Döpt!

Nu har det som familjen väntat på hänt. De har fått vara med om mitt grisdop!
Uffe och jag var ute och passade gris nu på kvällen och jag hade turen att få skjuta en gris! En lite lagom stor som slaktad väger ca 12 kg. Lagom för mamma att köpa! Jag hoppas få smaka...
Här kommer lite bilder från mitt dop:Bilderna är i kronologisk ordning. Det är först ett slag för att ära villebrådet, en sup och ett utblåst ljus. Därefter är det ett slag för jägaren en sup och ett utblåst ljus. Sist får alla (jakt)kamrater ge ett slag för fortsat jaktlycka en sup och ett utblåst ljus...
Allt hämtat från en jaktfilm från ungern...
Seder och traditioner sprids på allehanda vis. Jag har flera kort på olika jägare hemma som har blivit utsatta så jag är inte först...

Nu ska jag gå och sova så jag orkar springa imorgon!

Kram

Wickie!

en milstolpe nådd!

Imorse visade vågen för första gången på många, många år under 85! 84,8kg!
Jag har ganska stadigt gått nedåt hela tiden, sakta, sakta men åndå och nu "spräckte" jag 85 Kg- vallen! Det kändes faktiskt ganska stort!
Jag tränar lite smått och undviker sötsaker - "mer" behövs inte. Vilket guldläge jag kommer att ha till våren! Inte helt otränad och mer än 10 kg lättare än förra våren! Se upp nu pappa, snart är jag snabbare än dig! DET blir en tio mils stolpe!!!

Nu ska Maria och Elin ut och åka skidor med mormor och morfar! På Marias initiativ!
Otroligt men sant!

Ha det gott i snöyran!

Wickie! 


Jag är mallig!

och det är pappas fel!
När han satt fast i snödrivan gav han mig tillräckligt med motivatin att ge mig ut själv och springa. Det blev 5 km på 34 minuter i snöfall och delvis motvind igår kväll.
Känns bra att jag genomskådade atta ursäkter jag hade och gav mig ut.

Bilen har funkat bra, två resor till jobbet och en till affären har det blivit. Den är ju gammal men går stadigt på vägen. Det jag saknar mest är radio...

Veterinären ringde in ett meddelande på min telefonsvarare i eftermiddags. Ebano mår bra. Hältan efter operationen är så gott som borta. De har röntgat knät och allt såg bra ut. Ett ligament (ledband) i hasen har en ruptur det andra är OK. Vi skulle diskutera deta på måndag när han ringer igen. Vet inte hur illa det är men att han är ohalt bådar ju gott.

Trevlig helg!

Wickie!

Provkörd!

Det var länge sedan man satt i en så gammal bil... Men det blev ganska snart hemtamt och kommer att duga i väntan på växellåda. Att åka volvo kommer att känas enormt lyxigt ...
Den har som alla gamla bilar några egenheter men det är väl charmen med gamla bilar?

Nu slipper jag låna bil framöver! Det är skönt!

Kram!

Wickie!

Behöver inte besiktigas...

förrän senast 110131! Så det är bara att tuta och köra! Den besiktigades förra året och har besiktningsperiod till slutet av januari så då är ju allt klart till dess.
Har bokat tid till den 10/1 för att få det gjort.

Ibland blir det bra!

Wickie!

Bilen hemma!

Nu närmar det sig!
Uffe körde hem saaben igår så nu står den på gården.


Denna bild har jag hittat på nätet men det är ungefär såhär den ser ut. Fräsch innuti men gammal och radion är ursliten så den ser lite skabbig ut med sladdarna. Kanske kan hitta något att sätta dit.
Den är påställd, trafikförsäkrad och jag står på kö för besiktning!
Har jag tur blir den besiktigad på fredag!

Kram

Wickie!

Ny mastodont...

Vi mår:
Bra men det märks att det är sent på terminen. Ungarna är griniga. Ska bli skönt med jullov!

Hästarna:
Rappe avlivades som planerat och det var sorgligt men skönt.
Ebano skjutsade jag till Ultuna igår med mamma som lucköppnare. De skötte sig båda exemplariskt!
Ebano blev kvar och opererades idag. I såret hittade de en benbit som jag inte riktigt förstod var den kom ifrån. En trött veterinär som bröt på ett främmande språk (på det hela lätt att förstå) som ska förklara saker som jag inte begriper... Den kom inte från hasen utan han har gjort sig illa tidigare.
Hasen var mycket infekterad och han misstänker att ligamenten som stabiliserar hasen är mycket påverkade. det går inte att se "inifrån" utan de ska göra ett nytt ultraljud imorgon.
Såret kommer troligtvis att läka hur fint som heöst men hasen kan bli hur som haver. Jag kan få en fullt frisk häst, alla varianter där emellan till en helt obrukbar häst!
De närmaste dagarnas undersökningar får avgöra.

Motion:
Var på friskis i lördags och har gått över 10 000steg per dag sedan dess. Idag lär det dock bli betydligt färre...
På torsdag ska pappa och jag ut och springa. Ska bli skönt! det är så bra med sällskap för då blir det av.

