TYPISKT!!!!!!

För ett par dagar sedan beställde jag en ny kamera åt Uffe eftersom han slarvat bort sin och vi letat efter den i månader.  Tyckte det kunde bli en bra födelsedagspresent. Den kom med posten idag och verkar toppen, han fyller imorgon så den kom i tid!
Men tror ni inte då att han hittar sin kamera!!! I en jacka han sällan använder och som han inte kollade igenom så noga när han letade som intensivast! Vad ger vi honom nu??? Allt är stängt så vi kan inte ens köpa en blomma...
Han är inte så noga med presenter så det löser sig nog men en och annan teckning från barnen men visst är det typiskt! Men bra...
 
Kram
 
Wickie!

Jobbigt

att ha elever hela dagarna. Idag försov jag mig lagom mycket så jag hann till jobbet men inte mycket mer. Konstigt nog blev jag inte så stressad. När jag vaknade kände jag på mig att jag försovit mig men när jag tittade på klockan insåg jag att jag skulle hinna utan att tokstressa och då blev det inte så farligt.
 
En diskusition med eleverna idag gjorde mig förundrad. Redan efter den korta tid de varit anställda har några av de gamla rävarnas beteende smittat av sig. Det handlade om vem som får göra avsteg från utlämnade skriftliga förebilder. Det är solklart att det får bara vissa utsedda personer göra och det ska göras skriftligt. Trotts att jag sa att det var absolut förbjudet att ta egna initiativ såg jag på dem att det tänkte: Det måste du säga, för du är lärare, men vi vet hur det går till i verkligheten!
Jag blev verkligen frustrerad för dessa attityder är förödande. Men jag hade tur! En av driftledningens representanter var på plats uppe hos oss och jag bytte några ord med honom. Direkt gick han in och presenterade sig och förklarade vad driftledningen har för krav - och vad som inte accepteras. En "gammal räv" har just blivit bortplockad från driften just pga av detta så det kan bli konsekvenser... Vi har mycket att jobba med - inte bara att se till att de lär sig allt de måste kunna för sitt jobb utan också rätt attityd och inställning - men de känns åndå som ett bra gäng och det ska bli roligt att jobba med dem.
 
Nu ska jag sova så jag orkar med dem i morgon...
 
Kram
 
Wickie!

Stress!

Denna vecka är det mycket som händer. Jag undervisar hela veckan och nu när skolan börjat är det föräldramöten  och en massa papper att fylla i varje dag när man kommer hem.
Borde sätta mig och lyssna till mitt avslappningsband men kommer mig inte för. 
Prioriterar att sova och plugga!
Erika har valt schack på elevens val i skolan så nu sitter hon och Uffe och tränar. Det låter som att hon ger uffe en liten match i alla fall och då har hon talang för det! Kul, på tal om kul, Erika stötte kula längst  i klassen på gympan idag! hon stötte  7,30 medans den som stötte näst längst stötte 5,80! Hon var hur mallig som helst!
Det går skapligt bra med maten och vågen pendlar lite upp och ner men trenden är nedåt! Jag bara hoppas att det fortsätter åt rätt håll.
Nu är det dags för sängen.
 
Kram
 
Wickie!
 

Avslappning

Nu på kvällen tog jag mig äntligen tid att sitta ner och lyssna på ett av mina avslappningsband. 30 minuter av mmuskulär och mental avslappning som jag mår så bra av men sällan tar mig tid till! Varför blir det så?
Idag blev det dessbättre av och det behövdes. Kände i nacke/axlar efter en stund att jag hade muskler där som var så spända att de värkte. Efter programmet var det bättre men stretching och kanske ett naprapatbesök skulle nog behövas det också. Men en sak i taget...
 
Känns som att jag kommer att sova gott i natt!
 
Kram
 
Wickie!
 
