Rosslig

i halsen men inte av värsta sort. Hoppas att jag klarar mig från någon värre förkylning.

Skulle vara så trypiskt att åka på en förkylning nu när jag klarat mig bra hela vintern.

Ska ta det lugnt ikväll och hoppas på det bärsta!

Kram

Wickie!

huvudvärk

inleder denna veckan, känner mig också lite rosslig i halsen så jag ska nog ta det lite lungt. Hoppas bara att det inte är någon förkylning på gång.
Vaderna hänns bättre idag, likaså låren. Idag eller imorgon ska jag köra mitt "platt mage - stark rygg" program. Om inte förkylningen blir värre förståss.

Kram

Wickie!

Bra tid!

Trotts stumma vader och upplevt lungt tempo!
Har sprungit samma sträcka tre gånger nu under våren och dagens tid var den snabbaste! Känns gott inför kommande träningar, att jag kan springa fortare fast jag inte märker det!
Trodde att rundan var knapt 5 km men det visade sig nu när jag mätte den att den är 5,56km!
Ville ju bara komma ut och springa i solen för att mjuka upp vaderna så jag joggade bara i ett behagligt tempo och så gick det så fort (5,10 per km! Härligt!
Kommer att klara milen under 60 min i år, jag bara vet det!

Har eldat i Gimo idag, det har varit plusgrader så värmen håller förhoppningsvis länge!

Kram

Wickie!

Stumma vader

har jag efter slalom och backträning.
Har tänkt att ge mig ut i solkenet och springa om en stund och sedan stretcha ordentligt.
Det är två plusgradet och strålande sol så det ska bli härligt!
Ser redan fram emot löprundorna i vår när solen skiner, asfalten är framme men snön ligger kvar lite var stans. Sådär så att det börjar bli varmt men vintern biter sig kvar. det är härligt tycker jag!

Skönt att ha sovit i sin egen säng inatt med tanke på hur stel jag är... Vågar inte ens fundera på hur det hade varit på madrassen i Rättvik...

Men det var härligt med lite vintersemester med längdskidor, slalom, löpning, kortspel och trevligt sällskap.

Må gott!

Wickie!

Här är sträckan...

vi ska springa...

http://iform.se/rundan/rattvik/vidablick

Det är "bara" 2 km men vi ska upp 110 m på den sträckan!

Ska bli spännande att se hur kroppen reagerar...

Wickie!

Sovit gott

men det märks att ugarna är trötta. De blir mycet struligare nu när vi har komit upp.
Vi håller nu på och förbereder oss för en dag i snön. Vi börjar med slalom.
Innan middagen ska pappa och jag ta oss an backen upp hit till vidablick. Vi ska kolla på iform hur långt det är och hur mycket stigning det är.
Rapport kommer senare, om vi överlever!

Kram

Wickie!

Stress och sol!

Solen strålar från en klarblå hmmel och det är bara -18 grader kallt!
Önskar jag kunde vara ute i solen men jag har en lång lista med saker som jag behöver/vill göra innan vi ska åka i eftermiddag. Får se om jag hiner springa som jag tänkt. 2h av min dyrbara tid har försvunnit idag för jag fick skjutsa Uffe till Börstil eftersom hans bil inte kommer att starta i em om den står där i kylan och de ringde från jobbet. Behövde logga in och sköta lite jobb nu på fm men det komer nog att spara flera timar nästa vecka men ändå, käner ju inte riktigt att jag har denna timma just nu!
Men nu ska jag sätta fart och beta av punkterna på listan! Ska börja med att rangårdna dem efter vad jag måste och vad jag vill och i vilken ordning, då spar jag nog lite tid ;-)

Kram

Wickie!


Stel

i kroppen efterlöpningen. Måste stretcha låren och höftböjaren idag för annars kommer jag få ont i korsryggen. Det ligger på lur...
Känner mig riktigt nöjd med att jag kom ut och tränade igår. Imorgon ska jag springa i dags ljus eftersom jag är ledig!
Kramar
Wickie!

Tuff dag närmar sig slutet

Ska bli skönt att åka hem. Är inte alls upplagd för träning idag. Jag hoppas jag kan hitta kraften att ge mig ut i alla fall.
Ska hem till mor och far och elda ikväll. Det har inte varit superkallt men några minus är det ju...

