Hej! Sitter i brottar hallen igen. Båtresa...

Hej! Sitter i brottar hallen igen. Båtresan hem gick bra. Viltbordet var supergott, kan rekommenderas. Har hunnit packa upp allt handlat o fixat mat. Sen bar det av till träningen. Tjejerna har kul o tränarna är duktiga på att ge beröm! Ska bli skönt att sova i egna sängen i natt även om hotellet var bra. Kram Wickie!


Hej! Bil o båt resa har gått bra. Erika må...

Hej! Bil o båt resa har gått bra. Erika mådde lite illa men annars var alla glada. Mysigt bad med rolig vatten kana. Nu vilar vi på hotellet innan mat. Kram från Wickie o tjejerna.


Katastrofernas Katastrof!

mamma hällde ut den nytappade tanden i slasken!

Men sen låg den i en mugg med vatten på diskbänken också...
Snälla mamman passade på att rensa avloppen för att kolla om den fastnat i vattenlåset, men nej! Tårar och tandagnisslan...
Tandfén måste dock ha hittat tanden i avloppet för imorse låg det en slany (eller fyra) i muggen i slasken!
Minen blev lite gladare men Elin hävdar med bestämdhet att hon kommer att sakna att inte kunna titta på sin tand ;-)
Jag funderade en stund igår på om jag skulle ta en av hennes andra - redan tappade tänder - och låtsas hitta den men såg inte riktigt vitsen med det förutam att det hade varit lite skoj att berätta för henne när hon blir äldre ;-)

Några tappar och några får tänder - syns risgrynet i Salmas mun ännu?

Kramar

Wickie!


Kakor!

Marias klass säljer kakor för att finanseiera en resa till Ahlborgen i Åk 9. Så igår komm det ½ pall med kakor hem till mig. Jag har slussat iväg det mesta och Elin och Erika har tagit min gamla barnvagn och gått iväg för att sälja här i Hökhuvud.
Igår, innan vi hade börjat föröka sälja fick jag sålt 8 burkar - så det känns som om att det kommer att gå ganska lätt.

Wickie!

Nu börjar det hända grejer!

Inte med mig men med min bil!
En ny växellåda är kommen till Uppsala, jag har fått igång volvon och den står nu och går varm för att ladda.
Flyttade på den för att kunna klippa gräset där den stått i snart ett år. När den väl fått batteri så att den orkade så startade den snällt.
Växellådan ska nu bytas inom 14 dagar för annars kostar den 23 000:- + 8 000:- eftersom själva lådan återanvänds och när man skickar tillbaka den gamla slipper man betala de 8 000:- extra.
Nu hoppas vi bara att bilen är värd de 23 000:- men att köpa en ny bil för de pengarna är ju ett lika stort lotteri. Bara att hålla tummarna!

Känns hur som haver skönt att den har flyttat på sig!

Kramar

Wickie!

Vi har en vinnare!!!!!

ELIN!!!!!

Min fläta ramlade av igår natt så nu har vi en vinnare eftersom Elins fläta sitter kvar! Hon blev mallig! Idag hade hon inte lika ont i örat så hon fick sinova och nezeril innan hon gick till skolan.
Vi var till doktorn igår eftersom Elin hostat länge och nu också klagade på ont i örat. Det var en öroninflammation på gång men inget de gav penicillin emot utan vi skulle testa nezeril för att vidga alla gångar så att örat kunde "vädras" och troligtvis skulle det räcka. Jag spädde på med sinova och eftersom hon inte hade ont imorse fick hon gå till skolan - opåverkar i övrigt även igår...
Min förkylning är inte av värsta slaget men irriterande - jag vill bli frisk!

Kramar

Wickie!


Förkylning på gång!

Jag börjar bli lite rasslig i halsen och Elin som hostat ett tag klagar på ont i örat. Har ringt vårdcentralen så får de kola hennes öra.
Min förkylning hoppas jag inte blir så mycket värre än den är nu...

Kram

Wickie!