 

Förkylningen har tagit ny fart

men viktminskningen känns seg..
I tisdags bestämde jag mig för att jag skulle springa på onsdagen. Förkylningen hade givit med sig även om jag inte kände mig 100% i halsen på mornarna men det brukar kunna hänga med ett tag.
Dessvärre så vaknade jag på onsdag morgon med mera ont i halsen, snuva och en tilltagande huvudvärk. Ingen feber men ändå - inte pigg nog att springa :(
Idag vägde jag 98.2kg vilket är minus mer än 1,5 kg sedan toppnoteringen för några veckor sedan. Har ändå svårt att varav glad för det känns segt. En tjej som jag har följt på en blogg går ner ca 0,3kg per dygn på sin LCHF diet och då hoppas man ju att det ska gå lika fort för en annan. Misstänker dock att jag äter för lite fett för att det ska sätta riktigt fart men det är svårt att få i sig. Vad gäller kolhydrater ligger jag på mellan 10 och 80 gram per  dag (oftast runt 40) och det är jag nöjd med.
Extremister säger 0 till max 20g per dag men kroppen behöver 30g (som i och för sig levern kan tillverka av fett) men de som är lite mera praktiska rekomenderar 50-100g per dag och då ligger jag lagom. Ju fortare man vill gå ner i vikt ju färre kolhydrater ska man äta men jag tror inte på att 0:a mer än någon enstaka dag för att det faller sig så.
Ska nu inför helgen ladda upp med tzatsiki som kall sås till maten. Det gillar jag och det kanske ger det extra fetttillskottet jag behöver. Ska också kurera mig så jag kan springa för även om fett bränner fett så hjälper det till om man rör på sig.
Igår åt vi köttfärssås och jag provade att strimla vitkål som jag kokade någon minut och hade det som "pasta". Var riktigt gott! Uffe smakade han också och hans komentar var - Det smakar ju lika!
Ikväll ska vi äta kotlett och ris - då kanske jag hinner/orkar fixa med riven blomkål som kokas och ska funka utmärkt som ris, vi får se!
 
Jag kämpar vidare!
 
Kram
 
Wickie!
 

Till minne av

Inge Sjöbom
12/11 1952 - 5/8 2012
Inte ens en grå liten fågel
som sjunger på grönan kvist
det finns på den andra sidan
och det tycker jag nog blir trist.

Inte ens en grå liten fågel
och aldrig en björk som står vit -
Men den vackraste dagen som sommaren ger
har det hänt att jag längtat dit.
av Nils Ferlin

Konservator och Lönnkrogsägare...

 

 
 

Hittade detta i ett

inlägg på nätet. Jonas Bergqvist ger en bra och nyanserad bild av detta med fettdrift och kolhydrater. På den sighten där jag följer mina "framgångar" rekomenderar de 0-20g kolhydrater per dag men samtidigt så stämmer inte recept och frukt/grönt rekomendationerna. de pratar också om att mna kan vara olika känslig. Jonas sätter fingret på detta tycker jag, han har också mycket bra kring LCHF och träning - funderar på att köpa hans bok.
 

Hur blir du fettdriven?

Du blir fettdriven genom att äta LCHF (lågkolhydratkost). Det innebär att du äter mer fett och begränsat med kolhydrater som kommer få din kropp att så småningom gå på fettdrift. Fettdriften är i princip i hamn efter 2 veckor på lågkolhydratkost, men en fullständig anpassning tar 3-4 veckor. Och ska du träna eller tävla hårt så räkna med en anpassning på ett antal månader.

Målet är inte att äta så lite kolhydrater som möjligt. Även om det möjligen är ett rimligt mål för överviktiga, diabetiker, sockerberoende och andra personer med välfärdssjukdomar kan och bör du som fysiskt aktiv person välja en liberalare variant av lågkolhydratkost. Mellan 50-100 gram kolhydrater i form av grönsaker, rotfrukter, lite honung och någon enstaka frukt är lagom. Möjligen lite mjölkprodukter och nötter. Och frikostigt med naturligt fett alltså. Anlednngen till att du bör välja en liberalare variant är dels att du inte tjänar något på att understiga kroppens absoluta behov av 30 gram glukos. Understiger du den mängden får din lever tillverka denna mängd. Det är energikrävande och därmed positivt för någon som vill gå ner i vikt, men för dig som tränar och är normalviktig är det något du inte behöver eftersträva. men framför allt undviker du en fysiologisk insulinresistens som hos vissa personer dyker upp om man begränsar kolhydratintaget för mycket. Det betyder att kroppen vill behålla blodsockret i blodet när intagaet av kolhydrater är mycket begränsat. För vissa kan detta betyda att man går upp i vikt en aning, så undvik att hamna i fällan: ju mindre kolhydrater desto bättre. Se det så här: underhåll kroppen med lite lagom naturliga kolhydrater för att hålla förbränningen av glukos maximal.

