7 rör

tappade de från mig idag. HB på 126 - henne kan vi tappa på mycket blod! Tänkte han så, läkaren? Tror inte det men det kändes nästan så!
Vi ska tr´äffas på tisdag så då får vi se vad han säger.
Jag äter mjölkprodukter så kalken borde inte ligga lågt och varför levervärdena är höga har jag ingen aning om men det antyder att leverna inte fungerar som den ska. Båda värderna låg strax över resp strax under gränsvärdena men eftersom jag är trött och inte mår bra vill läkaren ta ytterligare prover.
Tror att förkylningen som sitter främst i bihålorna börjar ge sig lite, lite men det kan vara önsketänkande också...

Hoppas ni har det skönt i solen!

Kram

Wickie!

Lite glädje i eländet!

Fick besked från alla prover idag. Mitt Hb ligger på 126! Så högt vet jag inte att jag någonsin har haft!
Det gjorde mig lite glad.
Sen hade jag lite låga halter av kalcium och lite höga levervärden. Så imorgon ska jag ta fler prover...
Jag hoppas att de proverna inte vissar något annat tok utan att det är tillfälligt. På tisdag ska jag träffa läkaren. Vi får se vad domen blir då!

Kram

Wickie!


Hej! Denna t-skirt kom med posten idag. Ho...

20120227185 (MMS)

Hej! Denna t-skirt kom med posten idag. Hoppas känslan av uppmuntran o förväntan kommer. Först ville jag bara kasta den i pannan eftersom den påminde mig om att jag inte kan träna. Kram wickie


Påväg upp i liften. Elin o erika åker före...

20120224181 (MMS)

Påväg upp i liften. Elin o erika åker före mig.


Är detta kärlek? Eller ett resultat av ext...

20120224182 (MMS)

Är detta kärlek? Eller ett resultat av extrem halka o odubbade däck? De kom loss med hjälp av en pistmaskin. Tur att det var den nyare o finare bilen som kanade. . .


Hela familjen i toppen av backen.

20120224180 (MMS)

Hela familjen i toppen av backen.


Lite bild bevis från backen

20120224179 (MMS)

Lite bild bevis från backen


Hej! Här en bild på cicko bell mer info se...

20120223178 (MMS)

Hej! Här en bild på cicko bell mer info senare.


Här ser ni det avbetade schemat vi la upp ...

20120221166 (MMS)

Här ser ni det avbetade schemat vi la upp när vi började matte arbetet. Det kändes lite övermäktigt när vi började. Men maria har kämpat bra utan att vi har behövt tjata o nu känns det som att vi är i mål med denna första o jobbigaste etapp. Kram wickie!


Stilstudie på uffe som ger maria nackmassa...

20120221165 (MMS)

Stilstudie på uffe som ger maria nackmassage i slutspurten av matte plugget. Nu har hon bara en läxa ( 13 tal ) några sidor repetition och lite blandade uppgifter att repetera innan provet nästa vecka. Hon har jobbat fantastiskt bra. Nu var hon välförtjänt paus i ett par dar. Hon ska fortsatta i rättvik, för att slippa åka så mycket skidor :-) :-) :-) duktig har hon varit! Kram från en stolt mamma o pappa!


Kvällens poker protokoll. Gårdagens såg in...

20120221164 (MMS)

Kvällens poker protokoll. Gårdagens såg inte mycket bättre ut :(


Nya prover - nya tag!

Imorgon ska jag på fastande mage infinna mig för provtagning på Gimo vårdcentral. Sen är läkaren ledig i tre dagar så vi ska höras på måndag eller tisdag så får vi se vad proverna säger.
Jag är nu så less på att det aldrig vänder. Så fort jag börjar ta tag i mat - motion - hälsan i allmänhet osv och det börjar kännas bättre och lättare blir det en dykning! Försökte ilustrera detta med en egenhändigt ritad bild:

Inte så snygg men den illustrerar bra hur det känns.
Ge upp finns ju inte så nu är det nya tag som gäller. Fastan imorgon får bli en nystart på att inte äta godis. Så från och med imorgon är det inga sötsaker som gäller fram till Rättvik. I Rättvik ska jag inte köpa något godis men bjuds det på efterrätt så tar jag lite - det är ju ändå semester!
När vi kommer hem gäller tillbaka till ordnongen och inget godis förrän det är lördag!
Nu måste jag få det att vända!

Kram

Wickie!

Nygammal läkare!

