SÅÅÅÅ SKÖÖÖÖNT!!!!

Att komma hem, äta "riktig" mat, duscha och vara hemma med familjen!
Nu har släkten just åkt effter att vi uppvaktat Uffe så nu är det sovdax, jag längtar efter min säng! Det är annat med vattensäng om man gämför med tältsängen på sjukhuset...

Alla börjar dilla om attElin också kommer att bryta armen vad det lider men jag hoppas att både hon och jag slipper den pärsen. Just nu vill jag inte tillbaka - någonsin!

Sov gott - det ska jag göra!

Wickie!

Lite bilder

från sista timmarna på sjukhuset:Erika och nya gosedjuret Ackis. Hon fick honom på akuten!Inte riktigt på humör ännu... men datorn gör livet eller i alla fall väntan lite lättare...Lite besvärligt att skära, fast det är mjuka pannkakor. När jag stängt av kameran fick jag skära ;-)En trött mamma med Ackis...

Wickie!

ÄNTLIGEN

är vi hemma!

Kände när jag körde hem att jag var trött trotts 8h sömn. Det tär på en att vänta och vara orolig.
Snart kommer MAria hem då ska vi gämföra röntgenbilder... ;-)
Erika var full av energi när vi kom hem men nu har hon satt sig i fotöljen framför en film som vi köppte i Uppsala. Hon planerade för att leka med sina Pet shop samtidigt men det har inte blivit så...
Men hon är busig som hon brukar nu så man känner igen henne och det är skönt!

Hörs senare!

Wickie!

Grattis!

Gubben - du blir uppvaktad på 41-årsdagen när vi kommer hem!Vi var påväg för att börja fiska dessa läckerheter när olyckan hände... Här en bild på fångsten från ett tidigare lyckat nattligt fiskarfänge.

Hoppas ni har en bra dag - kommer vi hem är ni välkomna på födelsedagsfika ikväll!

Wickie!

Morgon rapport!

Vi fick inte åka hem eftersom Erika var extremt trött. Hon åt lite fil och två pannkakor sedan slockande hon helt.
Vaknade till som hastigast vid 10 och då fick hon värktabletter. Hon började bli sitt vanliga busiga jag men somnade snabt om och sov till 6.
Då var hon VRÅLHUNGRIG och laddade för fler pannkakor. Efter 3 tuggor kom allt upp igen...
Nu har hon testat 1 tugga banan och några munnar festis och det verkar få stanna.men hon har somnat igen... Vet alltså inte när vi kan tänkas få komma hem.
Mitt i allt elände har hon extrem hemlängtan också.
Jag somnade vid 10 och sov faktiskt gott hela natten. Vaknade inte ens när de var inne och gav erika tabletter mitt i natten - det var ju skönt. 8h sömn!

Ha en bra dag!

Wickie!

Törnrosa

är vad hon är nu. Hon har ätit och druckit och varit på toaletten men somnar så fort hon har fått något i sig. Nu har hon sovit länge...
Vet ännu inte om vi kan åka hem ikväll...
Jag börjar få myror i kroppen och träsmak...

Hoppas ni har det bra.

Wickie!

Rysningar

av att titta på utskriften av röntgenbilden. Det är verkligen AV. Förstår nu att det var skönt även för mig att erika inte ville se sin arm när den var krokig men bilden är nästan värre än den krokiga armen eftersm det syns så rydligt att det är av och krokigt.
Scannar in utskriften senare så att ni får se med egna ögon. Bilderna efter tillrättaläggandet är mycket lättare ätt se för där syns det nästan inte att det är trasigt.
Killen Erika delar sal med, 14 år och brutet ben hade det värre tycker jag. Han var vaken när de drog foten i läge, den var helt sned innan. men han verkar ha klarat det bra, undrar om inte jag hade svimmat ocm de gjort något liknande på Erika. de hade behövt ge mig en hästdos lugnande...

Wickie!

Nollställd

Just nu känner jag mig nollställd. Det gäller att vara pigg och stark inför erika och inte gräva ner sig i allt elände. Hemma klarar de sig men det är mycket frågor och oro som man ska försöka lindra.
Är ju ledig på onsdag och det är skönt. Kommer vi hem sent idag blir jag nog hemma imorgon också - för att ta igen mig och orka senare...
Kan ju jobba några timmar hemmifrån om det är så.

Wickie!

Sur

av narkos (och ohejdad vana?). Ville inte vara med på bild men ni ser ju gipset i alla fall. Nu har hon druckit lite och snart kanske det blir pannkakor - och det brukar hon bli glad av! 
Wickie!

