Godis rapport!

Hej!
Åt godsaker i fredags och lördags som jag sa att jag skulle göra. Var dock för trött och orkeslös för att motstå pepparkakor och lussebullar i söndags. Men idag måndag har det gått bra!
Är otroligt godissugen men har stått emot sötsuget hela dan och det har mot alla odds gått bra.
När ungarna tränade brottning idag tog Eva-Lena och jag en promenad. Promenader är ju ett standarstips om man är sugen på godis men jag blir alltid dubbelt sugen när jag kommer in igen så jag tycker inte det är ett bra alternativ mot sötsug. Bra motion är det dock!
Eftersom jag fortfarande är sugen blir det att poppa en skål med poppcorn!

Kram på er!

Wickie!

Hej! Har inte orkat städa så mycket idag m...

20111127034 (MMS)

Hej! Har inte orkat städa så mycket idag men advents grejerna är på plats o jag har röjt köksbordet. Ny vaxduk köpte vi igår. Den har samma gula färg som soffan o lite lagom julig såhär långt före jul. Glad advent önskar jag er alla! Kram wickie!


Hej! Vi har inte hunnit få fram advents gr...

20111126033 (MMS)

Hej! Vi har inte hunnit få fram advents grejerna idag men en gran o en tomte lyser upp mörkret ute. Imorgon ska vi pynta inne! Kram wickie!


Vad har hänt med våra svenska äpplen? Dess...

20111126023 (MMS)

Vad har hänt med våra svenska äpplen? Dessa ingrid marie brukar vara bara hälften så stora. Detta äpple och alla dess kompisar i fruktdisken är lika stora eller större än normal stora apelsiner! Har inte smakat ännu men känner mig skeptisk. Wickie!


Äta godsaker.

Imorgon har jag lovat Erika att vi ska gå och fika - hon var lite för stor för kalaset som Elin ska på. Då kommer jag nog att äte något gott. Klarar nog inte att sitta och titta på henne när hon fikar.
Sen blir det nog lite godis på lördag. eventuellt ska vi fixa med pepparkakshusen och då är det svårt att låta bli.
Målet med dessa två dagar är att inte tappa kontrollen och börja frossa. Håller jag mig till löftet att inte äta ensam ska det nog gå bra.
Nu har jag ju meddelat på bloggen minst dagen före så vilkor 1 är uppfyllt!

Må gott

Wickie!

P.S. Till syrran: Jag har inte en smartfone, det är en Nokia E52 och jag vet inte om det funkar med den. Kan också hända att det inte fungerar eftersom telefonen är krypterad via jobbet men har du tips kan vi ju prova. D.S.

Tre julbord!

I år är jag bjuden på tre julbord men de är av helt olika karaktär och är faktisk ganska utspridda så det känns OK.
Den 8/12 bjuder dagbarnen på julbord hos vår dagmamma. Litet, mysigt och gott - helt klart en favorit!
Den 16/12 bjuder Uffes uppdragsgivare på julbord i Östhammar, lite mera av traditionellt julbord med trevligt sällskap så det blir också bra.
Den 21/12 bjuder jobbet. vi ska konferera på dan och kryssar sedan med Eckerölinjen och äter deras julbord. De har specialiserat sig på smörgåsbord så deras viltbord som vi åt när vi var till Amriehamn var toppen så detta ser jag också fram emot. de hade ett otroligt efterrättsbord så det är något extra att se fram emot!
Sen blir det ju julmat på julafton förstås!  Men som sagt det är lite spridning på dem i år. Förra året eller året dessförinnan tror jag jag åt tre julbord på tre dagar och det var inte så kul.

Wickie!

God morgon! Klarade hela gårdagen utan söt...

God morgon! Klarade hela gårdagen utan söt saker. Är lite trött i kroppen idag efter promenaden men det som är intressant är ju hur jag återhämtar mig. Vågen visar nu på morgonen 90.4 kg, minus 0.6 om man jämför med igår. . . . 8) hittade just smailisarna i min nya telefon! Så här kommer ett hjärta till er alla! <3 kram Wickie!


Rapport Dag 1

Det har gått bra idag fast frestelserna har varit många.
Tog de båda minsta med mig på en promenad till Däcksta i mörkret - mysigt på sitt sätt men lite jobbigt med snackpåsen Elin som pratar hela tiden! Inte många sekunder man kan njuta av tystnaden direkt!
Barnen fick fika hos farmor medans jag tog en raskare promenad hem efter bilen - barna ville INTE gå hem igen och det var uppgjort innan att de skulle slippa gå hem. Var skönt att få gå i lite raskare takt också.
Första gången på ca 2 månader som jag har "motionerat". Vi får se hur jag reagerar på det, funderar på att börja med C25K eller F210K från början - får se hur kroppen känns...
Nu ska jag stoppa ungarna i säng och sova gott!

Buketten som är på bilden i ett tidigare inlägg fick jag av Uffe igår och mor nämnde den på Godisutmaningen men hon fick ingen bild...

