Upp och ner är vad det är

Maria mår hur bra som helst, lite svullen men inget ont och hur pigg som helst, förutom lite yrsel direkt när hon klev ur sängen i morse.
Jag däremot är som en urvriden disktrasa. Har inte gjort många knop idag - mest vilat.
Bestämde mig för att rensa ut all sopsortering och blev både svettig och helt slut! Fick vila efter en stund och detta är ju inget tungt arbete. Satte mig framför datorn en stund så jag är mer eller mindre klar med alla deklaratinoner- skönt!
Ska nu låta ungarna packa picnic korgen så vi kan gå iväg till brasan, tar bilen så vi få med några bänkar - kan jag behöva!!!

Hoppas det blir bättre efter denna lugna dag och en god natts sömn!

Ha en härlig valborgsmässoafton!

Wickie!

Svettig och trött!

inte av träning utan av att ha släppt ut hästarna! Nu får förkylningen ge sig snart!!!
Är trött i kroppen och i huvudet och ska försöka vila mycket idag. Men behöver ju fixa det sista med deklarationerna så vi kan post dem. Men annars är det bara lite grilla som gäller vid brasan ikväll. Allt är handlat så jag behöver bara ta mig dit med familjen!
Maria mår oförskämt bra. Var lite vinglig imorse men har inte ont. Lite svullen men vad kan man vänta sig?

Hoppas ni har lika fnt väder som vi! Kändes varmt när jag var ute!

Kram!

Wickie!

Vår FrankenStina Kräktes i Linnés Hammarby!

Såhär gick det till:
Hann knapt publicera förra inlägget förrän jag skulle bege mig till uppvaket. Där låg lilla princessan helt utslagen och sov länge och väl.
Till slut väckte vi på henne lite och hon var totalt förvirrad men mådde bra. Mycket väntan medans Maria piggnade till och sov om vart annat. Hon fick till slut en glass och lite vatten och sedan började hon bli rastlös...
Vi blev utskrivna och tog en fika i kafeterian. Få människor har ätit en skumraket så sakta och med så stor försiktighet men hon var vid gott mod.
Isglassen hon fick orkade hon inte äta upp... Uffe jobbade vid Linnés Hammarby idag så vi tog en utflykt dit. Lagom framme kräktes hon och vi bestämde att vi skulle strosa lite i parken och titta med Uffe innan vi åkte hem. Under den promenden gödlsade hon hans gräsmatta. Sen sov hon mest hela vägen hem.
Jag bjöd på ärtsoppa och det slank ner liksom en liten pannkaka.
Hon är supersöt (eller kanske inte...) när hon ler. Hon har svarta stygn mellan framtänderna i överkäken - därav öknamnet FrankenStina, som hon inte gillar...
Vi har varit ute och tagit in hästarna och hon äter nu igen så hon är som hon brukar ;-)

Ska nu sova - förhoppningsvis gott!

Kram till alla som tänkt på oss idag!

Wickie!

Lägesrapport kl 10,48

Vi var uppe i ottan och åkte hemmifrån redan kl 6. Ett framdäck höll på att ramla av på väg till Gimo men det löste sig. Nervös blev man men jag var ut och kollade flera gånger på vägen. Ska åka och kolla däcken för efter bytet till sommardäck har jag obalans.
Väl framme fick Maria en vit rock och det var ju "hur pinsamt som helst" att behöva ta på den och ta av allt utom trosor och strumpor. Att vi var själva på salen och hon skule krypa ner under täcket direkt var inte förmildrande ;-).
Hon fick lugnande tablett och alvedon. Imponerade på sköterskan genom att svälja sina tabletter snabt och lekande lätt. Blev inte speciellt groggy av det lugnande utan lite småkaxig som vanligt.
Ca 8,20 fick vi börjaa rulla mot operation. Där fick hon lägga sig i en tandläkarsäng och de började förbereda med dropp, puls mätare och allt annat som hör till. det blev sedan väntan på narkosläkaren och då började jag känna av nerverna och för dålig frukost.
Hade vi behövt vänta 5 min till hade jag svimmat. Gullig personal gav mig lite saft och blodtrycket återhämtade sig. Maria kommer säkert ha otroligt roligt åt mig när hon vakna men jag var med henne tills hon somnade i alla fall.
Sitter nu på avdelningen och väntar.
Barn som kom in samtidigt med oss i morse har redan börjat åka hem. Barn som kom senare än oss har också åkt hem... men för mig kan det vara mer än 1h väntan kvar.
HAr hunnit med att revidera Torrers copperativa hyresgästförening och först nu plockat upp datorn.
Kommer fler rapporter senare...

Tänk gärna på mig och Maria!

Wickie!

imorgon...

smäller det... Nja inte bokstavligt men äldsta dottern ska opereras i munnen. Flera tänder ska ut och det blir en operation under narkos. Vid 06.00 måste vi ge oss iväg men vi ska förhoppningsvis komma hem på kvällen.

Håll tummarna...

Wickie!

Seg förkylning

Mår bättre men är fortfarande lite småtäpt och blir torr i munnen och svettig vid ansträgning. Hade ev tänkt föröka mig på att träna idag, lite försiktigt, men jag avstår nog.
Ska hem och äta hos mor och sedan ta det lungt. 4 dagar utan jobb!

Wickie!

Föräldramöte

det har varit stökigt i 6:orna på skolan och nu kallades det till föräldramöte. de som behövdec vara där var inte med... Lärarna verkade lita tagna på sängen att föräldrarna (många var närvarande, hela klassrummet överfullt) ville se konsekvenser av elevernas handlande.
Redan från start sas det att sköts inte skolan så dras tema (ishockey resp dans) timmarna in. Men trotts stökigheter så har inte detta hänt!
Konsekvenser och att vara konsekventa är det som gäller!
Vi får se om det händer något...

Är trött nu och ska bara vänta på att duschen blir ledig så jag blir lite våt i håret innan jag går i säng.

Sov gott!

Wickie!

Svårt att sova...

Trött men ändå svårt att sova - det är inte ofta! Jag brukar ju kunna somna även om jag inte är trött ;-)
Men igår gick jag och la mig tidigt för att få sova ordentligt men det tog tid innan jag somnade. Sen kom Elin vid 2 och kröp ner. Måga gånger märker jag inte ens att hon kommer men inatt vaknade jag och kunde inte somna om. Låg och var sugen på att gå ner och äta! Jag som aldrig har ätit på nätterna!!!
Efter en timma med att försöka sova gick jag ner och la mig på soffan. Däe lyckades jag somna och som resten av natten ganska gott men var trött när jag vaknade.
Erika klagade på ont i magen igår kväll ocgh i morse så hon följde med Uffe en stund så kanske jag åker och hämtar henne runt lunch.

Jag hoppas jag kan sova inatt istället...

Wickie!

Trött

efter en dag på jobbet med förkylning. Glömde neserilen hemma så det har varit lite extra jobbigt.
Ska nu hem och ut i solen en stund. Sen gäller det att få till den sista deklarationen så att man kan lägga undan det för denna gång.

Ha en underbar kväll!

Wickie!

Uppåt

Vägde mig i morse och vågen visade på 93,8 mot 93,2 förra veckan. Ingen träning och helt omotiverad att "äta rätt" är väl boven. Men om jag inte hade haft godisutmaningen hade jag nog (garanterat) varit över 94 så jag förösker vara glad ändå!

Solen skiner men jag är fortfarande förkyld så jag ser ingen omedelbar vändning på träningsproblemet.

Kramar

Wickie!

Usch!

Hela dan har gått åt till att fixa med internet problem. Blir så arg! Tycker att det ska funka utan problem. Ny dator och nya program - de ska inte strula!
Jag hoppas nu att allt funkar så jag kan fixa färdigt deklarationer m.m.

Har i alla fall fått lite frisk luft - var över hos ett par bekanta och grillade lite korv till lunch.

Må gott!

Wickie!