Nu är det gjort...

Hon sövdes vid 14 och de la benen i armen tillrätta väldigt fort. Hon är gipsat med blått gips (eget val) över armbågen och ner till handleden. I tre veckor ska hon ha detta gips sen tar vi bort delen över armbågen så den blir fri och därefter ska hon ha gips i ytterligare tre veckor. Så det blir sex veckor totalt.
Hon vaknade snabt efter narkosen men är nu trött och har sovit mycket efter att vi kommit upp på avdelningen. Om 3-4h ska vi kunna få åka hem men de har erbjudit oss att stanna över natten om vi vill men Erika (och jag) vill nog gärna hem. Så går allt bra kommer vi hem ikväll i alla fall.

Snart kommer middagsbrickan får vi se om hon kan äta utan att må illa, det är steg 1 mot att få åka hem. Steg 2 är att kunna kissa och utöver det ska hon kunna gå och må bra.

Håll tummarna!

Wickie!

Storasyster och lillasyster

som var duktiga och hjälpte till igår innan vi åket. Såhär såg de ut på erikas stora dag den 16/8.


Samma tjej på födelsedagen den 16/8!!!


Mormor tog med kameranoch jag har tid över...
Här är en bild på sjuklingen...


Tur att jag inte körde

hem inatt som vi fick erbjudande om. Få sova i sin egen säng... Min hjärna är inte på topp! Käpte en soduko tidning och jag har bara klarat två av de fyra lättaste på första sidan! Dem brukar det gå snabt och lätt att lösa men jag får ta god tid på mig och det blir ändå fel...
Köpte en coca cola för att få lite coffein. Blir nog en innan hemfärd också...
Jag hoppas Erika är lite piggare då så att jag har någon som pratar och håller mig vaken.
Som reserv har jag en ljudbok som är bra där det bara är 2 skivor kvar så det börjar dra ihop sig. Lite timing där i alla fall!
Wickie!

En dusch

som inte var så mysig med starka schampon och tvättsvampar och sedan VÄNTAN!
Hon har inte ätit sedan i natt vid 24 så nu är hon hungrig och börjar tappa modet. Två Bratz filmer har hjälpt men hon börjar bli ömklig. Dropp mättar inte så bra...
Vi har fått veta att vi ska få komma ner för narkos "efter lunch" och sköterskan trodde det skulle bli klockan 12 men nu är den 12,30 så det kanske dröjer... Varje minut känns lång för min i vanliga fal så glada tös är inte så glad längre...
Nu slumrar hon, av hopplöshet tror jag...
Mormor tittade förbi påväg till jobbet - det piggade upp men nu har luften gått ur henne.

Rapporterar mera senare.

Wickie!

Efter ronden...

Det lät som om det skulle bli sövning utan att öppna - skönt. Så nu väntar dusch och sedan väntan... Vet inte när sövningen blir av.

Wickie!

God morgon!

Natten har gått bra. erika somnade om efter alvedonväckningen kl 02.00 och sov hela natten. Jag har också sovit hjälpligt men inte känner man sig pigg och utvilad direkt. Väntar nu på ronden så vi vet hur de ska fixa armen.
De pratade om att det ev behövs en spik för att lägga allt tillrätta och då blir det ju inte som för Maria att de söver och lägger tillrätta utan att öppna.
Jag hoppas det blir så. De pratade annars som lustgas och det lät inget mysigt. Då måste ju jag vara med! Blir det så kommer jag att äta något sött för annars sjunker mitt blodsocker alldeles för lågt. Jag svimmade ju nästan när Maria sövdes för tandoperationen och detta känns värre.

Återkommer när tid finnes och vi vet mera.

Erika har slumrat till igen men hon skulle säkert ha velat hälsa! Hon får skriva ett inlägg senare som tidsfördriv ;-)

Ha en bra dag!

Wickie!

Nu får det vara nog!

