Idag har det börjat bättre...

men gårdagen fortsatte som den började, att småjäklas!
Men idag skiner solen och jag ska på konferans till Uppsala! Ska bli roligt.

Hoppas ni får en bra dag i solen!

Kram

Wickie!

Ingen bra början på dagen...

Ingen ström... ut i skåpet och byta säkringar = kallt! In och kolla om strömmen var tillbaka, bra! men inte lång stund... Ut igen. Såg då en kabel till en  arbetsmaskin som var inkopplad, drog ur den och bytte huvudsäkringar igen. Nu funkade det bättre.

Spillde på mig när jag åt frukost...
Blev sena till dagmamman eftersom Elin var seg med sin medicin och mitt extraknäck som elektriker tog lite tid.
Glömde mig mobil hemma så jag fick vända - väntar telefonsamtal och kunde inte strunta i den...
Väl framme på jobbet möttes jag dock av en trevlig överraskning - en kille som ska hjälpa mig med ett projekt har fått oväntad tid att dra igång redan nu!
Så det var ju bra men jag har just laddat en mugg med vatten och treo...Jag hoppas att dagen blir bättre än morgonen varit! Solen skiner i alla fall!


Hittade en glad sol som kanske kan sprida lite glädje och värme!

Ha en bra dag!

Wickie!

Persika

istället för kvällsmat! Första resultatet av min bokföring av ut och in kcal på tappa.se. Var sdugen på en macka men egentligen inte hungrig igår kväll och eftersom jag inte ville behöva bokföra de extra kalorierna en macka innebär nöjde jag mig med en persika.

Visst är jag duktig!

Wickie!


Bokföring av kcal in och ut!

Har via jobbet anmält mig till sajten tappa.se. Har hakat på mig stegräknaren och börjat bokföra vad jag äter. Får jag det svart på vitt kanske det går lättare att gå några steg extra och äta lite mindre/nyttigare.
Jag hoppas i alla fall det så att vågen börjar röra sig sakterliga nedåt igen.
Godisutmaningen har i alla fall hjälpt mycket när det gäller at begränsa sötsaker och kakor men den hjälper inte om ungarna vill ha pizza...
Äter inte sådåligt egentligen men det blir sämre val lite för ofta och många gåner en poriton extra - i onödan. Hoppas få bättre koll på detta och tror inte4 det ska behövas så mycket mera.
Gäller dock att hålla i och träna nu under vintern. Men friskis och svettis några lördagar här under hösten kommer ju att hjälpa till - har träningsvärk på insidan av låren och i bröstmuskeln - var riktigt duktig med armhävningarna ;-)

Må gott!

Wickie!

Planeringen är igång...

för nästa års Revy som blir en jubileeumsrevy! Vi har nu hållit på i 10 år! Blir troligtvis 3 föreställningar för vi räknar med att efterfrågan på biljetter blir större än tidigare. Ungarna har tittat på förra årets föreställning på DVD hela helgen så den härliga känslan börjar infinna sig!
Onsdag, fredag och lördag vecka 6 kan bokas för den som ev är intresserad av biljetter!

Vi ses!

Wickie!

3 år till nästa gång...


Hela familjen har idag tagit sista sprutan mot TBE, fästingöverförd hjärninflammation. Ungarna klarade det bra men jagar upp sig något vanisnnigt. Själv passade jag på att ta influensa vaccinet samtidigt och det imponerar lite på barnen - mamma tar en spruta i varje arm!
Har inte varit så vålsdamt mycket fästingar iår - i alla fall inte om man jämför med ifjol men man vet ju aldrig och det räcker ju med ett stick. En av nackdelarna med att bo där vi bor...

Är ni vaccinerade?

Kram

Wickie!

Gamla bilar...

är luriga. Min bil, som är en automat, vill inte växla och det är en lampa som lyser och en pil som blinkar...
Lampan som lyser säger instruktionsboken att diagnossystemet hittat något fel och att man ska åka till närmaste volvoverkstad för att kolla vad det är.
Den blinkande lampan står det inget om! Hur gör man då???!!!???
Ringer en vän!!!
En kille i byn som är duktig på bilar (har tävlat i standardbil någonting...) och annat meck-grejs (fixade drivningen till en grävmaskin vi lånade i somras) kom och kollade. Tydligen har oljan i växellådan sin kylare inne i bilens vattenkylare. han trodde att oljekylaren var trasig = oljan i växellådan har blivit utspädd med vatten = mindre bra.
Han ska provtrycka och kolla lite nogranare imorgon så får vi se hur många tusenlappar det kommer att kosta. Men jag gillar bilen och den har gått bra hittills så jag hoppas det är relativt enkelt att fixa. För mig är det ju förståss enkelt ;-) Att betala brukar ta emot men är ju inte svårt...
Har frågat mor och far om de kan tänka sig att låna ut sin bil i veckan annars blir det lite bökigt. Barna får gå upp tidigt och pappa får skjutsa och hämta hos dagmamman och jag får gå upp ännu tidigare för att åka bussen:(

Jag hoppas det löser sig snabt!