Hemma ska vi äta hemkokt risgrynsgröt till middag, det ksa bli gott!

Hoppas ni har det bra!

Kram

Wickie!

+ 27 minuter

på flexkontot idag redan på morgonen (totalt + 56 min på kontot)! Jag brukar alltid få procenta med vår arbetstidsförkortning för att inte hamna på minus men en kurs förra veckan och barnlös denna vecka har plussat på och det är skönt.
Igår tog det extra tid att släppa ut hästar och jag duschade på morgonen vilket jag inte brukar så då kom jag runt 8, = som vanligt, vilket betyder några minuter minus på flexen (vi börjat 07,50).
Idag gick allt bra, inklusive att bilen gick igång direkt vilket inte är självklart när det är många minusgrader.
Eftersom jag inte behöver hämta barn på efermiddagarna kan jag vara kvar några minuter på em också och då blir det ytterligare några minuter + på flexen.
Det är skönt med denna tidsbuffert!

Må gott!

Wickie!

Ny rumskompis igen...

Efter att Eva-Lena flyttade ner en våning har det varit lite ruljans på mina rumskompisar.
Först delade jag med Annica men hon ville ha lugn och ro så hon fick eget kontor. Då blev det tomt ett tag sen har en entreprenör som heter Dennis suttit här ganska mycket men nu har det varit tomt ett tag. Den 1/3 börjar en ny kille och då kommer han att flytta in här. Tom och tomt - en föräldraledig tjej har varit oficiell innehavare av kontrosplatsen hela tiden... Nu blir hon nedflyttad i en flyttkartong. Misstänker att de inte kommer att meddela henne och det tycker jag är dåligt!
Killen som ska flytta in är inte världens roligaste men trevlig och jag tror inte det blir några problem att dela kontor med honom.

Rapport kommer senare.

Må gott!

Wickie!

Lat dag

i ett tyst hus...
Började dock med en akututryckning. Fick skjutsa pappa, Elin och Erika till tåget i Uppsala eftersom de missade bussen. Men det gick bra. De hann både kissa och åka rulltrappa innan de klev på tåget.
De tv å nya hästarna kom igår. Två övergödda supersöta islandshästar. Blanda och Lysa. Lysa är isabell, nästan vit och det gillar inte Dimo. Vi får se hur vi placerar hästarna framöver.
De gick i var sin hage men staketet emellan är inte så bra så nyfikna Ebano rasade det. Dimo och Lysa sprang sig svettiga men annars gick allt bra.
Idag delade jag upp dem så att Blanda, Lysa och Ebano går i en hage. Cosmos och Dimo i en och det verkar fungera bra. Ska nog dela upp dem så att Cosmos får gå med islänningarna så kan de få lite mindre mat och banta lite...
Dimo och Ebano kan få äta...

Har fortfarande lite träningsvärk men knät känns OK. Funderar på om jag ska springa ikväll eller imorgon... Vi får se...

Må gott!

Wickie!


Tyst...

Det är alldeles tyst i huset nu! Uffe är inte hemma och tjejerna har åkt till mormor och morfar för att sova över och sedan åka till Rättvik.
Det är så skönt men samtidigt så tomt! Man vet ju att det kommer att vara tyst i flera dagar... Som Elin sa när hon inte ville åka; -Jag kommer ju att sakna dig så mycket!
Vi får prata vid i telefon varje dag sa jag och det nöjde hon sog med men det kommer att bli så skönt när man får krama om dem på torsdag.
Gäller nu att kunna njuta och vila fram till dess.
Ska hänga en maskin tvätt, poppa popcorn och sätta mig framför en film - en bra start på barnfriheten!

Kram

Wickie!

Friskis och svettis

Var jobbigare än vanligt, men vad hade jag väntat mig efter några månaders uppehåll? Konditionsbitarna var ingen fara men magövningarna!
Det ar - 28,4 imorse så min bil ville inte starta, som tur var hade jag gubbens bil hemma så jag tog den istället. Fick igång min bil senare på dagen när det blivit lite varmt. Sika ju vara kallt hel veckan nu, vi får se hur det går med min bil...
Har fixat mycket i stallet idag, det kommer två nya hästar imorgon. Så hittils har jag gått över 15 000 steg idag! Undrar hur jag kommer må imorgon...
Har inte planerat när jag ska träna nästa gång, måste käna efter hur kroppen reagerar. Känner av ett knä nu sp jag har stretchat lite extra.

