Premiär!

Det är ju bara 5 veckor kvar så det gäller att inte vänta med träning. Jag tog tjuren vid hornen nu på kvällen och gav mig ut en sväng. Är riktigt nöjd.
Jag gick i rask takt i 10 min, sen joggade jag i 5 minuter, därefter joggade jag lite fortare i 5 minuter och därefter gick jag i rask takt i nästan 10 minuter. Blev varm och kände på slutet under löpnigen att jag började bli trött men orkade hålla tempot hela de sista 5 minutrarna och det känns riktigt bra.
Nu gäller det bara att hitta balansen mellan att träna för lite och att träna för mycket. Min medicin är nog att träna både löpning och några av mina träningsprogram.

Ska nu duscha och lägga mig riktigt nöjd!

Wickie!

Naprapat och frissa

Imorgon fm ska jag till naprapaten och fixa med rygg och nacke. Kanske lite accupunktur i armarna också. Sedan ska jag till frissan och klippa mig (ÄNTLGEN!!!) tänkte färga håret också och bli lite påsk och födelsedags fin.

Sen ska jag städa hemma och göra fint där också innan vi går påskkäringar.

Wickie!

Snart påsk..

Imorgon ska vi gå ppåskkärring i hökhuvd. Hökhuvuds tanterna överösr barnen med godis, i påsar med krullade snören. Det är helt otroligt! Mitt mål är att inte nala av tjejerna utan vänta till min födelsedag.

Wickie!

Stressar in i det sista

men nu tar jag påskledig från jobbet! 5 dagar hemma! Härligt!

Wickie!

Inget fikabröd

igår kväll fick vi kaffe främmat och jag dukade fram det enda vi hade hemma. En  av lådornamed kexchoklad som ska säljas för ridklubbens räkning. Jag tog en kopp the men ingen kexchoklad! Sneglade lystet på dem men klarade av att låtabli.
Tog ½, ½l, paket med lightglass och en banan till kvällsmat istället. Bättre? Tror det - både närings/kalori mässigt och för att bryta vanan att alltid äta fikabröd och av allt som bjuds.

Wickie!

Affärslunch

med efterrätt idag. Det är avslutning på ena STT gängets teoriutbildning. Känner att jag förtjänat efterrätten med allt slit jag lagt ner med dessa elever och deras utbildning.
Problemet är ju bara att det dyker upp sådana här grejer allt för ofta! Igår var det tårta, idag efterrätt, imorgon?, fredag? lördag fyller jag år...
På tal om påsken. Jag har som plan att på lördagnär jag fyller år får jag äta vad och hur mycket jag vill men undvika att räka i mig när jag är mätt. Det vore en seger!

Wickie!

Bara 5 veckor kvar!

Sen är det stadsloppet! 6,3 km som ska springas. Känns som långa km och kort tid dit. Men kanske är det detta jag behöver för att verkligen komma igång med träningen? Har insett att jag måste ut och provjogga i helgen. Kolla om jag överhuvud taget orkar att springa.

Träningsvärken i ändan måste ge med sig först...

Wickie!


Anledningar

att åka och handla letar min hjärna efter just nu! Men jag konstaterade ju redan imorse att vi inte behöver ha något handlat idag.
Tårtan var god och jag åt bara en bit som var "normal stor". Kändes OK men jag hade gärna tagit en bit till...

Nu har det blivit ett äpple och ett päron så nu ska jag kunna hålla hjärnan i chack tills jag kommer hem!

Wickie!

Inga frestelser i sikte...

tänkte jag i bilen på väg till jobbet. En vanlig dag på jobbet och sedan hemma på kvällen. Inga utflykter planerade, bilen är fulltankad (nästan), behöver inte handla och inga födelsedagar eller annat.
Han inte mer än tänka tanken så ringde telefonen. En av mina lärare tänkte komma med tårta til eleverna eftersom det är sista dagen...
Planen är att ta en liten bit.

Wickie!

Det blev träning igår

Programmet för att stärka benwen så jag känner av rumpan idag...
Avslutade kvällen med en fruktsallad med lite lightglass.

Wickie!

Sugen

och har lust att bara sätta mig framför TV:n och vräka i mig något sött. Men jag ska svida om och träna lite.
Bättre att unna sig något halv nyttigt/halv onyttigt efter att ha tränat än att bara vräka i sig onyttigheter - eller????

Wickie!

Vågen visade imorse

95,4 kg, visste att förra veckans rasultat (94,8) var lite missvisande men det är ändå en nedgång mot 96,6 som var första invägningen.
Nu gäller det bara att hålla i ett tag till och nöta på med mina två delmål:
- Inga kex eller skorpor på jobbet
- Träna två gånger i veckan

Mot målet!

Wickie!

Dagen...

började ju inte så bra med en banan till fukost. men det blev sen två knäckemackor till 9 fikat.
Chefen bjöd på påskbuffé (hade jag glömt...) till lunch och då åt jag lagom. Det var mycket frukt och grönt med, bla en jättegod annanas som blev kvar till slutet som blev lite efterätt.
Åkte sen med Maria till Uppsala för träff med operationsteamet inför hennes mun operation. Fixade att tanka och betala utan att köpa något gott fast jag var sugen.
Men efter besöket ville Maria ha fika och vi var lite småhungriga båda två. Dåligt utbud och en frestande god morotskaka blev mitt fall. Men jag drack färskpressad juice till och inte cocacola som jag har för vana annars.
Vär hemma blev det korv stroganoff och ris i lagom portion så dagen har nog varit OK i alla fall...
Funderar på att träna ikväll också men då ett annat program en ny energi. Vi får se...

Wickie!

Igår

slutade bra och idag började mindre bra...
Igår genomförde jag mitt tränngspass trotts att jag kände mig trött och omotiverad. Nivå 1 men den långa verionen (35 min) vilket kändes skönt. Att jag tog mig i kragen och tränade är mycket tacka vara att jag talat om här på bloggen att jag skulle träna och det hade varit pinsamt att säga att jag nite tränat utan att han ågot att skylla på.
Imorse var dock kroppen jättetrött och jag försov mig och det tog tid innan jag kom igång, Vilket innabar att jag bara ätit en banan till frukost. Inte bra! Ska ta två knäckemackor till 9 fikat, får räkna det som en sen frukost.

Wickie!

Djupt nere...

Har hamnat djupt nere i hålet idag och inte haft varken lust eller ork att ta mig upp. Förutom kakan runt lunch blev det ingen middag utan en macka och en mockaruta på ett möte under kvällen. Ett par nävar nuts and seeds har det blivit också.
Ska man hitta något positivt så tackade jag nej till en endra kaka när de bjöd runt. Jag har också lyckats låta bli att skåpäta under kvällen fast det står goda kakor i skafferiet. En ostbit när jag gjorde macka åt Elin men bara en.
Lite positivt finns det således att hitta.

Ska nu ta in hästarna och försöka träna lite innan jag duschar och går i säng.

Kram

Wickie!

Seg, trött och utan motivation...

