Sega ben och trötta fötter

till trotts genomförde jag gårdagens löparrunda. De första 3-4 intervallerna på 8 minuter gick riktigt segt men sen kom jag igång och de sista två intervallerna kändes det som om jag flög fram!
Det gick förviso inte så imponerande snabt men känslan var skön.
Idag känner jag av lite träningsvärk i benen oh ryggen så träningen gjorde nytta.
Träning varannan dag nu fram till stadsloppet hoppas jag ska vara lagom. Jag hoppas att jag hiner återhämta mig lagom emellan så jag inte har trötta och sega ben på stadsloppet.
Tyvärr ska det ju bli kallare men jag hoppas på bra tränarväder!

Må gott!

Wickie!

Maskrosor

Vårens första blomande maskrosor har skådats! Intill en södervägg här på jobbet:Björkarna har slagit ut och sommaren närmar sig med stormsteg!

Wickie!

Svårt att skriva

Om en bekant till mig, Sören. Vet inte hur jag ska börja och vad jag ska skriva.
Han hittades död i sin stuga för några dagar sedan, efter att ha legat i över en vecka! Sören var en mycket speciell man och levde lite som en enstöring. Han jobbade och var uppskattad på sitt jobb, för det han kunde göra, men hade lite svårt för hygien och klädstil, han glömde liksom bort det...
Han var ofta ute och dansade och jag nekade honom aldrig en dans - han var alltid nykter och trevlig och aldrig närgången.
Sista gången jag träffade Sören var på OK/Q8 i samhället närmast oss, en längre bit i från där han bodde. Då hade han provat skidspåret. Han hade blivit frisk nog att börja åka skidor och då åkte han systematiskt runt till alla skidspår i komunen och testade dem!
Mina föräldrar fick en gång uppleva Sörens speciella sätt att vara hjälpsam på. Mamma hade träffat honom på sitt jobb och småpratat. Under samtalet hade hon nämnt att hon var nyinflyttad och behövde ha tag på en bra tandläkare i hopp om att Sören kanske hade ett tips. Sören hade inte det just då men nästa gång han kom till mammas jobb hade han listor med sig på länets alla tandläkare med prisuppgifter och kartor!
Jag tror att Sören levde ett bra liv, på sina villkor, men tycker samtidigt att det är tragiskt när människor inte saknas någon stans av någon på en vecka eller mera...

Till minne av Sören 
Wickie!


Inspirerad!

Var idag på företagshälsovården och gjorde en "Balansprofil" där det ingick ett konditionstest. Som vanligt hamnade jag på "Elit" för min åldersgrupp. Tjejen som höll i testet tyckte det var jätteroligt med en tjej som klarade provet så bra.
Belastningen jag körde på var på en nivå som många karlar tycker är jobbigt och visst var det lite ansträngande men inte jobbigt. Pulsen kom upp i 120-128 och det är där den bör ligga om testet ska vara någorlunda rättvisande.
Vi pratade maxpuls och jag berättade att jag ibland kommer upp i 220 i puls när jag har pulsklockan på mig under träning. Jag berättade också att jag var intresserad av att kolla min maxpuls och hon skulle höra med en kollega som arbetar med pulstester så jag hoppas att hon får napp.
Ligger min maxpuls på 220 eller kanske högre ger denna test inte riktigt rättvisande resultat så då kanske jag skulle få komma till Uppsala nästa gång vi ska mäta där hon har en bättre cykel.
Hon tyckte det var superroligt med mitt "löparproblem" också. Att jag utan problem kan spinga långt men inte fort. Du har motorn! Du kan springa fort - det sitter i huvet på dig!
Precis vad jag har blivit varse och jobbar med. Ska bli kul att komma tillbaka efter 6 månader och se om det har hänt något, speciellt som det känns som om jag har kommit igång med träningen igen!

Full fart framåt!

Wickie!

Tränings Påsk!

