Jag masade mig ut...

men det gick tungt. Har inte kollat klockan men det blev inga hastighetsrekord det kan jag lova! Ska nu föröka ta mig ut på söndag igen och sedan helt varannan dag farmöver. Körde samma program som för någon vecka sedan så jag borde kunna jämföra bra med den gången och se hur det gick.
Skönt i alla fall att jag kom ut.
 
Må gott!
 
Wickie!

Länge sedan sist...

men det har varit fullt upp... Har varit ett par dagar i Jönköping på möte utan dator - i spöregn - så det blev inget sprungit trotts att jag hade käder med mig.
Har haft noll motivation och har tänkt att springa idag men det spöregnar så motivationen är på noll...
Har slarvat supermycket med maten i veckan och suttit mycket stilla därför var jag rädd för vad vågen skulle visa imorde men den visade på -0,6kg gämfört med förra gången vilket i och för sig betyder +1,5 kg sedna för några veckor sedan.... men skönt ändå att det inte var ytterligar + 1 kg som jag nästan befarade.
På jobbet ska vi få nya telefoner - nå supermodärnt med möjlighet till en massa appar m.m. Funderar då på att ladda ner viktväktarnas app och föröka ta hjälp av den. Förhoppningsvis kan det gå lättare när den är med hela tiden. Vi får se...
Ska nu fixa lite lunch och förbereda kräftskiva vi ska ha imorgon. Förhoppningsvis slutar det att vräka ner regn så jag kommer ut på en löprunda också...
 
Kram
 
Wickie!

Resan till Stockholm

börjar snart...
Vi har redan packat så när jag åker från jobbet vid 14,30 ska jag bara hämta upp alla barn och all packning.
Vi ska bo i Hagaparken där jag, mamma och pappa springer topploppet imorgon.
Ska bli spännande att se om jag orkar springa 5 km och hur fort det går...
Tyvärr käner jag migl ite rasslig i halsen men jag hoppas att det inte blir värre än vad det är.
 
Nu ska jag på möte innan jag åker omvägen förbi Österbybruk hem för att lämna av ca 15 kassar med barnkläder till loppisen de ska ha i helgen. Ska bli spännande att se om det ger någora pengar. Det som inte blir sålt kommer att skänkas till välgörenhet och det känns bra det också.
 
Må gott!
 
Wickie!

Inte nog

med att jag har bott på hotell en natt nyligen, Uffe har varit borta/ska bort och jaga och han har nu varit borta tre nätter på jobb...
Tjejerna och jag ska bo på hotel i helgen och jag blev "beordrad" två nätter i Jönköping nästa vecka...
 
Inte nog med att det är bökigt att ta sig till Jönköping - hotell från insidan är inte så upphetsande... Bara att hoppas att konferansen blir bra.
 
Nu är jag trött efter att ha uträttat mycket på jobbet idag och det är kusr hela dagen imorgon. Ryktet säger att kursen är bra men tuff så det är bara att ta ett djupt andetag och hoppas att man orkar...
 
Ha det gott!
 
Wickie!

5:42 min per km!

Idag när jag var ute och sprang tog det 5:42 minuter att sspringa en av km:trarna! av de totala 4,75 km jag var ute. Det var lite tungt och trögt efter genomköraren på 20 min i söndags men dagens pass bestod av 5 min promenad, 5 min jogg, 3 min prom, 8 min jogg, 3 min prom, 5 min jogg och sen avsluta med 3 min promenad.
Det var under de 8 min löpning som jag lyckades slå detta personlaiga rekord! Det var relativt mycket nedför men jag är stolt ändå!
På de andra intervallerna gick det också ganska fort - med tanke på hur trött jag var. regnade gjorde det också så det var riktigt motigt men skönt när det var gjort.
Med maten går det inte alls bra just nu. Jag kastar i mig kolhydrater så jagm åste ta nytt tag och hitta något sätt som fungerar...
Nu är det dock sängen som gäller!
 
