Duktig + Oduktig = plus minus noll?

Idag har jag varit riktigt duktig och riktigt oduktig! Tar det ut varandra? I viss mån tror jag det ;-)
På stranden blev det glass trotts att det inte var lördag men jag hade inte packat med något annats så det tar jag inte så hårt. Däremot kunde jag inte låta bli godiset när jag kom hem - eftersom jag redan syndat... det är jag lite besviken på...
Men sen har jag varit ute och sprungit nu på kvällen- och det kändes riktigt bra! I snitt höll jag ett tempo på 6,20 min per km men då är uppvärmningen med där. På slutet gick det riktigt fort - ganska länge! Det hjälper när man har musik i öronen!

Må gott!

Wickie!

Semester=Städning

men just nu har jag ingen lust att göra något alls.
Vädret är perfekt för tvättning och en maskin är hängd och en rullar i maskinen så lite är på gång.
Orkar inte ens riktigt bestämma mig för var jag ska börja...
Först ska jag ut och räkna stolpar i staketet så vi kan betala för dem :-) Uffe har ju burit hem allt efter som det har blivit några över på ställen där de jobbar och vi har behövt så vi har ingen koll.
Sen har jag några telefonsamtal att klara av och sen tror jag att jag ska göra en lista på allt som jag vill ha gjort i sommar och prioritera den.
Det känns redan som om jag har en plan och därmed en bra start på semestern!

Kramar

Wickie!

Tre hästar trängs i samma vatten tunna! De...

Tre hästar trängs i samma vatten tunna! Det kallas jag en harmonisk liten flock!


Hej! Var trött, stressad, hungrig o hade h...

Hej! Var trött, stressad, hungrig o hade huvudvärk efter jobbet. Hade ingen lust att ut o springa, speciellt inte eftersom tränings varken inte släppt helt o det var intervall passet på schemat. Men jag masade mig ut eftersom jag vill hålla schemat o visste att huvet skulle kännas bättre. O nu är det gjort! Gick riktigt bra fast jag var trött! Kram Wickie!


Semester! Stämplar nu ut för en hel månad!...

Semester! Stämplar nu ut för en hel månad! Wickie!


Nu finns den hemma!

Kaminen!


Den står än så länge bara löst på golvet så att vi kan flytta runt den och se var vi vill ha den - men den finn hemma! Det närmar sig alltså installation. Tänk vad vi ska mysa till hösten!

Wickie!

Sista dan!

På jobbet innan semestern! Sen ska jag ha 4 härliga veckor ledigt. Har inga storslagna planer mer än någon tur till Eskilstuna med familjen några dagar för att gå på Parken Zoo och ett dop i Mjölby.
Anars är det att vara hemma och trassla som gäller och det ska bli så skönt!
Är liye omotiverad just nu men snart har jag nog varvat upp för att avsluta allt som jag vill ha klart innan jag går hem i eftermiddag.
En månad utan att behöva tänka på jobbet!

Kram

Wickie!

1 mil på 68 minuter...

Var inte vad jag hoppades men jag är glad att jag tog mig runt.
Det gick så bra att springa fort i förrgår och det kändes bra när jag väl kommit igång så jag tänkte att jag skulle angripa milen igår - vilket jag gjorde.
Seg och trött i början men kom igång ganska bra. Fick håll så jag stannade en stund och sedan hade jag inge besvär av håll längre. Bitvis gick det bra men jag var trött och sliten på slutet. Men jag hängde i och sprang ca 1 mil även fast det tog tid.
Ska nu ägna lite tid åt att föröka få upp farten med hjälp av speedbumps och intrevallprogrammet. Tänkte träna ganska hårt någon vecka nu för då har jag ändå tid att återhämta mig innan iformloppet.

Jag hoppas det är rätt taktik!

Kram

Wickie!

Inte som jag planerat

men jag tränar i alla fall.
Hade planerat att springa en mil idag men det blev lite sent (och därmed mörkt9 och jag har träningsvärk efter helgen så jag tog en kortare runda. 3,65 km och förökte hålla ett lite högre tempo trotts träningsvärk osv. Lyckades riktigt bra.
Början var seg men sen fick jag upp lite fart och sprang dessa 3,65 km på 22,45 dvs 6,14 min per km! Nära ett tempo som innebär milen under 60 minuter!
Får se om det blir milen imorgon istället eller om träningsvärken fortfarande spökar för mycket.

Pappa kom och hälsade på idag, nyss hem kommen från sjukhuset, det var härligt att se homnom!

Kramar till er alla!

Wickie!

Färdig x2!