I mitten av förra veckan skrev jag till läkaren (Vilma) jag hade i höstas när mina blodvärden dök. Eftersom jag inte fått något svar och inte mår ett spår bättre ringde jag idag. Nu jobbar tydligen Vilma sin sista vecka denna veckan... Tur att jag ringde!
Så imorgon ringer en annan läkare upp, har telefontid mellan 9-9,30 så får vi se vad det ger. Funderar på att maila honom min verson av min historia.
Denna veckan har jag halvt om halvt semester - beviljad semester men jobbar när jag känner för det så jag spar semesterdagar - Jag vet jag har det superbra!
Men i skrivande stund - just nu - bestämde jag mig för att sjukskriva mig, är inte tillräckligt frisk för att åka och jobba och då tänker jag inte slösa semesterdagar!
Nu vill jag bli frisk! Det är idag 6 veckor sedan jag blev förkyld!

Solen skiner ute - det är skönt!

Kram

Wickie!


Mor och dotter x2!

Härlig bild på mor och dotter skrev min mor som komentar på förra inlägget! Det gjorde mig lite full i skratt eftersom det inte bara är jag som har min dotter med på bilden. Hästen jag red har också sin dotter med på bilden! D.v.s. den ljusa hästen, Lysa, är mamma åt skäckstoet Villeymei som Maria red!
Två mödrar och två döttrar hade det härligt i skogen!
Maria har kämpat lite med matten idag också så snart är hon klar med de två kapittel hon skulle räkna ikapp innan provet vecka 9. Tyvärr återstår ytterligare ett par kapitel innan hon är klar och sen ska vi hårdköra med engelska ett tag så hon har det lite tufft just nu men kämpar på tappert.

Kramar

Wickie!

Hej! Sitter nu framför brasan efter att ha...

20120219159 (MMS)

Hej! Sitter nu framför brasan efter att ha varit ute så en kort ridtur. Allt gick bra. Men nu är jag trött! Kram Wickie!


Ingen Bond

för min del. Mitt under melodifestivalen somnade jag i soffan! När Bond filmen skulle börja knuffade Uffe på mig och tyckte att jag skulle gå upp i sängen och sova istället. det gjorde jag och sov sen 9 timmar i sträck! Men efter att ha varit ute hos hästarna nu på morgonen skulle jag kunna sova ett par timmar till...
Idag har jag lovat Maria att trotts allt rida en sväng så det blir dagens styrekeprov. Efter det blir det nog sova...

Kram

Wickie!

Svettig av att vika tvätt!

Det är min vardag just nu. Elin och Erika är duktiga och har plockat in sin tvätt, tämt sina sängar och run på tvätt och plockat fram kläder att packa.
Jag skulle behöva damsuga idag och hänga tvätt men mycket mer tänker jag inte göra.
Kanske ut och rida en stund med Maria - hon vill så gärna att det är svårt att säga nej även om jag är tveksam. Vi får se.
Efter att ha handlat och hämtat Maria ska jag vila innan det är dax att laga mat till hela familjen + mor och far. Sen blir det lugnt i huset när Elin och Erika far med mot och far. Det blir nog att slötitta på Bondfilmen i kväll...
men redan i morgon känns det nog för tomt...
Blir jag inte bättre imorgon ringer jag vårdcentralen på måndag!

kram

Wickie!

Hej! Erikas första alster på kreatörerna. ...

20120216154 (MMS)

Hej! Erikas första alster på kreatörerna. Färgerna är pärlemor o silver. Går att köpa på auktion senare. Kram


Ny dag - nya tag!

Idag känns livet lite lättare fast jag känner mig lite yrslig. Har skrivit ett brev till min husläkare och bett om att få ta nya blodproprover för att kolla blodvärdena samtidigt som jag frågar hur länge jag ska gå med förkylningen innan den bör kollas upp. Hoppas jag får svar i slutet på veckan så jag kan ta proverna på måndag morgon.

Syrran var imponerad av att jag kunde "planera ett psykbryt". -Vad det handlar om egentligen är att hålla det tillbaka tills barnen är utom hörhåll. De gånger de ser mamma ledsen blir de också ledsna och då får jag ändå ägna mig åt att trösta dem så när jag kan försöker jag vänta tills de inte är med. Det funkar de gånger då det är mycket småsaker som tillsammans blir jobbiga men där ingen av dem egentligen är så stor, och då situationen inte uppstått akut.

Ska nu förbereda ett genomförande jag har i eftermiddag. Ska utsätta eleverna för ganska krävande grupparbete, ska bli spännande hur de hanterar detta ;-)

Kram

Wickie!

Botten....

Jag hoppas att jag nu är på botten och kan börja klättra uppåt. Känns dock riktigt jobbigt just nu...
Orkar inte ens rabbla allt som inte går min väg just nu. Ska försöka bryta ihop ordentligt ikväll när ungarna har somnat så kan jag somna utmattad och förhoppningsvis vakna på botten men utan bagage. Då brukar det vara lättare att klättra...
Tur att man har en gubbe som klarar av att hantera när jag bryter ihop och snörvlar så hans kläder blir genomvåta!
Hoppas på ett gladare inlägg imorgon!