Kram
 
Wickie!

Trött

i benen så jag nästan måste vila när jag går upp för trappan! Hade möte ½ dan så huvet är också trött... Nu har alla barnen kommit hem så det vankas middag och sedan ska jag nog hänga en maskin tvätt innan jag kryper ner under täcket - tidigt...
Imorgon är jag ledig - har inte så mycket inbokat så det blir verkligen ledigt - men ingen sovmorgon eftersom barnen ska till skolan. Det har varit så mycket på jobbet de senaste veckorna att detta är min första lediga dag på 3 veckor! Sköööönt!
 
Må gott!
 
Wickie!
 

Ont...

i ryggen! Vilket bevisar att jag behöver bli starkare i rygg och mage för att kunna springa fort och långt. HAr lite känningar i min fot vid vissa rörelser men annars käns kroppen trött men OK efter gårdagens löprunda.
Halsen känns sådär - men jag tror inte det blir så illa att jag blir sjuk. men Erika är hemma med halsomt och lite feber - igen - så man vet aldrig.
 
Kram
 
Wickie!

phu!

Det var jobbigt! Varmt och kämpigt men jag lyckades och det riktigt bra!
Sprang 20 min, ca 3,2 km! Första km höll jag ett tempo på 6,19 min per km och de andra två ca 6,09 och 6,08. Sista km var riktigt jobbig så jag ar äextra nöjd med att jag ändå orkade hålla ett så pass högt tempo!
Har långt kvar till att springa fort i 5 eller ännu hellre 10 km men jag är på god väg!
Kram
Wickie!

Jag ger upp..

Det är bara att inse. LCHF funkar inte för mig i vardagen. Det finns inte tid att fixa mat som passar och att bara ta bort kolhydraterna till måltiderna funkar inte eftersom det blir för lite fett och för tråkig mat.
Har funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra - måste ju fungera i vardagen - och jag ska försöka gå tillbaka till att bara äta godis en dag i veckan och i högre utsträckning hoppa över pasta, potatis och ris. En GI - variant alltså. Jag får nämligen inte ihop LCHF råden om grönsaker - man ska äta dem (om de växer ovan jord) men man ska helst inte äta några kolhudrater, eller max 20g/dag. men här kommer kruxet - du behöver inte äta mycket grönsaker förrän man är högt över 20g per dag!
Saknar morötter och frukt och tänker därför låta mina kolhydrater komma ifrån frukt och grönsaker. Vi får se hur det går!
nu ska jag i alla fall ge mig ut i solen och springa. Ska ge mig på att springa 20 min i sträck idag och det bävar jag för lite men har inget att skylla på. Eller egentligen är jag inte 100% i halsen men kan inte känna efter för mycket varje gång jag ska ut...
Är ledig på tisdag och då ska jag springa igen sen blir det kanske inget förrän på lördag då jag ska springa topp-loppet!
 
Må gott!
 
Wickie!

Trött!

Blev ingen löpning igår och idag är jag så slut att jag inte ens orkar diska...
Har i ett par timmar velat gå och sova - nu blir det nog av för nu känns det inte allt för tidigt!
Vi kämpar med en grej på jobbet som är väldigt krävande. Det känns både viktigt och nödvändigt och verkar bli riktigt bra men jobbigt. Vi måste verkligen använda geniknölarna! Jag och en kollega har suttit med detta hela dan idag (nästan) så det är inte konstigt att man blir trött - han såg lika trött ut när han gick hem som jag kände mig ;-)
Men om några veckor är detta jobb gjort och vi kommer att ha höjt kvalitén på våra utbildningar betydligt!
Samtidigt ska vi omorganiseras och vår nya VD som verkar ha fattat vad vi får betalt för (utbildningarna vi levererar och inte en massa utvecklingsprojekt...) har fått sätta sin prägel på företaget. Jag har träffat honom några gånger och varje gång har han sagt kloka saker och ställt "rätt" frågor och man har blivit glad för han är väldigt social. Misstänker att han blivit tillsatt för att få skutan på rätt körl och städa upp i företaget och det tror jag han kan göra bra! Om några år är det bara att hoppas att han blir ersatt av någon som ser en utmaning i att köra den nyskurade skutan i inslagen riktning.
Känner mig sötsugen - har lyckats hålla mig borta men saknar inspritation till vad jag ska äta. Måste börja söka recept för att inte ramla tillbaka i gamla ovanor.
 