Må gott!

 

Wickie!


Att vädret

aldig kan hålla i sig och bli lite stadigt. Denna tryckande atmosfär som gör att man har ont i huvudet hela tiden gör mig irriterad! Igår var första dagen på länge som luften kändes skön och klar. ingen jobbig hhuvudvärk eller längtan efter åska. Ett åskväder likt en atombomb kanske skulle hjälpa? men nu var det länge sedan det åskade över huvud taget...
Vädret gör mig trött och slö förutom huvudvärken. Jag är inte så beroende av sol men till och med jag börjar känna att lite sol inte skulle skada. Undrar hur tongångarna komer att låta i fikarummet i höst när det börjar bli mörkt på allvar...
Inte roligt...
Men bakom molnen fins ju solen ;-)
Kram
Wickie!
 

Surdegen fick vänta

ett par minuter...
Jag anmälde mig till Topp Loppet istället ;-)
 
 
Blir nog enda loppet jag kör detta år men känns skönt att det blir ett i alla fall. Mjukstartar med 5 km så får milen vänta till nästa år. Blir en riktigt genomkörare. Ska också bli spännande att se om man kan göra någon vettig tid.
Man skulle välja startgrupp. Jag valde inte att springa under 26 minuter men satsade på mellan 26 och 31 minuter. Känns ambitiöst men jag måste ju testa.
Någon som vill med? Den 22/9, man kan välja 5 eller 10 km, gå eller springa och man kan vara både kille eller tjej ;-)
kram
Wickie!
 

Idag visade vågen på

under 99 kg! 98,8 kg för att vara exakt! Kändes riktigt bra att det går nedåt - speciellt som det är ett helt livs inpräntande att det är fett man ska undvika som jag bryter emot... Syndbara att förkylningen gör så att jag inte kan springa. Men, men den ska nog släppa vad det lider...
 
Har köpt babybel ost som mellanmål och tilltugg - riktigt gott och gör så jag står mig bra.
 
 
Elin gillar dem också så det är konkurens hemma ;-)
 
Nu ska jag ta tag i en surdeg - men det ska bli skönt när den är fixad!
 
Kram
 
Wickie!

Gårdagen

blev ingen matkatastrof även om det inte blev så bra. Vi var bortbjudna på fest och då är det ju svårt att hålla koll på vad man får att äta. det bjöds på potatissallad, sallad och helstekt gris. Jag tog mycket kött, lite potatissallad - skrapade upp lite extra av den feta såsen på kanten och förökte undvika potatisen -  lite sallade och säkert   ostbitar. Tror inte det var någon som reagerade ;-)
Det som förstörde mitt "skaldemans ration" denna kväll var framför allt potatischipsen jag små åt efter maten. men det blev som sagt var ingen katastrof.
Idag har det gått riktigt bra. Jag har ätit  81 g fett, 75 g protein och 10 g kolhydrater vilket blir ett ration på 1,63 - vilket är väldigt bra! Ändå har jag inte anstängt mig så mycket. Vi får se hur det går framöver...
 
Förkylningen gjorde att jag hade en fruktansvärd huvudvärk på fm men nu fram emot kvällen har den släppt och jag mår lite bättre. Hade ine varit kul om jag inte orkat gå til jobbet imorgon, har varit hemma så det räcker nu för et tag.
 
Tjejerna är lite  uppstressade inför skostarten imorgon men jag hoppas de kryper ner under täckena snarg och somnar sött så de orkar imorgn.
 
Kram
 
Wickie!

irriterande...

