Ordentligt tränad i helgen!

Igår var det friskis och svettis och dag 5,65 km löpning.
Barnens kusin Malin sov hos oss mellan fredagen och lördagen när hon var barnvakt. Hon var inte sen att haka på friskis och svettis när jag frågade på lördagsmorgonen. Det var kul.
Frågade om hon skulle med och springa idag också och hon skulle fundera på det. En stund innan jag skulle göra mig iordning ringde hon och sa att både hon och pappa (min svåger) skulle med. Det var kul med sällskap och drog upp tempot betydligt! Sprang 5,5 km 4 min snabbare med detta sällskap, precis vad jag behöver!

Känner mig nu trött men nöjd!

Hoppas ni också är nöjda med er helg!

Wickie!

Har inte haft inspiration

till att skriva i bloggen. Men jag hänger i och tränar skapligt även fast det blir mest på helgerna och jag är jätte duktig  med godiset - bara på lördagar!
Har tänkt att spara en lördag till någon mitt i veckan fika om någon fyller år eller så men dit har jag inte kommit ännu... Jag blir för angelägen att ät godis på lördagen att det är svårt att avstå för att äta någon gång i ftamtiden, det är för okonkret. Men vi får se.
Två tjejer på jobbet har senaste veckan kommenterat att det syns att jag har gått ner. Det känns jätte roligt! Annars är det inte många, nästan ingen alls som sagt något om man inte räknar närmaste familjen. Det är lite tråkigt för det inspirerar att det syns. Själv har man ju lättast att se det som är kvar ;-)

Är hemma och jobbar idag för veterinären har varit ute igen... Hästens bakben är svullet och han har ett sår som inte vill läka. Så nu är det en ny penicillinkur... mMen han är lätt sprutad så vi hoppas på det bästa denna gång också. på skolovert nästa vecka är jag ledig och då ska vi jobba hårt med honom... Han ska förhoppningsvis vara lite riden innan jul...

Hoppas solen skiner på er också!

Wickie!

Mycket på gång

och huvet har inte riktigt hängt med. Kanske har en förkylning på gång och inspirationen har inte funnits men jag kämpar på. Hade tänkt springa idag på morgonen men regnet står som spön i backen så jag hoppas på uppehåll i eftermiddag. Då ska det bli en kort tur, troligtvis mitt intervallprogram, det var ett tag sedan och jag behöver träna snabbhet.
erika har fått ett par vanliga läsglasögon i väntan på optikertiden och det funkar bra. Hon har styrkan 1.0 och ser nu skillnad på bokstäverna! det är inte lätt att läsa när många bokstäver ser lika dana ut. Syrran! Det är Erika, inte jag som ev begöver glasögon, jag verkar klara mig ett tag till ;-)
En riktigt god nyhet är att det sköts älg för Rita igår. Hon har ju haft sådan otur eller oerfarenhet att alla älgar hon lyckats nosa rätt på har sprungit hej vilt och inte ramlat för något skott. Men igår blev det gångstånd (älgen står inte stilla utan går sakta och hunden skäller på den ändå). Hon skällde ca 20 minuter innan älgen kom i håll för en passkytt och sköts. Uffe var riktigt glad! Äntligen kanske hon börjar förstå vad det är hon ska göra!
Maria och jag ska till Uppsala idag och sätta in tandställning på henne och besiktiga min bil. Jag skulle behöva köpa byxor också. Vi får se vad vi hinner. Hoppas i alla fall att vi hinner hem så jag kan springa medans det är ljust.
Hoppas ni får en bra dag i regnet!

Wickie!

Dålig syn?


Erika har klagat på huvudvärk och grus i ögonen när hon läser. Jag bad skolsköterskan kolla hennes syn och det visade sig att hon ör lite översynt. Inte ovanligt bland barn men värt att kollas upp eftersom hon har besvär. Kanske läsglasögon är lösningen?
Vi får se, har redan bokat tid hos optiker, den 1/11 ska vi kolla!
Det är ingen i familjen , förutom min mamma och på senare år min pappa som har glasögon så jag har aldrig riktigt tänkt tanken att någon av barnen behöver... Vi får se hur det blir.