Nu ska jag gå och sova!
 
Kram
 
Wickie!

Engelska och glosor

verkar inte vara mina barns starka sida...
Maria har nu fått texter att arbeta med i engelskan istället vilket brukar fungera mycket bättre.
För Erikas del gäller det att få läraren att släppa glosorna lite tidigare så hon hinner nöta in dem men där är det segt. men äntligen har hon fått boken med sig hem så vi kan kopiera och tjuvträna. Ska även kopiera av texterna så vi lättare kan sätta in orden i meningar och lära oss förstå dem!
Bara att hoppas att elin får det lite lättare!
Tillbaka på jobbet idag efter resan till Studsvik som på det hela taget var bra! Det verkar vara ett toppengäng att sammarbeta med så det känns riligare och roligare med "nya" rollen jag har på jobbet.
Vi har kommit en bra bit påväg inom projektet jag jobbar på nu och vi ska fortsätta imorgon och stora delar av nästa vecka - det är också roligt!
Ikväll ska jag ge mig ut och springa igen för nu är det snart bara en vecka kvar tills det är dax för 5 km...
 
Må gott!
 
Wickie!
 
 

På hotell,

i väntan på middag!
Har varit en ganska lugn dag och jag är förvånansvärt pigg med tanke på att klockan ringde kl 04:15 imorse!
Vi ska snart äta middag och därefter tror jag att jag kommmer att knyta mig ganska så kvickt. Har suttit mycket idag men tog en ganska lång promenad på stan nyss och för det ändamålet hade jag helt fel skor...
Matade in gårdagens träningspass från klockan till datorn nyss och det ser gasnka bra ut. kan ur statisitken läsa att jag på två av mina drygt 4 km höll ett tempo på under 6,30min per km! Och då sprang jag ingen hel km! Jag har börjat få upp lite tempo. under ca 16 min av mina totalt 29 min låg jag på en puls över 150 slag per minut och det är också bra träning!
Har nyss hjälpt Erika att få ordning på sina glosor via datorn - som jag har med mig så nu ska hon och Jenny föröka banka in dem i skallen - får hon bara kläm på vad de heter på engelska brukar stavningen gå ganska bra. det är bara att hoppas!
Nu är det dax att gå ner till maten.
 
Kram
 
Wickie!

Phu

Här känns det som om allt går i 190 km/h just nu!
Har haft elever hela dagen, hem och iväg på föräldramöte, hem och på med joggingskorna, packa, duscha sova - imorgn upp 04:15 för reda till Studsvik i 2 dagar...
Hem och analysera utbildning på torsdag och på fredag har jag elever igen... Sen är det helg som tur är!
Slarvar lite med maten just nu så det har blivit lite mera kolhydrater än jag skulle önskat men jag håller mig borta från sött godis så jag är rätt nöjd ändå! Får se hur det fungerar med lchf på resande fot...
Sprang idag 2 x 8 minuter och det var jobbigt men jag tyckte det gick ganska bra ändå. Bävar för nästa intervall på hela 20 minuter. Så länge har jag inte sprungit på evigheter!
 
Nu ska jag upp i duschen och sedan sova!
 
Må gott!
 
Wickie!

Pust!