Har fortfarande ont i halsen, är trött och kommer inte in på hemsidan som hjälper mig att lära mig äta LCHF, morr! Verkar vara något fel med inloggningen... Trodde först jag glömt lösenordet men när jag skulle beställa ett nytt fungerade inte det heller.
Men jag har nog ätit ganska bra idag och imorse var jag nere på samma vikt som i förrgår så gårdagens vikt uppåt kanske bara var en tillfälloghet. Ska bli spännande att kliva upp på vågen imorgon igen ;-)
Ska nu gå och äte en kokostopp med lite grädde. En kvällsmat i min smak ;-)
Känns extra spännande att se om man verkligen kan gå ner i vikt när man äter så mycket fett på ett sått vore det fantastiskt!

Sov gott och hoppas ni alla mår bra!

Kram

Wickie!

Halsont!

Vaknade i morse mad ont i halsen. inte så mycket förkyld utan bara ont i halsen. Elin och Erika har ju haft onti i halsen senaste veckorna med ilsket röda halsar och blåsor. Jag har inte lika många eller stora blåsor och är inte lika röd men annars samma!
Bara att hoppas att jag slipper deras 1 dygn med feber... Annars har jag nog att se fram emot en vecka med svårt att svälja...
Får se hur jag gör med träningen... men idag är det nästan vila på schemat. En svamppromenad har jag tänkt och vaderna  behöver det känner jag ;-) har stretchat dem dåligt senaste tiden och det straffar sig.
 
Hoppas ni mår toppen!
 
Wickie!

Pappa var lite fundersam

om man kunde träna länge och uthålligt med LCHF och jag hade för dålig kunskap. Men här finns en som provat:
 
Jonas Colting tävlar i triathlon. Han äter stenålderskost, en kost som gör honom fettdriven och som är vida överlägsen den kolhydratkost som idrottsmän i gemen annars tillämpar. Det ger också fantastiska prestationer. Här nedan följer ett urval av hans meriter. En fullständig meritförteckning, liksom hans egna tankar om träning och tävling, finner du på hans hemsida.

En svensk klassiker innebär Vansbrosimmet 3 km, Vasaloppet 9 mil (rullskidor på sommaren), Vätternrundan på cykel 30 mil och Lidingöloppet, löpning 30 km. Detta gjorde Jonas under ett och samma dygn! ( 17 tim + transporter). Det hade inte varit möjligt om han varit sockerdriven i stället för fettdriven. Kroppen skulle aldrig kunnat ta till sig tillräckligt mycket näring från kolhydrater (sportdryck), utan han skulle "gått in i väggen". Fettdrift ger överlägsen uthållighet!
 
Trevlig läsning!
 
Wickie!
 
 

Inte så bra

resultat idag som igår vad gäller LCHF. Men bakar man fikabröd hela dagen till en 11-åring som fyller år tycker jag ändå resultatet är bra. Jag har idag ätit 97g kolhydrater (borde vara ca 20g) och slutade på ett "ratio" på 0,64 (skulle helst vara över 1) - det kunde dock ha varit väldigt mycket sämre.
Dels höftar jag lite när jag fyller i vad jag ätit - har inte tagit mig tid att väga allt men jag har varit duktig och bara ätit sådant som innehåller mycket fett (kokostoppar bla). De innehåller ju socker också men i förhållande till många andra kakor som i princip bara är socker är dessa mera kokos och fett och det är bra. Så jag är efter omständigheterna nöjd.
Kom idag också ut och tränade - igen! Sprang i tisdags, friskis igår och mitt teknikprogram idag! Har träningsvärk i ryggen... men är nöjd med att jag kämpar.
Teknikpasset idag var jobbigt men jag tror att min puls låg relativt högt vilket betyder att trotts att jag inte sprang så fort under intervalerna så kämpade jag. Jag koncentrerade mig på teknikövningarna och det kanske ska gå lite tyngre att springa efter 100 höga knän eller 100 hälkickar? Jag väljer i alla fall att se det så ;-)
11-åringen är nöjd med sin födelsedag. Lite roliga precenter, pengar (ofantligt mycket...) och en ny cykel! Den hade hon inte förväntat sig ;-)
Vi har bekanta som vann 13 st... vi köpte en av dem och den verkar toppen!
 