Sjuk häst, sjuk hund, förkyld och ingen träning, Uffes bilsäte har gått sönder och nu:
Erika har brutit armen!
Hon hoppade ur ett av våra äppelträd och vips - olyckan var framme! Det syntes tydligt att armen var av. Uffe och jag var vid garaget så jag sa åt henne att sätta sig i bilen och sprang in och packade. Maria hjälpte mig att packa till erika + datorn. Jag måste ju ha något tidsfördriv med åt oss...
Ringde akuten i Uppsala men där var arbetsbelastningen för hög för att de skulle kunna svara - illa tänkte jag...
Ringde akuten i Östhammar för att ha pratat med någon innan vi gav oss iväg och deras besked var att ge henne alvedon och åka till Uppsala.
Vär där var det ganska lungt. Vi fick en brits och Erika fick morfin. Hon blev gladare och pratigare än vanligt! Maria fick man reta hela tiden för att hon ite skulle deppa ihop, erika var det bara att lyssna å och föröka dämpa lite ;-)
Innan röntgen stödgipsade de armen så att det skulle vara lättare för Erika att röra sig utansmärta och för att hon skulle kunna sova. Att åka säng var kul men att åka rullstol till röntgen var roligare!
Båda benen är av  iarmen så troligtvis blir hon sövd imorgon för att lägga allt till rätta och gipsa. de pratade om lustgas men doktorn trodde att de skulle söva. Jag hoppas det för erika är riktigt fånig och blir hysteriska för minsta lilla.
Det väsrta med hela denna historian tycker nog hon att det var att sätta "flygplanet" i armvecket trotts att hon hade haft Embla plåster i mer än en timma. Men nu när det sitter där kommer ju medicinering och sövning gå så mycket bättre.
Ska nu maila chefen för att tala om var jag är och att jag inte kommer att jobba imorgon... Ska sen föröka sova i min lilla tältsäng bredvid Erikas stora sköna säng...
Hon verkar ha somnat på dessa minuter det tagit för mig att skriva trotts att hon sa att hon inte skulle kunna. Tyvärr blir hon väkt om en timma för att få alvedon men förhoppningsvis så somnar hon om snabt så hon får vila.

Akademiska sjukhuset 2010-08-30 (imorgon fyller Uffe år!!!) kl 01-13

Sov gott!

Wickie!

En miss jag får leva med...

Har varit så godissugen i veckan att jag helt fokuserat på att -På lördag är det "lördag" och då får jag äta lördagsgodis.
Jag åt också lördagsgodis men ingen efterrätt men det känns OK. Jag blev nöjd med det jag åt. Men idag kom jag på att på tisdag fyller ju Uffe år och som jag nu ställt till det kan jag inte äta kakor eller tårta då.
Men det känns som en miss jag kan överleva.

Hitade lite kantareller så det blir ändå lite "godis" till kvällen!!!

Wickie!

Stingslig...

Skulle kunna bita huvudet av vem som helst idag...

Men det börjar kännas bättre nu frampå kvälls kvisten. Ska ta svampkorgen och ta en promenad i skogen. Att hitta svamp skulle kunna få mig på riktigt gott humör!
Men sjuk häst, sjuk hund, förkylning och INGEN träning tär på psyket.
Jag som just börjat jobba med tanken att mina milrundor måste ligga på 12-14km eftersom jag behöver några km för att värma upp får nu tampas med att inte kunna träna alls.
Vilken nivå ska jag börja på?
Har i alla fall bestämt mig för att åka till tjejmilen även om jag inte kan träna något före, ska nog föröka jogga lite någon dag men jag kna ju gå runt om det kniper...

Nej, nu ska jag ut i solen och skogen!

Må gott!

Wickie! 

Ingen träning idag heller...

Har lite känning åt halsen till och känner mig lite trött så jag avvaktar till imorgon bitti.
Mitt på dan idag kände jag inget alls men nu på kvällen kom det irriterade tillbaka. Jag är mera irriterad i halsen än har ont men det är ju halsinfektionsbacilerna som kan ge hjärtmuskelinflamation... Luften på kvällen är ju rå och kall så då känns det som om det är värre.
Imorgon bitti ska jag ut på en tur istället om jag inte är sämre.

Wickie!

Hunden rakad...

och fått salva och penicillin. Det är det fuktiga vädret som får en viss hudbakterie att löpa amock, detta kliat våldsamt och de kliar sönder sig totalt.
Förhoppningsvis ska hon nu bli bättre med alla mediciner så det slutar klia.
Fick ge henne lugnande för att hon skulle gå med på raknngen men sen gick det bra.

Själv känner jag av halsen, skippade magträningen igår för jag var trött men hoppas orka ut och springa ikväll. Är det dumt? Jag hoppas inte det.

Må gott!

Wickie!

Nu är det mycket som går galet...

När Maria kom hem nu på em hade Rita, hunden, kliat av sig massor med päls på halsen. Ser riktigt otäckt ut. Vi har försökt hälla på jodopaxlösning men det verkar svida.
Lyckades i alla fall linda hennes ben så att hon inte kan klia med de vassa klorna.
Ska till veterinären imorgon bitti...
Är bara att hoppas på det bästa vad gäller bandage som sitter kvar, diagnos och behandling.