½ lördagsgodis

har idag bara ätit halva min ranson lördagsgodis och känner mig nöjd med det. Blev lite smågodis i form av choklad istället för en chokladkaka. efterrätten jag tänkt ha efter middagen blev det innget av. Var mätt och förkylnngen gjör ju att jag inte känner så mycket smak - så det kan kvitta-
Otroligt egentligen. Jag som i princip aldrig har kännt att mätt är en orsak att inte äta efterrätt elller andra sötsaker tycker det ör OK att göra det nu... Det är bara att hoppas att det håller i sig. ;-)

Kram

Wickie!

På bättringsvägen?

Fortfarande ont i halsen och snuvig men känner mig lite starkare. Jag hoppas att det är ett tecken på att jag är på bättringsvägen!

Hoppas ni mår bra!

Trevlig lördagkväll.

Wickie!

Syndernas bekännelse

gör susen. Middagen igår innebar inte en massa ostrullar. Kände inte för det. Visst är hjärnan förunderlig... får se hur länge det håller i sig.
Huvet känns segt av förkylning men solen skiner och jag hoppas jag ska orka lite idag men man vet aldrig.
Vi åt frukost hela familjen idag så dagen har börjat bra. Ska nu hänga en maskin tvätt och sedan deklarera lite...

Ha en skön helg!

Wickie!

Dagens plan 1

Klockan är nu 10,30. Ska byta tvätt i maskinen och hänga den som varit i. Ta upp köttfärs ur frysen och sätta mig och kontera lite.
Elin och jag behöver lunch lite senare och så behöver vi handla inför middagen. Borde tänka igenom vad som behövs inför morgondagens grillmiddag men vet inte om min förkylda hjärna orkar tänka så långt.
Är huvudet dumt får kroppen lida - blir nog att handla imorgon också :(
Kommer med fler planer senare...

Går det bra eller dåligt?

Som med det mesta både och!

Godisutmaningen: Här gåt det just nu riktigt bra. Känner mig inte supersugen på godis och kakor. Har funnits gott om tillfällen men jag har inte haft några problem att avstå. Ser fram emot en efterrätt imorgon och lite choklad men just nu känns det som att jag skulle kunna spara det om jag ville. Så det känns bra.

Mat: På det stora hela ganska bra. har varit lite extra hungrig på dagarna men ätit knäckemackor till fika så det har inte varit några problem med det. På mornarna och på jobbet har det gått bra men till middag har jag ätit lite för mycket. Har också stoppat i mig lite (mycket) ost i onödan i samband med middagen. Detta har gjort mig proppmätt. Kan inte tycka att det är bara dåligt. Jag äter mindre än jag gjort när jag ätit som mest och jag äter osten i samband med måltid så det är inte skåpätande och jag har blivit så mätt så jag har inte orkat någon kvällsmat eller kvällsfika. Hade det varti mitt gamla jag hade jag ätit på kvällen trotts att jag varit mätt.

Sallad: Har köpt hem grejer till en god sallad men inte hittat energi att göra iordning den. Hade tänkt fixa en ost och skinksallad som lunch på jobbet men grönsalladen som jag brukar göra en stor bunka ev att göra lunchsallader av och använda till middag m.m. har inte blivit fixad. detta stör mig lite. Att jag så helt tappar osk och inspirtation för att göra enkla, snabba saker som ger så mycket. Hade salladen varit fixad hade jag nog plockat i mig lite extra av den och avstått lite ost...

Träning: Ligger helt nere och det gör mig lite uppgiven. tyckte jag hade kommit igång och kände en glädje i att hittat ett program med bra rytm och lagom hårt för att inte ta kål på men endå ta ganska stora steg frammåt. Uffe har varit förkyld i 2 veckor nu och flera på jobbet vittnar om en treveckors förkylning. Jag hoppas att min vaccination och lite tur gör att jag klarar mig bättre.

Förkylning: Snuva och huvudvärk och matt. Pappa rekomenterade sovmorgon hela helgen - Tack sa jag! Tar du hand om barnen? De brukar komma vid 6-7-tiden på helgerna... Men jag har ingen feber så jag lever på hoppet att den snart ger sig.

Humöret: Sådär eftersom jag har ganska mycket som jag vill ha gjort. Bokföring och deklaratin är en sak och det är mest bara för att det kräver koncentration som det känns jobbigt. Borde vara lätt att kombinera med att köra några tvättmaskiner och fixa lite mat mellan varven men den balansen har jag svårt med ivanliga fall och med en förkylning i kroppen blir det inte bättre. men jag ska försöka.

Ljus: Solen skiner så jag har satt igång värmeelemmentet på utbygget och sitter här med datorn ochg bokföringen. Jag kommer att få mycket ljus idag så det kanske påverkar humöret till det bättre. det tror jag! det är ju lite kallt ute så detta är perfekt.

Ha en bra dag!

Wickie!

Helg!

Nu tar jag helg! Var inte ledig i onsdags så jag tar ledigt imorogn istället och det blir långhelg. Den ska ägnas åt tvätt och deklaration så "ledig" vet jag inte... men jag behöver inte upp och ååka till jobbet imorgon. Ska nog leja ut att släppa ut hästarna också så att Elin och jag kan gosa i sängen istället för att gå ut i snöslasket!

Ha det gott!

Wickie!

hungrig förmiddag

Av någon outgrundlig anledning var jag jätte hungrig på förmiddagen idag. Har ju knäckemacka och mjukost här så jag tog det och en apelsin till fm fikat.
En laxsallad till lunch var helt OK och snart är det fika igen.  Blir knäckebröd då också eftersom jag ska handla efter jobbet och vill inte göra det hungrig - det är farligt! Får sen se om någon middag är förberedd när man kommer hem ellero m man måste få lite inspiration. Snabt, lätt och enkelt brukar inte vara poppulart bland barnen om det inte är makaroner och korv eller liknande. Det är alltid en kamp mellan hungern och klockan och vad som ungarna tycker om.

Har ni något tips?

Wickie!

Perfekt kladdkaka

Maria hade en kompis hemma igår och de bakade kladdkaka. En kladdkaka som blev helt perfekt, en lagom hård yta och superkladdig innuti. Den stod framme hela kvällen i takt med att den försvann bit för bit.
Jag kände mig aldrig riktigt frestad med jag kände lite av en sorg.
En skum känsla men det jag tänkte på var att jag troligtvis aldrig kommer att kunna "spontanäta" sötsaker. För börjar jag med det kommer jag att vara fast. Det svåra blir att inte börja, att hålla kvar vid lördagsgodis föralltid. Att inte släppa det tänket så att man ramlar ner i gropen igen.
Jämför man med rökning så kan jag aldrig bli feströkare. Inte på det viset att jag kan säga att idag är det fest och tro att huvet och kroppen inte sänker ribban för vad som är fest.
Jag måste alltd vara på min vakt så det inte blir fest varje dag.
Detta alltid oroar mig mest.
Jag har tidigare gått ner i vikt på bra sätt - långsiktigt, men sen har "lördagarna" kommit tätare och tätare eftersom jag omedvetet har lurat mig själv att tro att jag har koll, att jag inte är sockerråtta längre. Nu går det bra och det kommer det troligtvis att göra det närmsta året och lite till när vi håller koll på varandra men när detta naturligt rinnner ut i sanden det är då det blir farligt.

Vet inte hur det ska lösas...

Wickie!

Hjälp att förstå

Fick ju lite kritik på mig som person i samband med en uttagning till ett framtidsprogram här på jobbet. Vissa bitar var jobbiga, delvis för att jag inte förstod hur de hade kommit fram till sina slutsatser. En sak jag inte tog så jätte hårt på men som jag absolut inte förstod var

- Wickie är inte intresserad av sin egen utveckling.

Hade besök av en god vän igår och berättade för henne om hela uttagningen och kritiken som följde. Hennes reaktion var att just meningen ovan var den hon lättast kunde förstå.

- Du är ingen "karriär människa" och är "prestigelös", så i deras värld är du ointresserad av din egen utveckling.

Sett ur det perspektivet kändes det helt plötsligt begripligt och tom positivt! Det är bra med kloka vänner som känner en väl!
Detta överensstämmer också med min bild om att det var ett framtidsprogram som jag sökte till men uppfattade uttagningen som en chefsrekrytering.

Trotts snöandet ute och förkylningen som inte ger sig känns starten på dagen OK.