Wickie!

Första familjegympan

för sessongen och ett medelpass med friskis och svettis på det... Det var skönt och roligt men med en löprunda kvällen innan känner jag att kroppen har jobbat rejält. Har t.o.m. vilat en stund efter lunchen.
Ute är det rugigt och inne käns det också kyligt så jag har vridit upp värmen på huset. Om en stund blir det nog skänt här igen.
Har inte orkat duscha ännu så det står på schemat innan middag och en tur till svärföräldrarna på fika. Vi ska överlämna en brevlåda med deras bild på. En gemensam födesledags present.  Ena svägerskan bakar vinbärspaj med vaniljsås så det ska bli gott!

Ha en fortsatt skön lördag!

Wickie!

Synden straffar sig själv...

ibland omedelbart...
Kära mor har varit här och bakat idag så till middagen serverades det hembakat bröd! Det var så otroligt gott att jag åt 3 stycken!
Ett par timmar senare gav jag mig iväg ut och sprang - och fick håll...
Men jag sprang på i alla fall och det gick riktigt bra ½:a vägen! När jag hade vänt kändes det supersegt! Hade riktigt svårt att komma igång och blev väldigt varm vilket var jobbigt. Hade lite för mycket kläder på mig. Men jag genomförde löpningen, trotts att jag fick blåsor på båda fötterna. Och känner mig mallig för att jag genomförde det trotts motgångarna.
Nu har jag bara 1 sväng kvar sedan är hela podrunner programmet på 10 veckor avklart! Känns riktigt skönt!!!

Trevlig helg!

Wickie!

Äntligen fredag em och snart hemgång...

-men det betyder ju att det snart är måndag - sa en kollega nyss!
Bortsett från att han hade rätt ska det bli skönt med helg. Har betalat in medlemsavgiften till Friskis och Svettis så vi kan gå på familjegympa imorgon fm.
Jag kanske bygger på med ett gympapass efter.. vi får se om barnen kan, törs och vill gå till affären och köpa lördagsgodis själva när jag gympar. Det kan bli ett spännande äventyr, men jag är inte säker på att de törs..
Vi får se!

Trevlig helg!

Wickie!

Sovit gott

men för kort. Känner mig öm i nacken efter naprapat besöket igår men hoppas att det är övergående.
Ska bli skönt med helg. Imorgon bitt har vi inget inbokat så då kan vi ta en lat morgon och det ser ut att finnas tid i helgen för familjens traditionella svamppromenad! Hittade lite trattkantareller igår, det ska bli gott.

Mitt bästa ställle sedan många år har blivit kalhygge så jag blev så glad när jag sprang på dessa små guldklimpar. Hittade även lite vanliga kantareller så det blevf var sin god macka till gubben och mig igår ;-)Må gott!

Wickie!

Naprapater

gillar dom att plåga folk? eller är det bara som det verkar?
Nej det var inte snällt - det hjälper ju och man går dit frivilligt! Jag skulle inte klara mig utan naprapatbesök ibland! Just nu är det en axel och bröstryggen som spökar. Tyvär verkar det segt att få ordning på bröstryggen denna gång...
men får väl boka en ny tid om det nite släppte denna gång.
Må gott!

Wickie!


Träningsvärk

men inte av värsta slget efter magträningen i måndags. Gillar det lite eftersom det då käns som att jag verkligen kämpat!
Ska ut och springa senare och hoppas att solen fortsätter att skina men först ska jag på utvecklingssamtal med äldsta jäntan.

Ha en bra dag!

Wickie!

Äntligen

kom jag mig för att träna ett DVD´program. Tror inte på att bara springa, det sliter mer än det bygger. Igår körde jag Platt mage, strak rygg - 45 min! Det känns idag fast jag har inte träningsvärk ännu...
Kanske de som kämpar och tränar i Biggestloser Sveriga inspirerar.
Vet inte om jag gillar programmet, defenitivt inte att två åker hem varje vecka - jag känner verkligen med dessa människor och tycker de borde få vara kvar hela serien ut. Men det ger mig lite tänkvärda grejer som inspirerar!

Kram på er

Wickie!