Färdig 1)
Altanräcket och trapporna blev färdiga igår! Nu återstår bara mitt semesterjobb; målningen! Det blev jätte fint! Altanen känns mycket större nu när den fick inramning!

Färdig 2)
Träningsvärk! I lördags morse red vi ut en sväng och jag ställde lite krav på Lysa vilket resulterade i bra tränining för rumpa, ljumskar, mage och rygg.
Jag har tränat magen och ryggen med hjälp av TRX i helgen:

Jobbigt!
Och vi har byggt altanräcke och trappa för glatta livet!
Känns som om alla muskler i kroppen har fått sitt i helgen!

Må gott!

Wickie!


Jag gillar inte...

... när mamma ringer o säger att det är bra MEN, pappa ligger på sjukhus! Det har hänt lite för ofta!
Två gånger har det varit cykel olyckor, en gång var det "ett vanligt" ryggskott och idag var det nästan drunkning!
Hade inte en kille sett pappa hade vi fått dragga efter honom i Gimo dammen!
Har god lust att säga - Vad var det jag sa!
Men nu är det tydligen slut med ensam simningarna i dammar och sjöar - SKÖNT!
Det är många tankar som far i huvet efter dessa telefonsamtal. Mest är man lättad och glad men det är också många - tänk om! Barnen har också mycket funderingar som man måste ta hand om men samtidigt verkar de ganska nöjda med att allt har slutat väl. De förstår nog inte allvaret riktigt i det som hänt.
Imorgon ska det i alla fall bli skönt att få krama om pappa och vara glad att han finns ibland oss fortfarande!

Skänker en tanke till alla som det inte gått lika bra för... som ex alla offer i norge - det är svårt att förstå!

Kramar!

Wickie!


Varmt träningspass

var ute och sprang på fm idag och det var varmt. Har svårt att få till känslan av att ha gjrot ett bra träningspass, känslan av att - Yes! Jag gjorde det!
Tror att värmen gör att jag inte orkar riktigt som jag skulle vilja och då innfinner sig inte känslan som jag skulle vilja ha. men jag är glad att jag i alla fall kom ut. Det var sisita passet med första veckans speedbump.
Ska köra intrervallpasset och något milpass blandat med speedbumpsen så får vi se hur det gårvb med milen sen.
Det är bara att träna och hoppas att det räcker.

Kram!

Wickie!

Räddad

av Uffe från en mardröm.
Inatt var jag påväg in i en riktigt otäck mardröm, en som hade satt sig i kroppen och kanske inte släppt på flera dagar. Uffe märkte på min andning att det var på gång och väckte mig och frågade om jag drömde en mardröm.
Jag vaknade till så pass mycket att jag kunde svara lite mumlande och krypa in i hans famn. Sen kramade han mig tills jag somnade om och sov gott ända till morgonen! med en skön känsla i kroppen!

Tänk om han inte märkt något! Då hade jag mått hemskt idag!

Hoppas ni drömmer angenäma drömmar!

Wickie!

Känns som det är långt till lördag! Men de...

Känns som det är långt till lördag! Men det ska förhoppningsvis gå bra. . .


Hej! Idag har jag varit duktig! inte ätit...

Hej! Idag har jag varit duktig! inte ätit sötsaker fast jag haft möjlighet och varit sugen. Har kokat vinbärsgele i mängder o sprungit en mil! Kram Wickie!


Det är så nära att jag äter godis nu. Ska ...

Det är så nära att jag äter godis nu. Ska försöka sova o hoppas på en bättre dag imorgon. Kram Wickie!


Hej! Idag har jag varit söt sugen, frestad...

Hej! Idag har jag varit söt sugen, frestad att äta sött o haft många möjligheter men jag har klarat nej bra. Tom utan större svårigheter. Har fått vara på min vakt men inte behövt kämpa så hårt. Vågen visar fortfarande på en nedåtgående trend så det underlättar ju! Kram Wickie!


trött efter en arbetssam dag!

Idag har jag handlat, smällt flugor, grävt för att lägga plattor som första trappsteg för trapporna. Smällt flugor, grävt undan allt skrot som blivit efter vedhanteringen som vi inte gjort på några år... Grävt upp en buske och smällt flugor! Skottat i stallet och varit ute med Ebanooch smällt flugor.
Vi har grillat och planterat om blommar.

Jag kommer att sova gott!

Imorgon ska jag springa igen. Har känt av vadmuskeln på vänster sida. Masserade den både igår kväll och imorse så det kändes bättre idag. Har inte gjort ont men en del av muskeln har kännts stel så för att inte riskera skada körde jag med linnement. Ska göra det ikväll och imorgon bitti igen.