Ha en bra dag!

Wickie!


Tjock

känner jag mig idag. Inte för att jag tror att jag gått upp eller för att jag ätit en massa olämpligt. Det är nog så att nu har jag inte tränat på några dagar så magmusklerna som kännts "tighta" av tränigen är nu avslappnade. Förkyling m.m. gör mig lite hängig och allt detta gör att hållnigen blir sämre. Ingen rolig känsla dock när man tidigare känt att man haft bättre hållining och känt sig smalare än tidigare. Tycker dock att det går ganska bra med att inte äta sötsaker och äter hyfsat nyttigt så även om jag inte tränar borde jag inte gå upp i vikt och känslan jag har är just bara en känsla. När träningen kommer igång igen kommer det att gå käpprätt nedåt! Just som jag önskar! Ha det bra i snöyran! Wickie!

min snuva

är lika envis som en liten, liten snöfläck utanför mitt kontorsförnster! Är helt facinerad över att den fortfarande sysn för den har varit ytte pytte liten i flera dagar. Idag har den krymt ytterligare men jag ser den fortfarande. Jag tror att snön i den skulle räcka till 1-2 snöbollar - inte mer! Man den är nog snart borta och det hopas jag att snuvan är också! Hoppas ni mår bra! Wickie!

Träning = otänkbart!

Promenaden från bilen, ca 100m, till jobbet, uppför en trappa och 15m korridor och jag flämtar som jag vet inte vad. Förkylningen tar verkligen på krafterna, lite nästäppa gör att jag nte orkar något alls! Ska nu vara provvakt och sitta stilla en stund. Ha en bra dag! Wickie!

Kaos istället för massage

Vid lunch fick jag ett telefonsamtal sm vände upp och ner på min dag. 3 istruktörer kommer inte n på en utbildningslokal de ska till för de är inte registerkontrollerade hos myndigheterna!!! Den registerkontroll vi skickade in (alla på företaget) har "fastnat" hos dem som äger vår utbildningslokal. Det jag fick höra var - ni får stäla in kursen! Omöjligt! Med chefens medgivande började jag dra i trådar, bra med 20 års erfarenhet och kontaktknytande... Beslutade mig flör att gå till massagen ändå, men det var ingen massör där!! Får undersöka den saken vidare senare. Tillbaka på kontoret och efter ett antal telefonsamtal så ska förhoppningsvis frågan vara löst imorgon em. Det är viktigt att veta vem man ska prata med och ibland smart att "börja på toppen". Det sista är inte sagt i frågan ännu... men jag får in mina instruktörer och kursen kan genomföras - alla glada. Jag är helt slut kan jag meddela... Hem och vila, eller fixa med deklarationer... Ha en skön kväll! Wickie!

Huvudvärk...

Redan på morgonen och lite snuvig. Har en kurs någon timma på fm, ett viktigt möte efter lunch och anledningen till att jag gick till jobbet i morse - massagetid! Ska få en hel timmas massage här på jobbet. Det ska bli skönt! Kanke förkylningen släpper alt bryter ut då! Jag hoppas! Solen skiner och jag känner mig på lite bättre humör även om jag inte är på topp. Känner mig dock inte lika sårbar utan det "läker" underifrån vilket känns bra. Ha det bra! Wickie!

Revy bilder = medicin

fick en skiva med biklder från vår revy. Väckte många glada minnen och gjorde mig på lite bättre humör även om jag inte sprudlar! Går nog hem en stund tidigare idag för att få lite extra sol. Må gott! Wickie!

glömde...

Jag vägde mig i morse och det pekar fortfarande nedåt! Borde känna mig glad och inspirerad men får inte riktigt den känslan. Vägde imorse 93,2kg! -1kg, det är faktiskt riktigt fantastiskt! Må gott! Wickie!

fortfarande nere...

solen skiner men jag lyckas inte känna någon större glädje över det. Hr huvudvärk och lite ont i halsen men ingen feber. Önskar nästan att jag kunde bli sjuk ordentligt så att jag kunde bli frisk igen... Hoppas ni har det bra och kan njuta av solen! Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Wickie!

nere...

Just nu går inget bra...
- är lite (mycket) stressad över att bokföringen och dekalrationen inte är klar (även om jag har  gjort massor) vilket innebär att jag inte får den vila och avkoppling jag behöver.

- är förkyld, inte jätte men trött, snabt svettig och ont i halsen... så jag kan inte träna!!!

-har fått 2dålig kritik" efter en uttagning på jobbet som tar hårt, Jag stod inte för mina beslut sa sammanfattningen och att stå för det man säger och gör är viktigt för mig. Hur kunde det bli såhär?

-igår belev det ingen glass som jag tänkt skulle bli mitt lördagsgodis eftersom jag inte kunde låta bli lördagsgodiset som Elin och jag handlade till alla barn som var här igår. Det blev inte några omåttliga mängder men några fler jag borde ha ätit och att ha sparat denna lördag till senare hade aldrig gått.
Men jag är tillbaka på banan - det finns godis kvar och visst har jag kännt mig fresatad men inte haft probelm att låta bli.

Solen skiner idag och jag jobbar på med bokföringen så det känns förhoppningsvis bättre fram emot eftermiddagen.

Har nu satt upp studsmattan så ungarna kan leka av sig och jag få lite lung och ro. Uffe hugger ved så att vi ska få det varmt.


Ha en skön söndag!

Kram

Wickie!

efter tågresan...

Hade inte behövt oroa mig för pressbyrån. Åkte ju till lilla Nyköping och det var stängt. Köket på hotellet var också stängt så det blev en macka och en cider. Mer passande som kvällsmat än lagad mat så det blev ju bra!
Vär på hotellrummet väntade en tallrik godsaker! - oj vad frestande det var men efter mackan tog jag bara vindruvorna som låg bredvid chokladbitarna!!! Jag la foldern som nyckeln låg i över chokladen så jag skulle slippa se dem...
Somnade som klubbad och drömde en mardröm om att jag ätit en kaka som legat på fatet och jag var så irriterad på mig själv att jag ätit kakan att känslan satt kvar i kroppen när jag vaknade. Fick tänka en sväng extra innan jag insåg att det varit en dröm, snacka om att koncentrationen är på topp!
Frukosten gick toppen, da har alltid fruktsallad och massa frukt och annat gott att det inte är svårt att göra bra val.
Första fikat var en macka, direkt efter frukosten så den avstod jag. God lunch med mycket svamp och grönsaker. Efterrätten såg inte supergod ut så det var lätt att avstå, fanns frukt om jag hade velat ha.
Eftermiddagsfikat oroade jag mig lite för - det brukar alltid vara något smaskigt och det var det! Tre olika sorters smarriga kakor typ kladdkaka, cheescaca och något annat men det fanns också fat med morotsstavar, annanas och melon! Jag tog glatt ett stort fat och lände ingen saknad efter kakorna ;-)
Eftersom det saknas restaurangvagn köpte jag en skagen baguette som middag, det var det som fanns till buds som kändes OK. (Åt halva)

Ska nu jobba lite...

Trevlig helg

Wickie!
(tryckte på någon knapp så allt blev stort och fet stil! Lyckas inte få bort det...)


Internet

och bärbar dator på tåget var en hit. Har rensat bort och åtgärdat över 200 gamla mail!
Skönt.
Ska nu stänga ner för vi närmar oss Nyköping och då måste jag vara förberedd på att äta vettigt och inte choklad eller chips på pressbyrån...
Snabt  ut från stationen och till hotellet. Deras fika avdelning innehåller bara lyxiga fyrkantiga bitar som inte tilltalar mig alls. Deras mat är bättre.
Kan nog koppla upp mig på hotellet så ni får reda på senare hur det gick...

Wickie!

Tågöverraskning!

Först när jag löst ut tågbiljetten på stationen, ställt mig på rätt perong och kollade biljetten för att se vilken vagn och plats jag skulle sitta på såg jag att jag har plats i 1:a klass!
Jag fick ett bhelt bord för mig själv och internet ingår!
Toppen med en ny bärbar dator då!
Tyvärr köpte jag inget att äta på stationen och restaurangvagnen lyser med sin frånvara så jag lär vara mycket hungrig när jag kommer till nyköping :(
Men Hotellet har bra mat och bra personal så de fixar nog en kvällsmacka till mig när jag kommer fram.