Du hinner ju aldrig jobba...

konstaterade gubben igår när jag gick igenom vilka läkar, tandläkar och andra besök som ungarna ska på den närmaste månaden. har man tre barn med brutna armar, tänder som ska regleras, tröga magar och annat som hör till tenderar det att köra ihop sig ibland.
Som tur är har jag ett flexibelt jobb där jag ibland kan jobba hemma och där jag kan vara ledig utan större problem.
Idag har jag varit till doktorn med minstingen och ska nu göra lite jobb hemmifrån. tack vara min söta mamma kunde jag också åka till jobbet tidigare imorse!

Kram på er i solen!

Wickie!

Det blev en bra söndag...

- Tvätten är tvättad och hängd eller vikt.
- Det var roligt att rida förutom att hästen var nervös eftersom de jagade fågel inte många hundra meter bort ;-)
- Röstade i lugn och ro.
- Fick hem gubben från jakten i Hälsingland.
- Hela familjen samlad för middag ;-)
- Revymötet blev kort eftersom inte många kunde komma.

Nu är det sängen som kallar!

God natt!

Wickie!

Solen sken

och intervallträningen gick bra. Jag blev anfådd som jag vet inte vad och att bli anfådd är bland det jobbigaste jag vet :-( Men jag kämpade på bra och det gick skapligt.
Maria har lurat ut mig så vi ska ut och rida nu ;-) det är länge sedan jag satt på en häst så det blir nog träningsvärk imorgon...

Må gott!

Wickie!

Solen skiner

och jag har löparkläderna på mig. En maskin tvätt är hängd och jag har bestämt mig för att det SKA bli en bra söndag ;-)

Nu ska löparskorna på och jag ska ut i solen! Måste ju passa på de korta stunder den är framme...

Ha en bra valdag!

Wickie!

En bra lördag

- Sov ganska länge (till 8.00 ca) och drog mig med barna till 9. Då klev jag upp och gjorde mig iordning för en löparrunda.

- Gick ganska segt att springa men bitvis gick det bra. Käner mig lite stolt över att jag genomfört iPod programmet Freeway to 10k! Gjorde första vändan av tre på sista veckans program!!! 2X 29 min löpnig och lite gång och uppvärmning på det. Tror jag sprang ca 8 km vilket ger en km tid på 7,25 och på det kommer jag inte att nå mitt mål... Men jag springer i alla fall! Ska köra intervallpriogrammet imorgon...

- Har tvättat massor av maskiner tvätt och fått dem torra.

- Handlat

- Ätit lördagsgodis och efterrätt så jag är mer än nöjd, utan att ha ätit överdrivet mycket ,-)

- Tagit av Erikas "mjuka gips" övr armbågen, hon började få skav och jag tror inte två dagar gör så stor skillnad... Hon tykte det var superskönt men ovant.

- Diskat en stor disk.

Så jag ska nu gå och lägga mig ganksa nöjd.

Bara hoppas att söndagen och tillika valdagn blir lika bra!

Wickie!

Sugen

eller rättare sagt:

SUPER SUGEN på att få äta lördagsgodis!

Inte min påse men kunde ha varit för det ser SÅ GOTT UT!!!!

Imorgon ska jag plocka fram den påsen som jag köpte när vi passerade Hummelsta i söndags. Har inte haft några problem att låta den vara men de senaste dagarna har jag blivit mer och mer sugen. Föröker nog springa på morgonen så jag kan känna att jag gjort mig förtjänt av goiset sen ;-)

Trevlig helg!

Wickie!


ingen bra start

på dagen. Var seg och kom ur sängen sent. Har ingen riktig gnista just nu. Kommer mig inte för något alls som jag tänkt (blev ingen träning igår :( )
När jag sen kom till jobbet får jag blixtsnabt reda på att en av våra killar som var med på en kurs jag var på i måndags har blivit kallad till huvudkontoret för att han var otrevlig på kursen. Han är mycket rak i sin kommunikation men det var läraren som blev otrevlig och snäste av både honom och flera andra.
Det är upprorsstämning här! Jag känner hur det tar massor av energi som jag inte har!
När ska det vända?
Har ev en förkylning på gång också...

Men solen skiner just nu ;-)

Må gott!

Wickie!

Träningen

går segt just nu. Har inte fått upp någon riktig energi sedan iForm loppet och mina två veckors vila pga förkylning. Men jag kämpar på, nu vet jag ju hur det kan kännas när det känns bra ;-)
Är dock ganska mallig över att jag inte slarvar med träningen utan springer ca 3 ggr per vecka.
Träningar till DVD program emellan blir det dock sämre med :(. Ska föröka ta mig i kragen ikväll och träna magen. Har just lagt upp en tränings planering fram till Hässelbyloppet.
Sista chansen att nå målet denna höst!!!

Må gott!

Wickie!


Hela dagen

igår gick åt till kräftkalaset. Städade och fixade lite pajer, flyttade bord och fixade alla ljus m.m. m.m. Allt tar tid...