Sov gott!

Wickie!

bestämde en tid då jag skulle ge mig ut o ...

bestämde en tid då jag skulle ge mig ut o springa o det var tur för annars hade det inte blivit av. Men nu kom jag iväg o det gick ganska bra. Jobbigare än förra gången men jag är nöjd. Lyckades pricka in den stunden idag det varit sol! Bara de är värt att vara nöjd med! Kram Wickie!


Glömde nämna

en positiv grej som hände på morgonen.
Vågen har inte varit över 90 på över en vecka och idag visade den på 88,4!
Under januari - mars låg jag ganska konstant på 83-84 men sen klättrade det sakta uppåt mot 90 och nu känns det skönt att ha brutit trenden så att det är påväg nedåt igen.

Kan bara lite trist konstatera att sötsakerna avgör helt hur mycket jag väger. Det spelar ingen roll hur mycket jag än tränar - det hjälper inte! Det är trist att det är så entydigt för det innebär att så fort jag inte klarar av att vara utan sötsaker kommer jag gå upp i vikt oavsett hur mycket jag tränar!

Må gott - imorgon är det lördag!

Kram

Wickie!

På dåligt humör...

och känner inte för något alls idag.
Har sovit lite lite i veckan och gick och la mig tidigt igår. Några kvarvarande flugor och familjen som rör sig störde mig. Dessutom gjorde de många timmarna i sängen att jag är stel i ryggen (22,00-09,30)...
Vädret gör ju inte humöret bättre direkt - hade behövt lite sol och värme idag.
Råkade titta in på Marias rum som hon igår hade städat och gjort jättefint. Det såg bedrövlig ut igen! Hur hiner hon grisa ner så fort? Det låg tom drivor av sopor på golvet! VAr kom de ifrån? Jag såg henne bära ut minst två soppåsar!???! Har hon kastat in dem på rummet igen???
Sen letade jag efter min dator på morgonen - ungarna får låna den så ibland är den uppe men denna gång var den ute med Maria i tältet! Trotts att hon fick skäll för det för någon vecka sedan. Där låg den i fukten!!! Jag blev så arg att jag valde att inte väcka Maria och Sofie som sov för då hade jag skällt omotiverat mycket på dem! men ilskan sitter ju kvar i kroppen...
Erika bakar scones så snart väntar en god frukost, jag hoppas det gör mig på bättre humör.
Hade tänkt ut och springa idag också och vädret lockar ju inte ut en direkt men det ska springas idag och där med basta! Måste om inte annat för att bli av med ilskan...

Hoppas ni hade en bättre start på dagen!

Kram

Wickie!

Flug invasion! Har slagit flugor i 10 min ...

Flug invasion! Har slagit flugor i 10 min i köket o det märks knappt. Aldrig varit med om maken!


Hej! Propp mätt efter en väl stor lunch. S...

Hej! Propp mätt efter en väl stor lunch. Söt suget har lugnat ner sig vilket är skönt. Kram Wickie!


Hur funkar kroppen?

Sedan pappa och jag sprang i lördags har jag känt mig trött och hängig och helt seg i kroppen. Valde att ta det lugnt ett par dagar så jag spriang inte i måndags eller tisdags.
Igår kände jag mig om möjligt ännu segare och hade lite yrsel när jag reste mig hastigt (inte ovanligt för att vara jag med mitt låga blodtryck) och det ger ju inte en känsla av att man orkar träna bra.
Man jag ville verkligen ut för att inte halka efter allt för mycket med träningen. Så jag snörde på mig skorna och laddade mp3 spelaren med ett speed bump intervall program där första veckan ser ut såhär: 

39 minutes from 160 to 170 BPM
BPM CHART:
3 minutes @ 150 BPM
8 minutes @ 160 BPM
3 minutes @ 150 BPM
8 minutes @ 165 BPM
3 minutes @ 150 BPM
8 minutes @ 170 BPM
3 minutes @ 150 BPM

Tufft men det var min ursprugnsplan så jag körde - och det gick riktigt bra! Visst på slutet var det tufft men de första två 8 minutrarna gick det rikftigt bra! Fick lite känslan som jag haft ibland att jag flyger fram och att allt flyter.
Hur kom detta sig? I lördags var jag helt slut under löpningen fast jag kände mig OK före. När jag känner mig trött och seg och yrslig går det bra!!??!! Snacka om frustration!