Wickie!

Ingen inspiration och godissugen!

Inte bra alls. Har ingen motivation alls just nu att träna efter jobbet. Väntar bara på att det ska bli fredag så att jag kan jogga när det är ljust. Måste hitta något att göra på tisdagen eller onsdagen så det inte blir träning 3 dagar i rad och vila 4 dagar i rad. Men vad?
Har också sedan hässelbyloppet varit sugen på godis! Extremt godissugen! JAg har klarat mig från att fuska men det har gått åt någon bunke popcorn och någon extra macka...

Men det ger sig kanske någon gång?

Wickie!

Hässelebyloppet genomfört

och jag är nöjd. Sprang på 1,01,22, alltså inte under 60 min men tidigare i år har jag ju sprungit på dessa tider:
Lopp vid 5 km Målgång
Iform 32,12 1,03,38
Tjejmilen 31,52 1,03,48
Hässelby 30,31 1,01,22
Så jag har kapat mer än 2 min på tiden. Gör jag det en gång till är jag under 60 minuter! Nu har jag ju något att träna för i vinter...
Önska mig lycka till!

Stort grattis till pappa som sprang på ca 52 minuter! Mer än 5 minuter snabbare än han förväntat sig! En dag ska jag slå honom!!!!!!

Wickie!

Proppmätt!

Idag har jag haft "lördag" dvs jag har unnat mig godis. Köpte några bitar lösgodis men hade gjort iordning en efterrätt. Frusen drottning mousse och den var supergod!

Lånad bild från www.partydags.se, min såg lite mera hemgjord ut...
Här kommer receptet om ni vill prova, suverän att ha i frysen!

Frusen hallonmousse

 

6 port

250 g hallon, (eller andra bär) färska eller frysta

1½ msk socker

2-3 msk bärlikör (kan uteslutas)

3 äggvitor

1½ dl grädde

Garnering: bär och ev citronmeliss

 

Mixa bären med ½ msk socker och ev lite likör. Vispa vitorna till hårt skum, häll i resten av sockret och vispa lite till. Rör ner hallonmoset i vitorna. Vispa grädden till hårt skum och blanda ned den i moset. Häll upp moussen i chokladformar och låt dem stå i frysen ca 2-3 timmar.

 

Chokladformar finns numera att köpa färdiga,

Men vill du göra dem själv, så finns receptet här.

 

Chokladformar; 8- 10 st:

Ca 150 g ljus eller mörk blockchoklad

12 pappersformar

 

Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron.

Stryk ut chokladen på insidan av en dubbel pappersform. Ställ att stelna i kylen. Ta försiktigt bort papperet från chokladformen och fyll med hallonmousse. Ställ i frysen!

 

Låt tina 20-30 min innan servering!



Problemet var bara att ungarna inte ville ha hela sina så jag fick äta tills jag var nöjd...
Blev lite för mycket av det goda! såhär mätt och lätt illamående blev jhag aldrig förr, syn bara att det inte hindrar att man äter de där sista skedarna men det kanske kommer senare, om man håller ut med bara lördagsgodis länge.
Mn kan ju i alla fall hoppas på både ock, att jag håller ut och att jag lär mig hur proppomätt jag blir av förmycket.

Hoppas ni har en trevlig helg!

Kram

Wickie!

Tvätt

är vad jag ska fösöka hålla på med idag. Inte ett dugg inspirerande men det måste ju göras! Vädret är inte det bästa heller så då kan man ju lika gärna göra något tråkigt...
Sprang 2 x 14 minuter igår kväll. Det regnade inte just då men allt var blött och mörkt. Ska bli roligare att springa på söndag när det är ljust och de haf faktiskt lovat sol ;-)

Ha en bra helg!

Wickie!

Snart är det dax!