Mini semester

Jag har nu bokat ett badpaket till mig och tjejerna med Eckerölinjen. Det blir båt över till Åland - en natt på hotell Savoy och inträde till Mariehamns äventyrsbad. (1295:- för oss alla!)


på hemvägen äter vi viltbord!

Sak bli skönt att komma iväg lite hemmifrån även om det bara blir ett dygn...

På söndag åker vi!

Wickie!

Träningsvärk!

Erika vaknade med träningsvärk idag! Elin var nog också lite stel för de kämpade på bra och tränaren berömde dem ofta.
Det var omväxlande träning med fokus på armar, mage och nacke så de fick kämpa lite. De tränar med ett gäng mindre killar så det var fart och rörelse hela tiden. Flera av grabbarna var lite stökiga så det gjorde att Elin och Erika kunde komma undan lite om det blev jobbigt men det tror jag bara var bra - för då blev det alldrig så jobbig att det blev tråkigt!
De ska fortsätta i alla fall vilket är toppen eftersom båda behöver träning. Att Peter kom på slutet och pratade med dem gjorde ju sitt till - att ha VIP biljett till huvudtränaren ger ju lite status bara det!
På slutet tränade de på att klättra på ett rep. Målet är att bli så stark att man kan klättre upp till taket utan att använda benen. Erika kom ända upp med hjälp av både ben och tränare - liksom flertalet av killarna, Elin kom halvvägs sen blev det både jobbigt och läskigt men jag blev imponerad av båda!

Må gott!

Wickie!

Hej! För andra gången är jag i brottar hal...

Hej! För andra gången är jag i brottar hallen. Förra gången var det tävling o örjan o peter brottades. Idag provar elin o erika att träna. Bra träning. Vore toppen om elin gillar det. Kram Wickie!


Helt slut!

Efter en helg med barn, man och pappa hemma. Vedkörning, städning och lite annat familjepussel - är jag helt slut!
Inte bara i kroppen utan i knoppen också.

Ska vila en stund nu och sen hänga tvätt - om jag orkar...

Kram

Wickie!


Första älgen på stånd för Rita

En mycket stolt och nöjd Uffe med en lika stolt hund!Må gott!

Wickie!

Ett färskt sjukintyg

Har jag fått och har just googlat för att förstå vad där står
Låga blodvärden, låg ämnesomsättning, låg puls och blod i avföringen = Under utredning!

Sov gott halva natten, Elin hostade mycket så vi var upp några gånger men sen fick hon extra medicuin och sedan sov vi lugnt.
Är lite trött idag så jag tar det lugnt.

Må gott!

Wickie!

Aktiv dag igår!

Gav mig ut i friska luften och plockade svamp en stund! Fick på nolltid ihop en hel korg - tyvärr fick jag rensa allt själv. men svamparna var ganska stora så det gick bra.
Sen var det simtränming på kvällen så jag höll verkligen igång. Det kändes också på kvällen - jag var supertrött!
Idag ska jag fixa egen ärtsoppa till pannkakorna - jag hoppas det blir gott!

Ha en bra dag!

Kram

Wickie!

Sjukskriven!

Doktorn ringde idag när vi åt och jag blev sjukskriven denna och nästa vecka. Veckan därpå är jag ledig för då har ungarna lov så det känns som om jag har lite tid att återhämta mig på.
Jag hade blodceller i avföringen så någonstanns "läcker" jag blod (är det samma sak som att jag blöder?) i mag/tarm kanalen. Nu återstår det att reda ut var och varför.
Dorktorn skulle kontakta en överläkare i Uppsala imorgon så skulle hon höra av sig så fort hon har något att berätta. Några provsvar har inte kommit och de ger förhoppningsvis fler pusselbitar på rätt plats istället för fler frågetecken.
Jag hoppas att jag får sova lite bättre inatt - ostört framförallt! Så kanske jag är lite piggare imorgon - man kan ju alltid hoppas!

Kramar

Wickie!Mår lite sämre idag...