Men jag är glad att det gick bra, nu är det bara att fortsätta med detta program i 4 veckor! Sista veckans bpm schema ser ut såhär:

56 minutes at 180 BPM

Klarar jag det bra klarar jag allt!

Må gott!

Wickie!


Maten är snart klar men jag är extremt god...

Maten är snart klar men jag är extremt godis sugen så det är tur att jag inte hade något lätt att ta till i skåpen för då hade jag inte kunnat hålla mig. Hoppas det går bättre för er. Wickie!


Tråkiga nyheter

på hästfronten. Hästen som Maria har ridit ett tag nu, islandshästen Blanda har fått en sen/ledbandsskada på höger fram så hon kommer troligtvis att avlivas. Hon är 23 år gammal och konvalecensen består i upp till 6 månader boxvila och dålig prognos.
Inte roligt...
Maria är ledsen och vi alal i familjen - ja, tom Uffe tycker det är tråkigt det är en snäll, trygg och bra häst.

Annars är allt bra. Vi fixar altanräcke så mycket vi orkar och hinner! Blir så ombonat och fint! Ska få torka lite men sen ska det bli vitt!

Hoppas ni har det bra!

Kram

Wickie!

Seg runda...

benen och kroppen kändes jätte trötta idag när jag ock pappa sprang 10 km. Kollade förra tiden på nästan samma sträcka (50 m kortare) då sparnag jag ensam men ändå 2 minuter snabbare! Hade ju hoppats att pappa skulle få mig att hålla ett lite högre tempo men det blev inte så.
Tror att både värmen och steglängden spelade in  - men det är bra träning det också! Så jag är glad att jag kom ut och jätte roligt att springa med någon men lite besviken på tempot.
men jag har nu tänkt börja ett träningsprogram som heter speedbump, ett podrunner program som just går ut på att få upp farten och det ska jag varva med mitt teknik/intervall program.
När detta är klart, eller strax före, är det dax för iformloppet. Därefter är det några veckor till tjejmilen och då kanske jag föröker mig på backträning om det känns bra. Därefter är det 1,5 månader kvar till Hässelbyloppet så då får jag föröka klura på hur jag ska lägga upp träningen till dess.

Må gott!

Kram

Wickie!

Fina fönster

Håller mamma på att få med hjälp av min nyaste investering. När jag hämtade tjejerna där idag frågade jag om hon hade något fönster hon ville ha putsat. Yes, värsta försäljar knepet...
Jag fick då i uppgift att tvätta hennes stora besvärliga fönster vid matbordet. På ca 15 minuter hade vi tvättat det skinande rent. unvändigt, utvändigt och emellan!
Visst det kan bliu någon rand kvar men på en bråkdel av tiden och ännu mindre ansträgning får man ändå ett resultat som är bättre än när man gnider och gnor på vanligt vis.
Men sprutar på en lösning som man sen rengör med med en speciell trasa som sitter på sprayflaskan. Därefter tar men en special gummiskarapa med sug på och drar bort vattnen som då hamnar i sugens vattenuppsamlare.
Det lilla vatten som blir kvar på fönstreat är det en baggis att putsa bort.
Min bästa inversetring någonsin känns det som!

Vill ni prova?

Wickie!

Elin och Erika Jublar!

Maria vet inget ännu... Vi håller på och fyller upp poolen. Inte den stora vi fick för några år sedan utan den lite mindre men ändå stora som vi fick av mormor och morfar för ännu fler år sedan. Elin kan ju simma nu så det känns helt OK.
Vattnet är bara 10-11 grader men jag misstänker att ungarna kommer att bada så fort den är full.
Jag väntar nog tills det har blivit några grader till...
Hoppas värmen håller i sig så att vattnet har en chans att bli varmt!

Wickie!

Hälsning från häst ryggen. Vi är ute på en...

Hälsning från häst ryggen. Vi är ute på en lugn skritt o trav tur. Lysa sköter sig bra! Sen blir det dusch o film. Wickie!


Premiär! Nu har jag bådat i gimo dammen! F...

Premiär! Nu har jag bådat i gimo dammen! Första doppet i år. Wickie!


Blandad kompott!

Jag har nu klarat tre dagar utan sötsaker och det har gått förvånansvärt bra! Om det går så lätt nu varför har det inte ens gått halvbra tidigare? Hur är hjärnan o kroppen funtad egentligen?
Hade inte förväntat mig att vågen skulle göra enorma glädjeskutt nedåt nu när jag klarar några dagar utan sötsaker men jag hade ju inte heller förväntat mig att den skulle visa på enorma bamsekliv uppåt heller! Men det är vad som har hänt! Trotts träning, helt OK mathållning och inga sötsaker visade vågen idag på 90,2kg!
Jag som var nere under 83! Lite tungt men känns ändå bra att jag tränar och nu faktiskt verkar ha hittat tillbaka till rutinen utan sötsaker.
Nu gäller det bara att vara envis.
Morgondagens mil med pappa borde ju bränna en och annan kalori också så att vågen inte törs annat än visa på under 90 ialla fall!