Gårdagskvällen fick klart godkänt fram till att jah kom hem ocyh upptäckte att hälften av ungarnas ostbågar fanns kvar... Jag satte i mig hälften av det som var kvar - helt i onödan.
Dagen idag har jag varit trött och seg och inte haft någon motivation.
Åt en bra frukost och klarade av att hadla utan att köpa nmassor med godis trotts att jag var sugen. Ungarna lyckades övertala mig till två paket kakor men dem öppnade vi inte på hemvägen i alla fall.
Vi grilade korv med Uffe där han hugger ved och jag var väldigt hungrig men åt bara en korv, lite kykling, lite potatossallad och lite räksallad - helt OK tycker jag ändå.
Det stora bakslaget kom när Uffe skulle bjuda markägaren på kakor - jag kunde inte låta bli en god chokladkaka - en slank ner....
Behöver lite inspiration fel!! Behöver MYCKET inspiration!!!

Den är slut :(

Wickie!

Börjar bli hungrig...

Ska nog ta en kopp välling så att jag inte blir superhungrig ikväll när vi ska på fest.
Välling och sedan duschen!
Får nog tända en brasa först så att varmvattnet räcker till alla som vill duscha.

Ha en trevlig lördag kväll!

Wickie!

Nere i gropen en stund...

Efter misslyckandet med bössan och grisarna orkade jag inte motstå en frestelse när jag kom hem. Maria hade gjort toast, så jag bad att få smaka. Jag begränsade mig dock till 1/4 toast och en cider vilket var Ok tycker jag.
Imorse åt jag frukost som vanligt (denna morgon en talrik mannagryns gröt) och efter gympan när vi handlade undvek jag smågodiset.
Elin och Erika fick ett kinderägg ivar, sen köpte jag 2 påsar "nut and seed mix", en påse ostbågar och paketglass.
Vi ska bort ikväll så ungarna får glass och ostbågar då.
På hemvägen åt jag nästan upp en hel påse nut and seed mix men det blev som sagt inte smågodis och det känns bra.
Nu väntar makaroner och fiskbullar till lunch. En knäckemacka till det blir nog bra.

Ikväll ska vi på fest och mitt mål under festen är att inte överäta. Klarar jag det är jag nöjd.

Wickie!

Super miss

Igår åkte gubben och jag iväg för att passa gris igen. Vinden låg rätt och grisarna hade varit på plats föregående natt så chansen att få skjuta en gris var stor.
Vi trängde oss in i kojan och trotts att det var lite småruggigt och den senast fallna snön gjorde det fuktigt på vänsterarmen höll jag ut.
Vi hade bestämt att vi skulle sitta till 20 och de grisarna brukar komma vid 18,30-19,30 så jag bortsåg från begynnande träsmak och en arm som ville sona av den ovana ställningen.
Jag frågade Uffe vad klockan var, 19.15 blev svaret. Ok 45 min kvar och chansen att det skulle komma en gris var stor.
Rätt vad det var kom det två lagom stora grisar och gick från skogen ner mot maten i åteln. Jag hade tyckt att det började bli väl mörkt men genom att titta i kikaren kunde jag konstatera att jag såg grisarna bra så detta skulle kunna gå bra...
Ett djupt andetag senare och mycket försiktigt satte jag mig tillrätta och förde fram säkringen, den trilskades lite men PANG!!! Plötsligt small skottet av! Grisarna sprang iväg och ställde sig och tittade några meter bort, vimmelkantiga av det plötsliga ljudet. Jag försökte ladda om men misslyckades, Uffe förökte hjälpa mig men det var för trångt och grisarna stack till skogs...
Jag kände mig först alldeles tom och sen kom tårarna - de vällde över efter anspänning och förvåning över att skottet gått av.
Det som hänt var att jag av oerfarenhet, nervositet och kyla hade haft fingret i varbygeln - på avtryckaren - när jag osäkrat bössan. När jag sedan skulle ladda om drog jag inte tillbaka slutstycket ordentligt så att den gamla patronen kunde hoppa ur och den nya laddas.
Kändes som ett totalt misslyckande. Jag hade ett guldläge och hade flera gånger visualiserat hur jag skule skjuta och var jag skulle sikta. Momenten före skotten, från att grisarna kom fram till att jag började sikta hade jag inte ägnat en tanke. Vilket visade sig avgörande.
Jag som jobbar i en branch där vi hela tiden föröker tänka före, träna alla moment så realistikt som möjligt. Har rutiner för det mesta som tränas, övas och diskuteras. Jag gjorde bara halva förarbetet!
Det sved hårt i skinnet att så påtagligt få svart på vitt att jag så lekande lätt kan göra dunder-tabbar. Inte för att jag tror att jag är ofelbar utan för att jag brukar vara så väl förberedd att jag är medveten om att tabbar kan göras - de brukar inte överraska så totalt. ett moment som jag inte ens reflekterat över kan gå fel gick totalt hel galet...
Min käre man är dock förstående och hans version är att det inte kom fram några grisar på passet igår heller... Så det får bli den oficiella versionen!
Igår kväll var jag bara ledsen och skakad. Imorse när jag vaknade kände jag revanch lust! Det blir nog grisjakt på onsdag igen... Då ska jag vara förberedd på allt!

Wickie!

Fått mycket gjort!

Nu när jag satt hemma il ugn och ro blev det mycket "skitgöra" gjort. Sådant man låter bli på jobbet för att man kan göra något roligare som också behöver göras. Men nu är det gjort och det är skönt!

Har ätit två frukter sedan lunch och det känns OK.

Ska nu skjutsa och hämta barn innan det blir matlagning och helg!

Kram

Wickie!

Stulen tid...

Efter tandläkaren struntade jag i att åka tillbaka till jobbet. Det jag behöver göra nu på em kan jag göra hemma och vi har möjlighet (rätt?) att jobba hemmifrån. Känns lyxigt att vara själv hemma en vanlig vardag! Jag har lite flex att ta ut också så jag tänker ite ha dåligt samvete för att jag är hemma och inte jobbar hela tiden!

Kram

Wickie!

Tandläkaren och lunchen klar...

Tänkte köpa en sallad till lunch men de var inte klara. När jag stod lite halvstressad i affären rev jag åt mig en räkmacka istället. Borde ha vänt och gått någon annan stans men det kändes pinsamt att inte handla något och jag ville inte köpa något av de andra godsakerna de sålde.
Funderade på att kasta den när jag var klar hos tandläkaren men den fick följa med hem istället. Åt räkorna, äggen lite av majonäsen men lämnade 75% av thekakan den låg på. Kanske är det en Ok lunch i alla fall om man gämför med mycket annat jag hade kunat köpt och stoppat i mig.

Det gick bra hos tandläkaren, 1 900:- fattigare men två tänder som det ramlat flisor ur är hela. Hae en trasig tand till som ska fixas men det blir närmare sommaren men döre 23/11 eftersom en ny behandlingsperiod börjar då och då blir det dyrare :(

Hoppas solen lyser på er också!

Wickie!

Det verkar jobbigt med alla måsten, får inten, borden...eller?

Min kloka syster skrev ovanstående i en kommentar kring att jag inte skulle träna igår kväll.
Visst är det många måsten osv men detta är måsten jag valt själv för att kunna nå målet. Huvud måsten som är så svåra att få till i vardagen att de är det enda fokus jag har just nu. Allt som ska göras för att få vardagen att fungera + alla dåliga vanor är som en seg sörja som jag sitter fast i och som gör att jag tom har svårt att ta tag i den sörjan för att underlätta vardagen.
De måsten eller mål jag har nu att inte äta kex och skorpor på jobbet och att träna 2 gånger i veckan är stegpinnar på väg upp ur sörjan.
Klarar jag dem har jag kommit upp en bit och det ska då förhoppningsvis lätta i vardagen, jag kommer att få mera energi och ork.
Att jag tränade igår gav mig lite egenprioriterad tid då jag fokuserade på mig och hur jag känner mig, hade jag inte tränat hade jag suttit framför TV:n medans hundarna åt och bara degat.
Det jag kallar latmasken är många gånger brist på ork och initiativförmåga att göra det jag vill och vat jag mår bra av.
Det jag annars gör är det som måste göras för att vardagen ska fungera för familjen men inget mera - inget för mig!
Nu är fokus, mycket själviskt, på MIG och då måste jag stenhårt försöka fokusera på dem för att inte ramla ner baklänges i sörjan och drunkna (?).
De måsten jag nämner här i bloggen är de enda måsten jag lägger energi på just nu - resten får rulla på av gammal vana.