Träningsschemat jag gjorde upp för påsken har jag hållit!
Har tränat ganska hårt och på mornarna har jag funderat på om jag verkligen ska orka träna men efter att ha gjort stallet och fått igång kroppen har det gått bra.
Idag kändes det lite i fötterna och benen kändes lite trötta men jag genomförde träningspasset i Ok tempo och är nöjd.
Imorgon ska jag göra ett konditionstest på jobbet och sedan ska jag försöka hinna springa på onsdag igen. Kan bli svårt med motivationen eftersom jag då måste springa på kvällen och nu har sprungit i strålande T-shirt och shorts väder!
Är tillbaka på jobbet morgon så då blir det nog lite bättre med uppdateringar här... Datorn är oftast upptagen här hemma!
Kram
Wickie!

Godis

Har jag inte kunnat låta bli ett spår!
Det har blivit mycket godis och godsaker nu under påsken. Börjar dock käna mig lite mätt på det och tror att jag snart är mogen för att begränsa intaget igen. Jag klarade det ju galant i ett år så det borde gå igen!
Bara motivatinen finns...

Wickie!

Stålande sol

sprang jag i idag! Gjorde mtt intrervallprogramm och jag är nöjd. Jobbigt men jag kämpade bra.
Imorgon blir det ny joggingrunda, förhoppningsvis i solsken.

Kram

Wickie!

Förmiddags jogging!

Har idag varit ute på en ny joggingrunda och det kändes bra. Totalt blev det nästan 1 mil med promenad och allt. 7 minuter 6 gånger sprang jag och det kändes OK. Imorgon ska jag köra intervall och på måndag är det tänkt att det ska bli 6 vändor med 8 minuter löpning.

Solen strålar idag och det var varmt och härligt ute. Ungarna har målat Påskägg (Uffe och jag målade också var sitt men Maria lät bli).
Ikväll ska vi till Annö på Påskmiddag annars har vi inga planer för påskhelgen.

Påskkramar från

Wickie!

Bra start!

Joggade lätt i förrgår - det gick bra.
Sprang 5 x 7 minuter igår och det gick också bra.
Idag har jag vilat.
Ska springa imorgon igen.
Annars är det påskpysslande i form av städning och matlagning som gäller.

Vi ses på blåkulla!

Wickie!

Ivrig

men försiktig.
Igår var första dagen på länge då jag kände att jag hade lite kraft i kroppen. Var sugen på att ge mig ut att springa men valde att avvakta för säkerhets skull. Vill inte börja för tidigt.
Idag käner jag mig lite tröttare men inte sjuk så planen blir att jogga lite lätt imorgon, gärna på morgonen och om det känns bra inleda ett "träningsläger" upplägg över påskledigheten.

Nu hoppas jag att jag kan komma igång - det är 20 veckor kvar till tjejmilen så det finns tid!

Kram

Wickie!

Less

på min förkylning som satt sig som vaglar i höger öga!
Hela ögat är svullet och likaså näsan på samma sida. Ömt som attan är det också. tror dock att det har vänt för den sista vageln nu så att det kan bli bättre.
Vill ju börja springa och träna men orkar och törs inte förrän jag känner att jag verkligen börjar bli frisk.

Solen skiner och det är ganska varmt - det är skönt!

Kram

Wickie!

Godisrapport 5

Ungarna köpte lördagsgodis och det kunde jag inte låta bli...
Igår bakade mormor och Erika en god citornm och marängkaka som vi åt glass till och på kvällen blev det våfflor och glass.
Men idag har jag bara ätit nyttigt (fram till kl 08.55). Jag hoppas det håller i sig ;-)

Wickie!

