Hej! Känns som om en förkylning är på väg ...

Hej! Känns som om en förkylning är på väg så kvällens löprunda blir flyttad. Är jag inte sämre imorgon springer jag då. Jobbade till 18.30 idag så kroppen har fått en omgång ändå :-) kram Wickie!


Hej! Hård träningen har inte kommit igång ...

Hej! Hård träningen har inte kommit igång o motivationen är låg. Men jag gjorde ett ok tempo pass idag i värmen. Tempot var inte så imponerande men jag måste ju börja någon stans. Kram Wickie!


Hej! Maria vid årorna och elin och erika a...

Hej! Maria vid årorna och elin och erika a fiskar kräftor men än är resultatet magert.


Hej! Sprang 2,8+7,8 i gimo igår. Backigt o...

Hej! Sprang 2,8+7,8 i gimo igår. Backigt o jobbigt men jag tog mig runt. Har kommit av mig lite med träningen men hoppas komma igång igen så att jag fixar hässelbyloppet på under 60 min. Kram Wickie!


Liten analys av iformloppet!

Rena siffror o jämförelser med förra året:

År

tid
0-5km

tid
5-10km

total tid
10km

lopp

min/km
10 km

min/km
0-5 km

min/km
5-10 km

2010

32,12

31,26

1,03,38

Iform

6,36

6,424

6,252

2010

31,52

31,96

1,03,48

Tjejmilen

6,38

6,304

6,392

2010

30,31

30,91

1,01,22

Hässelby

6,14

6,062

6,182

2011

30,26

31,8

1,02,06

Iform

6,21

6,052

6,36


Kanske inte säger er något men detta visar att de första 5 km var de snabbaste jag någonsin sprungit. Tätt följt av hässelbyloppet förra året. Då orkade jag hålla lite tempo hela vägen så den totaltiden blev snabbare. Förra året var mina andra 5 km snabbare än de föesta i iformloppet annars har det varit tvärt om för det mesta. Vet inte om det säger något men ändå.
Kämpade väl och är nöjd med att vara näst snabbast i bilen på 5 km. Speciellt som ingen av dem jag delade bil med har fyllt 18år ännu ;-)
Det var bara Malin som var snabbare på 25,43!
Nu gäller det att sätta in hårddträningen till Hässelbyloppet så att jag tar mig under 60min då! Förrra året förbättrede jag min tid med 2 min och 16 sekunder. Gör jag samma förbättring iår kommer jag imål på 59.50 och då har jag ju nått målet!
Som sagt Nu ska här hårdtränas i 8 veckor!

Må gott!

Wickie!

Nu har jag bara skolbarn!

och kan kanske inte kalla mig småbarnsförälder längre? Det var lite högtidligt att gå med alla tre till skolbussen i morse. Minstingen såg fram emot skolan och pratade om kompisar och lekstugor! Ryggsäcken var noga packad och frukten noga vald.
Mellantjejen var så förväntansfull att hon inte kunnde vara stilla. Men hon hade nog gärna sett att jag inte följde med till bussen men Elin vile det så då blev det så.
14- åringen var mest bekymrad över att håret stod åt alla håll ;-)

Det kändes i alla fall stort när de klev på bussen alla tre!

Har varit några lugna timmar här hemma nu, ska hänga en maskin tvätt och sedna hämta minstingen . det är inskolning med halvdagar...

Må gott!

Wickie!

Jag är trött och har griniga barn...

Har sovit halvdåligt i natt. Drömde inte otäckt men man kanske kan säga oönskat och den känslan sitter kvar i kroppen - inte skönt.
Väckte ungarna ca 8,30 och det var inte poppulärt men börjar skolan på onsdag måste de börja gå upp...
Nu ska jag fixa lite här sen ska vi alla frissera oss och de flesta av oss åka till Thuns i Faringe, http://www.thuns.se/ , och köpa kläder.

Må gott!

Wickie!

Hektisk söndag

Detta ska försöka hinnas med:
- Fira svärfar sm fyller år.
- Måla altanräcket klart.
- Besöka Valödagen (De har hämtat mycket inspiration från vår Torer Höks Dag, så vi måste ju kolla in vad grannbyn har för sig ;-)  )
- Möte + middag med simklubben.