Begripligt? Vettigt?

Kändes bra att förtydliga i alla fall!

Tack syrran!

Wickie!


Tandläkaren väntar...

kl 11 idag ska jag till min tandläkare. tre tänder har tappat flisor, två små flisor och en där det nog blir en stifttand.

Inget jag ser fram emot. Mitt i lunchen blir det också så jag kommer nog att äta i Östhammar och sen fortsätta jobba hemma vilket ska bli skönt.

Wickie!

Det blev träning ändå...

När jag skrivit förra inlägget igår kväll fuderade jag på för och nackdelar med att träna, varför och varför inte.
Några skäl

- tiden, klockan var mycket och jag är både trött och förkyld - samtidigt hade inte hundarna fått mat - träningen "Ny energi" korta programmet tar ca 20 min, lagom när hundrana äter. Alltså tiden är ingen ursälkt att låte bli.

- finns inget varmvatten / orkar inte duscha (det tar ju också tid..). Uffe hade eldat så varmvatten fanns och jag behövde duscha i alla fall.

- Man ska inte träna med förkylning... programet jag har börjat med är luncht och man blir inte svettig eller ansträngd - man stretchar och mjukar upp - inget som förkylningen hindrar.

- har ingen lust - här var nog roten till problemet - latmasken - men bästa sättet att bekämpa mask är just träning och jag längtar ju ut i löparspåret men så otränad som jag är skulle det bara innebära skador - så detta är första steget.

Efter dessa funderingar fanns det ju inte längre någon ursäkt för att inte dra igång DVD:n så det gjorde jag vilket känns

Jätte skönt!

Wickie!

Ingen träning idag heller...

Skyller på att jag är både trött och förkyld. Borde kanske sätta på en DVD ändå - det är ju lite skämmigt att erkänna att man är lat.

Wickie!

Fortfarande mätt :)

Vilket betyder att jag inte orkade mer än 2 ostbitar till kvällsmat.
OK, ostbitar kanske inte är den mest inteligenta kvällsmaten men det var ändå tröstande att jag inte orkade mer än 2.
Har klarat dagen med alla etapper bra tycker jag.

Imorgon är sista dagen på veckan! Sen väntar en skön helg!

Sov gott!

Wickie!

Proppmätt :(

Målet var att äta lagom med våfflor och det hade kunnat vara 3 max 4 st. Nu slutade det med 5st... Hade inte ork att "motstå" den sista. Så nu är jag proppmätt.
Kanske är det posistivt? Tidigare hade jag kunnat sätta i mig ännu fler utan att bli riktigt mätt - så det kanske var OK ändå?

Wickie!

mitt inne i etapp 4

Ska nu sätta mig i bilen och åka hem och sedan väntar det våfflor... det ska bli gott!

Wickie!

Etapp 3 avklarad

Till 14 fikat blev det två knäckemackor och en apelsin. För att klara målet att inte ta kex eller skorpor var jag och hämtade ett päron vid 13.

Några svåra etapper kvar...

Wickie!

Etapp 2 fixad

och just nu känner jag mig mät och nöjd - vi får se hur länge det varar...

Wickie!

Tjatigt

Jag är HUNGRIG!!!

Men det är bara 25 min till lunch så det reder sig nog. Har inte lämnat skrivbordet sedan fikat så jag håller på att ro iland med dagens andra etapp!

Wickie!


Etapp 1

Med hjälp av tuggummi, två glas bubbelsaft och en banan har nu fiakatiden passerat och sedan frukost är detta allt jag ätit. Etapp 1 avklarad med godkänt resultat!

Wickie!

I ett tips från coachen

står det mycket klokt att små förändringar är lätta att genomföra just för att de är så små att de knapt märks:A frog tossed in a pot of boiling water will hop right out. Put a frog in cool water instead, and it’ll stay put as the heat gets turned up. The difference is that small changes aren’t even noticed. Every day, whether you think so or not, you’re faced with small opportunities to make healthy choices and build healthy habits, to make changes that you may not even notice. In front of the TV, at lunch with the boss, talking on the phone – the opportunities are there. You have the chance now to get good at recognizing those small windows of opportunity.

Men jag är i stadiet just nu när jag missar de små sakerna i vardagen som jag behöver ändra på. De som är så små att de inte märks men som saboterar hela projektet. Att de är så små gör ju också att jag inte hittar dem och kan göra något åt dem - frustrerande!!! Jag simmar i för varmt vatten men är inte medveten om vad som gör det varmt så att jag kan sänka värmen...

Det är så det känns just nu!

Wickie!

På jobbet

frenetsikt tuggandes på ett tuggummi som förlorat sin smak men det håller käken igång...

Ny trött dag

Att hela tiden tänka på vad man äter och kämpa emot sötsug och annat tar på krafterna. Samtidigt som jag har en förkylning i kroppen. Det blev ingen träning igår, jag orkade inte vilket gör att jag känner mig lite misslyckad idag.
Sötsug m.m. + förkylning + misslyckad känsla + isäng sent + ingen sol ute + massor att göra på jobbet = TRÖTT!!!!!

Det som gör att jag känner mig lite glad är att det är våffeldagen och Maria har lovat att göra våfflor till middag. Är oroad att jag unnar mig lite allt för ofta... Lätt att lura sig själv och att ramla tillbaka i gammalt beteende.

Målet för idag:
Klara jobbet utan kex och skorpor (låter som "huvud delmålet" ;-) ) äta måttligt med våfflor och sen inte äta något annat än frukt eller popcorn ikväll om sötsuget blir för påträngande. Klarar jag det har jag gjort det bra!

En sak i taget.
Etapp 1: Nu frukost och inge kex eller dyligt till fikat...
Etapp 2: Inget annat än frukt mellan fikat och medhavda ost och skink pastasalladen till lunch.
Etapp 3: Inget annat än frukt mellan lunchen och fikat som kan bestå av knäckemackor för att klara em på jobbet.
Etapp 4: Inget annat än frukt mellan fikat och det jag slutar förutom knäckemackor innan jag åker till affären efter jobbet. Bättre att grunda med knäckebröd än att köpa upp halva godislagret eller ta en näve kex på vägen...
Etapp 5: Äta lagom med våfflor och inte fortsätta bara för att det är gott...
Etapp 6: Klara kvällen på popcorn och frukt. Kvällen innebär ett par bilfärder - själva färderna är ingen fara men man passerar ett antal kiosker och affärer - jag ska inte stanna!!! Handla ska jag göra efter jobbet!
Etapp 7: Sova!!! Och det förhoppningsvis ganska tidigt och gott.
Träning: Får jag inspiration och ork att träna idag blir det en bonus. Kommer ha fullt upp att fixa matmålen idag så jag vill inte ge mig själv flera "måsten". 