Ha en skön helg!

Wickie!

En till av två saker! Ytterligare en vildk...

En till av två saker! Ytterligare en vildkatt mindre. En dag till utan godis! Massor med bigaråer har jag ätit så magen står i 4 hörn men inget godis! Kanske jag klarar mig till lördag! Wickie!


Undeviker sötsaker

så mycket jag kan. En kollega bjuder på glass i andra änden av huskomplexet, jag väljer att inte gå dit! Kan nog inte låta bli glass om jag blir bjuden och trugad. Då är det bättre/lättare att inte gå dit.

Wickie!

Inga sötsaker idag! Första dagen på evighe...

Inga sötsaker idag! Första dagen på evigheter!


Tack mamma! För all hjälp med tvätt o stry...

Tack mamma! För all hjälp med tvätt o strykning. Det är guld värt! Kram Wickie med familj.


Hej! Direkt efter blogg inlägget gick jag ...

Hej! Direkt efter blogg inlägget gick jag o bytte om o gav mig iväg. Så nu känner jag mig ganska nöjd. Teknik passet gick ganska långsamt men övningarna gick över förväntan. På torsdag blir det ett kort pass o på lördag en mil med pappa så nu gäller det att ladda! Kram Wickie!


Ingen inspiration

Vet inte om det är vädret eller vad det är för jag känner inte för något alls. Planen är att köra intervall passet ikväll - ska fösöka hitta kraft att ta mig ut.
Hoppas solen skiner på er så ni har lite mer energi.

Wickie!

-6 är kvällens facit. En kattunge blev häm...

-6 är kvällens facit. En kattunge blev hämtad o uffe sköt 5 vuxna, halvvilda. Nu är antalet katter snart nere på en ok nivå. Wickie!


Hej! Hungrig hela dan men klarade jobbet u...

Hej! Hungrig hela dan men klarade jobbet utan kex. På affären blev det akut men jag köpte en näve bigaråer istället för godis. Åt lite för mycket pasta sallad så jag har varit proppmätt. Det blev frukt cocktail o glass efter maten. Tog mycke frukt o bara lite glass så jag är nöjd med dagen. Kram. Wickie!


Lördagen

i Hökhuvud var lyckad! Alltid roligt när solen skiner och alla människor är glada. Provade funballz - svårt och jobbigt men KUL! kolla på www.funballz.com.

Åt massor av gott på lördagen men klarade mig ganksa bra på söndagen + att jag sprang 9,87 km på söndagskvällen på 66 minuter. DET är jag riktigt nöjd med för jag kände mig urseg i benen och tyckte det var ganska jobbigt.

Idag blev det sen lunch men jag fixade att inte äta mariekex innan micron blev klar och har klarat hela dan utan godis eller kex.

Så det har varit en bra helg och en bra start på veckan - nu är det bara att se till att det fortsätter så.
Ska till Annmari på födelsedags - pastasallad i kväll, jag hoppas det inte blir tårta. Ska föröka att förbereda mig!

Kram

Wickie!

Hej! Sen lunch, oplanerat. Just nu är mari...

Hej! Sen lunch, oplanerat. Just nu är marie kex väldigt frestande! Hoppas micron piper snart! Wickie!


Hej! Det går inte så bra som man skulle ön...

Hej! Det går inte så bra som man skulle önska men jag åter i alla fall mindre med sötsaker nu än på senaste tiden. Imorgon är det lördag så då tänker jag inte ha dåligt samvete eller bli irriterad på mig själv för det jag äter. Att det ska vara så svårt! Kram Wickie!


Dagens första frestelse

klarade jag av att bemästra! Det är ju bra!
Hjälpte Uffe att packa lite massäck, han ska till Stockholm och hämta hoppborgen och då stoppade jag ner lite av de hembakade kakorna som är kvar efter kalaset. Det var nära att några åkte in i munnen på mig men så blev det inte!
Små segrar är också värda att firas!

Kram

Wickie!

Elin är nu tandlös!

Igår fångades framtanden på bild när den var kvar i munnen. men bara någon timma senare, vid tandborstningen ramlade den ur!Må gott!

Wickie!

RSS 2.0