Blev av idag

med löpningen men det satt hårt inne. Skönt ändå att jag tog mig ut. Utmanade mig lite genom att köra vecka 2 i C25K programmet vilket innebar löpning i 90 sek 6 gånger och det är jobbigare än man kan tro.
Ska nu diska, duscha och sova!
Kram
Wickie!

Uffe orsakar bilköer!

Idag protesterade Uppländska börnder mot vargen, vilket orsakade lååånga bilköer. Den jag mötte var ca 1 mil lång. Jonte hade bästa skylten bakpå sin traktor:
Traktorer hindrar dig, rovdjuren hindrar oss!
Det är många får som blivit tagna av den varg som behagar bevista Uppland just nu, de har utlyst skydsjakt men den är inte så lätt att hitta!
Vill ni läsa mer om Uffe och gänget går det bra på UNT:s hemsida.
 
Kram
 
Wickie!
 
 

Glad midsommar!

Har inte så mycket träningsvärk som man skulle kunna befarat! Musklerna kanske kommer ihåg hur bra de var tränade ifjol! Man kan ju alltid hoppas att det går fortare att bygga tillbaka mulsklerna eftersom det inte var så länge sedan...
Var t.o.m. ute och sprang en sväng igår och det gick lite trögt men någon liten bit kändes det bra och flöt fint. Har inte kommit igång och använt min nya gps klocka änu men ska bättre mig på det. Den kommer ju visa tydligt om det går bättre eller sämre mellan rundorna. Ska bli kul!
Vu ska strax packa bilen och ge oss iväg ut i det sommarfagra sommarvädret - Tvärnö är fantastiskt vackert denna årstid!
Idag har vi haft 5 besökere på loppisen idag men tjänade ändå 210:-. Bättre utdelning än dryga 1000-lappen på 60 besökare!
 
Hoppas ni får en fantastisk midsommar!
 
Kram!
 
Wickie!

Nu är det gjort!

Tog mig ut på en tur nu på kvällen även om det var motigt.
Solen sken så det var skönt men som sagt det var motigt att springa.
No Candy Team på jobbet har så smått vaknat till liv igen. vi har lite olika saker vi behöver jobba med men vi har nu satt upp var sitt mål som handlar om hur många steg vi ska gå per dag. Jag ska gå i snitt 8000 per dag och aldrig under 5000 steg. Förr låg jag ofta på 10000steg per dag men att ha det som mål nu kändes lite för häftigt på en gång. Samtidigt som de andra la upp mål på hur många kg de skulle gå ner valde jag att ha som mål att återgå till "bara" lördagsgodis. Klarar jag det finns det sen utsikter att gå ner i vikt relativt lätt.
 
Kram
 
Wickie!

inte motiverad

att ge mig ut o springa ikväll men har sagt till några kollegor att jag ska göra det så det blir att bita ihop och ge sig ut. Vet ju att det känns bättre efteråt...
Imorgon blir det friskis och svettis igen så midsommar kommer att gå i träningsvärkens tecken...

Flera mms har inte kommit fram till bloggen...

Hej!
Har under dagen skickat flera mms till bloggen men de har inte kommit fram. Synd...
Vi hade igår 0 besökare på loppisen så efter en timma slog vi igen. Idag hade vi ca 60! Sålde för inte så imponerande 1130:- men sälker vi för 1000 om dan är det ju bra. Det har ju naturligtvis försunnit lite grejer men inte så det syns - och det finns mer att hämta! Än är det inte slut!
Må gott!

Wickie!

Fler än vägverket är smarta ibland...