Vi hörs senare...

Wickie!

Ont i halsen och trött

eller ska det stå ont i halsen och lat? Plockade fram ett nytt träningsprogram från min DVD:samling idag. det handlar om att få starka ben. Tänkte det kunde vara bra för mina knän och börja med att stärka benen innan jag börjar springa.
Men jag har hittat på ursäkter hela dan för att slippa...
Ska skicka Maria i säng så får vi se om jag tar mig i kragen sen...

Wickie!

Räkningarna betalda

Blir alltid stressad när det är dax att betala räkningarna. Borde återgå till mitt system där jag loggade alla årets räkningar så jag hade lite koll. Hittills har det alltid gått ihop sig men med vattenskador såhär på våren när Uffe tjänar som minst tär på ekonomibufferterna...
Ska nu laga mat och sedan åka och lyssna på Erika som spelar i musikal!

Kram

Wickie!

Blev en banan

eftersom magen inte gav sig. När jag skjutsat Erika till Östhammar var jag supersugen och då tog jag fram nötpåsen jag köpte här om dagen. Nu är den slut...

Wickie!

Super sug!!!!

Höll på i köket och grejade och tittade inte så noga vad Erika höll på med. Rätt som det är nås mina näsborrar av doften av nyrostat bröd!!!! Var tvungen att rusa hit till datorn för att skriva en rad. Magen har reagerat direkt med att vrÅÅÅÅÅla att den är hungrig! Men jag vet att den inte är hungrig!
Ska hejda mig en stund och om magen envisas med att vara hungrig ska jag ta en banan. Gäller att ha en plan... Någon jag känner envisas med att hävda det och jag är tyvärr benägen att hålla med. Önskar att det inte var så men jag är inte "normal" nog för att inte behöva en plan för alla typer av matsituationer...

Tillbaka till köket och den goda doften och den något omskrivna devisen  lukta men inte äta...

Wickie!

Lyckad lunch!

Efter besök i Uppsala med Maria åt vi lunch på lyktan i Gimo. de hade ingen "smalmat" på menyn så jag beställde en "lövbiff men pommes och bea". Det ingick sallad och bröd. jag började med sallad och en mjuk macka och när maten kom åt jag tills jag var mätt dvs halva portionen, resten lämnade jag! DET gjorde lunchen lyckad!

Wickie!

20 min träning

blev det och det gjorde gott för nacke och rygg. Lagom med lite "osvettig" träning när man är lite förkyld. Är inte förkylningen sämre imorgon ska jag försöka träna då också. Har min lediga dag som inleds med att Maria och jag ska till Uppsala och tandregleringen men halva dan blir det hemma.
Måste börja prioritera tränig så det ska kunna hinnas med...

Upp till bevis i morgon alltså!

Wickie!

Ingen träning idag...

tänkte jag skriva i detta inläg men samtidigt som jag började bestämde jag mig för att köra 20 minuters DVD:n med Ny energi - man blir inte svettig så jag behöver inte byta om. Så får det bli, latmasken ska inte alltid segra!

Wickie!

Ångrade mig...

att jag lovat Maria att få följa med en kompis hem efter skolan. Inte för att hon inte ska få vara med kompisar eller att hon borde ha fixat rummet innan utan för att jag var tvungen att passera OKQ8 i Gimo för att hämta henne.
"Normalt" hade jag svängt in där i något påhittat ärende och passat på att köpa någon gott... Viste inte om jag var stark nog att passera utan att stanna. Men det gick bra - ringde Maria när jag åkte hemmifrån så att hon skulle vara klar och då kunde jag ju inte gärna låta henne vänta utan någon vettig förklaring. Klarde den turen men sen blev det två ostskivor när ungarna åt kvällsmat - ostbitarna har jag svårt att avstå just nu.
Kanske det ska bli nästa delmål att inte äta ostbitar utan att ha en "behövd" macka under! Men, men, det får bli nästa steg.

Wickie!

Handlings-plan tack! Något som vi kan hålla dig till.

Jag gillar hur syrran inleder denna kommentar till ett blogg inlägg om påsken och mina farhågor. Det jag gillar mest är att hon använder ordet VI. Det ger en härlig känsla att ha hjälp!

Tack för det syrran!

VI ska nog klara påsken!!!

Wickie!


Trillade dit efter affären!

Behövde handla mjölk så jag stannade och handlade på hemvägen. Bestämde mig för att bara snabbhandla för att minska tiden för frestelserna och att köpa en påse Coop "Nuts and seeds" som jag gillar för att ha något att se fram emot. Allt gick enligt planerna men jag hade knapt satt mig i bilen förrän jag började proppa i mig nötter och frön. Känns ändock ganska OK genom att jag inte köpte massa godis och satte i mig.
Blev några ostskivor också innan maten men annars har det gått bra även idag.

Wickie!

Nära att trilla dit!

På eftermidags fikat idag bjöd Mona på en kaka som blivit över vid ett elevfika. Jag åt två knäckemackor och en apelsin och kände mig inte super frestad. Ingen annan verkade heller vilja ha så kakan försvann inte så raskt som de brukar. När min apelsin och mina mackor var slut stod kakan framför mig. Den var täckt med stora nötbitar och jag unnade mig en liten bit valnöt - och det var svindlande nära att jag unnade mig en liten bit kaka också.
Hejdade mig när jag "kom på" armen med att vara påväg mot kniven!!! Klarade det utan problem men usch vad lätt det är att ramla dit!!!

Wickie!

Jag vill också...

Lyssnade på bok påväg till jobbet idag. En man i boken lovade sin dotter att de skulle hyra en film och köpa godis, massor av godis. Jag blev genast jätta sugen på att vräka i mig massa godis. Påsken lurar som en god ursäkt - för det är det jag är rädd att det blir.

Unna mig godis eller dyl kan jag leva med men att hamna i situationer där jag har något att skylla på för att få äta godis i mängder är jag lite rädd för. det är så lätt att bli sittande kvar i godis ätar gropen!

Wickie!

träna?

Är lite sugen på att träna ikväll med något av alla mina DVD program men kanske håller på och blir förkyld. Jag blir lätt extra försiktig när jag känner att en förkylning kan vara påväg. Många gånger onödigt försiktigt, tror att latmasken gör sig påmind och lyssnar till alla rapporter om hur farligt det är att träna med en förkylning i kroppen.

Har inte riktigt ork just nu att bestämma mig för träning ikväll...

Mitt mål är ju att träna 2 gånger i veckan...

Wickie!

Stress!!!

Nu är det extremt mycket på jobbet. Har en lärare som är sjuk så jag får hoppa in och stötta eleverna, unden vill ha information om kommande kurser och rapportet om hur senaste kurserna gått och chefen har semester! Skönt att vara ledig imorgon!

Wickie!

Självmords uppdrag?

Tog mod till mig och gick till köket och fixade två knäckemackor med mjukost. Imorgon kommer frukten så då kommer det att finnas bananer igen...
Känns bättre nu efter mackorna. Snart ska jag åka hem och skulle behöva köpa mjölk på vägen. Får se om jag fixar det utan att köpa godis...

Wickie!

HUNGRIG!!!!

Trött, lite grinig och HUNGRIG!!!! Nu gäller det att ta sats och inte stoppa något sött i munnen innan man hinner hem och får mat!

Ett styrke prov!

Wickie!

Huvudvärk!