Sov i 10 timmar inatt efter en tuff vecka på jobbet!
Tyvärr blev det som jag tippat- jag har inte sprungit på hela veckan men om en stund ska jag ut! Jag måste! Om bara 14 dagar ska jag springa 5 km i Stockholm! Har bestämt mig för att testa hur långt och fort jag orkar när jag springer Topploppet den 22/9. det är "bara" 5 km så jag har en rimlig chans att orka springa hela vägen men tänker lägga mig på ett relativt högt tempo för att inte falla i fällan att jag springer för sakta. det är bättre att jag måste gå en bit.
Jag brukar ju annars vara feg med farten... Idag ska jag köra 3 x 5 minuter och hoppas orka hålla ett relativt högt tempo. Hårdkör nog i helgen så att jagb springer imorgon också - så att jag kommer igång lite. sen hoppas jag kunna springa varannan dag men jag ska på tjänsteresa tisdag och onsdag så då kanske det blir knöligt...
Idag körde jag vår lilla traktor förförsta gången helt själv! Från att starta den med starkablar, lasta ved i skopan och tippa av veden igen! det kändes stort eftersom det är en gammal och besvärlig traktor - men det gick förvånansvärt bra.
Maria fick sedan prova att köra bilen för första gången. Det var nog bra att det var en automat... men det gcik riktigt bra. Hon körde några varv på lagårdsbacken och sedan körde hon och prakerade. Så hon kom faktiiskt upp i en hastighet som nästan tangerae 20 km/h - nålen började i alla fall röra på sig!
det går sådär med maten. känner mig lite sugen på bröd just nu så jag ska prova att baka ett lchf bröd ikväll och äta lite räkor till. Har ockås ätit i restaurangen på jobbet några dagar och där har glutenfiraalternativ varit sällsynta. En av dagarna var det bara en rätt som inte innehöll gluten!  dagens sallad hade de lyckats kontaminera med krutonger! Hur tänker man då? jag tror de har 20 olika sallader de altinerar mellan och varför väljer de en av de få med krutonger en sådan dag? Jag har tänkt ge återkoppling så de kanske börjar tänka...
Annars går det bra med vikten - har gått ner 1,2 kg på en vecka! det är ju fantastiskt men jag känner det ännu inte i kroppen och eftersom jag äter "onyttigt" kommer inte huvet till insikt men fortsätter det såhär kommer det bli toppen!
Långt inlägg efter ett lpngt blogguppehåll.. men det har varit så mycket i veckan att jag inte orkat. dessutom har internet strulat några kvällar...
Må gott och ha det bra
 
Kram
 
Wickie!
 

Fram och tillbaka,

hit och dit...
Idag har i alla fal vädret varit uppåt! Sol och skönt men då jobbar man. Hela den härliga eftermiddagen satt jag på ett möte i ett fönsterlöst rum. Hur kul är det på en skala? Ska nog ta en promenad efter maten.
Det var skönt att springa i lördags och jag borde ge mig ut idag igen men halsen känns sämre och jag känner av musklerna på skenbenen lite så jag väljer att hoppa över idag. Dessvärre har jag ett föräldramöte imorgon kväll och på onsdag är det simning för Erika så då riskerar jag att inte hinna. Känns sådär...
I helgen hade jag energi och fixade med lite som jag bara låtit vara tidigare. Inga stora framsetg men ändå små steg i rätt riktning. Idag gick nog alla energi åt på jobbet för jag känner inte för något. Ska ändå försöka hitta energi att plocka ner lite tvätt från sträcket och hänga upp ny - den är färdig i tvättmaskinen så det borde gå ganska lätt.
Nu ska vi äta lite kyckling. Ungarna älskar när jag blandar grädde och chillisås och låter kycklingen koka i det och sedan serverar det med ris. Uffe är inte överförtjust i kyckling så vi passar på nu när han inte är hemma ;-)
Idag fuskade jag med maten på lunchen. En kollega som är sambo med en tailänska bjöd på "inte-födelsedagstårta" när han nyss fyllt 50 år. Det blev ris med kycklingspett och jordnötssås, en stark kyklinggryta och en sötsur vegetarisk gryta - supergott! Fusket bestod i att jag åt ris men ibland måste man få fuska lite.
Till kycklingen nu tar jag vitkål istället.
Jag som använt vitkål sparsamt tidigare har nu på bara några veckor ensam ätit upp två hela huvuden! Men det fungerar utmärkt till allt - istället för pasta, ris och potatis. Gjorde en lasagne på vitkål igår - hur god som helst!
 