Fast nu står frukost först på schemat. Ser ju ut att bli en fin dag så jag knaske kan måla lite i kväll... för att hinna allt...

Hoppas ni har en bra söndag!

Kram

Wickie!

Rapport för igår och idag...

Svampkorgen blev nästan halvfull trotts att det verkar väldigt tort i markerna. Hade lite spring i  benen igår så jag snörade på mig löparskorna och gav mig iväg på en milsrunda. Kändes skönt efter en vecka med mycket sterss pga avlivning av hästen m.m. Det är ju iformloppet på onsdag också och jag ville gärna ha sprungit en mil till innan dess så det var riktigt bra. Gick inte så fort som jag hade önskat men jag sprang hela vägen i alla fall.
Väl hemma sen så blev det svampmacka - riktigt mumsigt!
Idag har jag grundmålat vårt nya altanräcke färdigt - äntligen! Men det är nog den tråkigaste målningen jag någonsin gjort! Bävar inför att behöva måla en gång till men det är nog sista gången för det behövdes inte mer om det täckte sa gubben i målarfärgs affären. Jag hoppas innerligt att det täcker!
Gubben och jag tog en tur med älghunden men det blev mest rådjursjakt... inte så kul men vad gör man? Jag förökte banna hunden när hon var på rådjursspår men det hjälper föga när jaktintinkten är stark!
Nu ska vi försöka sova inför några intensiva dagar innan skolstaretn på onsdag!

Kramar

Wickie!

Hej! Nu tar jag o svampkorgen en promenad....

Hej! Nu tar jag o svampkorgen en promenad. Hoppas på mycket svamp efter några dagar med mycket regn. Wickie!


Skit(ig) vecka

har det varit sen i lördags då jag var tvungen att ta tag i problemet med hästen.

- Jag har inte orkat duscha sedan i fredags - men går man i stallkläder är det ingen som förväntar sig att man ska vara nyduschad ;-)

- Mat och godis har jag ätit i massor fast det inte varit lördag. Har inte orkat stå emot de gamla vanorna. Som tur är har jag inte haft så jätte mycket hemma...

- Inte sprungit ett steg sedan i lördags... Stegräknaren visade på bara drygt 1000 steg i går! Jag som brukar försöka komma upp i minst 8000 steg!

Men nu är det förändringar på gång! beslutet att avliva hästen är taget och genomfört så nu känns det lättare.

- Jad duschade igår.

- Tillbaka till "bara godis och kakor en dag i veckan".

- Ska bara vänta på att frukosten ska smälta lite så ska jag snöra på mig löparskorna.

t.o.m. solen är på min sida nu så då kan det bara bli bättre!

Ha det gott!

Wickie!

Djurägarens svåraste beslut är taget och genomfört...

Min 4-åriga halvblodsvallack är avlivad. Det var ett av mina tuffaste beslut någonsin. Att avliva en fin och snäll häst är aldrig lätt men det känns samtidigt skönt nu när det är gjort.
Han har inte varit så lätt att hantera pga sin storlek och han har bockat av jäntan några gånger - bla med en spricka i foten som resultat en av gångerna.
Han har skadat sig flera gånger och tvingats tillbringa flera veckor på djursjukhuset. Den senaste skadan handlade om en has som kanske aldrig skulle blir bra.
Det som fällde avgörandet var att han led av extremt svårt sadeltvång. Han for rakt upp, var vettskrämd och helt okontaktbar! Det går inte att ha ett 600 kg tungt djur som blir helt okontaktbar och därmed farlig.
Men något lätt beslut var det inte.
Han var otroligt duktig på slakteriet. Han stod lungt i transporten när vi kom fram trotts många och konstiga lukter. Han gick lungt av transporten och följde snällt med mig in i avlivningsrummet. Upp för en smal, hög ramp, över en lastkaj och förbi 6-7 nöt som stod och väntade på sin tur.
Han tvekade bara lite innan han gick upp på rampen annars följde han snällt med mig hela vägen. Jag fick gå bakom en halvhög vägg i avlivningsrummet och då ville han gärna följa efter. Göran kom men slaktmasken och kliade honom i pannan - vilket han gillade - och sedan var det över.
Jag klappade om honom ordentligt och det enda som följde med mig hem var en tom grimma och en stor bit av svansen.
Ledsamt men skönt. Tänk om det hade hänt något med någon som försökt sitta på honom! Ville inte heller utsätta hästen för den skräck han upplevde av sadeln och ev ryttare. Det är inte roligt att se skräckslagna djur och jag tycker det är vår plikt som djurägare att inte utsätta våra djur för den i onödan.
Många tårar har det blivit men hellre det nu än att något otäckt hänt sen.