Tur att man kan flexa...

Wickie!

Ny planering

har jag gjort för den kommande veckan. Med tips från Tjejmilens nyhetsbrev hur man kan läga upp träningen sista veckan har jag gjort en ny planering. Jag bestämde mig för att förutsätta att jag är frisk och träna därefter.
Är jag sjuk så märks det snart och jag får då tänka om.
Så ikväll blir det magträning och imorgon intervallprogrammet!

Nu satsar jag för fullt!

Wickie!

Paniken!!!!

kom krypande när Tjejmilens nyhetsbrev dök ner i mailboxen för en stund sedan. Det är bara 1,5 vecka kvar och jag är lite förkyld... käns inte bra.
Men det är bara att inse fakta och träna därefter. Hoppas nu att jag inte blir sämre utan kan träna sista veckan och springa tjejmilen frisk.
Håll tummarna för mig, snälla!!!

Wickie!

Sprang igår

och det kändes OK. Tog det lungt, joggade i lungt tempo mina 3x19 minuter.
Känns inte som om förkylningen blivit sämre så jag hoppas allt är OK. Ska nog springa imorgon igen om jag inte blir sämre vill säga.

Hur går det för er?

Kram

Wickie!

Efter regn kommer sol...

eller efter massage kommer sol?
Gick ner till massegefotöljen en stund och när jag kom upp igen sken solen!
Helt plötsligt känns livet lite lättare igen! Grått och regnigt väder ger inte mycket inspiration men solen ger kraft och energi!

Härligt!

Wickie!

Siffer uppdatering

Har inte noterat vikt på ett tag. Jag är nu under 90 kg, har varit nere på 88,6 kg men ligger nu på 89,6 - så jag vill verkligen komma igång med löpningen igen...
Några fler siffror som kan uppdateras: Elin är nu 135 cm lång! För 6 månader sedan var hon 127 cm - hon har alltså växt 8 cm på ett halvår! Hur går det till? Inte undra på att kläderna blir för små!

Det är ett genombrott att jag kommit under 90 kg men jag känner ingen större glädje över det. Det beror nog på främst två saker;
- Det är för bra för att vara sant - jag tror inte riktigt på det!
- Jag märker inget på kläder eller på hur jag känner mig. Uffe och mamma säger att det syns men ingen annan har sagt något och jag käner det inte...

Men nu gäller det att komma igång med löpningen igen...

Wickie!


Huvudvärk

har jag och det känns inte bra. Har tagit min första huvudvärkstablett sedan före semestern! Känns som om man börjar komma tillbaka till jobbet på allvar :(

Hoppas nu att tabletten hjälper!

Wickie!

Sjuk häst igen...

I söndags när vi var ute med Ebano hade han ett sår på höger bak. Inget märkvardigt och han var pigg och glad - utan hälta.
Igår när jag hämtade honom var han halt och hade feber. Veterinärbesök och penicillin. Det är tur att han är snäll att ha och göra med.
Imorse hade febern gått ner och han var mindre halt - han svarar bra på medicinen med andra ord - skönt!

Får promenera med honom så det blir en liten promenad ikväll och han får vara ute i hagen vilket är bra, annars är det lite synd om dem.

Han är nu 3,5 år och jag tror det har varit minst en penicillinkur per levnadsår för honom. Två gånger på djursjukhus 8första gången var det hans mamma som var sjuk så det kanske inte räknas?). Jag hoppas att det lugnar ner sig när han blir äldre.

Hoppas att ni och era djur är friska!

Wickie!

Lyckades undvika fällan

att äta kakor eller godis igår men jag var och är fortfarande sugen. Är lite irriterande eftersom jag inte varit sugen på så länge. Det känns också lurigt eftersmo jag inte längre är på min vakt.
Hjärnan försöker förmå kroppen att ta sötsaker mest hela tiden!
Jag ser och hittar sötsaker på ställen där jag inte har reflekterat över att de finns på mycket länge...

Rappoterar senare hur det går.

Wickie!