Tåget är på Arlanda nu men hit vill väl inga nu när inga flyg går?

Må gott!

Wickie!

Seminarium och hotell väntar

Ikväll ska jag åka tåg till Nyköping för att vara med på ett seminarium för säkerhet imorgon. Tågresan oroar mig inte vad gäller mat. inte hotellet heller, de har mycket frukt - god fruktsallad till frukosten. Värre blir det med alla kakor som är till kaffet på sådana ställen. men det blir ju dyrt om jag fuskar så jag ska nog klara det också...

Vi hörs!

Wickie!

Banan i väskan och OK lunch.

Tog med två bananer idag så jag skulle vara förbered. Har funkat bra.
Var i matsalen och åt idag, pannkakor gillar jag men idag gjorde jag ett lite hällsosammare val. Det blev pannbiff (salladen var ingen höjdare så idag fick den vara) med potatis och löksås.
Tog lite för mycket, hälften hade varit nog men jag lämnade 1/4 så jag överåt inte så mycket som jag brukar ;-)

Det går frammåt här i livet!

Wickie!

Ingen höjdar middag...

Det körde ihop sig rejält efter jobbet. Ungar som skulle skjutsas, husvagnar som skulle hämtas av sina ägare, middag ätas och jag ville träna...
Det som fick stryka på foten var middagen. Det blev en näve nötter och ett "pulver". Kunde ju ha blivit något sött men det blev det inte!
Har firat löparrundan med en liten fruktsallad istället!

Wickie!

1½ vecka och schemat håller!

Tror att det är rekord för mig. Har funderingar på om schemat är för tufft framöver. Eventuellt kommer jag byta helgens intervallträning mot en "vanlig" löparrunda. I alla fall om inte tränigsverken har givit med sig.

Såhär bra ser det ut:

Wickies tränings schema fram till stadsloppet!

Måndag

5

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 2x5 min= 20 min promenad+ 10 min löpning

Genomfört!

Tisdag

6

 

 

Onsdag

7

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning

Genomfört!!!!

Torsdag

8

 

 

Fredag

9

Tränings DVD; Magen

Genomfört!

Lördag

10

Löpning – intervall programmet i lugnt tempo

Genomfört!

Söndag

11

Tränings DVD; löpning  bytt mot promenad o löpning med barnen

Genomfört!

Måndag

12

Tränngsfri dag bytt mot Tränings DVD; löpning 

Genomfört!

Tisdag

13

 

 

Onsdag

14

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning. Sprang 20 min i sträck alltså 5 min promenad mindre…

Genomfört!

Torsdag

15

 

 

Fredag

16

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

17

Löpning – intervall programmet i mindre lugnt tempo

 

Söndag

18

Tränings DVD; löpning

 

Måndag

19

 

 


Tror känslan jag har bäst beskrivs som mallig!

Wickie!

Räddad!

En kollega sprang förbi mig i korridoren och sa
- Jag ska upp på kontoret, ska du ha något därifrån?
Hungrig som jag var sa jag på skämt:
-En banan!
Vi skrattade och gick vidare...
För en liten stund sedan kom han förbi med en banan!
Visst var han gullig! Han skule bara veta hur mycket jag behövde denna banan!

Ibalnd händer det små mirakel i vardagen!

Wickie!

Hungrig!

Idag kommer eftermiddagen att bli tuff. Jag känner mig redan hungrig och det är bara "fika" ännu. Ska handla på hemvägen också så det gäller arr vara målmedveten nu!

Mot Målet!!!

Wickie!

Jag har stulit!!!!

ett päron! Vår frukt har inte kommit och jag blev så sugen att jag smög in i "kundens" kylskåp och nallade ett päron. Hellre tjuv en att jag tar en skorpa eller ett kex! Tänk så viktigt vissa saker blir i livet. Godisutmaningen framför allt!!!

Var går gränsen för vad man tycker är Ok egentligen?
Jag stal ju. Päronen är inte mina, jag har inte fått lov att ta och jag gjorde det utan att fråga. Frukten beställs av "kunden" till sina anställda - dvs inte mig!
Vi har egen frukt...

Det som gör att jag ändå tycker det är OK och inte ger mig dåligt samvete är;
- Det fanns mycket frukt kvar
- Detta var "förra veckans" frukt - ny leverans kommer i em.
- Vi har också frukt som "kunder" har tillgång till
- Värdet på ett päron "i mängden" är så litet.

Men är det OK egentligen?

Wickie!


Ingen inspiration

till att skriva inlägg men jag kan ju rapportera att jag faktiskt känner mig nöjd med att ha avböjt två fika inbjudningar ikväll och gjorde det utan problem. Sedan har suget funnits nu på kvällen men jag gjorde en mini fruktsallad med lite solroskärnor på som kvällsmat så jag käner mig nöjd för stunden.
Sov gott!

Wickie!

Frestad 2 gånger...

och använt godisutmaningen som "sköld". Nej tack, det blir för dyrt! och sedan en förklaring... Inget trugande efter det, skönt!
Det har ju börjat bra!

Wickie!

Lurad!

Lånade uffes telefon igår för att ha som väckarklocka och ställde den fel! Jag vaknade 06,30 och inte som jag trodde 05,30 - alltså senare än jag brukar!
Det var Etrika som upptäckte det och kom ner för att äta frukost. Jag tyckte hon skulle gå upp och lägga sig men då protesterade hon och talade om vad klockan var! Väckte Uffe och Elin och stack så jag var ändå på jobbet ca 30 min innan jag brukar!
Så ingen försovning i gammal hederlig benämning som gör att den sitter i kroppen hela dagen. Stel av träningen men ganska utsövd!

Ha en bra dag!

Wickie!

Uppe med tuppen!

Vaknade 06,30 (15 min innan klockan ringer) av att Erika kröp ner. Bestämde mig för att kliva upp och åka till jobbet. Uffe skjutsar ungarna och Maria tar ur hästarna så jag kommer verkligen iväg tidigare till jobbet. Toppen med flex och stämpelklocka!
Vi får se hur trött jag blir i em... Ska köra Maria till Käkkirurgen på Accis för undersökning, resa femtielva känns det som men jag tror det är sista innan operationen den 29/4.

Ha en bra dag!

Wickie!

Nytränad

Igår skulle jag tränat till en av mina DVD-skivor men det blev ju promenad istället. Tog DVD:n idag och det känns i ryggen! Känns också skönt att ligga på + vad gäller träningen. imorgon blir det vila och sedan ska jag springa lite på onsdag enligt schemat.

Måndag

5

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 2x5 min= 20 min promenad+ 10 min löpning

Genomfört!

Tisdag

6

 

 

Onsdag

7

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning

Genomfört!!!!

Torsdag

8

 

 

Fredag

9

Tränings DVD; Magen

Genomfört!

Lördag

10

Löpning – intervall programmet i lugnt tempo

Genomfört!

Söndag

11

Tränings DVD; löpning  bytt mot promenad o löpning med barnen

Genomfört!

Måndag

12

Tränngsfri dag bytt mot Tränings DVD; löpning  

Genomfört!

Tisdag

13

 

 

Onsdag

14

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning

 

Torsdag

15

 

 

Fredag

16

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

17

Löpning – intervall programmet i mindre lugnt tempo

 

Söndag

18

Tränings DVD; löpning

 


Känner mig superduktig!

Wickie!

Lättare idag...

Idag har det gått ganska lätt att inte äta godis och kakor - kanske för att jag har fått en Godisutmaning! Men när jag var hemma och skulle hjälpa Elin ta glass vi fått av främmat som kommit var glassbyttan kladdig och i samma veva som jag hjälpte henne åkte mitt kladdiga finger in i munnen.
Får se om jag blir skyldig familjen en middag och blir utan lördagsgodis ett par lördagar eller om syrran och pappa räknar detta som ett rent mistag och ser mellan fingrarna på det inträffade.

Vi får se vad de säger...

Wickie!

Godisutmaning!