Må gott!

Wickie!

Inte igår

men imorgon bitti blir det svettis!
Vi hade främmatr mest hela kvällen så det blev inte läge för löpning och sen satte nog latmasken in en stöt fram på kvällen när det var mer än -10 grader ute och varmt inne.
Men det känns ändå skönt att var på gång med träningsplaneringen! Att börja redan nu när snön ligger djup ger ju ett enormt försprång inför våren.
Ser även vistelsen i Malmö som ett ypperligt tillfälle att lägga lite tid på träning. Det borde jag hinna med när det "bara" är syrran och mig själv att ta hand om.

Ikväll blir det mys med ungarna så ikväll blir det inte mer träning än vad mockning av boxar ger!

Kram

Wickie!

Förberedelser...

Har laddat ner podrunner intervallen på mp3 och beslutat att börja på vecka 3. 6 st 5 minuters intervaller lät lagom. Vill ju får upp tempot och att försöka öka farten i 5 minuter lät inte oöverkomligt.
Går det bra kanske jag bara kör varje program ett par gånger men det kändes som en bra utgångspunkt.
Känner mig lite sugen att börja så kanske redan ikväll... Vi får se!

Har nu köpt träningskort på Friskis och svettis så nu måste det ju börja tränas!

Må gott!

Wickie!

Träningsplanering steg 1

Friskis och svettis på lördag...

Längre har jag inte kommit men allt börjar ju med ett steg så jag är nöjd med det. Misstänker att jag kommer att ha träningsvärk och då vet jag inte riktigt när det kan vara läge att springa.
Funderar på att ta med skor och broddar till rättvik och träna lite backe...
Det vore en utmaning!

Kram

Wickie!

Utandning!

Jag har fått byta grupp och därmed chef och revy:n är över för iår.
Så nu kan jag andas ut och ta det lite lungt. Speciellt som jag idag fixade staket och boxdörr inför att det kommer två nya hästar på lördag. Skönt!
Elin och jag har ätit mellis nu och ska ta det lungt en stund innan Erika kommer hem.

Är godissugen igen. Mycket stress och lördag tre dagar förra veckan sätter sina spår. Jag åt i och för sig "bara" efterrätt efter middagen på onsdagen och fredagen. På lördagen åt jag även lite lördagsgodis men nu är jag sugen och får hitta på alternativ hela tiden.
Skönt med godisutmaninen annars hade jag nu trillat tillbaka in i godisätandet. Det är så lätt att falla för frestelsen och det är ju bara lite och bara idag... Men nu får jag vackert vänta till på lördag vilket är bra.

Kram

Wickie!

Chefs problem...

verkar förfölja mig! Bäst är det nästan när jag inte har någon chef. De har en tid nu försökt rekrytera en chef till min grupp och nu har de gjort det. Honom jag hade som chef på förra jobbet, när jag var påväg rakt in i den berömda väggen!
När jag fick beskedet reagerade jag fysiskt på ett sätt som både förvånade och skrämde mig! Gubben och jag var dock mycket snabt överens om att jag inte skulle klara att jobba med honom igen. Krävdes det att jag slutade fick det bli så!
Skönt att ha en accepterad nödlösning med sig hemifrån. Har pratat med min nuvarande chef som blir chefens chef nu istället och också med min fd/nya chef. Jsg har fått ett erbjudande om delvis ändrade arbetsuppgifter och då få byta grupp och därmed chef. Vilket jag har sagt ja till med några villkor så vi får se hur det slutar.
När jag pratade med fd/nya chefen fick jag bekräftat det jag hela tiden känt - jag skulle inte fixa att jobba med honom. Han förstod fortfarande inte alvaret i det som hände för 6 år sedan! Att vi var hos företagsläkaren tillsammans ett par gånger hade inte fått honom att förstå - inte det jag berättade nu heller. Hans oförmåga att förstå och kunna hantera den situationen var en bit av problemet.

Vi får som sagt se hur det slutar...

Kram

Wickie!

RSS 2.0