Dessa läckerheter + 6 köpta paket åt vi på 10 vuxna och 5 barn! Snacka om att det sörplades och åts! men gott var det och jag är fortfarande mätt!

Ikväll blir det lite enklare mat...

Må gott!

Wickie!

Snart hemgång...

och imorgon är jag ledig! Ska bli sååås skööönt att slippa gå upp tidigt. Är förvånansvärt pigg med tanke på bristen på sömn inatt men jag misstänker att det kommer efter ikväll.
Imorgon blir det kräftor! De egenfiskade kommer inte räcka till alla men vasd gör det?
Ska nog göra en räkpaj också för dem som är lata och inte orkar skala ;-)

Må gott!

Wickie!

Jag har gjort en tavla!

Eller hjälpt till. På en kurs med jobbet skulle vi på en tavelduk göra en logga för oss själva. 4 pers per duk så vi fick var sitt hörn och en massa färger och penslar... resultatet blev förånansvärt bra!
Kan ni gissa vilket hörn som är mitt?Det är nog inte så svårt att gissa men jag säger inget ännu, ni kan ju i alla fall få fundera mer än ½ sekund!

Gillar helhetsresultatet!

Wickie!

Nedräkningen har börjat!

  Söndag 10 oktober 2010 · Start 12.00 · 26 dagar kvar!Visst ser det härligt ut! Jag gillar höstens färger!!!När jag kommit hit komer det att kännas bra. Har jag också klarat milen under timman kommer det att kännas underbart.
Pappa anmälde sig igår så då får jag sällskap - det känns också bra!

Må gott!

Wickie!

Jobbig dag

lär det bli eftersom jag inte kunde sova igår kväll. Somnade efter 2... Vet inte varför men var inte trött för fem öre. Gubben sim brukar ha svårt att sova snarkade bredvid :-(.
Såg en halvbra film och Här är ditt liv med Kjell Bergqvist - som förvisso var bera men hade det varit som vanligt hade jag somnat 10 min in i filmen...
Bara att hoppas att jag inte blir helt slut under dagen. Kanske naprapatbesöket spelade in, tror jag ska göra ett besök i massagefotöljen idag för att hjälpa musklerna att slappna av.

Må gott!

Wickie!

Huvudvärk

efter att ha besökt naprapaten imorse. Finns med andra ord stora förhoppningar om att jag kommer att må bättre imorgon ;-)
Ska tillbaka på torsdag eftersom det satt riktigt hårt och han fick inte loss allt. Så på fredag mår jag nog som en prinsessa!

Wickie!

Hektisk helg

Datorn var med till Västergötland men jag han inte ens plocka upp den ur väskan. Att fira en 85-åring är hektiskt! Passade också på att springa både lördagen och söndagen. Jobbigt eftesom terrängen är mycket mera kuperad i Västergötland än i Uppland... Men det ger ju bra träning!
Kul att träffa massa kusiner (har över 20) och alla kusinbarn. Lite tråkigt at se mormors syskon, de har alla blivit mycket äldre och skruttigare sedan vi sågs för 5 år sedan på mormors 80-års kalas.
Börjada måndagen med ett naprapatbecök så nu har jag ont i rygg och huvud men hoppas på at det ska bli bättre, återbesök på torsdag redan..
Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Wickie!


Kl 09.15 och dagens löprunda

redan avklarad! Känns skönt. Gjorde mitt teknik och intervall program idag och det gick ganska bra. det är tufft så det känns aldrig som om man "klarar" det. men det är kanske tanken?
Ska nu packa och hämta barnen för resa till Västergötland. 85-års kalas väntar imorgon!

Må gott!

Wickie!

Ser bra ut!

Röntgen visade att armen läker bra. Skönt att höra. Vi fortsätter enligt planen. Gipset över armbågen sitter kvar 1 och ½ vecka till och det tar vi bort själva.
Resten av gipset sitter ytterligare 3 veckor sen får vi tid för att ta bort det.
Nu ska jag åka hem i solsken!

Må gott!

Wickie!

Röntgen resultat?

JAg vet lika lite som er... och det känns lite ovant. Det har dock varit skönt att slippa springa från jobbet och stressa till Uppsala. Bad Uffe ringa efter att de träffat läkaren.
Kanske ringer själv snart eftersom jag börjar bli lite otålig.
Ska bli spännande och se vad tjejerna kommer hem med för kläder också. Första gången de shoppar med pappa! (Första gången han shoppar!!!)

Ni får reda på resultatet senare...

Wickie!

Hungrig...