Pappa har utmanat mig i att inte äta godis och kakor. Syrran har hängt på och såhär ser reglerna ut!

Godis utmaning!

Målet är att få kontroll på godisätandet och minska socker beroende och socker intag. Inte bara för en kort period utan långsiktigt.

Definition av godis:

Godis som i kola och karameller, choklad och chips osv…
Kakor, bullar och tårtor.
Glass.
”Naturgodis” som bananchips osv…

Nötter är OK, men bör begränsas (Max 20 nötter/30 gram, ej rostade nötter)

Definition av lördagsgodis:

Max 100g (som då motsvarar en chokladkaka, 1 hg smågodis el ½ påse chips) för vanligt lördagsgodis OCH en portion tårta/glass/paj etc vid fest/kalas/fin middag etc. Eller motsvarande.

Vi ska, minst, veckovis rapportera till varandra hur det gått och vad vi ämnar använda vårt ”lördagsgodis” till.

Utmaningen:

Inte äta godis, enligt definitionen ovan, annat än på lördagar.
En lördag kan sparas till kommande veckor ifall det ex vankas två kalas en vecka och man vill äta på båda, men den måste vara insparad, det går inte att ta ut en lördag i förskott ;)

Vinst!
Den som först ”trillar dit” får bjuda hela familjen på en lyxig trerätters egenhändigt lagad middag + att man förlorar rätten till ”2 lördagar” den månaden man trillade dit!

”Trillar man dit ytterligare en gång får bjuda hela familjen på ytterligare en lyxig trerätters egenhändigt lagad middag, som nu förväntas vara lite mera avancerad eftersom man tränat;-) + att man förlorar rätten till ”3 lördagar” den månaden man trillade dit! Osv…

När vi alla klarat 1 år (från idag 2010-04-12) bjuder vi tillsammans hela familjen Andersson/Ambertson på middag på valfritt sätt för att fira vår totala seger och diskutera en ev. fortsättning!

Nu kör vi!

Nu ska kakmonstren tämjas!

Wickie!


Huvudvärk

efter ett gruppmöte där vi diskulterat den omorganisation som ska genomföras den 1/9. Planer presenteras var och varannan vecka. Olika varje gång och alltid med kommentaren - inget är klart ännu...

Vart är vi påväg? Som det ser ut in i en matrisorganisation som kommer att vara så hög och med så myckat folk i toppen att vi kommer att välta! in i en organisation som få av oss "på golvet" tror kommer att fungera bra. men vi ska bara vänta och se - det kommer att bli så bra så!!!

Ska man vara med eller kliva av?

Wickie!

Hungrig

Av någon anledning ar jag vrålhungrig! Det är ½ timme kvar till fikat och det känns nästan osm att jag inte kómmer att klara det! Men jag får bita ihop och vänta på mina knäckemackor och ev en frukt en liten stund!

Wickie!

Måndags vägning

Imorse stannade vågen på 94,2 så det är nedåt med besked - trotts att jag fuskat en del. Men den totala mängden småplock jag stoppar i mig har minskat och jag äter lite mindre portioner än annars så det är väl det i kombination med träning som gör det.
Glömde lappen med alla mått hemma så det får bli ett senare inlägg.

Solen skiner och vågen visar på positiv trend - bra bäörjan på en förhoppningsvis toppen bra vecka!

Wickie!

Motion istället för träning

Gjorde inteinte DVD:n som planerat. Jag  gick/sprang 1 km med Elin och sedan sprang/gick 1,5 km med Erika mitt på dagen sedan tog gubben och jag en rask promenad på kvällen på 45 min så jag tyckte jag fick motion så det räckte.
Är lite stel idag men kanske det blir träning ikväll istället.

Wickie!

Utmaningen växer...

Syrran vill ockås vara med och varför inte? Ju fler, ju roligare och ju större grupp, ju mera grupptryck!
Vi ska bara komma överens om villkor och pris till den som vinner!

Jag har en plan som jag ska formulera under dagen.

Wickie!

Stel i kroppen

efter intervalllöpningen igår. Ska föhoppningsvis bli bättre efter att ha mockat i stallet och kört ett tränigsprogram för löpare senare idag.
Jag håler i med träningen även fast ätandet går sämre, vill inte skriva dåligt för jag sköter mig riktigt bra mer än 75% av tiden.

Hör av mig senare så ni vet om jag stelnade till totalt eller om jag mjuknade av träningen!

Wickie!

Ny profilbild!

Försökte igår kväll att ta bort min gamla bild och läga in denna som jag är mycket nöjd med. Det verkade inte fungera men nu när jag loggade in var det den nya bilden!
KUL! Denna bild är tom jag riktigt nöjd med. Den togs på The Studio i Stockholm där man fick hjälp med smink och frisyr. Riktigt roligt men bilderna var dyra så det blev inte så många.
Men nu är denna på plats!

Ha en skön söndag. Minsitngarna kommer hem idag så då blir det lite mindre lungt här hemma men nu börjar jag sakna dem...

Wickie!

Varm i kylan

efter att ha genomfört mitt träningsprogram, jag håller schemat! Nu gäller det bara att filura ut hur pulsklockan fungerar så att man kan se om jag får någon bättre kondis eller inte.
Var tungt och jobbigt men det var ju väntat under ett så hårt trännigspass och i denna kyla. Men det känns ändå ganska bra och som om jag orkade ganska bra ändå. Men det är ändå långt kvar innan det var som förr...

Nu ska vi äta - äntligen!!!

Wickie!

Hemma igen

och många krinor fattigare... men jag fick ett par skor och Maria 3 par byxor och en klänning. Jag hittade en Bh som jag gilladeoch som kändes super skön, jag hoppas verkligen den är det också.
Maria ville inte ha lunch på Thuns så vi fikade bara, en morotskaka och ett glas cocacola - passade på nu innan jag och pappa börjar vår utmaning ;)
För att det ska bli någon ordning har jag nu tagit en banan och ska ut och springa enligt tränins programmet - Intervall programmet i lungt tempo = jätte jobbigt! Men jag tror det är bra för mig.
När jag är tillbaka ska vi laga mat så morotskakan blev lunch...
Det är bara +3 ute så jag längtar inte direkt men det är som när man badar - bara att kasta sig i!

Talar om senare hur det gått.

Skicka varma tankar tilll mig den närmaste timman - Tack!

Wickie!

Vinnarfrukost

tillsammans med Maria. Vi ska åka till Thuns och handla. Jag behöver skor och byxor. Det skulle nog vara lättare att skriva vad Maria inte behöver...
Vi får se om vi hittar något nu när vi inte har Elin och Erika med som rusar runt och blir rastlösa.

Ha en bra dag!

Wickie!

Fika 3

Gick sådär. Blev 2 kakor extra i onödan...

Ska nu fokusera på träningen i helgen och vad jag ska koka ihop för pris till den som vinner utmanigen!

Wickie!

Jag är utmanad!

Min pappa har utamanat mig enligt nedan:

Okej!
Jag utmanar dig i vem av oss två som kan klara flest dagar i följd utan kakor och godis.
Du bestämmer när vi skall börja och priset till den som vinner.

Nu ska jag bara komma på något bra pris som är värt att kämpa för - prestigen räcker nog inte mot sötsuget...

Tål att fundera på!

Wickie!

Fika 2

lekande lätt att avstå bullen den var grön av pistage och det gillar inte jag. Hade det varit "som vanligt" hade jag nog tagit bullen i alla fall för den är ju söt och pistage går att stå ut med. Men som läget är nu var det inte svårt att avstå. Magen är också full efter baconröran och kakan till lunch.

Men, men jag var sugen att kompensera med kex ur kexpaketet som stod på armlängds avstånd - men jag avstod det! Och det är jag lite stolt över!!!

Tänker nog sluta snart för att ta helg och kasta sig mot nästa fika!

Wickie!

Målen...

Mitt beslut att inte kämpa med sötsaker m.m. ett par dagar motarbetar inte mina nuvarande delmål Det jag skulle jobba med var att träna två dagar i veckan - klarar jag galnat! Och att inte äta kex och skorpor på jobbet - klarar jag också! Idag är väl gränsfall eftersom jag äter min medhavda kaka men jag är inte i kakburkarna i tid och otid så jag måste säga att jag tycker att jag klarar det också!