Planerad :-/

Har planerat hur jag ska starta träningen. Jg börjar med vecka 9:os program så får vi se hur långt det håller. Det handlar om att springa 3x19 (57) minuter + 3 min powerwalk istället för 4x14 (56) minuter + 4 min powerwalk. När jag sprang iForm loppet sprang jag ju 63,3 min utan gångpausar så jag räknar med att jag fixar detta. Hinner nu inte med podrunner programmet till tjejmilen men jag hinner troligtvis med fösrta passet i sista veckan innan och det får vara bra så.
Innan Hässelby hinner jag defenitivt med hela programmet och kanske lite fart träning också! Får jag nu bara vara frisk!!!!

Wickie!


Botten!!! :-(

Jag är frustrerad och besviken över att jag inte har tränat sedan i onsdags.
När det äntligen började kännas bra - jag sprang på riktigt bra och kände att jag var på gång. Kände att jag faktiskt skulle kunna nå mitt mål redan i år.
Sedan kom förkylningen. En del av frustrationen beror på att jag funderar på om jag vilat i onödan. Jag har inte varit sjuk att tala om men har haft tupp i halsen och väntat på att förkylningen ska bryta ut eller gå över men inget har hänt. Så nu har jag bestämt att vila till på onsdag. Är jag lika eller bättre kommer jag att springa då.
men vilken nivå ska jag lägga mig på? Jag hade just avslutat vecka 8 och lagt till ett av de andra intervallprogrammen för att i fredags ha genomfört första intervallen i vecka 9. Ska jag backa en vecka eller två, ska jag fortsätta där jag tänkt?
Kommer jag nu att fixa milen under 60 min iår? Har ju några veckor kvar till tjejmilen men tiden krymper hela tiden. Hur ska jag sen hålla igång under vintern om det blir som i fjol? Inte roligt att springa ute när det är -15 - - 20 grader ute! Vill inte heller behöva börja om från början och tappa allt jag har kämpat för nu under sommaren.
Jag har varit så duktig och envis för att få resultat och när äntligen reultatet kommer blir jag (kanske?) förkyld!

FRUSTRERAD!!!!!

Wickie!

Fjärilar

Har piggat upp mit kontor med massor med fjärilar. När vi var på ikea hade de schabloner som man kan klistra på speglar, förnster m.m. jag köpte två paket fjärilar som jag nu har dekorerat kontorsfönstren och lite annat med.
Ska sätta up några på lite fönster hemme på utbygget också har jag tänkt...
Det blev riktigt fint.

Wickie!

Vila för mig igår

men inte för Maria. Hon drog lott om vilket DVD program hon skulle köra. Hon har nog tänkt testa alla!

Jag känner mest av tuppen i halsen på mornarna men i kombination med att jag kände mig lite trött i kroppen efter intervallprogrammet valde jag att vila igår. Kommer nog att köra ett DVD program idag och springa imorgon istället. Känns som om DVD programmen tär mindre på kroppen och nman drar i sig mindre med kallluft.

Fick startbeviset för tjejmilen häromfdagen och har börjat planera resan. Jag vill verkligen inte bli förkyld nu när det går så bra.

Må gott!

Wickie!

Förkylning på gång?

Känner mig lite rasslig i halsen och näsan täpper nästan till ibland. Käner mig ju inte så sjuk men hur ska man göra med träning? Tycker detta är jätte svårt.
När är det tid att vila och när är det tid att köra på?
Vill ju inte låta bli att träna "i onödan" men vill ju inte heller träna om man är sjuk för då kan det ju bli etter värre...
Tips någon?

Wickie!

Duktiga tjejer

och nu sker det under var dag...
Både Maria och jag har varit duktiga idag.
Jag har varit ute och sprungit mitt jobbiga intervallprogram och det gick bra. Orkade inte springa fullt i alla fyra intervaller men gjorde teknikövningarna bra och kämpade verkligen under fartpassen. Sen att jag gick emellan spelar mindre roll...
En annan tjej som varit duktig idag - och här kommer dagens under in - hon har kört en tränings DVD ikväll igen!!!! Denna lilla latmask har frivilligt tränat tre gånger på en vecka! JAg får nog kolla tempen på henne snart ;-)
Men det är ju kul att hon börjar röra på sig lite! Hon frågade om jag också ville träna men jag tyckte mitt intervall program idag, magträningen igår och det relativ tuffa träningspasset i förrgår fick räcka. men imorgon tänkte jag träna igen så då kanske hon hänger på mig!
Erika verkar också intresserad så vi kanske behöver hyra en gynpahall snart för att få platas...

Må gott i ösregnet!

Wickie!

Undrens tid är inte förbi!!!!!