Har fått huvudvärk - känner mig lite stressad eftersom jag har massorv med möten idag. En lärare med sjukt barn som inte kan undervisa imorgon och lite annat som är småbråttom.
Lyckades i alla fall undvika att stoppa fingrarna i kex burken efter lunch - men det var nära...

Wickie!

Erika har ont i halsen

och får vara hos farmor idag. Kanske lite feber men ganska så pigg. Hoppas hon kryar på sig till på onsdag då musikskolan har stor musikal där hon ska vara med. Hon har tom en replik!
Hon har varit ute nästan konstant hela helgen så det är inte underligt om hon känner av det lite. Att mysa med farmor och farfar en dag är inte så dumt.

Wickie!

Klarade fikat!

Idag var det någon som bjöd på chokladkaka med grädde på fikat. Såg ut som en variant på den gamla hederliga radiokakan sdom påminner om ischoklad och det tycker inte jag om. Men jag brukar inte kunna låta bli att ta en bit i alla fall, den kan ju vara god denna gång!
Men idag avstod jag! Känner mig nästan lite mallig!

Mitt första delmål går såhär långt över förväntan. Målet var att avstå kex och skorpor på jobbet. Jag har lyckats avstå det mesta småätandet. Bra gjort för att vara jag!

Wickie!

Ångrar mig

-jag gillar snön!

Idag har vi -10 och strålande sol! Underbart väder. Ska försöka grilla lite korv ikväll om vi hinner. För imorgon kommer det ju regn har de sagt.

Wickie! 

Massagen och nattens vila hjälpte

Jag käner fortfarande av knät men det gör inte lika ont. Jag hade ömma ställen från en bit ner i vaden till en bit upp i låret. Har känt av knät under natten och nu på morgonen masserade jag igen. Finns hopp om att det släpper och inte blir långvarit.
Ser ut att bli en fin dag idag!
Har nu ätit frukost och ska ut och släppa ut hästarna innan jag ska väcka barnen, Uffe är redan i Östhammar och sandar.

Ha en bra dag!

Wickie!

Knät oroar...

Har nu masserat knät och det känns inte bättre. Så fort jag varit stilla en stund gör det våldsamt ont när jag ska räta ut det. Hoppas att en natts sömn hjälper.

Suck!

Wickie!

Överansträngd?

När jag var påväg ut i stallet för att ta in hästarna som såg ut som vandrande snöhögar i snöstormen, fick jag jätte ont i höger knä. Inte när jag belastade eller böjde det utan när jag skulle räta ut det! Det gör ont på insidan... Ett tag gick jag som om knät var stelopererat eftersom det inte gjorde ont då.
Efter ett tag blev det bättre igen men det ömmar...
Ska massera det onda stället med ormsalva nu när vi tittar på pistvakt - jag hoppas det hjälper och att det inte blir långvarigt.

Alltid ska det vara något som stör när man bestämt sig... :-(

Wickie!

God middag

Blev en riktigt god middag. hasselbackspotatis, älgfransyska, gräddsås, stekta trattkanntareller och vinbärsgeelé. Sämre kan man äta. Det blev gräddsås istället för efterrätt. Åt kanske lite mycke men inte allt för proppmätt.
Tjejerna har burit upp lite tvätt till sina rum nu ska vi titta på pistvakt och äta lite poppcorn. Det är vi värda!

Kram!

Wickie!

Hur svårt kan det vara?

Att laga mat untan att småäta hela tiden. Tänkte inte ha morötter till fransyskan och hasselbackspotatisen men får nog skala någon ändå för att ha något att göra och stoppa i munnen...
Vet ju att jag bara om en liten stund ska få god mat men vanan att gå och småäta gör det svårt att låta bli så nära alla skåp... Allt hårt jobbande har ju gjort mig lite äkta hungrig också och det är ju inte till någon hjälp i detta läge :(

lite frustrerad...

Wickie!

Nu börjat t.o.m. jag få nog!

Det snöar igen!!! igår hade vi strålande sol men idag vräker snön ner -På tvären!!!
Jag gillar snön men vädret igår gillade jag bättre!

Wickie!

Helt slut!

Vi har fällt träden i hästhagen som börjat ruttna pga åler och hästarna gnagande. Så jag har burit undan en massa kvistar från grannens trädgård, jag har skottat åt fyra hästar och vi har kastat in massa ved. Allt detta ovanpå gårdagens arbete. Undrar om jag kan gå imorgon?
Bjöd huggargänget på nybakade scones och det blev nog någon för mycket för min del men sen blev det ingen lunch istället, kanske inte det smartaste matvalet. Men  nu har jag just tagit en banan och sen blir det älgkött och potatis till söndagsmiddag. Funderar på om vi ska ha någon efterrätt eller inte. Kanske fruktsallad ;-). Det är ju i alla fall söndag och vi har alla varit duktiga i helgen.

Bäst att fortsätta med middagen annars somnar jag om jag sitter här mycket längre...

Må gott!

Wickie!

Går det för lätt?

Gå ner något kilo under någon vecka har jag fixat förut och sedan har det inte hänt något mera åt det hållet...
Just nu går det för lätt! Kan inte riktigt känna någon glädje över att det går bra. Väntar på bakslaget. Känns lite som om jag befinner mig i en bubbla där jag inte kan känna varken glädje eller sötsug. Båda kännslorna är avstängda. Här kan jag ju inte vara för alltid och hur klarar jag sötsuget när bubblan spricker? Ingen riktigt rolig känsla.

Kram alla!

Wickie!

Vågen visar...

Idag är det en vecka sedan jag vägde mig på badhuset och då visade vågen 97,3, i måndags visade vågen hemma 96,6. Idag stannade vågen på 94,8 - en tjusig trend men det är ju en massa vatten som lämnar kroppen såhär i början av en kostomläggning. Men känns ändå bra men jag komer nog inte att kna mig riktigt nöjd innan jag märker på kläder osv att det gjort skillnad.

Wickie!

Sovit gott efter fruktsallad

Det blev fruktsallad till kvällsmat igår. Sen isäng tidigt. Somnade nog kl 22 och nu är klockan 8 så jag har sovit ca 10 timmar men kroppen känns som om den har blivit överkörd av ett expresståg. Hela dagen ute och i rörelse har ju den effekten. Gäller nu att vila lagom och sen träna igen för att byga på denna träning. Ska ju mocka i stallet och greja lite så helt stilla kan jag inte vara idag.
Mörja med lite tvätthängning - motion det också?

God morgon och ha en bra dag!

Wickie!

Lördagsgodis...

Har det inte blivit något för mig idag !!! ;-)
Våfflor med glass till lunch var lördagsgodis nog. Frestande att säga att jag har motionerat så mycket idag att jag kunde unna mig lite godis men det lät jag bli! Bidrog att vi inte köpte så mycket godis så det kändes lättare att lämna "det lilla" som fanns till barnen.
Vi ska fika nu men det blir inget godis! Känns lite som en seger! En lördag utan lördagsgodis - det var evigheter sedan!

Wickie!

Morötter är bra!

- De är nyttiga!
- De håller en syselsatt medans man lagar mat så att man inte småäter under tiden.
- De är bra att ha i kylen för att småäta istället för onyttigheter.

De räddade mig idag!

Wickie!

Helt slutkörd!