Så jag känner mig inte helt misslyckad trotts att jag "ger upp".

Wickie!

Orkar inte

just nu så jag ger upp ett litet tag...
Bad en kollega köpa en sallad i matsalen åt mig, de brukar ha bra och goda färdiga "dagens sallad". Idag var det en salladsbädd med bacon och lökröra :-(
Den hade platsat i en smörgåstårta på 80-talet med massor av majonäs m.m. Smakade i o för sig OK och jag åt knapt halva för sedan blev det för mycket (positivt i o för sig!).
Efer denna lunch kändes det som att det kan kvitta hur jag gör idag, så jag tog en bit kaka som var kvar sedan i morse.
Har bestämt mig för att förösöka hålla igen på sötsaker och inte överäta de närmsta dagarna. Koncentrera mig på att träna. Orkar inget ant just nu, jag och vädret är på samma humör!
Har inte gett upp för alltid men känner att jag inte orkar kämpa med sötsuget just nu men om jag intye är igång igen om ett par dagar får ni sparka på mig!

Ha en trevlig helg!

Wickie!

Fokusera på det positiva

Måste föröka fokusrea mera på det som går bra! JAg har tränat fantastiskt bra den senaste veckan! Min planering och framförhållning gjorde ju att jag flyttade fram dagens träning till igår så att jag inte missade den. Det är ju toppenbra! Körde lägsta nivån på mag och ryggträningen i 30 minuter, vilket räckte bra.
Känner att jag tränade igår men har inte superträningsverk - vilket jag också tycker är bra eftersom jag ska träna imorgon igen.
Kanke småtjejerna vill träna ikväll igen så då blir det lite gå, lunka, löp men Elin i 1 km - alltid något!

Wickie!

1:a fikat

avklarat. Blev två små bitar. OK med tanke på mitt humör. Inte en av mina gladaste och piggaste dagar :(

Wickie!

Vill svära

och helst sluppit skriva detta inlägg. Det käns skämmigt att behöva erkänna ett totalt bakslag. Efter popcornen igår styrde jag kosan mot frysen och tog ½ paket ½l lightglass och sen när jag var nere i källaren passerade jag Uffes påskägg - och tog en näve :(
Kändes som att det inte spelade någon rolll eftersom det blir så mycket fika idag...

Så nu gäller det att hålla sig till planen för idag som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Det är bara att erkänna sitt misslyckande, ta skammen med sig och fortsätta mot målet!

Wickie!

Har tränat

men faller för frestelsen att äta, det blir popcorn istället för pulver ikväll. Jag går på divisen - kan man inte låta bli att äta, styr i alla fall vad du äter!

Popcorn är toppen!

Tjejerna har tränat inför stadsloppet idag igen! Erika är riktigt taggad och Elin kämpar!

Wickie!

Försöker smita

ifrån träningen idag genom att glömma... Har kommit på mig själv flera gånger att fundera på hur jag ska lägga upp kvällen och alla gångerna kommer jag i sista minuten ihåg att jag ska träna!
Nu gäller det att vara envis!

Jag ska träna!

Wickie!

Mörka morgondagen!!??!!

Känner för att inte tala om för er vad som ska hända imorgon... Massor av fika! 3 olika fika tillfällen + min egen lovade valnötsglass :(

Tillfälle 1
9-fikat; Jag har lovat eleverna kaka efter provet, tänkte ta med en apelsintårta och känns ju helknasigt att inte ta en bit själv...
Tillfälle 2
14-fikat; Jag och en av chefterna är utsedda att hålla i första "fredagsfikat" med diskusitioner om arbetsklimat. Jag bjuder ju på sätt och vis här också...
Tillfälle 3;
Jenny fyller år och bjuder på födelsedags fika med tårta på kvällen. Bakvänt att komma och sen inte äta...
Valnötsglass: Löfte från mig själv...

Plan för fredagen:
Fika 1 en liten bit för sällskap och träning i att bara äta lite.
Fika 2 en frukt - här måste jag inte äta, strunt samma om det blir någon kommentar, det får jag leva med.
Fika 3 måttligt med fika, en kaka och en liten bit tårta låter rimligt.
Valnötsglassen; sparar jag till något annat tillfälle. Den som spar han har! ;-)

Bra plan eller inte? Det är i alla fall en plan som jag tror att jag kan fullfölja och det är bra i sig!

Wickie!

SUGEN!

Är supersugen på sötsaker. Efter ett pulver när jag kom hem tog jag en avocado och en näve nötter. Det och ett löfte till mig själv att jag ska få äta lite valnötsglass imorgon kväll har dämpat suget.
Försöker följa kära pappas råd och tänka på sötsuget som en kämpig del i tränngen, något man ska igenom, stå ut med för att bli bättre. Men det är ju detta jag har så svaårt för - även i tränigen - i alla fall någon längre stund.
Ser ett samband här som jag inte vet vad jag ska göra med...

Får fundera...

Wickie!

Tränings planeringen spricker!

men jag kompenserar "åt rätt håll". Imorgon blir det körigt att hinna träna som planerat så jag tar tränings DVD:n för magen idag istället. Ett helt OK byte tycker jag.

Wickie!

Ser trött ut

säger alla och jag käner mig lite seg. Har ingen riktig motivation till något. Funderar på att åka henm en stund tidigare idag...

Wickie!

Hittills går det bra

med pulver dieten. 1 banan, en apelsin och ett äpple har hjälp till ;-) Ska ta ett pulver nu vid 2 fikat så hoppas jag att jag klarar mig till ikväll då jag ska fördela 2 pulver påsar till...

Wickie!

Lunch dax

Har varit lite småhungrig sedan strax efter 9:o då jag tog en banan. men jag har inte blivit mera hungrig så det känns inte som att jag måste ta lunch-påsen nu när det är lunch dax. Visst är kroppen konstig?
Men det blir en påse i alla fall annars blir det nog inte bra senare...

Wickie!

Drastisk

Nu ska jag blie lite drastisk - för att vänja mig av med småätandet ska jag idag gå på pulverdiet+ frukt. Jag hoppas det ska gå lättare att låta bli när jag inte får äta något alls.

Vi får se hur det går...

Wickie!

Inget blodgivar ämne...

Fick brev från Blodgivningscentralen idag, mitt Hb låg på 120 vilket är för lågt för att få bli blodgivare, man måste ha 125 som kvinna.
Alla andra värden var bra men som sagt jag duger inte som blodgivare :(

Wickie!

Intervallen slutförd...

Erika var jätteduktig och gick inte så många meter på sina 1,5 km. Elin däremot kan inte jogga utan spurtar och tar tvärslut men hon var duktig hon också på sin 1 km. På slutet sprang jag ca 50 m och satte mig så att hon fick springa in i mina armar, det gillar hon.
Båda vill fortfarande springa stadsloppet!
Mormor och morfar, kan vara läge att träna i helgen ;-)

Wickie!

2 tränings villiga tjejer.

Elin och Erika ska också börja träna inför stadsloppet. Vi har mätt ut 1 resp 1,5 km som de ska springa så nu ska vi ut. Blir det som ifjol är det rena intervallträningen att springa med Elin.

Rapporterar resultaten senare.

Wickie!

3 affärer

och inget godis!
Känns som om det aldrig har hänt förut!
Direkt när jag insåg att jag var tvungen att åka och kompletterings handla eftersom vi glömt hamburgerbröd såg kroppen fram emot att få köpa och äta godis. Blev en större utmaning är jag trott, eftersom hamburgerbröden var slut först på OK/Q8 och sen på Mysinge. Blev alltså besök även på ICA innan jag kunde åka hemmåt igen. Men jag köpte inget godis!
Bra gjort av mig!

Wickie!

Inge roligt

att prova kläder.
Behöver nya byxor men de flesta sitter inte bra - magen väller över... Att då föröka hitta lagom byxor känns också lite omotiverat - jag ska ju förhoppningsvis gå ner och bli av med större delen av magen... Men om jag inte lycks kan jag ju inte vara utan byxor... och köpa nästan försmå byxor käns inte heller rätt...