Kramar

Wickie!

Hej! Var sugen på skorpor på jobbet men et...

Hej! Var sugen på skorpor på jobbet men ett par päron hjälpte. I affären var jag sugen på allt sött men där räddades jag av att provsmaka gourmetomater. Köpte ett kilo som jag knaprade på i bilen. Hemma luktade det pepparkakor men efter att ha klarat jobbet o affären kändes det ok o kommer nog gå bra. Ska försöka få med mig någon på promenad senare. Kram wickie!


Nya tag

känns det som att jag har tagit många gånger och nu är det dax igen. Vågen visar fortfarande på upp till 91 kg och jag måste få ordning på mitt ätande igen.
Godis frosseriet har lugnat ner sig lite de senaste veckorna men jag äter fortfarande mycket sötsaker. JAg kommer nu att införa 2 restriktioner - lite inspirerad av syrran.

Mina regler är att:
- Inte äta sötsaker ensam!
- Ätandet ska planeras och publiceras på bloggen senast dagen före ätandet!

Jag hoppas detta ska hjälpa mig att minska ner det okontrollerade ätandet. Planerar att föröka ta mig ut på en promenad ikväll. Behöver börja röra på mig lite och testa om jag orkar med mer än bara vardgen.

Önska mig lycka till!

Wickie!

Till o med pappan fick på sig förklädet en...

20111121016 (MMS)

Till o med pappan fick på sig förklädet en stund. Wickie!


Den vackra buketten!

20111121017 (MMS)

Den vackra buketten!


Hej! Uffe får prova tjejernas hår prydnade...

20111119014 (MMS)

Hej! Uffe får prova tjejernas hår prydnader. Tycker ni det är fint? Wickie!


Hej! Två tjejer färdiga för att köra ved. ...

20111119012 (MMS)

Hej! Två tjejer färdiga för att köra ved. Wickie!


Hej! Bild bevis på att pianot är i bitar o...

20111118011 (MMS)

Hej! Bild bevis på att pianot är i bitar o på soptippen. I bakgrunden syns gamla dörren. Kärran drogs av volvon kram wickie!


Lite positivt...

Hej!
Besiktigade Volvon idag och den gick igenom! Ungarna kommer att jubla när vi åker till simningen ikväll och jag njöt av bilfärden till jobbet - med CD bok i CD-spelaren och ett härligt "knackande" från dieselmotorn!

 Våpgen visade idag 90,2 men det förstår jag inte hur eftersom huvet såg till att jag verkligen åt sötsaker när jag kom åt igår. Kräver mycket energi för att bryta denna trend nu... men vågen visade mindre än i går och det är bra.

Må gott!

Wickie!

Här här uffe o tjejerna gått i gryt under ...

20111115009 (MMS)

Här här uffe o tjejerna gått i gryt under data bordet!


Här ser man varför!

20111115007 (MMS)

Här ser man varför!


Ny dörr på plats!

20111115006 (MMS)

Ny dörr på plats!


Dag 2 på jobbet och lite annat

Det gick förvånansvärt bra att jobba igår. Visst jag var trött på em ocvh det var skönt att åka hem strax efter 14 men kvällen med styrelsemöte gick också bra.
Tidig sänggång och att inte behöva upp så extremt tidigt hjälpte till. Idag känner jag mig lite tröttare men jag har en bra chef som har sagt åt mig att ta det lugnt så det känns också skönt.
Har fått en ny rumskamrat - en rar tjej som har en projektanstälning till 27/1. Hon har jobbat här förut och vi trivs bra ihop. De har dock beställt en vägg så jag kommer att få ett eget litet krypin för 1 person vad det lider. Lite tråkigt men bättre det än att det blir nya rumskompisar hela tiden.

Något som dock inte var lika roligt  idag var att jag klev upp på vågen imorse. Under min sjukskrivning har jag inte alls brytt mig om att äta vettigt och det har bivit MYCKET godis. Ingen motion heller hjälper ju inte...
91kg visade vågen på och nu funderar jag på hur jag ska angripa problemet.  Hur och i vad ska jag hitta motivation. Ska försöka börja motionera - börjar nog med DVD -program hemma kryddat med promenader. När ungarna brottas 85 min på måndagar har jag pratat med Eva-Lena om att vi kan ta en promenad i Östhammar, alltid en start. Friskis och svettis tänkte jag också föröka med men det får nog vänta lite. Godiset vet jag inte hur jag ska bete mig med just nu... men att ha vägt mig för första gången på en månad är ju en början...

Fick brev från Akademiska igår - de har skickat min remiss vidare till Sollentuna så inom tre månader ska jag få en tid där. men det är ju 1 månad sedan de fick remissen så det bore väl bli inom 2 månader, eller?
Det som stod på remissen var i alla fall att det var tjocktarmen som  skulle undersökas och att jag skulle få lugnande under undersökningen så jag får ite köra bil på 12h. Har rätt till taxi hem om jag förstod pappren rätt men jag ska kolla igen. kanske någon har lust att följa med och skjutsa?