Efter att ha försovit mig i morse och slarvat med frukosten. Men om 30 min är det fika så då ska jag ta 2 knäckemackor.
Skulle behöva se över mina matvanor. Största problemet just nu är nog att jag äter för sällan... Jag äter bra mat men kasnke lite för mycket när jag äter och sen inga mellanmål istället. Detta bidrar nog til att jag nu har fastnat mellan 88 och 89 kg. Jick jag ner några kg till skulle det ju vara lättare attb komma under 6 min.
PÅ jobbet dricker jag alltid saft och det är onödigt så jag ska (tänkte skriva försöka...) gå äver på "rent" bubbelvatten och försöka tänka igenom måltider och ätvanor dvs planera mitt ätande bättre!
Har egentligen ingen lust och tycker jag har varit så duktig med sötsaker osv men, men det verkar behövas...

Wickie!

Yes!

Just hemkommen från en surrealistisk joggingrunda. Första gången i pannlampans sken och med löparkeps på. Två meter från fötterna och frammåt är det bäckmörkt eftersom skärmen skuggar, sen blir det en strimma ljus tills skärmen tar vid... Dimman som rullat in över åkrarna gjorde inte saken bättre...
Är helnöjd med löpningen. Kom igång snabt och höll ett ganska bra tempo de första 2 x19 minuterna sen börjada jag bli trött. Kom i otakt flera gånger men lyckades återfå rytmen genom att fokusera på andningen, speciellt utandningen. Får man ut all gammal luft kommer det in mera ny dvs mera syre. Totalt sprang jag 3 x 19 minuter.
Känner mig extra nöjd med att jag komigång tidigt och inte sparade på krafterna till slutet som jag brukar.

Nu är det dusch och sängen som gäller tror ni men det får vänta. Gubben har just kommit hem från älgjakten så vi ska hjälpas åt med lite kött innan vi gör oss rena och kryper i säng.


Sov gott!

Wickie!

Yes!

Just hemkommen från en surrealistisk joggingrunda. Första gången i pannlampans sken och med löparkeps på. Två meter från fötterna och frammåt är det bäckmörkt eftersom skärmen skuggar, sen blir det en strimma ljus tills skärmen tar vid... Dimman som rullat in över åkrarna gjorde inte saken bättre...
Är helnöjd med löpningen. Kom igång snabt och höll ett ganska bra tempo de första 2 x19 minuterna sen börjada jag bli trött. Kom i otakt flera gånger men lyckades återfå rytmen genom att fokusera på andningen, speciellt utandningen. Får man ut all gammal luft kommer det in mera ny dvs mera syre. Totalt sprang jag 3 x 19 minuter.
Känner mig extra nöjd med att jag komigång tidigt och inte sparade på krafterna till slutet som jag brukar.

Nu är det dusch och sängen som gäller tror ni men det får vänta. Gubben har just kommit hem från älgjakten så vi ska hjälpas åt med lite kött innan vi gör oss rena och kryper i säng.


Sov gott!

Wickie!

Ingen

träning. det var för många barn ocm behövde hjälp med för många läxor + att jag var trött och la mig relativt tidigt. Vilket var skönt.
Tyvärr räckte det inte för jag var trött i morse ändå...
Men hade säkert varit ännu tröttare om jag inte lagt mig tidigt.
Ikväll däremot står löpning på schemat men innan dess ska jag bli lite korthårigare. Det ska bli skönt för nu hänger luggen ner i ögonen.

Ha en bra dag!

Wickie!

Hög stressnivå

brutna armar och sjuka djur, myckat på jobbet, sjuka barn, röntgen av armar, hårklippning, resa m.m. gör att jag har hög stressnivå just nu.
Igår efter löpningen var nivån lägre och det skulle vara skönt att springa en sväng idag också men det pallar nog inte benen... Jag känner inte av så jätta mycket men det ligger där på lur.
Kanske kör ett DVD träningsprogram ikväll om det inte blir för sent.
Ska nu "leverera" minstingen till mormor för att de ska åka ner till Västergötland redan imorgon - vi övriga kommer på fredag. Det är skönt att ha en mindre att tänka på några dagar.
Gubben erbjöd sig att åka till röntgen och läkarbesök i Uppsala med Erika på torsdag. Han backade inte ens när jag sa att Maria skulle komma efter med bussen och att de behövde kläder... Han som helst undviker affärer...
Vi får se hur det blir...

Hoppas ni har det bra!

Wickie! 

Anmäld!

Till tjejmilen 2011!!!!!!!

Det gäller nu på hösten att hitta/skapa motivation att springa och hålla igång under vintern. En anmälan till tjejmilen är ett steg i den planen. Någon som vill hänga på?

Må gott!

Wickie!