Kram
 
Wickie!

Mörbultad...

Sov i 9 timmar inatt och vaknade alldeles mörbultad men ändå ganska pigg. Länge sedan jag hade en sådan känsla så jag blir sakta men säkert piggare och starkare!
Hade jag ens försökt med en tuff arbetsvecka för ett tag sedan hade jag blivit helt däckad och sjukskriven. Att toppa det med en dag då jag fixar och grejar hemma och springer på det hade nog tagit livet av mig då!
Vågen visade idag 97,2 vilket betyder att jag gått ner 2 kg sedan toppnoteringen för några veckor sedan. Önskar att kilona skulle rasa av mig men jag måste lära mig tålamod ;-)
 
Nu ska jag ta mig an disken och se vad tjejerna och jag ska hitta på idag. Uffe tog en jaktkompis och Eva-Lenas husvagn med sig upp till norrland på älgjakt igår - blir borta till på onsdag så vi har "kill fritt"!
 
Kram
 
Wickie!

yes, yes, yes och YES!!!!

Yes 1:
Jobbet: En maratonvecka på jobbet är över, jag har undervisat hela veckan från 07,30-15,30! På torsdagen var jag ensam med eleverna vilket är extra jobbigt. På fredagen blev jag kallad på ett möte med cheferna och några till och det diskuterades om att vi skulle få hjälp av kunden med att uppdatera kompendier, vilket är toppen! Men när folk som inget begriper ska försöka bestämma blir det inte alltid så bra - vi fick nog till det ändå... en annan fråga som kom upp hade cheferna haft bekymmer med i flera månader - jag löste det samma eftermiddag! Tänk om de ibland kunda fråga någon istället för att bara diskutera på mötena...
Yes 2:
Ladan/loppis: Ladan är urstädad och loppisskylten är nedplockad. Ca 15 kassar kläder är prismärkta och väntar på att kyrkan ska ha loppis. Massa mera kläder finns att sälja men det får bli nästa år.  Maria och jag hjälptes åt med det sista och lyckades få in balvagnarna på egen hand. Det var med nöd och näppe men det gick!
Yes 3:
Vikten/maten: Vågen visade på 97,4 imorse så det som såg ut att ha blivit en uppstannad trend blev ett litet skutt nedåt. Jag hoppas nu att det fortsätter. Har funderat lite på om jag ska fortsätta med LCHF eller hur jag ska göra men jag tror att jag håller ut ett tag till. Det funderar ändock bra. I fredags är första gången jag känt mig godissugen och ändå inte sötsugen på samma sätt som tidigare. Eftersom jag inte hade hunnit förbereda "bra" godis och kakor till Uffes fördelsedag blev det lite fusk men en gång på 14 dagar måste nog räknas som ingen gång ;-)
YES 4:
Motionen: Idag gick jag över 11 000 steg och ändå gav jag mig ut och sprang! Trotts regn, mörker och att jag fortfarande inte känner mig 100%-ig i halsen gav jag mig ut för att låta det bära eller brista! Gick relativt bra. Kändes tungt bitvis men jag kämpade bra och klockan visade att tiden var bra och pulsen låg relativt högt så det betyder ju att jag faktiskt sprang på ganska bra! Bara att hoppas att förkylningen inte legat på lur och blossar upp igen... Då blir det kanske ett inlägg med rubriken nej, nej, nej och NEJ! ;-)
 
Sov länga natten osm gick. Nu ska jag duscha och förhoppningsvis sova gott och länge igen!
 
Uffe fick en kameraväska i födelsedagsprecent jag hade köpt till nya kameran. Erika har fått den nya och alla är nöjda...
 
Kram
 
Wickie!
 

RSS 2.0