Kan hänga ihop med att Saga väckte mig ca 4,30 och sedan kunde jag inte somna om förrän ca 6,45. Klockan ringde sen 7,15 s¨den halvtimman had jag nästan kunnat skippa...
Vet att doktorn arbetar idag och jag lämnade in mitt brev till henne igår så jag hoppas hon ringer nu på em. Kommer hur som haver inte jobba denna veckan - tar kompledigt om det krävs...

Ska försöka sova bättre inatt.

Kram

Wickie!


Sjuk doktor...

så idag komer jag inte att få några besked om provsvar eller sjukskrivning. De trodde hon skulle vara tillbaka imorgon så då hoppas vi på positiva besked.
Skulle ha haft tredagars möte onsdag-fredag denna veckan så min föräldralediga dag ligger imorgon så innan dess känns det lugnt. Tänker nog inte pllra mig iväg till jobbet på onsdag-fredag heller. Har komp att ta ut om det kniper.

Må gott!

Wickie!

Erika

är hemma med huvudvärk idag. Tävlignen gick inte riktigt som hon hoppats. Jag trodde alla skulle få medalj första gången men den tid hon fick den ska hon slå nästa gång för att få medalj - besvikelsen var stor. Jag tror att spänningen innan och besvikelsen efter har mycket att göra med dagens huvudvärk.
Jag  ska nu göra mig iordning för att åka ner och lämne mera prover. Jag hoppas de hittar något snart.
Annars är det en gråtirsis höstdag som började med frost.
Må gott

Wickie!

10 timmars sömn

per natt har det blivit de senaste dagarna och ändå är jag trött! Stupar i säng vid 9 och vaknar av att jag behöver gå på toa vid 7!
Igår var vi på marknad och pappa tog med ungarna på bio i Östhammar - Smurfarna! Sen åt vi hamburgare med äppelkaka och vaniljsås som efterrätt - mumsigt!
Idag är det lungt på fm och sen har Erika simtävling. Hon är spänd men förväntansfull. Elin ville inte alls tävla, hon behöver nog kolla läget först.

Må gott

Wickie!

Piggare på morgonen

men det går över fort när jag rör mig. Men huvet känns lite piggare så det går kanske åt rätt håll. Ska föröka bli sjukskriven nästa vecka också (minst) för att återhämta mig. Är inte säker på att jag vill köra bil ända till jobbet... och att sedan orka jobba känns tungt.
Men ungarna och jag har ändå varit duktiga idag och städat lite och grejat - det känns skönt. Hade tänkt ta mig ut i skogen på en svamppromenad men jag hade inte ork...

Hoppas ni har det bra

Kram

Wickie!

Hemma igen...

Undersökningen gick bra. Slemhinnan i tarmen såg bra ut och det enda som inte var helt Ok var att det i början av tarmen var små prickar som blödde. Inget alarmerande och kunde bero på själva undersökningen men de avföringsprov jag ska lämna måste vänta ett par dagar för att inte bli missvisande.
Ska nu lämna avföringsprov för att se om jag har blod i avföringen och för att se om jag har någon inflamation i tarmen.
De tappade mig också på tre nya rör med blod idag så nu har de nog snart tappat ur allt... ;-)

Nu är det bara att avvakta provsvar och telefonsamtal från doktorn.

Wickie!

Hej! Har varit inne hos läkaren en snabbis...

Hej! Har varit inne hos läkaren en snabbis o väntar nu på att ett undersökningsrum ska bli ledigt. Såg bildskärmen med mina provsvar. Av ett 10-tal svar var alla utom 1 rödmarkerat! Vet inte vad som var vad men känns skönt att doktorn verkar ta det på allvar. Rapporterar mera senare. Wickie!


Mindre yrsel

vilket gör att jag känner mig bättre men jag gör å andra sidan mycket mindre så det är kanske inte är så konstigt;-)
Har i alla fall varit på apoteket och hämtat ut järntabelttter så jag hoppas att HB:t återhämtar sig snart. Då borde jag bli lite piggare.
Har också lyckats skrapa ihop krafter att köra tvättmaskiner emellan varven så nu börjar tvättkorgarna nå L3 nivå - dvs tomma! Ska nog riva ur alla sängkläder nu när jag "har tid" och lite ork.
men nu ska jag nog vila en stund...