Vägverket tillverkar inte ditt nya körkort (och hämtar namnet från skatteverket) förrän du betalar det med inbetalningskortet som följer med. Detta sparar massa pengar eftersom det inte behöver göras körkort som ingen hämtar ut utan att ha betalt dem eller dubletter för att namnändringar inte gått igenom m.m.
Uffe fick idag ett sms om att det var gjort en kriditupplysning på honom. Funderade en stund men vi kom sedan på att vi köpt lite grejer mot faktura. I sms:et stod att man kunde kolla vem som gjort förfrågan via en hemsida med kod som fanns i meddelandet eller vänta så kom besked på posten.
Jag gick in och kollade på nätet och kunde där bocka i att jag läst och därmed avbeställde papperskopian. Miljösmart på ett smidigt sätt tycker jag.
Har man ingen dator eller vill ha papperskopian kommer den automatiskt men vi kunde lätt få informationen vi ville ha och sedan spara på miljön genom att avbeställa papperskopian.

Det finns en och annan ute i världen som tänker till ibland ;-)

Kram

Wickie!

Som en smäll rätt i solarplexus...

var det att vara med på friskis och svettis igår!
Jag är medveten om och har på flera sätt märkt att trotts att jag har mera energi och ork så har jag riktigt dålig kondis. dDt är dock en sak att veta om det och en helt annan att bli fysikt medveten om det!
Det var inte bara fysiskt utan också psykiskt jobbigt att träna igår. Ville efter halva passet bara börja grina och gå därifrån.
Till detta ska också läggas att ingen jag berättat det för hitills verkar förstå känslan. Jag har haft dålig kondition förr men nu har jag ingen kondition! Mamma var med på friskispasset. Hon känner inget alls idag medans jag har ont i HELA kroppen! Alla försöker släta över det hela med att -Det är ju inte undra på. och -Nu kan det bara bli bättre eller -Vad hade du väntat dig när du mått så dåligt? OK förståndet kan förstå detta men det är en helt annan sak att UPPLEVA det.
Det är jobbigt att vara på botten och veta att man har en lååååång väg upp. Myckat kämpande och jobbandes innan man har kondis igen.
Visst, jag är glad att felet är hittat och att jag börjar orka och må bra igen men det är inte roligt dessa gånger när det blir extremt påtagligt hur dåligt man mått. Skrämmande är också att det mer eller mindre var ren tur att glutenintoleransen hittades. Hade den inte hittats kan jag bara gissa hur dåligt jag mått idag - eller snarare hur in i märgen trött jag skulle ha varit!
Jobbar någon vecka till och sedan börjar semestern. Då ska jag ägna mycket tid åt att bygga kondition så att jag klarar nästa vinter bra och med ork. Blir nog fler friskispass men det tar emot att åka men är nog en sådan sak som man bör tvinga sig till...

Må gott

Kram

Wickie!

Två fina töser påväg till sin skolavslutni...

20120612373 (MMS)

Två fina töser påväg till sin skolavslutning. Elin njuter av sovmorgon sin första sommarlovsdag.


Elins första Skolavslutning!

20120611363 (MMS)

Elins första Skolavslutning!


Dagens resultat. 26 besökare o sålt för 66...

Dagens resultat. 26 besökare o sålt för 662 kr. Inte lika imponerande som igår men ok med tanke på att vi inte haft någon marknadsföring alls mer än skylten vid vägen.


Kattbo. En mamma miste sin unge. En mamma ...

20120610362 (MMS)

Kattbo. En mamma miste sin unge. En mamma avlivad. En ung mamma fick väl många ungar. Katternas egen lösning. Lägg alla i den ho de själva växte upp i o hjälps åt! Tror alla är tingade. Wickie!


Garderobsfynd som inte ska säljas på loppi...

20120610360 (MMS)

Garderobsfynd som inte ska säljas på loppis! Dagens första kund dök nyss upp hos erika som vaktar loppisen. Dvs hon sitter i badenbaden stolen o njuter i solen.


Erika är ivrig o har gått ut för att öppna...

Erika är ivrig o har gått ut för att öppna loppisen. Igår hade vi 17 besökare o fick in 1295 kr! Vi får se vad dagen ger. Spännande är det i alla fall. Wickie!


Skylten kom upp 12.51. Ska bli kul o se om...