 
Kramar
 
Wickie!

High score!

På antalet besökare igår! Såg nu på statisitken att hela 11 personer var in på bloggen igår och kikade! Vad gjorde de här? Har de sökt på LCHF? Vet att det finns ett stort intresse.
Hoppas de hittade inspiration men letade de efter en flash-ig blogg blev de nog besvikna ;-)
Blir spännande att se om trenden fortsätter att öka, vet att det kan bli så ibland, och att någon av alla besökare återkommer och kommenterar - det är alltid trevligt!
Kram
Wickie!

1:a dagen

avslutades igår och 2:a dagen med LCHF började idag med ägg och bacon. Blandade i kantareller också utan att veta om det är bra eller dåligt men bra för smaklökarna är det ;-)
Lite besviken blev jag när jag klev upp på vägen idag +0,4 kg sedan igår. Vet att det är naivt att tro att man ska ha rasat i vikt på ett dygn men man hade ju hoppats!
Idag fyller Erika åt och vi har redan uppvaktat henne med precenter. hon fick först 4 paket med lite smått och gott som hon blev glad för men jag tror hon tyckte de var lite snåla. Sen sa Uffe hej då, jag måste åka till jobbet nu! Sen återvände han med cykeln - och Erika dånade! Då fick hon helt plötsligt mera än hon hade kunnat drömma om! Hon var så lycklig att hon inte kunde vara stilla!
Den glädjen är värd mycket!
Ska nu baka och jobba paralellt idag för att få ordning till ikväll när släkten kommer.
Ska baka cocostoppar. De är glutenfria och enligt LCHF är de OK att äta! Har ett Skaldemans Ratio på ca 1,4 även om de innehåller en del socker. Man kan naturligtvis inte äta för många men bara att veta att det är OK at äta en eller två känns hur bra som helst.
Må gott!
Wickie!

Ska prova

en variant av LCHF dieten. Flera på jobbet har gjort det med gott resultat och det blev ju åt det hållet när jag "bara" åt lördagsgodis. Känns som att det kan vara en väg att gå och tror på deras filosofi - förutom de extrema som vanlig...
I princip kan man säga såhär: Det går inte att äta för mycket fett - fett bränner fett och fett kan kroppen klara av att leverera ut ur kroppen när den får för mycket, dvs man blir inte tjock utan smal av fett.
Förutsatt att:
  • man inte äter socker
  • håller igen på kolhydrater eftersom det är/blir socker i kroppen. Kroppen använder helst socker som bränsle och sparar då fettet till senare = man blir tjock.
  • Protein kan man kanske äta för mycket men å andra sidan är de inte proteiner man brukar överäta... Man ska äta 1-0,8g protein/kg per dag för att inte muskulaturen ska påverkas och det blir ganska mycket kött, ägg osv.
Förhållandet ska enligt LCHF "upptäckaren" Sten Sture Skaldeman vara Fett / (Protein + Kolhydrater) räknat i gram och kallas Skaldemans Ratio. Ett ratio på 1,0 är ganska bra för de som vill gå ned i vikt. Har man en massa övervikt på mer än 50 kg, så kanske man ska ha en ratio på över 1,2. Däremot om man har en liten övervikt så räcker det med ett ratio på 0,75.
 
Värt att testa tycker jag. Känns lättare att inte äta godis om man får frossa i ost ;-)
Blir ju bra eftersom LCHF dieten innehåller väldigt lite med gluten också.
 
I morse stekte jag bacon och ägg... kände mig lite brittisk ;-). Till lunch blev det skagen sallad och som mellanmål ca 100g hasselnötter. Vi får se vad det blir till middag.
 
Har funderat på detta med mat ett tag och bestämde mig i princip igår för att testa LCHF så ingen i familjen vet något ännu eftersom jag inte hunnit prata med någon och ingen såg när jag åt frukost. Kanske jag kan få någon att haka på - vi får se.
 