Efter våfflorna med glass till lunch gick jag ut i stallet och det fantastiska vädret. Mockade 4 boxar och en stor del av hagen. Det går så lätt att kratta ihop högarna ovanpå snön nu när det börjat töa.
Nu på kvällen var vi ute och passade gris igen utan att se något annat än en räv och en hare. Men en promenad innebar det + mycket frik luft.
Så mycket fysisk aktivitet och sol som jag har fått idag har jag inte fått på länge. Nu ska vi fika och sen kommer jag att somna ovaggad.

Wickie!

Skulle kunna somna...

Mycket motion + mycket sol + nyäten = jätte trött!

Men klockan är bara lunch så det får vänta!

ha en toppenlördag!

Wickie!

Morgonmat

åt en bra frukost vid 8 och sen blen det ju mycket mortion. Nu är klockan 12 och jag är jättehungrig. det ska bli våfflor till lunch och jag kunde inte låta bli att ta den första som belv färdig. Men det blev bara en och sen ska jag vänt till resten är färdigt.
Tar nog ett äpple under tiden... Svårt att bryta mönster - kroppen är van att få äta en massa när den är sugen och/eller hungrig så nu funderar den lite på vad som händer... Men jag ska överlista både kroppen och hjärnan!

Vi fungerar allt bra underligt. Igår blev det lite sen lunch och när det blev dax för en lite tidigare middag kände jag mig inte så hungrig men eftersom jag visste att det inte skulle bli tillfälle för mat senare åt jag lite. 30 min senare var jag VRÅÅÅL hungrig??!!?? Hur hänger det ihop? Som tur var satt jag då på grispass och kunde inte hämta något att äta men oj vad jag hade kunnat äta då! Magen lugnade ner sig efter en stund och sen blev det ju två mackor hos Siv så kroppen fick det den behövde men snacka om noja!

Wickie!

Tuff morgon...

startade med att pulsa i 1,5 m snö i hästhagen, fram och tillbaka. För att kolla och fixa staket och för att lägga ut hö.
Uffe fäller träd i vanliga vinterhaden så nu får hästarna gå i en annan hage som inte använts på hela vintern. Bra motion för både dem och mig!
Sen har Elin och jag varit på gympan och den var jobbigare än vanlig eftersom jag värmt upp så noga ;)

Solen skiner så jag har fått lite vitaminer på köpet!

Wickie!

Ingen träning heller ...

men jag har inte suttit stilla. Mockade tre hästboxar i morse, har hängt tvätt, promenerat till grispasset, därifrån till ett annat ställe där grisarna brukar gå och sen tillbaka till bilen. Mockade ytterligare en box på kvällen. Känner att jag varit ute flera timmar idag - är lite ovan vid det. Tror jag fått lite motion ändå idag. Imorgon blir det gympa med Elin.

Nu sa jag sova gott, hoppas ni gör det ni också!

Wickie!

Ingen gris...

blev skjuten men vi såg några stycken. Tyvärr blåste det år fel håll så de fick vittring på oss och försvann innan de kommit fram till maten där det kunnat bli läge att skjuta. Men vi försöker kanske imorgon igen.
Elin och Erika var hos farmor under tiden och jag gick in en stund när jag hämtade dem. Hon skule först bjuda på glass, vilket jag lyckades avböja. Det är lättare sagt än gjort att säga nej till Siv men jag lyckades som sagt med glassen. Hon ville bjuda på fika istället och det kunde jag inte säga nej till. Jag tog dock "bara" 2 smörgåsar (hade nog kunnat vara bra vid 1 men nu blev det 2). Klarade dock av att sitta en armlängd ifrån kakfatet utan att ta någon kaka. Det tycker jag är bra, då gör det inget att jag kasnke tog en macka i onödan.

Wickie!


Tur man har kontakter...

Veterinären skulle ringa in ett recept men det fanns inget där när jag kom ;( Ringde en kompis, som har häst hos mig och som jobbar på veterinärstationen. Hon kollade och han hade glömt! Hon fixade snabt lite medicin ur deras apotek och körde ner det till stallet!

Fler bakslag hade varit svåra att hantera idag!

Ska nu diska och laga lite mat sen ska jag ut och föröka skjuta en gris!

Wickie!

Handlingsturen avklarad

Hade Maria med mig och hon fick köpa lördagsgodis, de ska ju inte behöva låta bli för min skull. Men eftersom hon var med kunde jag låta bli att provsmaka. Inget annat som inte var planerat följde med hem så det var OK.

Wickie!

Stort prov...

Efter omeletten som blev mycket god kom sötsuget! Är enormt sugen på något godis just nu! Ska till Gimno och haämta MAria, gå på apoteket och handla!
Att gå in i affären går nog bra men att ta sig ut utan godis blir värre. kanse får göra som jag gjort någon gång tidigare. Köpa godis och sedan kasta ut det genom bilrutan på 90 vägen! Funkar helt OK men är dyrt och inte såbra för miljön i längden...
Rapporterar hur det gått när jag kommer tillbaka!

Wickie!

Tjötig...

Elin, den lilla tjejen, är inne i en period då hon pratar oavbrutet och hela tiden. Det är bara när hon har tummen i munnen som hon inte pratar! Ibland skulle man vilja att det fanns en avstägningsknapp!

Men hon är go och glad och rullar nu sina r så fint att hon låter som en tvättäkta tjötig göteborgare!

Nu ska hon få spela på datorn en stund så då (kanske) hon låter bli att prata en stund!

Kram till er och Elin!

Wickie!

Ingen hovböld...

Det var ingen hovböld men som tur var behöver jag inte åka in med honom till Ultuna idag - SKÖÖÖÖÖNT!!!!!
Det är en hederlig vrickning, sträckning eller en gaffelbensfraktur. Han ska stå inne, få smärtstillande och antiinflamatortiskt över helgen. Blir han bättre efter det är det något av de två första alternativen och då är det bara att vila någon mer dag.
Blir ha inte bättre tyder det på gaffelbensfraktur och då bör han röntgas för att se att det inte sitter tokigt till för rörelse apparaten. Annar är det mera vila som gäller.
Gaffelbenen är hästarnas pek och ringfinger som är tillbaka bildade och inte används men de sitter bredvid långfingret (som de går på) och kan gå sönder.

Spänningen har släpt, jag har fixat stallet och käner mig nu trött och hungrig.

Ska nog göra en omelett!

Kram på er!

Wickie!

Stress!!!!

Vill inte åka till Uppsala idag! Inte med en sjuk häst!
Veterinären ringde just och ska komma före 10 - så innan 11 bör jag veta om det blir resa till Uppsala eller inte. Jag hoppas de hittar något som de kan göra något åt här hemma.
Boxvila blir det säker några dagar ändå men kanske inte ett par månader...

Vill skrika!

Wickie!

Helt slut och inga popcorn

Vi gick o la oss tidigt i går kväll så det blev aldrig läge för popcorn ;)
När jag vaknade var jag helt slut i kroppen. Dels för att jag sovit ganska länge och kroppen slappnat av men också för träningen - det är sanslöst vad otränad jag är!

Wickie!

Sätts på prov hela tiden...

Igår när jag kom ut i stallet och skulle ta in hästarna kom inte Ebano - misstänkte genast att det hänt något. Såg honom långt ner i hagen och visst där stog han på tre ben.
Med ledtrådar av hans beteende misstänker jag hovböld men eftersom jag inte ser något i hoven kan den vara svår att hitta = vi behöver in till Djursjukhuset i Uppsala.
Min lediga dag kanske innebär ett pysslande med transporter, djursjukhus och annat trassel!

Inte vad jag sett fram emot!

