Elin mutar pappa med en puss så att det bl...

20120131144 (MMS)

Elin mutar pappa med en puss så att det blir en sida till.


Pappa läser jack o bönstjälken efter att v...

20120131142 (MMS)

Pappa läser jack o bönstjälken efter att vi kalasat på scones


3 anmälningar gjorda

väntar på 3 till...
Har anmält mig till :
Spring cross       den 21/4        6 km
Tjejmilen           den 1/9         10 km
Hässelbyloppet   den 16/10     10 km

Väntar på datum för
Östhammars stadslopp början av maj   6,3km  
Iformloppet  mitten av juli                    10 km

Parloppet      12/6      5 km  Saknar en partner att bilda par med!!! Intresserad??!!???
 
Detta skulle bli en lite lagom tävlingssommar.
Träningsschemat ser ut som följer att jag vilar fram till nästa helg då jag börjar stretcha och i nästa vecka börjar jag med någon DVD programm och springer först nästa fredag då jag är ledig och förhoppningsvis är frisk - penicillinkuren är över då i alla fall sedan några dagar.

Må gott

Wickie!

Vänder det nu då? Äntligen?

Efter nässpray och Ipren som sjukvårdsupplysningen rekomenderade blev jag lite bättre och sedan sämre igen! Därav besöket på akuten.
Det tog inte den trevliga och skojfriska läkaren många minuter att konstatera att jag var mer eller mindre frisk förutom en rejäl bihåleinflammation. Han hade kollat jornalen och konstaterat att jag inte hade en historia av massa infektioner och att mina besvär med blodvärdet inte hade med saken att göra. Eftersom jag provat steg 1 och 2 i behandlingen av bihålerna (1: Neceril och snyta sig ofta och ordentligt, 2: Nässpray med kortison och Ipren som antiinflamatoriskt) var det bara att ge sig på steg 3: elefantkuren!
Jag fick med mig 8 tabletter 1 g Kåvepening med order om att ta 2 st MINST 2 gånger per dag, helst 3 gånger per dag de första dagarna! Han skulle skriva ut 40 tabletter till!
Tabletterna är stora som stolpiller! Tur att jag har lätt att svälja tabletter och hitintills inte mått dåligt av penicillin... Tillsammans med detta fick jag Rinexin som ska göra att svullnaden i näsan lägger sig.
Började dunderkuren igår kväll och det känns lite bättre redan. Nu blir det värsta att jag säkert blir trött av medicinerna men sen ska det väl vara slut på eländet!
Har börjat planera för träning och tävling i sommar! Återkommer när planerna har tagit lite fastare form.

Kram i solen!

Wickie!

Naturen är fantastisk! En istapp under vat...

20120129139 (MMS)

Naturen är fantastisk! En istapp under vattenkranen i stallet!


Får det ett slut nu? Har varit på akuten n...

Får det ett slut nu? Har varit på akuten nu o fått en dunder kur peniciln. bihåleinflammation modell värre. Kunde ju ha mått sämre men blir nog trött av medicinen. kram wickie


Hej! Elin har blivit ordentligt firad. Som...

20120127137 (MMS)

Hej! Elin har blivit ordentligt firad. Som en sista överraskning kom en bekant med en halloj kitty bakelse. Kram wickie!


Snuvan ger sig?

Hej!
Min förkylnng har troligtvis suttit i bihålorna och gett mig huvudvärk.  Annars har jag inte haft speciellt med hosta och inte varit så jätte snuvig men öronen har kännts konstiga.
Ledsnade igår och ringde sjukvårdsrådgivningen. Hon misstänkte direkt bihålorna och tipsade om ipren som antiinflamatoriskt och en nasspray mec kortison. Började med sprayen mitt på dan idag och det känndes som om det började röra på sig i huvudet. Har inte blivit så mycket bättre men en natts sömn kanske gör skilland. Jag hoppas det i alla fall så jag slipper huvudvärken och kan börja orka lite ;-)
Har under denna tid inte ätit godis eller fikabröd. Inte ens idag när vi fick lite födelsedagsfrämmande. Det tycker jag är strongt gjort!