Godisrapport 4

Mycket godis blir det... men jag motstår frestelsen ganska ofta också så jag känner mig inte helt misslyckad ändå...
Igår blev det bjudlunch på Försmarks Wärdshus - Spenatsoppa och fattiga riddare, fattiga riddare kändes som godis...
Därefter ställde mötesledaren fram en skål godis - apelsin godisarna kunde jag inte motstå så det blev det ett par stycken.
På kvällen bjöd Maria på lite choklad så det blev det också en liten bit... men glassen som jag var supersugen på på kvällen, som jag faktiskt plockade fram ur frysen - stoppade jag tillbaka! Det tycker jag var starkt!
Kampen går vidare...

Kram

Wickie!

Godisrapport 3

Gårdagen gick på det stora hela riktigt bra. Bara frukto ch mackor på fikat och inget godis på eftermiddagen. En liten munsbit (två småtuggor) kladdkaka som låg i kylskåpet blev det sent på kvällen men jag är ändå nöjd med dagen!

Skönt!

Wickie!

Undrens tid är inte förbi!

För några dagar sedan erbjöd jag Maria 1 000:- om hon började träna regelbundet och bla sprang stadsloppet. Igår antog hon vadet och gav sig ut på sin första löprunda!
Hon ville satsa på podrunner programmet på 8 km men det var lite tufft med 4 * 7 min löpning första gången så jag har nu laddat ner C25K programmet så tar hon det och börjar med istället.
Hon hade också otur och stukade till foten men det verkar inte vara så farligt.

Nu får ni hjälpa till att peppa henne!

Jag har lovat att bjuda både henne och Sofie på resan och startavgiften till iForm loppet i Stockholm den 17/8, någon mer som vill med? Det är för tjejer, 10 och 5 km löpning och 5 km gång!
Mer information hittar ni här:
http://iform.se/iformloppet2011

Må gott!

Wickie!


Godisrapport 2

Igår blev verkligen en "söt" dag. Förutom kexen som jag redan berättat om blev det en:

Daimstrut Pear Dream

Svenskarnas favoritglass i ny skrud. Ljuvlig päronglass mixad till perfektion med bitar av Daim. Våfflan är karakteristiskt krispig med ett överdrag av mildaste mjölkchoklad.Den var riktigt god. När jag ändå var igång släppte jag lös riktigt och köpte en liten påse gott ocgh blandat också:Blev väldigt sött!

Sen klarade jag eftermiddagen bra men på kvällen slank det ner två kanelbullar!Men det var igår...

Idag känner jag mig lite starkare och än så länge har jagk larat av att hålla godisrottan i chack även om den är lite bråkig!
Det värsta blir nog om en stund när det blir fika... Planen är att ta en macka och en frukt.

Håll tummarna!

Wickie!


Godisrapport 1

Som sagt motivationen är borta och hämningarna släpper:
Nallade en näve mariekex och två kardemumma skorpor till 2-fikat...

Wickie!


Godisutmaningen

är över!
Ett år har gått sedan vi startade och vi har varit fantastiskt duktiga.
Jag har långa perioder inte ens varit speciellt godissugen eller saknat godis och sötsaker så mycket.
Men nu, när det är över, är jag supersugen.  Skulle nog helst vilja leva på bara sötsaker nu.På något sätt har motivationen försvunnit och jag vet inte om jag skulle klara ett "godisförbud" nu :(
Tänkte lite förnuftigt att jag inte skulle äta något godis förrän till påsk eftersom jag ätit ganska mycket senaste tiden men är som sagt var inte säker på att jag skulle klara det. Är inte heller roligt att sätta upp mål som mani nte klarar och vet om det innan.
Mitt mål blir därför:
Försöka låta bli sötsaker fram till påsk och rapportera här och på godisblogen alla sörsaker jag stoppar i mig fram till dess!

Inte "förbjuda" godis men ha rapporteringsskyldighet på godiset tror jag på som en gyllene medelväg! 

Uppsakattar all stöttning och hjälp på vägen fram till påsk!

Må gott!

Wickie! 