Det blev inget...

Tittade också på skor. Skobytiks innehavaren tror tydligen att ingen i Gimo har över storlek 40 - inte att de behöver i alla fal någorlunda praktiska skor. Nästan bara skyhöga klackar och bara fötter, käns inte smo lämpliga skor på landet till vardags :-(

Inga skor heller alltså...

Bättre lycka nästa gång...

Wickie!

Bekännelse

Pulsklockan jag fick i julklapp har legat i kartongen sedan dess... Jag har kommit att tänka på den när jag redan kommit en bit.
Nu har jag den på mig och har gjort alla inställningar. den komer nu att hängas med träningskläderna så att den kommer med nästa gång. Ska bli spännande att se om man märker någon förändring med den.

Wickie!

Genomfört ursäkter till trotts

Iggår kväll bestämde jag mig för att träna direkt på morgonen.
Imorse när jag  vaknade och en sund efter det poppade det upp massor med ursäkter för att låta bli:
- Kom upp lite sent så jag skulle få ont om tid
- Kände mig lite snuvig
- Hostade lite
- Det är kallt
- Det regnar
- Jag var för mätt
osv

Men jag struntade i allt detta och gav mig iväg!
Löpningen gick bra. Jag orkade utan problem 2x10 min löpning. 2x5 min var i myckat lungt tempo och jag har återigen känslan av att jag orkar mera och "spar mig" till senare - som aldirg komer. men 2x 5 min spran jag på helt OK så jag är nöjd med min runda.
Stadsloppet känns inte helt avlägset men det är fortfarande längden och tiden som jag funderar kring. Hamnar så lätt i lunken så att jag orkar hela vägen...

Känner mig nöjd!

Wickie!


Fällor överallt!

Det märks att jag ätit mycket och mycket socker i helgen. Är sugen mer eller mindre hela tiden och det ligger påskägg här och var och i kylskåpet finns det både kladdkaka och apelsintårta!
Hade nötter i bilen som jag åt på vägen hem. har ätit middag nu och packat alla kakor så att Uffe kan ta med dem ut i skogen imorgon och dela med jobbarkompisarna. Så dem är jag av med!
Nu gäller det bara att klara kvällen!

Wickie!

Pratat med fritids

och dom är vänliga och tillmötesgående och hälsade både oss och Erika hjärtligt välkomna! Kändes bra. förstod dock att dagmammechefen inte var poppis där heller!

Hoppas nu att Kicki kan ta Erika på mornarna och att mormor/morfar/farmor/faster kan hjälpa till någon dag i veckan så att ungarna får det lite lungt. 

Det löser sig nog till slut.

Wickie!

ARG!!!!!

Dagmammornas chef ringde. Vår dagmamma ska bli sjukskriven och de måste lösa var alla barn ska gå. De vill då att Erika ska gå på fritids. Vilket betyder 45 min extra lämna tid på mornarna! Är det rimligt? Bad henne fråga dagmamma Kicki om inte Erika kunde få äta frukost hos henne och åka till skolan som vanligt och sedan stanna på fritids efter skolan. Det var hon mycket motvillig till!
Kicki har inte många tidiga barn så ett skolbarn extra på morgonen kan inte vara hela världen.
Sa också att vi tänkte föröka lösa barnomsorgen själva någon eller några dagar i veckan. Men eftersom jag inte vissta vilka dagar ännu ville hon inte fråga Kicki - då skulle vi få åka till Gimo även på mornarna...
Ska nu lungna ner mig och sen ringa till fritidspersonalen för attl ämna tiderna till dem, är inte det kommunens jobb?
Vi får se hur det slutar...

Wickie!

SUPER SUGEN!

Efter lunchen, som bestod av en ost och skinksallad och var toppen god, blev jag super söt sugen! Försöker tänka på anat men sötsuget gör sig påmint hela tiden.
Misstänker att det har o göra med ökad stress...

Ska försöka låta bli sötsaker - måste låta bli sötsaker!

Wickie!

SUGEN!!!

Nu är jag hungrig och supersugen. Det är tisdag idag och första tisdagen varje månad äter vi lunch på wärdshuset. Får se vad de har för gott idag. Myckat sallad och ibland tar jag veckan sallad eller veckan Gi så det är mycket men riktigt bra mat.
Är bara 40 min kvar så jag få stå ut!

Wickie!

Kvällen

avslutades med ett ½ pkt ½l light glass och banan. Kankse kan kalla det för kvällsmat. Tyvärr tog jag tre nävar nötter också, det kändes lite onödigt.
Men vanans makt är stor. 
När jag väckte Erika imorse stod hennes stroa påskägg med godis på hennes skrivbord. När mina ögon landade där åkte armen reflexmässigt fram för att ta en godis. Jag var inte ett dugg sugen men vanan gjorde att jag lätt hade kunnat äta några godisar utan att ens fundera på det. Lyckades hejda mig men jag får hela tiden bevis på att vanan är svår att bryta.
Första dagen på jobbet efter påsk. Gäller att vara på sin vakt i närheten av kex och skorpor!

Wickie! 

Träningsschema inför Stadsloppet!

Ska jag lyckas behöver jag en plan. De 5 veckor sm är kvar innan stadsloppet ska jag träna såhär:

Wickies tränings schema fram till stadsloppet!

Måndag

5

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 2x5 min= 20 min promenad+ 10 min löpning

Genomfört!

Tisdag

6

 

 

Onsdag

7

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 15 min löpning

 

Torsdag

8

 

 

Fredag

9

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

10

Löpning – intervall programmet i lugnt tempo

 

Söndag

11

Tränings DVD; löpning

 

Måndag

12

 

 

Tisdag

13

 

 

Onsdag

14

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning

 

Torsdag

15

 

 

Fredag

16

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

17

Löpning – intervall programmet i mindre lugnt tempo

 

Söndag

18

Tränings DVD; löpning

 

Måndag

19

 

 

Tisdag

20

 

 

Onsdag

21

Löpning 2x5 min, 2x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 20 min löpning

 

Torsdag

22

 

 

Fredag

23

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

24

Löpning – intervall programmet

 

Söndag

25

Tränings DVD; löpning

 

Måndag

26

 

 

Tisdag

27

 

 

Onsdag

28

Löpning 2x5 min, 3x5 min, 1x5 min, 2x5 min 2x5 min= 25 min promenad+ 25 min löpning

 

Torsdag

29

 

 

Fredag

30

Tränings DVD; Magen

 

Lördag

1

Löpning – intervall programmet

 

Söndag

2

Tränings DVD; löpning

 

Måndag

3

 

 

Tisdag

4

 

 

Onsdag

5

Löpning 2x5 min, 3x5 min, 1x5 min, 2x5 min 3x5 min= 25 min promenad+ 30 min löpning

 

Torsdag

6

 

 

Fredag

7

 

 

Lördag

8

Stadsloppet 6,3 km!!!!

 

Söndag

9

 

 

 Vill gardera med att skriva , försöka, har tänkt osv men jag SKA träna detta för att må bra och lyckas. Vet inte om det är överamitiöst men ska jag lyckas behöver jag vara ambitiös!

Någon som vill hänga på? Välkomna!

Wickie!


Badade med Elin

och hade en mysig stund. Maria är hos en kompis och Erika var det också. När jag klivit ur badet och nattat Elin ringde telefonen. Erika ville hem! Det var bara o kasta på sig lite kläder och sticka iväg de 500m till kompisen.
Erika var nog mest trött och hon hadeslagit i huvet på något och då blev längtan efter mamma för stor.
Ska nu sova gott, arbetsdag imorgon...
Wickie!

Huvudvärk,

borde man kanske inte få efter att varit ute och sprungit men det har jag fått. Ska nu ta in hästarna och sedan bada med Elin innan vi går isäng - imorgon är arbetsdag!

Wickie!

Gjort!

Har varit ute och sprungit + att jag gjorde stretching programmet. Detta trotts att det tog emot hela vägen. Inte just när jag sprang för det kändes OK men innan... Var snubblande nära att jag struntade i stretchingen.

Wickie!