Veterinären ska komma vid tillfälle så vi får se då...

Nu ska Elin och jag äta frukost och mysa lite, så tar vi problemen när de kommer...

Wickie!


En till vet...

Nu har jag skickat ett mail till en kompis och berättat om mitt tilltag. Nu är det fyra personer som har adessen till bloggen och jag tror det är ganska lagom just nu.
Värst var det att berätta för den första men hon gav sån positiv respons direkt att jag tordes gå vidare. Tack syrran!
Ska bli spännande att se vart detta bär hän...

Wickie!

Glass ätande

Familjen har ätit var sin glassstrut - men inte jag! Jag spar mig till min valnötsglass!

Blev inte speciellt sugen men vet att den känslan är lurig. Eftersom du inte blir så sugen kan du ju ta lite... huvet är riktigt lurigt... Det blir så lätt lite många gånger och sen växer ofta lite och blir lite mycket...

Men denna gång smakade jag inte ens (blev inte bjuden heller för den delen ;) )

Wickie!

Pappa tror på mig!!!

Fick som hastigast ett mail från pappa som inleddes med:

Jag är helt övertygad om att om du kan träna regelbundet fram till tjejmilen klarar du den klart under timmen - utan problem.

Tack pappa! Känns skönt att någon tror så hårt på mig! Ligger ju en hel del eget arbete i orden träna regelbundet men det måste ju till träning för att bli bra på något!

Har lite träningsvärk i ryggen idag så det känns i alla fall att jag har tränat en gång (skrev först börjat träna men det är nog att ta i efter en träning...). Nu gäller det att inte gå ut för hårt och inte bli sittande... Lagom är bäst ;)

Men nu är det bara en väg som gäller -Mot Målet!

Wickie!


Maria ropar:

-Riset kokar över!!!!!

Vilket betyder att snart är det MAT!!!!

Ska nog riva några morötter medans jag väntar.

Wickie!


Huvet vill...

ha belöning i form av glass! Så fort jag kom hem började huvet planera för när jag skulle öppna valnötsglassen i frysen, ikväll!!!
Men den ska vänta tills jag har "förtjänat" den. Är hungrig och därmed sugen på något sött och gott. Har satt på ris som ska serveras till en god kasslergryta från frysen. Den låg i en glass bytta och det känns bättre att öppna den byttan än en med glass i.
Känner jag mig fortfarande sugen ikväll blir det nog popcorn. Det brukar funka bra när man känner att man verkligen vill ha något.
Någon jag tycker om sa en gång till mig: Det är svårt, nästan omöjligt, att få bort en inbiten vana som att småäta. det är lättare att styra VAD man äter... Den tanken har hjälpt mig förr att inte fokusera på att jag inte får utan kunna tänka jag får detta! Tack, syrran!!!
Popcorn och fruktsallad är sådat jag brukar tillåta mig nästan ohämmat och det brukar funka bra.

Men nu gäller det att hålla ut tills det blir mat! Riset har inte börjat koka ännu men snart...

Wickie!

tjejmilen påminner...

Anmälde mig ttidigt ill Tjejmilen 2010 och ibland dyker det ner ett nyhetsbrev med träningsprogram m.m.Vet inte om jag blir inspirerad eller får magknip...

Wickie!

tredje dagen!

Idag är tredje dagen jag klarat mig utan kex och skorpor på jobbet. Att jag fick en renklämma vid blodbussen hjälpte eftermiddagen.
Detta är rekord! Har inte tidigare klarat mig såhär länge. Brukar alltid trilla dit efter någon dag eller tom mindre.
Undrar om det kommer märkas på förbrukningen att jag slutat äta kex och skorpor? Troligtvis inte för det är massor med elever m.m. som äter kartongvis tillsammans.

Är trött och sliten men har hunnit undan lite på jobbet så det ska bli skönt att åka hem och ha en ledig fredag framför sig!

Kram!

Wickie!

Gjort något jag tänkt göra länge!

Har varit till blodbussen och anmält mig som blodgivare! Känns bra. Både att ge blod til dem som behöver och att få en koll 3 ggr per år hur man mår. Idag fick jag bara blodtycks resultat men alltid något.
113/55.

Är ni blodgivare?

Wickie!

Hjälp!

Påsken närmar sig och jag blir så sugen på godis! Alla i familjen älskar påskägg och visst ska jag unna mig lite gott i påsk men hur ska jag klara av att inte ta en näve i påskägget när jag går förbi, både hemma och på jobbet? Det brukar stå korgar med godis i matsalen veckan innan påsk!

Får börja bearbeta detta redan nu när reklamen börjar komma i mailboxen. Visst ser det gott ut?Wickie!

Syrran undrade...

Vad är bubbelsaft?

Bubbelsaft är saft blandad med kolsyrat vatten. Tycker det är ett ganska bra namn och ungarna accepterar det som läsk. Det är gott med smaksatt vatten och på jobbet har vi en kolsyremaskin och vi har saft så det är enkelt.


Ny energi?!!!??

Tränings DVD:n Ny energi skulle ge just ny energi, den komer inte omedelbart kan jag meddela! Känner mig trött i hela kroppen! Trotts att det inte var något jobbigt och ansträngande. Det var mera att öva rörlighet och stretcha. Min kropp är dock så otränad att den är ansträngd av bara dagliga göromål.
Förhoppningsvis kommer energin senare.

Wickie!

Glassbilen!

Igår kvällsvängde glassbilen ner och spelade sin muntra trudelutt. Ungarna blev som galna - det var länge sedan vi hade glass hemma. Jag gick ut och handlade och kunde inte låta bli att köpa min absoluta favorit (bortsett från Klings glass) Mövenpick valnöt.
Kände att det var en liten strid men jag gav upp direkt. Har inte öppnat något av de två paketen så de får bli min belöning vid tilfälle. Har svårt aqtt motivera mig till att sätta mål- belöning på det viset men det kanske kommer. Har varit så lång tid då jag inte klarat något mål mer än någon dag och jag har alltid ätit upp eller genomfört mina belöningar innan jag nått målet. Blir lite knepigt.
Men nu har jag god glass i frysen som lockbete. Får be Uffe plombera byttorna, svårt att gömma dem när de måste vara i frysen ;)

Ungarna ska få var sin glassstrut i kväll i alla fall.

Wickie!

Tack syster yster!

Tack!
För telefonsamtal och uppmuntrande kommentarer! Känns inte lika läskigt längre men "grupptrycket" känner jag av ;)

Kram

Wickie!

21 minuter träning

Hittade ett träningsprogram som heter Ny energi som jag inte provat tidigare. Lagom att börja med. Fanns i två nivåer, två olika längder båda två. Jag valde lägsta nivån och kortaste tiden. 21 min. Tror att det var ett klokt beslut. Visar bara hur dåligt tränad jag är. Tidigare brukar jag tycka att nivå två korta programmat varit för dåligt men detta räckte!
Kommer nog känna av rygg och nacke imorgon men det är nog också bra - jag är superspänd i nacken!

Känns skönt att ha tränat, för första gången på länge. Ska nu duscha och sova gott!

Wickie!

Klarade att tanka!