Kram

Wickie!

Mycket jobb med att vara sjuk...

Huvudvärken vill inte ge sig! Så jag blir hemma från jobbet imorgon - känns inte ens skönt för huvudet är riktigt ömt. Oöverstigligt att åka til jobbet, ljud är jobbiga så att det kom snö idag var perfekt - ungarna har varit ute massor!
Men det är mycket att fixa med när man ska vara hemma:
1) Maila chefen och sjukanmäla sig.
2) Maila kollegan man skulle jobbat med i början på veckan + projektledaren för aktuellt projekt.
3) Avboka alla möten man var inbokad på (3 st imorgon...)
4) Ringa dagmamman och omfördela dagen - Bara Elin kommer och bara på em.
5) Fixa så att hyrbilen kommer till Forsmark innan 08.00 på måndag. SMS:ade en kollega som åker buss, han kliver av här imorgon och kör bilen till Forsmark.
6) Kliva upp 06,30 och ge bilnyckeln till kollegan...

Ska ta lite vitaminer och gå och sova...

Hoppas huvudet är bättre imorgon.

Kram

Wickie!

Hej! Idag har jag ätit godis! Det är så sk...

Hej! Idag har jag ätit godis! Det är så skönt med en dag då man får. Har inte ätit överdrivet mycket men det är skönt att inte behöva hallå igen. Har haft extrem huvudvärk idag o sovit mycket. Hoppas nu att förkylningen ska släppa o jag blir piggare. Låter som om elin o erika håller på med mat! De vill hjälpa mamma:-):-):-) vi har bestämt att vi ska ha chokladpudding till efterrätt! Det ska bli gott. Kram wickie!


Förkyld och sugen - ingen bra kombination

Hej!
Min förkylning har nästan blivit sämre. La mig och sov en stund på soffan hos mor och far när jag kom dit efter Studsviksresan. Luren gjorde gott men jag känner mig snuvig och konstig i huvudet samtidigt som det "nästan" gör ont i öronen.
Är sötsugen hela tiden. Får hela tiden kämpa med tankar på att äta sötsaker - längtar till imorgon när jag kan äta. är så sugen hela tiden att jag inte ens kan känna mig nöjd med att jag faktiskt låter bli.
Igår vid middagen var jag nära att beställa in efterrätt: Ungbakad annanas med vaniljglass! Hur gott låter inte det!
Klarade inte hemresan helt utan godis idag men var beslutsam så jag var in på tre ställen innan jag hittade popcorn - första gången tror jag som jag köpte färdigpoppade popcorn i påse! Men det var ju tillåtet godis så det är ändå OK.

Ska försöka vila ikväll och sedan njuta godis imorgon. Motionera ska jag dra igång med när förkylningen släpper...

kram

Wickie!

Kväll på hotell...

Har just ätit mat och krupit ner under täcket. Finns inte mycket annat att göra i det minimala hotellrummet.
Kvällen är vikt åt TV4. Först Sveriges värsta bilförare - brukar ge många skratt! Sen blir det sveriges bigggest loser - det brukar ge inspiration!
Förkylningen sitter i men jag tror att det har vänt.
Har varit godissugen men hållit mig till nötter idag! Känns bra.
Må gott!

Wickie!

Hej! Har klarat resan bra utan godis. Denn...

20120118133 (MMS)

Hej! Har klarat resan bra utan godis. Denna påse väntade på mig på rummet. Den får följa med hem som lördagsgodis. Sugen men låter bli. Kram Wickie!


Hej! Sitter i soffan o längtar till sängen...

Hej! Sitter i soffan o längtar till sängen. Näsan rinner o jag nyser ofta. Bara att hoppas att förkylningen inte blir värre. Har gått bra att inte äta godis men det är tufft. Har gjort flera fruktsallader de senaste dagarna. Vill nu att förkylningen ska släppa så att jag kan börja springa igen. Kram Wickie!


Ibland blir det bra fast det känns tungt...