Segt...

Just när förra inlägget publicerades kändes det som att jag fick tuggummi i kroppen. I huvet surrar tusen saker som borde och behöver göras - ursäkter för att slippa ge mig ut!
Men ska jag ha en chans att nå mina mål, må bättre och orka mera måste jag ut. Påsk, födelsedag, tand m.m. har ju gjort att jag inte tränat spå mycket som jag borde så idag är det ett måste - trotts vädret!

Wickie!

Nu är det gjort!

Har just skickat iväg anmälan till stadsloppet! Så nu ska jag ut och springa trotts vädret!

Wickie!

Invägning

det är måndag och jag gjorde en invägning idag - mindre roligt. Efter 2 frossardagar visade vågen 95,8 kg! men nu kan det nästan bara gå neråt till nästa måndag ;-).

Har lyckats få in en graf i paint så här ser den ut denna vecka - har inte de gamla måtten hemma så det får bli startdag idag.



Kanske lite svårt att se men med tiden ska det nog gå och se en trend i alla fall.

Wickie!

Bra start

på dagen!
Frukosten var 1 000% bättre idag än igår. Välling opch 2 knäckemackor med äpple. Mitt vinnar recept. Det är den frukosten jag åt när jag lyckats tidigare med att gå ner i vikt.
Har plockat iordning lite i köket och inte stoppat i mog av det som var kvar sedan igår. Inte ens mitt påskägg som står öppet på micron med godis i har lyckat locka mig idag.
Inser att sötsuget kan bli svårt och vanan ännu svårare idag efter 2 dagar där jag mer eller mindre har ätit som det har fallit sig utan tanke på vad som är bra eller inte.
Vanan är i längden den tyffaste utmaningen. Sörsuget kan man göra något åt - välja något "vettigt" att dämpa det med. Vanan är lurigare, rätt vad det är har man stopat i sig något som man inte tänkt - vanan var snabbare än hjärnan!
>Ska föröka vara på min vakt. Idag ska jag ut och träna också - samma koncept som sist, 2x5 min promenad, 1x5 min jogging, 1x5 min löpning och 2x5 min promenad. Tänkte sen använda stretchingprogrammet på min "bli en bättre löpare" DVD.

Ha en bra dag!

Wickie!

Rolig statistik

Under några dagar i helgen skrev jag inget i bloggen eftersom jag inte hade tid och statistiken visade på 0 besökare - inge kul.
Nu på kvällen visade statistiken att flera varit inne på bloggen och några har även kommentaret. Toppen kul!
Det sporrar till nya lyckanden!

tack för stöd!

Wickie!


Trevlig kväll

med mycket mat! Lite väl mycket mat men jag lämade en halv taco vilket är bra eftersom jag i normala fall hade ätit upp alltihop. Lite väl mycket efterrätt´men jag hade inte satt något mål för klvällen så det känns ändå OK. Imorgon är det "vardag" igen och då är det inget godis som gäller.
Tanden, eller hålet kanske man ska säga, har inte märkts av så mycket mer än att jag får tugga på ena sidan. Börjar värka lite nu så jag tar og en ipren innan jag går isäng.

Imorgon måste jag ut och springa och sedan anmäla mig till stadsloppet - pappa är redan anmäld ;-)

Kramar!

Wickie!

En katastrofdag...

i alla fall om man tänker på hur man ska äta...

Började redan vid frukost : INGEN!!!
Tanden hade hamnat lite på sned under natten och så fort jag rörde tungan, käken ja allt som finns i närheten av tanden gjorde det ont!
Ringde min tandläkare - han var i fjällen!!! Slutade med en tur till Uppsala och tanläkarakuten där de drog ur tanden som var heltrasig. Nu är jag lite öm men på ett bättre sätt än tidigare.
Hade ju inte ätit något så jag var på lagom gott humör, lite vimsig efter bedövning och spänning... Det blev ett besök på Max eftersom Maria och Elin var med och de ville till Lekia som ligger granne. En liten naturell hamburgare, en lite pommes och en liten cocacola - naturellt är det jag ätit idag.
Ikväll får vi främmande igen - då blir det tacos med mycket grönsaker så dagen kanske inte blir en total katastrof ;)

Undrar hur bra bilförare jag var påväg från tandläkaren?

Wickie!


En katastrofdag...

i alla fall om man tänker på hur man ska äta...

Började redan vid frukost : INGEN!!!
Tanden hade hamnat lite på sned under natten och så fort jag rörde tungan, käken ja allt som finns i närheten av tanden gjorde det ont!
Ringde min tandläkare - han var i fjällen!!! Slutade med en tur till Uppsala och tanläkarakuten där de drog ur tanden som var heltrasig. Nu är jag lite öm men på ett bättre sätt än tidigare.
Hade ju inte ätit något så jag var på lagom gott humör, lite vimsig efter bedövning och spänning... Det blev ett besök på Max eftersom Maria och Elin var med och de ville till Lekia som ligger granne. En liten naturell hamburgare, en lite pommes och en liten cocacola - naturellt är det jag ätit idag.
Ikväll får vi främmande igen - då blir det tacos med mycket grönsaker så dagen kanske inte blir en total katastrof ;)

Undrar hur bra bilförare jag var påväg från tandläkaren?

Wickie!


Min födelsedag

började med frukost på sängen. De underbara ungarna hade rostat bröd - men jag nöjde mig med en skiva. Förmiddagen ägnade jag åt stallet och förberedelser inför kvällen. Mycket mat skulle lagas och uterummet pyntas. Ungarna gömde och letade påskägg - jag också. Jag hade ett litet och höll mig till det. Först åt jag ingen men när jag väl börjat blev det ganska mycket på en gång. men sen kände jag mig ganska nöjd.
Lämnade kabnske 1/3 av godiset kvar i ägget som ungarna ska få dela på ;) framsteg!
När jag köpte påskgodiset sknade jag en viss sorts påskägg men det kom Siv med på kvällen så där blöev det en del extrea men vad fasen, det är var ju min ätardag! Nu behöver jag inte käna mig sugen på dem mera.
Tyvärr bet jag sönder en tand under dagen. Störde mig inte supermycket men gjorde att jag inte åt något kött... Laxlådan är dock toppen god så det gick ingen nöd på mig.

Var en god och glad påsk!

Wickie!

2 dagar att vara stolt över!!!

Torsdagen och fredagen gick toppen vad gäller mat. Inte för att jag åt super hälsosamt men jag bemästrade både sötsug och vanor! Detta utan större problem!
Som i fredags kväll när jag förberedde alla påskägg. Vanan förökte få mig att stoppa i mig godis flera gånger men jag var på min vakt och åt inte en enda! Inte en enda liten smakbit! Otroligt!
Inte ens den som råkade ramla på golver och som var udda.., inte heller den som låg kvar på botten i påsen när jag skulle vika ihop den - den godisen åkte i soporna (för säkerhets skull!). Kändes skönt att gå isäng godisfri på fredagskvälen  - dagen därpå skulle jag ju få äta!

Wickie!

Dagen är slut

och jag har inte ätit något godis trotts att tillgången varit enorm!
Imorogn ska jag handla och undvika godis men på lördag fyller jag år o då ska jag ha ett eget påskägg!

Kram

Wickie!

Vanans makt är stor!

Men jag har hittills lyckats bryta den! Ungarna har gått påskkärringar och jag var med och hjälpte till. De har blivit överrösta med godis och det var flera gånger jag fick hejda handen från att i förbifarten hämta upp en godis ur korgen och stoppa i munnen. Så lätt att tänka, bar en... men jag har inte smakat på någon enda smula!
På lördag då får jag - jag spar mig till dess. Men det är läskigt att känna vanans makt så tydligt. Hade jag inte varit på min vakt hade godisen varit i min mun och först efteråt hade jag komit på, just det jag skulle ju inte äta godis...
men om sagt jag har inte ätit något godis idag!
Börjar bli rejält hungrig nu så jag ska laga mat, gäller att klara hungerna också utan godis- då blir det ju önnu svårare. Ska sikta in mig på att skala en morot om det blir svårt.

Jag är starkare än vanans makt!

Wickie!

RSS 2.0