Hoppas ni har en bättre alla hjärtans dag än mig - det är ni värda!

Kram

Wickie!

PS har fått blommor och kort idag - det är kul! DS

Hej! Idag var jag med om något riktigt obe...

Hej! Idag var jag med om något riktigt obehagligt. Gastroskopi! Riktigt hemskt och i onödan! De hittade med andra ord inget ovanligt. Fick lite kalla fakta på köpet. 39 % fett på kroppen men inte några mängder runt inre organ. 60 i puls o blodtryck på 120/65. De tappade mig på 7 rör blod så jag är lite vinglig nu på kvällen. Hittar de något ovanligt bland alla prover hör de av sig annars försvinner resultaten in i forskningens anonymitet. Kram wickie!


Hej! Idag var jag med om något riktigt obe...

Hej! Idag var jag med om något riktigt obehagligt. Gastroskopi! Riktigt hemsk och i onödan


Envist....

Förkylningen vill inte ge sig riktigt och jag har haft huvudvärk hela helgen vilket sätter sig på humöret. Igår var det lördag och då frossde jag måttligt i godis och efterrätt.
Idag är det söndag och jag är sugen på godis och känner mig trött.
Imorgon ska jag på gastroskopi - det ska bli skönt att kolla magen och de tar ett blodprov så jag hoppas jag får ett HB också. visar det lågt ska jag ta kontakt med min husläkare igen för då kan ju tröttheten o huvudvärken bero på det och inte på förkylningen.
Erika är feberfri idag så vi åker till badhuset för bad och dusch. Elpatronen har fullt sjå med att hålla huset varmt. Laddomaten till pannan blir troligtvis fixad på måndag eller tisdag.
Maria tog äntligen mod till sig och ringde till Lena och frågade om hon inte kunde få rida med henne på en av hennes hästar. -Jag är där om en halvtimma svarade Lena. Så de var ut en tur igår. De ska nog ut en tur i solen idag också.
Kul att hon börjar göra något hon gillar. Ska nog åka o titta på en ponny på sportlovet nu när hon tagit tag i skolarbetet igen.


Kramar i solen!

Wickie!


Penicillinet

tog slut igår men förkylningen frodas. Inte så att jag mår jättedåligt men jag är snuvig och lite rosslig i halsen. Ska bli intressant att se vilken utveckling det blir de närmaste dagarna. Har några tabeletter Rinexin kvar och dem fortsätter jag med för säkerhets skull. Vill inte att bihålorna sätter igen en gång till...
Det går bra med sötsugen men här om dagen när jag var och handlade var det nära. Jag köpte en dricka - hade jag inte gjort det hade jag inte klarat att inte äta godis. Men dricka är inte ett lika stort problem för mig så det tycker jag var OK.
Väntar nu på att Maria ska komma ner och räkna matte. Hon är duktig men det märks att det är lite jobbigt. vi har bestämt att lördag får bli en räknefri dag.
Erika har haft feber i ett par dagar och är kinkig så det är tur att Elin är hos mormor.

Kramar!

Wickie!

Några timmar senare. . .

20120205151 (MMS)

Några timmar senare. . .


Hej! Maria pluggar matte framför brasan. D...

20120205150 (MMS)

Hej! Maria pluggar matte framför brasan. Det går frammåt. Kram wickie!


Två små grisar sover på soffan.

20120203147 (MMS)

Två små grisar sover på soffan.


Helg och ny lördag....

veckan har gått bra, sötsuget har inte varit så påträngande men jag är ännu inte mogen att avstå en lördag helt...
Vi ska på simtävling i Norrtälje och där finns det nog gott om dåliga val och snålt om bra val :(
Tänker inte kämpa i den miljön utan unnar mig lite fika och ev lite godis...

Kram

Wickie!

Hej! Dagen har gått bra men nu är jag tröt...

Hej! Dagen har gått bra men nu är jag trött. Värmen o fukten i simhallen gjorde mig inte piggare. Ska nu hem o hjälpa maria med matte o sen ska jag sova! Kram wickie!


Hej! Just nu är jag avundsjuk på vår lata ...

Hej! Just nu är jag avundsjuk på vår lata hund. Jag vaknade när uffe gick upp kl 03.50 o har inte kunnat somna om. Hunden däremot har legat o snarkat på mattan hela tiden. Uffe fick kliva över henne när han höll på o klä på sig. Min väckarklocka ringer nu kl 06.00. Bara att kliva upp o hoppas att man inte blir för trött idag. Må gott! Wickie!


RSS 2.0