Har varit trött och omotiverad i helgen. Det kan vara en förkylning som liger i botten. Samtidigt har Erika sovit dåligt och kommit in till oss på nätterna. Detta har gjort att jag sovit riktigt dåligt och varit supertrött på dagarna. Frammåt em kvällen har jag vaknat till och fått lite uträttat men mat och motion har det inte blivit något av alls.
Känner mig lite rädd för att börja också - tänk om baksidan av låret inte håller. Är det någon idé att börja om igen? Det händer säkert något direkt - det brukar det ju göra! Så går funderingarna lite...
Men mitt i allt detta har jag lyckats hålla mig till lördagsgodis! Hade hoppats att det skulle inspirera till mera motion och bättre matvanor också men det har det inte gjort så därför känns det ändå som en besvikelse. Men jag har ju klarat en vecka utan godis (förutom i lördags som planerat) och det borde jag vara supernöjd med!
Eftersom det blivit så lite sömn och lite gjort i helgen var det nästan skönt att Erika hade feber igår kväll. Jag hade en anledning att vara hemma! Tur också att man kan jobba hemmifrån så man får lite gjort på  jobbet också ;-)
Erika har lite feber nu på morgonen också men är ganska pigg så det är ingen större fara med henne.
Fick sova bra inatt och har nu på morgonen vikt en massa tvätt som borde ha blivit vikt i helgen. Ska snart plocka fram damsugaren och får jag motionerat idag så kommer det att kännas mycket bättre sedan.

Kramar

Wickie!

Lägesrapport

Hej!
Sitter nu inne med lite bokföring och tittar ut på snön som just börjat yra omkring. Tyvärr blåser det kraftigt och det känns mest som att det kommer fruset regn, vliket betyder att det är superkallt!
Detta tillsammans med att det är ett tjockt lager is på alla vägar har gjort att jag nog kommer att förlägga all helgens träning inomhus.
Jag är också tveksam till hur snart jag bör börja springa med tanke på lårens baksidor. Kanske är riktigt smart att avvakta några dagar till.
Med godsaker går det riktigt bra men jag är sugen mest hela tiden och får planera in lite nyttiga snacks för att klara av det hela. Men köpte massor med frukt igår så jag hoppas att det ska gå bra.
Ha det gott och trevlig helg!

Vi ska ut i gatan ikväll och titta på knutgubbar. Tar vi kort kommer det nog några här senare.

Kram

Wickie!

Hej! Jag tror att träningsvärken är värre ...

Hej! Jag tror att träningsvärken är värre idag! Men jag klarade gårdagen utan godis. Känns som stora framsteg. Kram


Hej! Nu är det lite kämpigt. Av någon anle...

Hej! Nu är det lite kämpigt. Av någon anledning är jag super sugen på godis. Har lite blomkål hemma som får vara substitut. Är nog tillräckligt motiverad för att motstå o det känns skönt. Hade tänkt köra dvd programmet mera energi idag men är ganska trött så vi får se hur det blir. Kramar från wickie framför brasan!


Trött!

Igår efter min träning somnade jag som en stock. Idag är jag trött i benen och har träningsvärk i rumpan. Men det är bra tycker jag!
Har inte stått vid skrivbordet sista månaderna eftersom jag inte orkat så mycket men nu fösöker jag stå igen men det är jobbigt. Igår stod jag fram till lunch och idag till 2-fikat, det trotts att jag var trött i benen sedn igår!
Men nu är det skönt att sitta ner en stund.
Känns bra med mina no-candy kompisar, det är mycket skratt när vi träffas i korrioen och det är kul. Två av tjejerna är rejält överviktiga, de är inte så långa men behöver nog gå ner kanske 30 kg var för att må bra. Den fjärde tjejen är trådsmal och 20 år yngre än oss andra, men hon vill också vara med och det är från henne initiativet kommer så det känns OK.

Nu känns det som att jag vill hem och sova - men det är en stund på jobbet kvar...

Må gott!

Wickie!

Boostad nystart!