Kände mig jättertrött efter dag 2 på jobbet och ett 2,5h långt föräldramöte. Så jag hade nästen bestämt mig för att inte träna igår. Men då kom Maria och sa:
- Ska vi träna?
Jag kände mig som en fisk några sekunder men sen var det ju bara att haka på! Så det blev 30 min med mag och rygg träning igår-
 Ska idag föröka ta mig ut på det lite tuffare intervallprogrammet men vädret är urtrist och jag känner mig lite trött i kroppen. Men samtidigt är jag ju inte jättertrött...

Vi får se hur det blir, det ser lite ljusare ut borta i kanterna...

Ha en bra dag och tänk på att under kan ske!

Wickie!

Perfekt!

Utropade jag när jag sprungit uppför kvarnbacken påväg hemmåt...
Det kändes så bra. Som vanligt gick första kvarten trögt, jag tycker nästan uppvärmningen är värst...
Den andra kvarten gick bra, sprang på i bra tempo, tredje kvarten gick riktigt bra! Sprang betydligt längre hemmåt och denna kvart avslutades med en rejäl uppförsbacke och "pomenadminuten" började direkt efter backan! Det var då mitt perfekt kom spontant. Kände mig i fin form och bestämde mig för att försöka springa på i lika högt tempo sista kvarten. Det gick riktigt bra!
Idag kände jag av det pappa brukar prata om att det går bättre efter ett lopp, att träningen känns lättare. Idag kändes det att jag börjar bli vältränad - det var riktigt roligt.
Den svala kvällen hjälpte säkert till den också!

Hoppas ni har tränat bra eller gjort något annat ni är stolta och nöjda över!

Kram

Wickie!

När och hur

ska man äta egentligen?
Är inne i en ond cirkel där jag får håll hela tiden. Inte jätte besvärligt men nog för att det ska störa löpningen eftersom jag får dra ner på tempot för att bli av med hållet. Det går över och jag kan ökka tempot igen...
När jag sprang iForm-loppet åt jag 4h före och kände mig ändå proppmätt och fick håll fast jag inte tagit något mellanmål förutom några munnar vatten...
Idag åt jag medvetet lite, 1 dl ris,  5 fiskbullar i dillsås, lite morötter och en knäckemacka, två timmar senare får jag håll...
Någon som har något tips?

Wickie!

Första dagen

på jobbet...
Solen skiner utanför och jag längtar hem nu!
Men det har gått bra. Harde en stund mitt på dan då jag tappade fokus men har fått en hel del gjort ändå. Intem ånga här idag, semestrar och kurser...
Men det är skönt med en liten mjukstart.
Ska nu hem och ätra och sedan snöra på mig löparskorna - tjejmilen hägrar...

ha en bra dag!

Wickie!


Lite trött

men inte slut idag. Var superhungrig inatt men sedan hgar allt gått utan problem. Hade en svacka på em då jag höll på att somna men annars har dagen varit bra.
Funderar på att träna magen nu på kvällen - känner mig lite taggad efter gårdagen och magen var det länge sedan jag tränade.

Wickie!

Nervöst -

men vilken lycka, det gick bra!
Maria hängde på Ebano och han gick ett varv runt mig, en volt på ca 4 m i diameter och vi stannade honom 3 gånger på vägen, men ändå!
Med tanke på hur han har farit i luften tidigare vid steg ett eller två så kändes det riktigt bra!
Hoppet om att allt ska kunna gå bra återvänder. När jag kan leda honom ett varv på lagårdsbacken när hon hänger på honom ska hon få börja lägga över benet och sedan sätta sig upp - det blir spännande - och när jag kan leda dem runt lagårdsbacken när hon sitter utan problem ska han få semester. Det kan dröja en vecka till en månad, vi får se...
Vila och semester är viktigt för unghästarna, precis som ungarna får sommarlov för att smälta all kunskap behöver han tid att smälta alla intryck.

Må gott!

Wickie!

Målet närmar sig...

känns det som...
Här är resultatet från gårdagens iFormlopp:

Ditt resultat

I formloppet Stockholm 2010
Wickie Andersson Gimo
Startnummer 2414
Klass 10km
     
 BruttoresultatNettoresultat
Mellantid 32:12 32:04
Mål 1:03:38 1:03:30


3,5 minuter från att nå målet. Ingen omöjlighet känns det som men det krävs ju att jag tränar hårt inför tjejmilen i början av september och Hässelbyloppet i oktober. Men idag käner jag mig stel och trött, men kanske med rätta - detta var första gången jag sprang en mil på ett år! Mne grundträningen jag har ägnat mig åt i sommar har givit resultat. Hade ingen supersvacka längs vägen och kände mig pigg efter målgången.