Julförberedelser:
Godis kokat, pepparkakor bakade, mormor har bakat julkubb och mor bakar bullar + bröd idag! Bara städning, julklappar och pynt kvar om man nu kan kalla det BARA!

Bil:
Inget nytt om växellåda.
"Nya" saaben går, det var bara några säkringar som inte var som de skulle men Ilpo är inte nöjd med tomgången så vi får se. Har ställt mig på kö för besiktning fredag. Jag hoppas!

Nu ska jag vi på julbord hos vår dagmamma. Årets bästa julbord? Ialla fall om man inte räknar julafton...

Kram till alla!

Wickie!


Mastodontuppdatering:

Vi mår?
Bra, Elin har ögoninflammation men den är under behandling och jag hoppas vi andra slipper denna smittsamma åkomma.Hästarna:
Rappe har troligtvis avlivats under dagen. Han har mått bättre de senaste dagarna och varit pigg men det vara bara tillfälligt...
Ebano är oförändrat, jag åker till Ultuna med honom på måndag för att kolla upp såret som aldrig vill läka och hasen som är svullen...
Har nog bestämt mig för att lämna iväg honom för inridning och ev försäljning. Han är för stor och "bänglig" för att Maria ska känna sig trygg och jag har blivit lite feg med åren (Uffe säger klok...).Motion:
Var på friskis i lördags och ska springa ikväll. Tränar alltså inte så hårt men känner att det är på en OK vinternivå.  Funderar på att lägga in lite "träningsläger" under jullovet. är ledig mellan den 20/12-10/1 på tre föräldraledighetsdagar och två semesterdagar! Inte illa va?

Julförberedelser:
Knäck och julgodis är kokat och 8 satser pepparkaksdeg är gjord. Storbak imorgon!Det var nog allt...

Nej, just det:

Bilen!
Den står där den står och ingen växellåda på gång ännu... men jag får 2800:- från försäkringsbolaget eftersom jag har en sk avbrottsförsäkring! Uffe har kanske varit i Östhammar och hämtat en gammal (-89:a) saab 9000 (eller var det 900), fulltankad och vinterdäck för 1000:-. Den startar inte men var påkostad en del och vår granne och numera titulerad - räddaren i nöden - bilkunnige Ilpo lovade få igång den. Sen ska den bara besiktigas så har jag en bil medans Ilpo fortsätter att leta växellåda...

Ska bli skönt att slippa låna bil hela tiden! Stort tack till mor och far!!!!

 

Nu var det nog allt...

Kram

Wickie!


En tung dag...

Veterinären var här på fm och kollade Ebanos ben. Hasen är svullen och han har ett sår som inte vill läka. Inget akut men jag ska åka in till Ultuna nästa måndag för att kolla upp honom. De ultraljudar såret sör att se om det är något kvar där och de kommer troligtvis att röntga hasen för att kolla lösa benbitar...
Jobbigt men det var inte det tyngsta.
Rappe, travhästen, som stått hos oss i många år har svårt att andas och hostar. Han har ingen infektion, feber eller snuva. Han har svårt att andas in, inte ut som dammkänsliga hästar har.... Veterinären misstänker någon typ av tumör och prognosen är så dålig och han syresätter sig så dåligt att han nog kommer att avlivas redan i helgen :( Om inte så blir det i början av näst vecka. Inte roligt.
Men han är 17 år och har aldrig varit sjuk så man får vara glad för det.

Annars har Erika och Elin äntligen fått sitt Pet shop hus! Deras lycka är gjord! 

Hoppas på en bättre morgondag.

Kram till alla!

Wickie!

Äntligen!

Kom jag ut på en löprunda mitt i veckan! Lite kallt men den frös inte inne som jag befarade ett tag när det var -15, -20 grader kallt ute. Men det var -9- -10 så då funkade det. Var lite dåligt klädd på armarna de första 2 km men sen blev det perfekt. Svårt att klä sig för jogging när det är kallt.
Vi sprang ca 4,5 km (tror jag, pappa trodde det i alla fall) och det kändes bra.
Kändes som om jag tog lite längre steg än jag brukar men jag blev inte trött på en gång så det var ett bra tempo. På slutet fick jag påminna kroppen om att hålla tempot uppe men det blev aldrig jobbigt.
Pappa sprang i 28 minuter, inte en minut till för att inte överanstränga sin skada. Vi var en bit hemmifrån då och jag tordes inte börja gå eftersom jag var lite tunt klädd + att jag inte ville, nu när jag kommit ut och springa ville jag inte avbryta onödigt tidigt. det var psykiskt bra att få springa ifrån pappa när han började gå - då kände jag mig stark! Min runda tog 34 minuter och pappa kom inte långt efter men att lämna honom bakom sig och springa upp för backen vi hade framför oss då kändes bra.

En perfekt lagom runda efter att inte ha sprungit på flera veckor! Vi ska försöka göra om det nästa vecka också! Jippi!!!

Ha det gott!

Wickie!


RSS 2.0