1.a gången,

men det har varit nära med alla tre!
Elin har bråkat våldsamt när jag har hämtat henne de senaste gångerna hos dagmamma och kompis. Idag gick hon för långt så det slutade med att hon fick gå till bilen (halvt bli släpad) utan ytterkläder och i strumplästen!
Det går inte att truga, muta och tjafsa hur mycket som helst så då fick hon ta konsekvensen av sitt handlande. Tårarna var i ögonvrån men väl hemma på grageplan frågade jag om hon ville ha skorna nu och det ville hon. Hon ville också ha jacka och mössa. När jag hjälpt henne klä på sig tackade hon artigt för hjälpen och var glad igen - när hon märkte att jag inte var arg längre.
Jag hoppas att hon lärde sig något!

Kram

Wickie!

Nu har jag erkänt!

och det käns bättre. När jag var på möte i Jönköping kunde jag inte motstå frestelsen av fri mjukglass!Enligt pappas, syrrans och min överenskommelse får vi bara äta lördagsgodis en dag i veckan och min dag var redan förbrukad. Jag har trillat  dit en gång tidigare så jag ska också vara med och laga lyxmiddagen som är "straffet" så för den sakens skull spelade det ingen roll.
Det är känslan av misslyckande och ännu mera tanken på att inte berätta som gnagde i mig. Men nyss gick jag in på våran "godisblogg" och erkände och då kändes det direkt bättre.
Kan nog ganska lätt lägga detta nederlag bakom mig och så fort jag blivit fri från förkylningen komma igång och springa igen - det ser jag fram emot! 

Må gott!

Wickie!

Förkylda.

Är hemma med Erika idag eftersom hon hostar väldigt fortfarande. Det är svårt för henne att sova och då blir hon trött. Verkar som om hostmedicinen börjar hjälpa så vi hoppas att hon får sova bättre inatt.
Själv har jag lite halsont, lite huvudvärk, lite snuva och allmänt lite trött...
Har varit på apoteket och hoppas bli piggare snart. Kasnke tom g¨år och lägger mig en stund när vi ätit lunch.
Träning blir det inte i dag hur som haver :(

Kram

Wickie!

Halsont

och litesmåsnuvig + trött fast jag la mig tidigt igår...
Maria har huvudvärk ocg vill inte äta...
Erika hostar fortfarande...
Elin hostar lite men är pigg...
Uffe tror jag är frisk men trött av att gå upp kl 04,00 på mornarna...

En lite trött familj just nu men vi hopas att det inte blir värre.

Ska nu ner och äta hotell frukost - det är inte dumt!

Kram

Wickie!

Bokskog

har jag sprungit i idag också! Blötare, mindre välskött och sämre skyltad men ändock bokskog. Sprang lite fel men fick till en bra runda. Kuperad och bra så det blev bra träning.
Skönt att kunna springa medans det var ljust, solen tittade tom fram en sliten stund.

Kram

Wickie!

Lite stel

i kroppen efter löpnigen igår men det känns egentligen skönt.
Idag blir det städning och främande eftersom jag fyller år men ingen tränig. Imorgon däremot ska jag springa i Jönköping!
Ska dit på ett 2 dagars möte som börjar först 11,30 och mitt plan landar 09.00 så då hinner jag springa i dagsljus, det gillar jag!

Må gott!

Wickie!

Nu blev det av!

Dagsljuset gjorde susen, jag tog mig ut på en löparrunda. Kände mig lite seg och sprang bara i ett lungt tempo för att bara känna att jag kommer igång igen. Det blev 6,2 km på 41,5 minuter. 6,42 min per km och det är Ok med tanke på att det är mycket uppför. Höjdskillanden är totalt 40 m.
Känns skönt att äntligen ha kommit ut igen.

Må gott

Kram
Wickie! 

Identifierad!

Blomman som växer nere i Malmötrakten och ingen av oss viste namnent på är nu identifierad!
Det är vintergäck och den kommer gärna innan snön ens är borta!Visst är den fin!

Kramar

Wickie!

RSS 2.0