vägen. Den är ganska brant men planar inte ut ordentligt vid krönet utan det fortsätter att lutas svagt uppför en bit efter – TUNGT!!!  Men jag klarade det. Dock gick det mycket segt en stund efter och jag var riktigt seg i skallen.


Stadsloppet Erika

Erika körde samma taktik som Elin, full fart från start. Pappa som sprang med henne hade inte en chans att hänga med. Det tog 1km innan han var ikapp men då hade Erika kroknat rejält. Hon gick sedan större delen av de sista 500m men med pappas peppande och våra hejarop sprang hon imål utan att komma sist som hon hävdade att hon gjorde. Med tanke på att hon inte mått bra är hennes insats super!


Stadsloppet Elin

Elin satte värdens fart efter de andra barnen i starten och orkade det tempot i ca 300m, jag peppade henne att jogga uppför en backe men sen gick vi några hundra meter. Spara på krafterna genom att hålla lagom fart  är inget som gäller för henne! Hon sprang och gick om vartannat resten av vägen och när det bara var 150m kvar till mål ville hon göra något annat. Tur att det bjöds på glass efter målgång – annars hade jag nog inte fått henne över målrakan! Det var många föräldrar som fick peppa sina små telningar på slutet.

Väl i mål var hon mycket mallig över att ha klarat det!


Genomfrusen

det är ofta när hovslagaren är här som man blir genomfrusen. Men i maj brukar det inte kännas som att man blir så djupfryst som jag känner mig nu. Men tre hästar är nyverkade och alla skötte sig OK. Lillen, 600 kg ung Ebano, skötte sig efter förutsättningarna bra. han skada och min förkylning har gjort att jag inte hållit på med honom så mycket. men som sagt det gick bra - han håller på att få lite hjärna eller i alla fall lära sig använda det han har ,-)

Ska nu äta kvällsmat och sova gott för att ladda inför imorgon!

Må gott!

Wickie!

Nystart!?!

Imorgon är det stadsloppet i Östhammar. Istället för ett delmål i min träning blir det startskottet för träningen istället. 6,3km är inte tillräckligt långt för att ta kol på mig men blir en rejäl första träningsrunda. Är jag fortfarande förkyld lär den bryta ut och är jag frisk blir jag trött.
Ska efter imorgon bestämma hur den fortsatta träningen ska se ut de närmaste veckorna.
Vill inte göra upp för stora planer innan jag har provat att springa.

Lycka till med alla er träning!

Wickie!

Soligt men kallt

och jag är seg. Ingen frukost belv det heller mer än en näve mandlar.
Elin är hos dagmamman, snickarn är här, Erika mår bra o jag har hämtat reservdelar i Östhammar. Får se när jag kan få bilen fixad.
Känner mig lite trött och trög men det är väl förståeligt efter senaste tidens stress.

Ska jobba lite hemmifrån idag men ska också passa på att inte göra något alls.

Wickie!

Har klarat maten...

Inte lätt att låta bli godis när man sitter på akuten i 4 timmar. Erika satt i mitt knä och åt kexchoklad men jag smakade inte! Det luktade supergott men det fick bli banan och korv istället. Vill inte se korv på ett år tror jag...

Sov gott!

Wickie! 

Ännu en torsdag....

på akademiska sjukhuset... Ägnar gärna kommande torsdagar på något trevligare ställe.
Förra veckan var det Maria och hännes tänder, denna vecka Erika och hennes mage.
Hon har ett tag klagat på magont med jämna mellanrum. I Måndags kräktes hon och i tisdags var hon jättetrött. Igår var hon piggare och började äta men klagade fortfrande på magen. Även i morse klagade hon på magont. Det blev lite för mycket magont för mig så jag ringde vårdcentralen.
Där började en svag misstanke om blindtarmen få fäste. Hon var öm i magen kring blindtarmen men inte superöm. De tog ett blodprov och CRP:N (Rätt ???) var förhöjt, 23 mot normalt under 5. Akuta inflammationer kan ge över 250.
Vi fick remisss till Uppsala där det blev urinprov och väntan i 4 timmar! Usch vad tråkigt!!!!
Erika var fantastiskt tålmodig - bara det visar att hon inte är som hon brukar.
Väl inne hos doktorn visade urinprovet på lite vita blodkroppar i urinen men klämmandet på magen och andra undersökningar visade att det med största sanolikhet inte är blindtsrmen så vi åkte hem igen. Troligtvis något virus som satt sig på magen. Borde gå över snart av sig självt.

Men detta var inte allt denna mörka torsdag:
En granne och god vän avled det senaste dygnet - har inte hört några detaljer ännu men hon har haft cancer en tid så det var inte helt oväntat.
En mycket god kollege har fått en stroke och ligger på akademiska inte ens 50 fyllda!
Svärfar skar sig i handen och ville inte åka till sjukhuset för han hade för dåliga kläder och klarade (ville) inte byta om. Såret var inte jätte stort och inte djupt men väl på akuten var det jätte smutsigt under hudfliken. Så mycket rengöring blev det innan de sydde med 5 stygn. Jag var inte så inblandad i detta (mer än att jag skällde på hononm innan vi for till uppsala) men jag har inte tålamod för griniga gamla gubbar just nu.
Skulle ha fått hjälp med min bil idag men var ju i uppsala å jag kunde inte hämta ut reservdelarna...

Klockan är nästan midnat så jag går i säng nu innan det händer något mera...

Hoppas ni har haft en bra torsdag!

Kram

Wickie!Klockan är snart midnatt

God lunch med skippad macka

Vi var på Forsmarks Wärdshus och åt gratinerad fisk med humersås idag. Mycket gott! De har ett stort och bra salladsbord och flera sorters gott bröd.
Jag tog mycket grönsaker, lagom med fisk, sås och ris, deras supergoda knäckebröd och en mjuk smörgås som såg jättegod ut.
Maten smakade toppen! Knäckemackan lika så men det mjuka brödet var inget speciellt. Det jag är nöjd med är att jag då valde att inte äta upp den mjuka mackan. Den smakade ju inte illa så normalt hade jag pressat ner den också. Men inte! Jag lät den vara, helt och hållet, efter smaktuggan rörde jag den inte! Normalt hade jag suttit och brutit bitar av den i alla fall bara för att jag inte kunde låta bli.
Det går frammåt!

Hoppas solen skiner på er också!

Kram

Wickie!

Trevlig överraskning!

Vågen stannade på 92,8kg imorse! Jag har alltså gått ner i vikt trotts att jag inte motionerat och trotts att jag inte tänkt så noga på vad jag ätit (förutom att jag inte ätit sötsaker!).
Kändes lite skönt och uppmuntrande. Gav lite instoiration i allt det trötta. Ska föröka motionera någon dag denna vecka. Tar stadsloppet på lördag som en träningsupptakt istället för ett mål... Så får det bli!

Må gott!

Wickie!

RSS 2.0