Hoppas ni har lättare beslut att fatta och roligare saker att uträtta!

Wickie!

Vissen dag...

och då tänker jag inte bara på vädret!
Har inte alls varit på hugget. Ätit dåligt och låtit bli att motionera som jag tänkt :-(
Det enda jag kan se som positivt idag var att jag var ute och red en sväng på morgonen. Ska nu äta lite (mycke) popcorn så att vräka i sig begäret blir lite stillat. Ger upp dagen och försöker komma igen imorgon istället.
Hoppas ert humör inte har speglat vädret idag ;-)

Kram

Wickie!

Tuff intervallträning

i värmen!
Jag föröker ni träna mitt på dan för att vänja mig vid värmen. Körde intrevallprogrammet idag och det gick lite blrndat. Teknikövningarna gick mestadels riktigt bra. Sista omgången med hälkickar orkade jag inte riktigt ända "hem" till  60,  det blev 46 men i övrigt gick de bra.
Spurtarna på 40 sekunder gick också blandat. Men jag kämpade bra och var helt slut efter varje intervall så det var väl värmen som tog ut sin rätt.
Är ändå nöjd med att jag genomförde programmet och all träning är träning!

Wickie! 

Målning med förhinder...

- Åkte för att köpa färg - lunchstängt!
- Var  sen bara öppet en timma och stängde kl 14 - stressigt att hinna tillbaka...
- Vid ommöblering på altanen inför målningen fick jag en megasticka i hälen.
- Stickan satt som berget så jag kunde inte få loss den själv!
- Besök på vårdcentralen där två sköterskor fick hjälpas åt, men stickan kom ut i alla fall.
- Sen gick målningen segt och färgen gick åt som smör i solsken så det räckte bara till hälften...
- Hälen var öm hela kvällen...

Men det vi målade blev fint i alla fall!

Nu på morgonen känns hälen inte öm så det kanske blir lite löpning i alla fall idag, jag hoppas det!

Wickie!

3 mål,

läste jag i en tidninga att man ska ha under ett lopp. Ett drömmål, ett realistiskt mål och ett acceptabelt mål. Allt efter dagsformen kan man ändra målet och jag tycker det låter vettigt.
Har funderat på hur mina mål ska se ut.
Drömmålet vore ner mot 50-55 minuter. Det realistiska tror jag ligger på 55-60 minuter (närmare 60 men under ;-) är ju det jag tränar för!).
Ett acceptabelt mål kanske då kan vara 60-65 minuter.
Är svårt att sätta ett fixt mål så dessa flytande gränser är nog bra - innan jag har mera erfarenhet.

Wickie!

En seg och trött mil i hettan!

inte ens hunden orkade riktigt. Hon tittade på mig ibland som om jag var knäpp och hon som gladerligen brukar springa "åt fel håll" i korsningarna förökte flera gånger vända hemmåt. Hon tog tom emot vattnet jag erbjöd - vilket hon aldrig brukar anars när vi är ute! Så ni förstår att det var varmt.
Det tog ca 70 min att ta sig runt milen vilket är lite långsamt även för mig. Känns lite knäckande att de sista gångerna jag har sprungit milen har det gått riktigt segt. Speedbumpsen går bra - då känns det att jag får fart under fötterna men milen har inte gått bra.
Värmen igår spelade naturligtvis in och jag behöver träna på att springa i värmen så nu är det hårdkörning mitt på dagarna som gäller - allt för att vänja mig. Imorgon är det intrevallprogrammet igen - det blir intressant i värmen!

Må gott!

Wickie!

Det blev löpning igår trötts att jag inte ...

Det blev löpning igår trötts att jag inte hade lust o jag hade 1000 anledningar att låta bli. Att jag kom ut var tack vare uffe. Han envisades o stack hål på alla ursäkter! Nu har jag levererat häst o köpt födelsedags träd. Väntar på maria som stöd handlar o ska sen hem o förbereda kraft skiva. Må gott! Wickie!


RSS 2.0