Ikväll ska jag ge mig iväg på Friskis och svettis igen och igår sprang jag! Känner mig inte så duktig men jag är nog det ;-)
 
Önska mig lycka till!
 
Wickie!
 

Seg och trött...

känns som om kroppen verkligen föföker få mig att förstå att horisontalläge är det bästa!
men trotts att jag var seg lyckades jag ta mig ut och springa ikväll. Blev lite väl mörkt på slutet - dax att ta med lampan ut på kvällen och det känns att det blir kyligare - även om det varit fint på dagen idag.
Erika och jag har varit och handlat så att hon ska kunna baka till på torsdag. Maria har lovat att baka bullar!!!Undrens tid är inte förbi!
 
Kram
 
Wickie!

Idag har det varit segt...

känns inte som att det har blivit något vettigt gjort. Många är tillbaka efter semestern så det har blivit mycket snack om allt och inget och många frågor från kollegor som föröker hitta trådarna igen efter ledighet.
Bara att hoppas att man hjälpt dem igång.
Åker nog hem en stund tidigare idag eftersom jag inte får upp farten på jobbet.
 
Soklen skiner just nu så en promenad kanske inte skulle vara så dumt!
 
Kram
 
Wickie!

Very god

  • blev Ritas resultat på hundutställningen igår och det var bättre än vi hade trott. Rita var den enda i sin kull som fått Very god - de andra har fått God. Det finns några lägre bedömnigar också och sedan om man är riktigt bra kan man få exelent! Så vi är supernöjda och hon kan nu starta i jaktprov och om hon får bra bedömningar på 3 sådana blir hon jakt champion! Vet inte om vi komer dit men något jaktprov vill Uffe gå med henne om hon jagar bra i höst.
  • får man nog säga blev mitt resultat när jag sprang igår. Höll tempo bitvis osm skulle ge mig under 60 min på milen och det kändes inte riktigt lika jobbigt denna gång... Men jag tog samma mix i programmet som förra gången även om jag egentligen skulle ha tagit nästa. Så jag sprang nu 3*5 minuter. Nästa mig är det löpning 2*8 minuter och det känns jobbigt... Men det är nog inte fel heller att skunda långsamt och få in tempot i kroppen ordentligt på kortare sträckor.
  • är inte mina matvanor just nu. För mycket småätande och godisfrossande...
 
Kram
 
Wickie!

Trött i kroppen

men solen skiner och livet känns lite lättare idag.
Sprang igår och det gick bra måste jag säga, även omdet inte är den känslan jag har i kroppen. Jag har långt kvar till att springa milen på under 60 minuter och det känns tungt och jobbigt. Men genom att kämpa och tack vare pulsklockan får jag lite koll på hur fort det går och då är det lättare att träna för att springa fortare ;-)
Igår startade den sista intervallen på 5 minuters löpning när jag hade varit ute i 2,80 km. När de 5 minutrarna hade gått och jag kämpat med att hålla tempot uppe hade jag varit ute 3,68 km. Vilket betyder att jag sprang i ett tempo av 5/0,88=5,68 vilket i sin tur innebär att om jag höll det tempot i 10 km skulle jag få en tid på 56,8 minuter! Det är iunder 60 minuter och vore toppen. men det är långt kvar tills dess.
De närmsta 5-6 veckorna kommer programmet att trappa upp tiden på löpintervallerna och då gäller det att hänga med och inte tappa tempo. För det är en sak jag tror att det är bättre att ha tempot med sig från början, jag har försökt att bättre på tempot när man redan springer ett antal km men det är tufft så nu gäller det att ha kolla på tempot och backa i programmet om det inte fungerar.
Planen är nu att springa varannan dag + friskis och svettis en dag i veckan. Intervalla programmet ska man köra 3 ggr per vecka (samma intervaller) och min plan är att som jag gjort förut köra mitt tempo och tekninnkträningsprogramm emellan bytena. Då hoppas jag att jag i lagom takt och på ett bra sätt kan öka tempot och orka springa fortare längre sträckor utan att det blir för extremt.
 