Ont i halsen

Inte jag men Erika! Farmor hämtade henne på skolan igår morse och idag är jag hemma med henne. Hon verkar pigg men klagar på halsen och eftersom hon gillar skolan och är arg när hon inte får gå är det bäst att vara hemma när hon klagar på halsont.
Ska på ett möte på jobbet vid 13 och då får hn vara ensam hemma en stund. Det klarar hon och dagmammor, farmor och farnröder finns ju i närheten om det skulle bli kris.
Har passat på och tvättat lite nu när jag fick en "ledig" fm.

Wickie!

Har sprungit

ca 4,5 km idag! Var skönt att få upp värmen och stretcha lite. Sprang på riktigt bra någon km - det kändes riktigt bra! Kanske kommer ångra mig imorgon men nu känns det skönt!
Såg första programmet av Bigest looser på TV4 idag och vet ite om jag ska tycka det är bra eller dåligt... Tycker i alla fall synd om de två tjejerna som inte fick vara kvar efter 1:a veckan. De har tagit ett stort steg och åker ut på en gång. Alla borde få stanna till slutet kan jag tycka...
En kille gick ner 9,2 kg på en vecka! Helt otroligt men det tränade också hårt och åt vettigt så då går det undan.
En av tränarna sa dock en sak som jag la på minnet:
-Ska man utvecklas måste det kännas. Jobbar man bara så länge det är bekvämt blir det ingen förbättring!
Det är nog där jag har fastnat när det gäller farten, det blir obekvämt när det börjar gå lite fortare. Ska försöka jobba med den biten både fysiskt och psykiskt och låa det göra lite ont...

Må gott!

Wickie!

Pigg i benen

Känner mig pigg i benen idag och konstaterade nyss att min til bara vat 10 sek sämre än på iFormloppet. Känns ju skönt att ligga på en så konstant tid - känns lättare ätt korta den då!
Ska nog ut och jogga en liten sväng idag! Hoppas bara att solen fortsätter att skina.

Wickie!

Frustrerande

när folk sitter med på ett långt möte där det diskuteras en massa. När man börjar komma till en slutsats eller ett beslut gör de ett inlägg och vill vända upp och ner på allt.
Deras lösning fungerar inte - även om den hade varit enklare, i detta fall av juridiska orsaker - men de ger sig inte! Stämningen blir ilsk eftersom de inte vill lyssna på fakta.
Hur gör man? Jag blev tyst... tillslut fick personen i fråga uppgiften att gå med förslaget till chefen och vi andra kommer att jobba på som det var tänkt från början, bara att hoppas att chefen är påläst ;-)
Som tur är ska vi ha möte med han som kan frågan och kan besluta i juridiska ärenden imorgon så vi kommer alla få svar då men det är så tröttsamt...

Wickie!

Resultatet

från Tjejmilen:

Detaljer
Startnummer 6097
Namn Wickie Andersson
Född 1969
Förening/Ort/Land Gimo
Placering 6571
Sluttid 1.03.48

Distans Totaltid Plac
5 km 31.52 6275
Mål 1.03.48 6571

Jag är nöjd. Fick ett kvitto på att jag inte behöver börja om från början utan att jag har lite kondis kvar. Så nu är det bara att satsa på Hässelbyloppet i oktober. Kanske jag kan komma under 60 min då om jag tränar ordentligt!

Wickie!

Jag har börjat packa

och känner mig lite pirrig.
det mest nervösa är buss och tåg logistiken imorgon. När man väl är i Stockholm brukar allt gå slag i slag så då hinner man inte tänka så mycket.

Önska mig lycka till!

Wickie!

Huvudvärk

kan man få för mindre...
igår kväll var Maria och hennes kompis ute i hagen och hälsade på hästarna. De kom tillbaka och talade om att Ebano hade ett stort läskigt sår på ena bakbenet. De hade tom tagit kort med mobilen och det såg inte så kul ut men var samtidigt svårt att se.
Frågade Maria om det inte var det gamla såret som han åt penicillin för? Nej! var hennes bestämda svar. Trött tänkte jag att Ok ännu ett sår att tvätta och penicillinsprutor att ge... .-(
Bad tjejerna ta in hästarna så jag kunde gå ut och kika på det när jag kom tillbaka. Suck! men det var det gamla såret! Flugorna är inte så snälla med det så det rinner en del och ser inte så kul ut men läker bra... Skönt!

Idag på fm ringde min mamma från jobbet. mellan 08 och 11 hade hon förökt ringa pappa men inte fått något svar... Hörde på henne att hon var oroliog och naturligtvis blev jag det också. Samtidigt vet vi ju båda två att han är disträ och i sin egen värld ibland - för det mesta inget ont i det.
Jag satt mig naturligtvis i bilen och åkte de 7km hem till mor och far. Bilen var hemma och flaggan hissad (?) glömde fråga varför...
När jag klev ur bilen såg jag honom genom köksfönstret... Jag hade ju inte jagat upp mig så mycket men i dessa lägen är det lätt att reagera med ilska!
Efter att han ringt och lugnat mamma fick jag lite praktiskt utrett med honom inför tjejmilen imorgon och Västgötaresan på fredag.