Snacket kring fikabordet utvecklades under dagen till en ny godisutmaning med fyra deltagare. Vi kallar oss No-candy team och har startat en blogg. Jag berättade om vårt upplägg och alla nappade. Alla ska inte undvika fikabröd men vi har olika behov och det funkar ändå - vi ska hjälpas åt att hålla oss borta från det var och en vill och behöver.
Detta gjorde att jag kände mig extra motiverad att motionera idag också. Körde DVD programmet bli en bättre löpare i 30 min + 15 min stretch på samma DVD skiva. Jag kommer att ha träningsvärk imorgon!!!!
Men det känns skönt att vara igång - igen!

Hoppas det går bra för er!

Kram

Wickie!

Nya tag med förhinder...

Var inte tillräckligt förberedd för en tillställning i bygdegården. Tanken var att inte gå och ta fika men jag hadei inte invigt mina barn i planen. Så den supergulliga Erika hon hämtade åt mig också och då kunde jag inte låta bli. Alla goda föresatser och all motivation försvann. I och med den första tuggan så blev det ketchupeffekt.. så den dan gick om intet.
Bidrog gjorde säker också att jag inte kom ut och sprang som jag tänkt. Genomförde DVD programet och det behövdes för jag är superstel i baksidan av låret. Ikväll ska jag försöka att i alla fall köra DVD programmet igen och kanske hinner jag jogga lite också.
På tal om idag så har dagen gått superbra! Jag blev bjuden på handgjorda gelehallon men avstod! Har inte ätit annat än frukt och mat så idag är jag på gång!
Vid lunchen var det också några som pratade om godisutmaningar - en tjej har haft "godisförbud" med ett gäng kompisar i flera år men i år ville inte kompisarna vara med längre. En annan tjej har lovat sig själv att gå ner 10 kg till midsommar och var intreserad av att haka på så vi kanske kör ett race!
Skulle kännas skönt att få en nytändning och lite ny motivation.

Kram!

Wickie!

Elin är björn i björnen sover. Hon har dan...

20120108124 (MMS)

Elin är björn i björnen sover. Hon har dansat så att strumporna har åkt av o fötterna behöver tvättas!


Erika sjunger bjäller klang på bygdegården...

20120108118 (MMS)

Erika sjunger bjäller klang på bygdegårdens julgrans plundring.


Nya tag - igen!

Nu ska jag föröka ta tag i mat och motion. Jag har gått upp så jag vägen nu 93 kg eftersom jag inte rört på mig och ätit hejdlöst. Men nu ska jag försöka att ta tag i sötsuget och idag ska jag ta mig ut på en löprunda igen.
Det är bara att hoppas att låret håller.>För att ge det en bra chans ska jag köra DVD-programmet mera energi före som värmer upp kroppen och stretchar rätt muskler.
Har också återaktiverat mitt medlemsskap på tappa.se där man kan logga stee och aktiviteter såväl som matintag.
Jag hoppas att det ska hjälpa mig att hålla mig på en bra väg mot målet!

8/1 är - hoppas jag - en lika bra dag för nystart som den 1/1!

Fler rapporter kommer!

Wickie!

Eländes elände. Jag sträckte mig sist jag ...

Eländes elände. Jag sträckte mig sist jag sprang så det känns inte så muntert just nu. Massage o stretching några dagar hoppas jag ska hjälpa. Det var baksidan av låret som gav upp i en uppförsbacke. Man börjar bli gammal?


Ingen inspriation och i otakt...

Men det är bara att ta nya tag!
Ska ta en tur till Östhammar strax och se om det finns nåfra bra löparbyxor för vintern för mina toppenbre har jag slitit ut - tyvärr!
Nyårsafton och nyårsdagen blev det inget motionerat - mer än städning ;-) så nu ligger jag två dagar efter. Men jag skulle utan problem kunna köra både ett löp och ett mag pass idag så ligger jag bara en dag i otakt! Skulle vara skönt att göra så faktidkt så jag hoppas byxköpet ger mig lite instpiration.
Trotts att det är tråkväder ute måste jag ut och springa och det helst snart innan det blir mörkt.
Vi ses och hörs!

Wickie!

Två tjejer myser framför kaminen innan fru...

20120102105 (MMS)

Två tjejer myser framför kaminen innan frukost!


RSS 2.0