Mamma köpte jordnötter som vi åt efter loppet, jag behövde salt. Tog knäckemackor och banan när jag kom hem + en banan, ytterligare en banan innan läggdax och ändå var jag tvungen att gå upp och norpa en övergiven liten pizzabit från kylskåpet för att kunna somna! Snacka om att ha tömt reserverna!
Nu har jag ätit frukost och käner mig Ok igen. Ska nog ut och hålla på med hästen en stund om det går att få tonåringen ur sängen...

He en fin dag!

Wickie!

Det går sakta frammåt...

För första gången sedan olyckan med Marias fot (som sakta men säkert blir bättre) fick Ebano ta några steg frammåt med henne på ryggen idag. Det gick helt odramatiskt till. Han fick förvisso bara ta 2-3 steg i taget och bara 2 vändor men ändå. Det har ju varit när han har rört på sig när hon har hängt i sadeln som han har farit i taket tidigare så det känndes riktigt bra.

Kul med framsteg - även om de är små!

Wickie!

Vilar inför imorgon

Ska bli spännande att se hur jag klarar ett millopp. Förväntar mig inte att jag ska klara en bra tid men hoppas att jag ska springa hela milen. Gör jag inte det är det OK men det skulle vara kul. Samtidigt vill jag inte falla tillbaka på att springa långsamt för att orka imål...
Har ju tre millopp inbokade nu under hösten så det finns ju möjlighet att utvecklas!

Wickie! 

Nyss hemkommen

från en träningsrunda. 4x14 minuter. Kändes innan som om 14 minuter skulle vara låååånga intervaller men det gick bra. Tyckte näöstan det var skönt att inte bli störd av gångintervall så många gånger. Samtidigt är det skönt när turen är uppdelad lite så att man kan räkna ner lite.
Kände mig stark och det gick nog ganska bra. det kändes som om jag kom ganska långt ibörjan men sen sackade jag nog av mot slutet även om det kändes avslappant och bra nästan hela vägen.
Var nog en bra upptakt inför onsdagens mil lopp!.

Må gott!

Wickie!

varit lat...

Har inte tränat annat än löpning de senaste dagarna vilket betyder att jag skippat DVd-programmen. Ska föröka hinna med ett nu på fm och springa ikväll. Ikväll är det tre intervaller på 14 min som gäller. Ska bli spännande att se hur det går. återkommer med rapport! Wickie!

Hoppet har återvänt...

Har just kommit in efter att ha hållit på med Ebano en stund. Idag skötte han sig exemplariskt! Hade stigbyglarna hängandes och dinglandes utefter hans sidor för sörsta gången och han brydde sig inte. Verkade inte ens märka att de var där! Kanske reaktionen kommer nästa gång?
Longerade en stund och sedan hängde Maria på honom en stund när han stod stilla. Vi ville inte utmana ödet med att låta honom rör på sig för det är då han har farit i taket. Vi nöjde oss alltså med att låta honom stå stilla och det gick bra. Hon hängde på honom i flera minuter.
Kändes bra att allt gick som det skulle. Vi lugnar oss nog någon dag eller två med att låta honomn röra sig med henne på ryggen, för säkerhets skull.

Må gott!

Wickie!

Röntgen avklarad

och det var en liten spricka i ett mellanben men allt ligger rätt och foten är så kompakt att inget kommer att röra på sig. Så hon ska använda foten så mycket som möjligt. Visst har hon ont av att ha blivit trampad och svullnaden gör foten stel men använder hon den försiktigt nu i början så ledas den ju upp.
Många turer blev det:

Telefonsamtal 1:
Gimo vårdcentral där man lämnar sitt tele nr så ringer de upp. vanligtvis gilar jag det för då slipper man telefonköer men nu tycket jag att jag ville prata med någon så jag ringde.
Telefonsamtal 2:
Östhammars Akutmottagning och blev hänvisad till Gimo vårdcentral eftersom det är där vi är listade... bara att vänta på deras telefonsamtal...
Telefonsamtal 3:
Gimo vårdcentral som tyckte en doktor skulle titta på fotenm men det fanns inga tider i Gimo så hon bokade in oss på Akuten i Östhammar....!!!...
Besök 1 (2x17km):
Till Akuten i östhammar där läkaren klämde lite och frågade lite och bad oss återkomma dagen efter för röntgen...
Besök 2 (2x17km):
Röntgen i Östhammar , tre bilder och sedan hänvisade till Vårdcentralen i Gimo...
Besök 3 (2x7km):
Vårdcentralen i Gimo där läkaren med hjälp av en röntgenläkare i Uppsala (dit slapp vi åka i alla fall!) konstaterade sprickan - utan annan åtgärd än att vi fick med en elastisk linda hem och order om alvedon för smärtan.