Såhär ser banan ut som jag ska springa på söndag. Det ser ut att bli sol men lite kallt, vi får hoppas att det är perfekta förhållanden för att det ska gå snabt och lätt.
Känner mig just nu lite omotiverad till att träna - skulle ha joggat lite igår men det frös inne... Får skärpa mig till ikväll och ge mig ut på en liten runda. Men det är så lätt att låta bli när man är trött och det är mörkt. En av nackdelarna med att vara ledig på fredagar istället för onsdagar. Det har blivit träning varje dag på helgerna, fredag, lördag och söndag och inget där emellan... Måste hitta en lösning på det.

men nu är siktet inställt på söndag: 





Kram

Wickie!

Nyser lite...

men hoppas att det är övergående.
På söndag ska jag ju springa hässelbyloppet så jag vill vara pigg och frisk. Har en chans att kunna springa milen på under 60 min då och hoppas att träningen sista tiden gör att jag i alla fall kapar tiden med några minuter.


Här är upploppet, pigg och fräsch ska jag springa allt vad jag orkar här på söndag!!!

Jag hoppas att vädret står sig, det vore en bra avslutning på tävlings hösten. Därefter återstår att lägga upp en bra träningsplan över vintern. Friskis och svettis funkar bra på lördagar men jag behöver fortsätta at jogga också. Men det löser sig säkert. Nu är det söndagen som gäller!

Håll gärna en tumme för mig kl 13.00 då jag startar!

En sådan här får jag förhoppnigsvis före 14.00:



Må gott!

Wickie!

Härlig dag!

Sov länge och gav mig ut och sprang en sväng. Fick motvind på slutet i en låååång uppförsbacke... Men jag tog mig upp!
Har pysslat i trädgården och städat undan lite i ladan, husvagnarna för vinterförvaring börjar komma.

Solen har skinit på oss hela dan så det har varit skönt att vara ute.

Nu ska jag laga mat och vi ska äta i lugn och ro hela familjen. Älg filé med rotfruktsgrtäng - låter väl inte så dumt! Blir nog svampsås till också.

Må gott!

Wickie!

Kort promenad

gav en korg full med trattklantareller!


Mamma kom och var snäll och hjälpte mig att rensa, bland det tråkigaste jag vet...
Som tack för hjälpen får hon hälften när den har torka. Ett bra arbetsbyte tycker vi båda två!

Kram

Wickie!

1 Mål uppnått!!!!!

Jag har nu officiellt genomfört hela ipod-programet freeway to 10k!
Känns superbra! Även fast jag inte har känt att jag behöver programmet den sista tiden så käns det skönt at verkligen fullfölja ett träningsprogram som man har påbörjat.
2x29 minuters löpning var det i sista programmet och idag gick det riktigt bra. Visst ingen rekordtid men jag blev inte supertrött eller ville lägga av och sprang i ett helt Ok tempo. I 20 minuter låg jag på en puls över 155 bpm vilket jag tycker är toppen!

Hoppas att denna fredag och hela helgen fortsätter lika bra.

Nu är det dax för lunch!

Kram

Wickie!

Solen skiner

och jag ska ge mig ut på en joggingrunde. Känner mig inte så motiverad men det var en vecka sedan jag sprang ordentligt så det är på tiden. Hade ju träningsvärk i början av förra veckan och sedan har det bara strulat på kvällarna så det har inte blivit av. Men idag ska jag ta min sista vända med podrunner programmet!
Känner mig mycket nöd med att jag har fixat och genomfört programmet. Jag har förvisso inte följt det slaviskt utan lagt in annat emellan men jag har genomfört HELA programmet, dvs sprungit alla programmen 3 gånger, minst! Visst är jag duktig!


Nästa vecka har jag sista chansen (hässelbyloppet) att klara milen på under 60 min iår, det är lite spännande att se om jag klarar det eller om det bli rästa år... För det ska bli av!!!!!

Ha en skön fredag! 

Wickie! 

RSS 2.0