Ska nog ut och plocka lite svamp nu...

Må gott!

Wickie! 

Tidigt hem

men sent isäng...
Kände att de senaste veckornas sjuka sjur och brutna armar tagit på krafterna så jag åkte tidigt från jobbet igår. Fick ändå inget gjort och hade lite flex att ta ut.
Handlade och lagade mat och senare på kvällen fick vi lite främmat. Då passade vi på att lägga i några kräftburar - de hade aldrig fiskat kräftor. Vi provade ett nytt ställe där Uffe la i kräftor för några år sedan för att se om de "tagit sig".
Vi fick 3 pytte små på första vittjningen och i förmiddags när de var ute igen blev det två ynka... Om några år kanske det kan bli fler, vi får se.
Somnade som klubbad när jag välla mig i sängen och sov länge och gott.

Wickie! 

Kall om händerna

har jag varit ett tag. Som om hösten håller på att få mig i sitt grepp. Ska vrida upp elememnten lite så att det blir någon grad varmare så kanske fingrarna känns bättre sedan.
Gubben har varit inne i en affär och kollat in en kamin till vårat uterum. Han ville att jag skule se den först men jag tyckte han kunde berställa! Den uppfyllde mina krav:
-Det går att laga met på den (då kan vi kasta ut köksspisen som sällan används eftesom vi sällan har strömavbrott)
- Den har glasrutor - jag vill gärna se brasan.
- Den var inte så stor.

Får väl åka förbi och kika någn dag så kaminen äntligen kan komma på platas!

Ska bli mysigt!!!

Är det denna måntro?Vad tycker ni?

Wickie!

Fortfarande inget regn i sikte

på söndag enligt yr.no.

Varsel for Djurgården søndag 05.09.2010

Morgen kl 6 – kl 12

Delvis skyet
Svak vind, 2 m/s fra vest-nordvest

Delvis skyet. Svak vind, 2 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 – kl 18

Delvis skyet
15° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest

Delvis skyet. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 17 – kl 23

Delvis skyet
16° Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest

Delvis skyet. Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest. 0 mm nedbør.


Få min tid i Tjejmilen direkt i mobilen

För er som vill följa mig på söndag finns chansen att få min mellantid och min sluttid i mobilen. OBS! Kostar 20:-

Jag har startnummer 6097.

Tänk på mig på söndag!

Wickie!

 
 
 
 
 
Med hjälp av Tjejmilens SMS-servicetjänst är det möjligt att följa en (eller flera) löpare under loppet. Du får snabbt mellantider vid 5 km samt löparens tid i mål.

OBS: Denna SMS-service fungerar endast för löpare som deltar i Tidtagning-klassen, dvs löpare med startnummer 1 – 19 999.

Så här gör du för att beställa SMS-bevakning av en löpare i Tjejmilen:
Skicka SMS till 72700 : TM mellanslag startnummer.
Exempel: Du vet att Anna Andersson har startnummer 5678.
Skriv in TM 5678 och skicka till 72700.

SMS-tjänsten kostar 20 kronor. Denna tjänst fungerar endast i Sverige.
Startnummer för alla löpare hittar du under rubriken Sök i startlistan.

Det blev av!

Jag tog mig ut på en löparrunda! Äntligen! Backade några veckor i ipod programmet och sprang 7 min x 6 ggr, ganska lagom tror jag. Kände mig stel och konstig imorse, ångrade mig nästan då ;-), men efter en stund kändes det OK igen. Så det är nog ingen betsående stelhet och trötthet.
Skönt att känna att jag inte tappat all kondis även om jag inte sprang så fort.

Regnet slutade och jag hade uppehåpll och delvis sol under rundan - det kändes bra!

Wickie!


typiskt...

Har just bytt om för att gå ut och springa och då börjar det smattra på rutorna.
Visst känns det uppmuntrande...

Men, men jag SKA ut!

Wickie!

Snart hemgång

och solen har behagat gömma sig :-(
Men jag har tagit ett par knäckemackor och tänker inte låta något hindra mig från att springa när jag kommer hem!

Rapporterar senare hur det har gått!

Wickie!

min bästis idag:


Huvudvärk :-(

Har huvudvärk idag. Inget mysigt alls. Ställde klockan på 06.00 imorse men kroppen vägrade lyda så klockan han bli 06.40 innan jag klev ur sängen...
Tur att ungarna var relativt pigga imorse så de klädde på sig snabt och lätt. Jag drog i mig ett "pulver" till frukost och åt en banan när jag kom till jobbet. Snabbfrukost kallas det.