Skönt i alla fall att allt löser sig!

Wickie!

Häst + fot = ont

När vi höll på med Ebano idag sprallade han till och Maria fick foten under... ONT!
Vi har varit till doktorn nu på kvällen och vi ska tillbaka för röntgen imorgon kl 08,15. Maria måste upp tidigt ;-)
Vilken härlig känsla att få väcka henne redan 07,30!!! Så tidigt har inte hon varit uppe sedan skolan slutade tror jag...
Bara att hoppas att inget är brutet...

Wickie!

Vått träingspass!

Regnet strilade ner hela timman jag var ute och sprang - inte så skönt när man kom hem, det blev pölar på golvet. Förutom att det ibland rinner in i ögonen är det ganska skönt att springa när det regnar.
Kände mig lite piggare i benen idag men det gick inte superfort. Vände lite tidigare i programmet denna gång och intervall 4 gick nog snabbast. Sackade lite på intervall 5 och sen gick det skapligt på intervall 6 igen. Struntar i den andra intervallkörningen nåsta gång utan kör detta program igen så att kroppen får stabilisera sig på denna intervall. Kanske är för tidigt att köra milen nästa vecka men med ordentligt med vila efter så tror jag det går bra ändå. Fortsätter med magträningen men lugnar mig med ben och löparprogrammen på DVD.

Må gott!

Wickie!

Sov länge idag

men känner det som om jag skulle kunna sova hela dagen!
Kroppen känns trött så jag skippar nog träningen idag om jag inte känner mig inspirerad ikväll och åker på friskis och svettis.
Ska jag ta det lungt eller träna på? Ska man bli bättre måste man ligga i men ligger man i för hårt kan man bli skadad eller sjuk, var går gränsen?
Hörde en kommentar på TV av en kille som fått en fd elitidrottsman med team som personlig tränare i något reklam jippo program:
-Jag visste inte att skillnaden mellan att träna hårt som amatör och proffs var så stor. Tidigare tränade jag inte när jag var trött, nu när jag är trött har träningen bara börjat!
Hur ska jag göra? Är det läge för vila? Även om jag har tränat relativt hårt har jag ju inte slitit ut mig. Ex har jag inte haft mycket eller svår träningsvärk någon gång. Lite i magen vid något tillfälle och lite i baken men då har jag tagit det lugnare. Har ju följt programmet som jag tycker ökar träningen ganska lagam. Har förvisso lagt in ett extra intervallpass men det kör jag efter min förmåga så även om det är lite jobbigt så är det inte extremt.

Träna eller vila?

Någon som har något tips om hur jag ska göra?

Wickie!

Tränat igen och

fått nummerlapen till nästa veckas iFormlopp. Någon som vill följa med och heja nästa onsdag på kvällen?
Igår kväll ttränade jag magen och imorse sprang jag inten. Gick inte mycket bättre än förra gången men jag sprang och sista intervallen gick skapligt.
iFormloppet på 10km funderade jag på hur jag skulle göra. Om jag skulle ta ett ipod pass eftrsom jag inte hinner igenom hela progremet. men jag har bhestämt att bara springa och förlja med strömmen utan att pressa någon tid, så får vi se hur det går.
Tror att jag snart kan ta långa passet med magträningen och ändå klara alla övningarna!

Ha det bra!

Wickie!

Stel och seg idag också.

På planen står att köra magprogrammet idag och det tror jag att jag ska göra om ett tag. Ska efter det passa på att stretcha igenom hela kroppen. Har slarvat lite med stretchingen på sistone men har inte känt mig så stel heller men det kanske kommer efter nu?
Har sovit gott och länge vilket är skönt. Vädret ser ut att bli Ok idag vilket är bra eftersom vi ev ska få en båttur runt Gräsö!
Känner mig lite rasslig i halsen men jag hoppas att det bara är just lite rassel och inte någon förkylning. Det skulle vara dötrist om jag åkte på en förkylning nu när jag tränar som mest... Jag vill få ett kvitto på att det nu när det känns tungt är för at jag tränar och kroppen utveklas och att jag senare kommer att komma ur detta starkare och snabbare! För det är det jag hoppas!

Kram

Wickie!

RSS 2.0