Kram

Wickie!

Läkaren har ringt igen...

och det är anemi. Hon nämnde inget om Struma denna gång så det har de nog uteslutit. Jag har ju hormonspiral och därmed inga blödningar så anemin kan inte bero på det. Sen kom frågan om vad jag äter och hon insåg ganksa kvickt att jag inte är vegan ;-) Där rök de lätta förklaringarna.
Sen blev det mindre trevligt... hon frågade om avföring m.m. och där kan inte jag se några konstigheter men på torsdag ska jag tillbaka och då ska jag lämna avföringsprov och hon ska gå in i rumpan med en kamera...
Det blir en undersökning jag gärna hade varit utan men vi får hoppas att de hittar något - eller i alla fall får bra bilder som pappa sa ;-)

Fortsättning följer...

Wickie!

Fler prover

Imorse ringde läkaren och sa det jag redan visste från igår att HB:t låg lågt och att det inte var bra med så låg puls. Hon ville ta fler prover - direkt - så jag pallrade mig in i bilen och for ner till vårdcentralen där de tappade mig på 5 rör. Men det blev ett eller två för mycket för kroppen för jag höl på att svimma. Fick ligga på ett rum och vila en stund och jag somnade nästan.
Har tagit mig hem nu och sjukskrivit mig resten av veckan.
Tydligen är mina prover lite motsägelsefulla eller inte så tydliga. Lite lågt eler lite högt men inget som är i bott eller i topp om jag förstod läkaren rätt. Alltihop kan bero på Struma men de är inte alls säkra på det.
Efter att dagens provsvar blir klara skulle hon konsultera en överläkare i Uppsala och jag kunde läsa mellan raderna att jag eventuellt måste in dit för mera provtagning. Vi får se var denna historia slutar!

Kram

Wickie!

Läkarbesök...

Har under helgen känt mig lite yr och inte haft ork. Förra söndagen sprang jag ca 10 km och kände att jag inte hade ork och orken har inte kommit tillbaka så som jag hoppats. Friskis passet i onsdags gick bra men hade kunnat gå bättre.
Eftersom jag inte brukar vara yr så långa perioder och brukar kunna härleda det till förlite sömn eller fördålig med mat så kände jag att jag ville söka läkare. Sagt och gjort, jag fick en tid idag kl 11.00.
Träffade en söt, ung och mycket stressad läkare vid namn Vilma. Hon frågade en massa och tog det obligatoriska blodtrycket. Jag hade sittande 80/100 och stående (direkt) 70/90 (efter en stund) 70/95. Hon tyckte samtidigt att jag hade lite låg puls.
Jag skulle göra ett EKG och sedan åka hem. Behövdes det skulle hon ringa under dagen annars skulle jag komma imorgon för provtagning. EKG:t visade på väldigt låg puls, 46, så sköterskan gick tillbaka till läkaren och jag fick prata med henne igen... Hon gillade INTE min låga puls... Jag fick istället för att åka hem gå direkt till provtagningen. Där fick jag veta att blodsockret låg på 5,4 vilket är bra medans HB:t låg på 105 vilket inte är bra.
Nu väntar jag på att läkaren ska ringa så får vi se vad fortsättningen blir.
Nu puttrar det jordgubbskräm på spisen och till middag blir det köttgryta tillagad i järngryta med broccoli vid sidan om - så idag ska jag få i mig järn så det räcker för en dag!

Må gott!

Wickie!

Syndernas bekännelse...

I onsdags när jag var på konferans kunde jag inte hålla mig utan det blev en supergod vaniljbulle till fikat och lite godis i bilen pä vägen hem...
Igår på jobbet hade murarna fallit så jag kunde inte låta bli kanelskorporna eller mariekexen.
Men sedan blev det inte mer och det känns skönt.

Nya tag igen...

Wickie!

Supersugen!

Och det bjöds på kanelbulle p kanelbullens dag idag. Men jag klarade av att motstå - och det kändes stort äveno om sötsuget fortfarande är starkt!
Gäller att hålla i och kämpa lite!

Wickie!

RSS 2.0