Jag hoppas att huvudvärken släpper när jag får jogga en stund senare i em, och att solen fortfarande skiner då så att jag får lite solsken på mig! det är jag värd!

Wickie!

Förbereder mig...

På att resa till Stockholm och genomföra tjejmilen. Så här ser banan ut:Jag hoppas på bra väder. På yr.no ser det ut såhär:

Søndag 5. september

 

 VarselNedbørTemp.Vind
 neste 6 timerpå klokkeslettet
kl 2 Skyet 0 mm Flau vind Flau vind, 1 m/s fra vest 1 m/s
kl 8 Delvis skyet 0 mm Svak vind Svak vind, 2 m/s fra vest 2 m/s
kl 14 Skyet 0 mm 17° Flau vind Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest 1 m/s
kl 20 Delvis skyet 0 mm 13° Svak vind Svak vind, 2 m/s fra vest-nordvest 2 m/s


och det är ju helt OK. Det västa skulle vara om det kom en massa regn men det verkar vi klara oss ifrån.
Ska skriva en packlista - annrs kommer jag att glömma hälften av det jag behöver ha med mig...

Må gott!

Wickie!

Krig - istället för löpning!

Ingen höjdare.
Jag skulle ju ut och springa en sväng igår för att komma igång lite inför söndagen. Av detta blev det intet...
Erika var trött av förståeliga skäl - så hennes veckans ord blev en kamp. Hon brukar fixa detta snabt och lätt men inte igår! Sen skulle det sovas och då fanns det tusen andra saker som var tvunget att göras innan men gick upp. Det slitade med tårar hos både Erika och Elin som också började trilskas...
När de väl var uppe och i säng började nästa jänta krångla.
Maria - 13 år och LAT! Hon tor att man inte behöver plugga även om man har det kämpigt. På min uppmaning - du har ett betyg att tänka på. Var hennes svar - Inte förrän i 8:an!!!
Det fick mig att gå i taket. Jag spände ögonen i henne och frågade när hon trodde hon skulle lära sig allt hon skulle få betyg i i 8:an? I årskurs 8:a? Jag föreslog då att de skulle skippa de första 7 årskurserna eftersom de inte behövdes!
Hon insåg nog att det inte fungerar riktigt så. Naturligtvis blev det tårar och en massa - Jag kan inte, det går inte, jag är värdelös men till slut tog hon sig samman och lästa engelska texten och översatte den men OK resultat.
Som jag sa till henne - OK du har det kämpigt med engelskan men det strösta problemet är att hon är LAT och att hon tror att hon ska kunna gena - men det går inte!
Så nu är vi överens (även fast hon protesterar) att hon ska plugga engelska även under helgen - jag kommer ligga på henne som en igel!!!

Idag ska jag ut och jogga direkt efter jobbet för att det ska bli av! Hovslagaren kommer ikväll så det blir för sent efter det. Men ikväll blir det av!

Kramar

Wickie!

Inte upplagd

för tjejmilen. Känner mig frusen och trött och det såg inte ut att bli toppenväder på söndag. men samtidigt så ser jag fram emot att komma till gärdet och springa!
Ska försöka komma ut och springa en sväng ikväll så att inte kroppen får en chock på söndag!

Snart är det dock födelsedagsmiddag. Gubben har beställt köttfärsbiffar med potatis och hemkokad vinbärsgelé!
Visst låter det gott!

Må gott!

Wickie!

Räkningar betalda...

lite sent men  det heter ju:  Bättre sent än aldrig!
Hade ju tänkt betala dem i söndags men då hände ju lite annat och det var inte förrän vi kom hem från sjukhuset som jag kom på att de skulle betalas :-)
Men nu är det gjort! Skönt.
Imorgon väntar jobbet och vardagen igen...

Wickie!

Skolfoto

skulle Erika ha tagit i måndags men det blev ju inte av... Som tur var hade hon registrerats för foto hos dagmamman också ;-) så jag skjutsade både henne och Elin till öppna förskolan imrose för fotografering! Blir en syskonbild också!
Inget ont som inte har något gott med sig!

Wickie!

Super skönt

att sova i sin egen säng. Ville inte kliva ur imorse. Dessvärre så var vi ju tvugna att gå upp...
Elin kom till mig under natten så när Erika också kom fick jag läggam ig skavfötters med henne på hennes madrass - inte lika skönt som egen säng men flera gånger bättre än en tältsäng på sjukhuset!

Men trotts att jag sovit gott är jag trött idag och Erika går på övervarv...

Wickie!

RSS 2.0