Ja, just att tanka har aldrig varit något problem - man att gå in och betala (nackdel med diesel...) utan att köpa massa godis det är värre!
Men idag gjorde jag det!  Gick in och betalade dieseln och gick ut igen, utan något mera än kvittot med mig ut! Funderade nästan på att skippa att tanka för att inte frestas men var inte säker på att jag skulle komma hem från jobbet imorgon och tanka på morgonen när det är stressigt ändå är igen höjdare. Men som sagt - jag grejade det denna gång!
Nackdelen med att vara hungrig och sugen är att man äter ohämmat med mat så nu är jag proppmätt efter middagen. Får ta en sak i taget - nu är det småätandet som gäller att "nöta" bort. Omprogramera huvet...
Klockan är snart 19 och jag ska börja förbereda mig för att träna, känner för att låta latmasken men behöver känna att jag kan stå emot den rackaren!

Det ska bli träning ikväll!!!

Wickie!

Räddad av en banan!

Men det märks på magen att det blivit mera frukt än tidigere! Den vänjer sig nog så småningom!

Wickie!

Nu är det kämpigt!

Trött, stressad och fruktansvärt godissugen! Jag riktigt känner i munnen hur gott det skule vara med en skorpa eller en näve kex just nu.
Ska föröka åka hem snart men måste passera matsalen först med material till eleverna. Måste käpa för att inte låta vanan och sötsuget ta över och frossa...

Wickie!

Huvudvärk

Har fått huvudvärk - kanske förlite socker eller för mycket stress. Jobbar imorgon också sen är det långhelg! Hoppas att kvällen träning kan bota värken ;)

Löste em fikat galant genom at sitta i möte! Ingen frestelse här inte!

Wickie!

Lunchen avklarad

Gick ner till matsalen och köpte en tonfisksallad - helt OK.
På vägen ner kom jag på hjärnan med att fundera på vad jag skulle handla i kiosken som efterrätt! Kom ju på mig själv redan på ditvägen så jag lyckades avstyra omvägen via godisdisken.

Wickie!

Jag överlistade hjärnan!

Fikat gick bra utan kex, skorpor eller pepparkakor.
Bubbelsaft och banan så hungerna har lagt sig. Jag hoppas de har någon god sallad till lunch i matsalen för jag har ingen matlåda med mig.

Wickie!

9.00 och det är fika...

Känner mig lite småhungrig trotts en bra frukost. Blir tufft att klara fikat, skorpor och mariekex är för gott!
Ett glas bubbelsaft och en bana hoppas jag ska bli min fika om inte huvet lurar mig genom att koppla bort dig ;) Ska vara på min vakt!

Wickie!

Nu är det gjort...

Jag har lämnat ut adressen till denna blogg till min syster. Vet inte varför men det känns jätteläskigt! Men samtidigt skönt. Om inte världen rasar samma ska jag lämna ut adressen till flera. Vi får se när jag hämtat mod till det.

Kram!

Wickie!

Första träningen idag?

Ikväll borde jag träna. Ska formulera om det till:

Idag ska jag träna!

I lördags var Elin och jag på familjegympa och ungarnas 40 min ger mig på gränsen till träningsvärk! Så här dåligt tränad tror jag aldrig jag har varit. Simmade 275m i söndags och det gav definitivt träningsvärk, inte mycket, men det kändes i ryggen (gör fortfarande). Vi ska ju på familjegympan på lördag igen så det vote lagom att träna idag för att sprida ut det. Kanske också tar en sväng till badhuset på söndag för att simma.

Ikväll blir det ett gympapass framför DVD:n. Her flera bra träningsprogram. kanske "Platt mage och stark rygg" för att få spänningarna i nacken att släppa.

Vi får se vad det blir men träna SKA jag!

Wickie!

Vågen...

Har svårt att låta bli att väga mig varje dag, spelar det någon roll? Vet att det varierar från dag till dag och jag blir inte nojig om det en dag visar "åt fel håll" om trenden är åt rätt håll.
Imorse vägde jag hemma 96,6kg.
Får se om jag fortsätter väga mig dagligen och rapporterar eller om jag försöker hålla mig till en dag i veckan.

Wickie!

Jag klarade kvällen!

Det gick bra hela kvällen också igår. Gjorde en fruktsallad som jag tänkt. Kan ändå inte känne mig riktigt nöjd eftersom jag vet av erfarenhet att någon eller några dagar går bra, men sen trillar jag dit så lätt.
Ofta utan att jag tänker mig för! Kommer på att jag föröker låta bli godsaker när den förstora tårtbiten redan är uppäten eller i alla fall halva. Känner mig motarbetad av mitt eget huvud! Som om kroppens behov lurar huvet att lura kroppen att äta i smyg... Hjärnan kopplar bort sig när sötsuget blir för stort?
Låte galet men det är vär lite så det funkar...

Wickie!

Gick bra!

Det gick bra men jag skyndade mig ut från köket. Norpade ett päron i förbifarten men det hoppas jag ska hjälpa mig att inte stanna på hemvägen och köpa något!

Wickie!

SUGEN!!!!

Är fruktansvärt godissugen. Normalt hade jag gått och hämtat ett par skorpor eller en näve mariekex nu men jag ska låta bli. Jag är skyldig mig själv att låta bli...
Går bort och gör lite bubbelsaft istället.

Rapporterar om hur det gått när jag kommer tillbaka från köket!

Wickie!

En förutsättning skrämmer mig!

En av förutsättningarna för att denna blogg ska fungera är att jag lämnar ut adressen till nära och kära. Det innebär att jag släpper in dem i något som jag skäms för.
Kräver lite mera mod men det måste ske...

Idag har det gått OK

Idag har jag inte ätit några kex eller några skorpor. Kan bero på att jag undervisat och flängt mellan utbildningslokaler hela< dagen. Fikat kl 14 blir kritiskt. Vore skönt för självförtroendet att klara av att låta bli.
Igår kväll när jag kom in från stallet, hovslagaren hade varit där, och jag var frusen gjorde jag en fruktsallad med äpple, banan, apelsin och solrosfrön. Det skulle kännas så skönt att kunna unna sig en lika dan ikväll som belöning.
Att bara svälta och inte unna sig något tror jag inte på men mitt problem är att jag älskar alltvad sötsaker heter och har jätte svårt att låta bli. När jag blir stressad äter jag ännu mera...

En dag i taget, denna dag har ½ gått bra och det är jag glad för!

Wickie!

Mätt mig...

Ingen rolig läsning på måttbandet...
Magen: 107 cm
Midjan: 108 cm
Stussen: 112 cm

Men det finns ju lite förbättringspotential ;)

Har försökt få in detta i ett exel ark med diagram så att jag kan illusterera famstegen Provar att klistra in diagrammet här:

Lyckades inte...

Wickie


Start data

Vägde mig igår... 97,3 kg på badhusets våg. Detta ger ett BMI på 97,3/181X181=29,6


Ungefärliga gränser för vuxna:

Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma Disclaimer:
Som alltid då man räknar ut personliga värden utifrån
matematiska formler ska man ta det hela med en nypa salt.
Se alla svar som indikation och inte som någon absolut sanning.
Glöm inte bort det sunda förnuftet!
< 19 19-25 26-30 > 30


Ska mäta mig när jag kommer hem ikväll så får vi se hur det ser ut på den fronten. Ska sen försöka kolla hur det går en gång i veckan.

Wickie!


Målen!

Huvudmål:
Att springa 10 km på under 60 min, gärna på tjejmilen 2010!

Delmål 1:
Träna minst 2 dagar i veckan - förutom Elins och min lördagsgympa.
Delmål 2:
Inte äta kex och skorpor på jobbet ...

Börjar här så får vi se...

Wickie!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0