20120609359 (MMS)

Skylten kom upp 12.51. Ska bli kul o se om fler än korna är nyfikna. Första kunden dök upp 13.01! Han är från HJO! Wickie!


Syns kanske inte så bra men tack vare mamm...

20120608358 (MMS)

Syns kanske inte så bra men tack vare mamma kan vi öppna imorgon. Ska bli spännande o se om vi får några kunder. Kram


Skylt tillverkning.

20120608357 (MMS)

Skylt tillverkning.


Mitt i bild sitter en tornseglare ( svala ...

20120608354 (MMS)

Mitt i bild sitter en tornseglare ( svala ). Troligtvis en unge. Den kikar på oss när vi packar upp oändligt med grejer till loppis. Wickie


Hej! Efter all kyla o allt regn känns det ...

Hej! Efter all kyla o allt regn känns det skönt att kunna gå i t-shirt i solen! Vinden år lite kall men inte så man vill ta på sig jackan. Kram


Hej! Har i år äntligen satt potatis i hink...

20120606352 (MMS)

Hej! Har i år äntligen satt potatis i hink som jag tänkt så många gånger. De höll på att drunkna av allt regn. Tömde hinkarna på så mycket vatten jag kunde o se så glada potatisarna ser ut där jag gömt dem under bron för regnet. Wickie!


Elin rycker strömming men det går trögt. 2...

20120605351 (MMS)

Elin rycker strömming men det går trögt. 2 st är allt än så länge. Wickie!


En vy som heter duga från restaurangen. St...

20120605348 (MMS)

En vy som heter duga från restaurangen. Stranden är super lång o kallar hälsinglands riviera. Campingen verkar fin så det kanske kan bli en campingresa hit. Kram wickie


1:a joggingturen på evigheter!

.rukar passa på att springa när jag är på tjänsteresa och tyckte att danna veckas tur till Orbaden i Hälsingland var ett ypperligt tillfälle att börja jogga igen.
Allt gick toppenbra! Kändes bra även om det var jobbigt. När jag gav mig ut såg jag ett gäng som promenerade samma sträcka som jag skulle ta och tänkte att jag kanske kan hinna  ikapp dem, och det gjorde jag! Hade tur så en av de  sekunder långa löppassen inträffade när jag "blåste" förbi dem och det sporrade ju till att springa lite fortare. Problemet blev när jag hade passerat - då började det luta lite lagom uppför! Det blev en låååång minut men bra träning!
Var duktig och stretchade efter men slarvade med att dricka. Hade också slarvat med att äta ordentligt på resan upp... Det är inte så lätt att få glutenfritt på en mack... Eftersom det var sen middag (19.30) hann jag bli riktigt hungrig. det stod hårt bröd och vatten på bordet när vi kom och hungrig som man var åt och drack vi alla - särskilt jag. V fick vin till maten som bestod av en kanstarell soppa som var god men lite för mycket currysmak för min del - jag vill att kantarell soppa ska smaka kantarell!
Därefter blev det en hod fisk med räkor och färsk potatis - riktigt gott. Till efterrätt var det crem brylé men innan dess hade jag känt av värmen och den dåliga lunchn så pass att jag var nära att svimma. Så nära att svimma har jag inte varit på evigheter! Stapplade ut och la mig på en soffa i hallen och eftersom det var svalare där återhämtade jag mig kvikt. Känner mig fortfarande lite tagen men mår nu bra!
Gulliga kollegor har försäkrat sig om att jag är Ok och tjejen som har rummet intill har sagt att jag får banka i väggen om jag börjar må dåligt igen.

Trotts detta känns det skönt att ha börjat springa igen. Kände att det skulle bli roligt att se hur kroppen reagerar på träning nu när jag mår så mycket bättre och kroppen får näring! Får se om jag orkar ta tag i detta med allt godis också vad det lider...

Kram och god natt!

Wickie!

På rymmen?

20120604347 (MMS)

På rymmen?


RSS 2.0