Nog om detta - tillbaka till jobbet - eller rättare sagt den sena lunchen!

Imorgon ska jag besiktiga VOLVON!
Vore toppen om den gick igenom besiktningen!

Kram

Wickie!

Hej! Första bilden med nya mobilen. Tavlan...

20111114 (MMS)

Hej! Första bilden med nya mobilen. Tavlan har erika målat o den står i mitt fönster på jobbet. Många har hälsat mig välkommen tillbaka o det har gått bra men nu känner jag mig trött. Ska bli skönt att få åka hem. Kram Wickie!


Hej! Äntligen är pianot ute! Vi har vänt p...

Hej! Äntligen är pianot ute! Vi har vänt på tv rummet o det blev jätte stort! Tack pappa för hjälpen! Kram Wickie!


Hej! Tog mig i kragen o putsade fönstren p...

Hej! Tog mig i kragen o putsade fönstren på utbygget idag. Stor skillnad! Skönt. Nu är jag trött. Familjen ska äta middag på lyktan ikväll! Wickie!


Sammanfattning

av vad som hänt sedan sist...
- Har börjat montera isär pianot för transport till soptippen.
- Blev trött och vilade en hel dag!
- Träffade läkaren idag och ska ta fler prover imorgon för att kolla om det blivit någon förändring.
- Passade på att ta bort två "hudflikar" bla den på ögat så nu har mor några stygn att plocka när hon kommer hem!!!
- Både Elin och erika fick träningsvärk efter senaste brottarträningen.
- Maria är less på att jag alltid är hemma...
- På måndag ska jag prova att jobba ½ tid - vi får se hur det går.
- Köpte 4 klappstolar av samma modell som vi redan har + lite glastallrikar, ett uppläggningsfat och en skål för 130:- Det kallar jag fynd!

Ska nu gå och vila!

Kram

Wickie!

Mutor till barn!

Börjar kännas som en vana för mig ;-)
Igåt mutade jag Erika (igen) denna gång med en glass och det fungerade. Hon tog äntligen mod till sig och dök från startpallen i badhuset. Hon har dykt från kanten tidigare men inte tordats när hon har kommit upp en bit. Hon tordes dyka från bryggan i Gimodammen efter en muta så jag testade det vinnande konceptet igen - och det fungerade!
Nu är nästa steg att få henne att dyka från trampolinen men det tror jag går lättare för den är bara ca 10 cm högre än pallen.
Elin tyckte simträningen igår varv superrolig - vi tränade ingenting - bara lekte - var hennes kommenter. det jag såg var insim (uppvärmning på simspråk) i 6 längder och därefter startträning genom att starta från kanten i bassängen och dyka ner och slå händerna i en flyttbar bassängvägg som de lagt i ca 3-4meter från kanten. Sen skulle de jaga tränaren och därefter försten till andra sidan... och därefter dyka eller hoppa i från trampolinen.
Nog tyckte jag att de tränade både det ena och det andra ,-)

Idag ska Maria och jag fixa frågorna till spökvandringen och greja lite inför den. Det har rngt några så vi vet att vi ite blir ensamma i alla fall!

Kram

Wickie!

Har inte hunnit ut i skogen ännu

så förhoppningsvis väntar svampen på mig ett tag till...
Pappa har varit här i två dagar nu och fixat så vi har fått in den nya toalettstolen uppe och ett nytt handfat - jätte fint! Skönt också med en toalett som fungerar så man slipper spola med en hink...
Idag sätter han upp hyllor i garderoberna utanför tjejernas rum som han byggde för några år sedan. Det blir toppen bra att kunna ställa grejer på hyllor där. Tjejerna behöver mera förvarings utrymmen och då blir detta superbra.
Har lite huvudvärk idag men jag tror det beror på förkylningen. Den hoppas jag ska ge sig snart.

Kram

Wickie!

Läkarkontakt

Imorse ringde doktorn och väckte mig. Jag blir sjukskriven på heltid i två veckor till och sedan på ½ tid i två veckor som jag ville.
Hon har skickat en remiss till Ackis för att kolla upp mag och tarmkanalen - vi får se när den kallelsen kommer. Det enda hon kunde se var att de fått remissen och godkänt den - dvs att de ska kalla mig. Den kasnke kommer med posten idag! Man kan ju hoppas ;-)
Planen är nu i alla fall att jag ska börja motionera för att se hur kroppen reagerar och förhoppningsvis svarar kroppen bra på träningen och jag är på fötter igen om ett tag. Känner mog ju starkare även om jag fortfarande är trött.
Dessvärre är jag lite förkyld så någon löpning börjar jag inte med utan det kanske blir en promenad med svampkorgen. Det har varit så varmt att trattisarna borde vara kvar.

Vi hörs!

Wickie!

RSS 2.0