Nu ska vi äta frukost, Maria, Erika och jag innan vi åker på Väddika cup i fotboll och hejar fram Däcksta! Elin är hos farmor - hon ville åka dit och sova igår kväll så hon cyklade med mig när jag sprang. Uffe är redan ute och hjälper bönder... han kommer till cupen senare.
 
Må gott
 
Wickie!

Jag kom iväg!

Och det känns skönt i kroppen men jag känner ingen större entusiasm...
Imorse kom Erika in strax före 6 med 38,5 i feber och ont i halsen... ynklig och grinig... hon fick en ipren och lyckades somna om så nu vid 9 lär hon lite piggare. Den som tyckte att hon fick nitlotten var Maria - nu var hon tvungen att välja mellan att ha Elin hemma hela daen eller cykla med henne till Karin. Hon valde att cykla men det satt hårt inne.
Helgen blir tuff - eller inte... På lördag är det Väddika cup i fotboll med kräftknyt på kvällen och på söndag ska Rita på utställnig Rättvik. Utställningen börjar kl 09.00 och Uffe tänkte åka över dan. Vi har inte bestämt hur många som ska med ännu... skulle vara kul att vara med men samtidigt blir det en riktigt tung dag.
 
Sitter på jobbet och har börjat komma igång lite men det är segt. Att börja med tråkgöra - ensam - är inte det heller så upplyftande men resultatet är hitills bra och många kommer bli glada när det är klart! Så det är bara att bita i och jobba på. Kollegorna har föreslagit lunch på Forsmarks Wärdshus och det är alltid trevligt!
 
Må gott!
 
Wickie!
 
 

Trött

och nedstämd av att inte ha orkat med riktigt de senaste dagarna. inte orkat stå emotsötsuget och inte orkat ge mig ut och träna...
Det gör att man blir ännu mera nere... inte ens stegräknaren har varit på min sida. inte för att det blivit så många steg men den behöver ju inte nollställa sig själv för det och göra så att det ser ut som ännu färre steg.
Idag är det onsdag och friskis och svettis. Har ingen ursäkt att inte åka men känner inte för att lyfta på ändan...
Hoppas Uffe och ungarna kan sparka på mig ikväll så jag kommer iväg...

Hoppas ni har det bra!

Kram

Wickie!

Det finns trafikanter till allt!

Idag har jag sett de mest hårresande omkörningar! En av de värsta var en bilist som i hög fart körde om en hel karavan med bilar i en lååång dold kurva. Han låg på tutan för att demonstrera sitt missnöje men hade han fått möte hade tuten inte räddat honom från en kollision!
En bilist sneddade in framför min front så snävt att han nästan körde in i den (inte jag i honom fast han körde in framför mig...) och sedan krumbuktade han sig med bilen framför nosen på mig. Han var så frustrerad att han nästan körde in i refugen vid OK i Gimo fast han inte hade något fordon intill sig på flera billängder.
Vad kommer nu detta sig? Vi var ute och manifesterade för an annan rovdjurspolitik idag igen. Idag var vi inte lika många traktorer utan även många bilar och ett stort antal hästtransporter och släpkärror. På min stod det "Ponnyn Cosmos vill inte bli vargmat! under en bild på Cosmos och på Uffes kärra stod det "Tamboskap som vargmat är djurplågeri"
Jag låg ganska långt fram i tåget och det tog för mig 2 h att åka från Sund till Alunda - mer än dubbla tiden! Vi släppte förbi alla som ville förbi men eftersom vi var många och många ville förbi så blev det LÅÅÅÅÅÅÅÅNG kö, och många som blev irriterade. Men många stöttade oss också. Under flera raksträckor där det var fullt möjligt att köra om låg många kvar och det är ju ett stöd det också - att hjälpa till att bilda kö.
 
Känns bra att ha gjort något för det är inte rimligt med en rovdjurspolitik som gör att jaktledare blir mordhotade och jägare inte törs avliva fatliga djur pga att de riskerar att blir dömda för jaktbrott. Konstigt är det att det är jaktlagen och inte djurskyddslagen som styr när ett rovdjur som skadar tamboskap får avlivas eller inte. Hur djuren får jagas bör styras av jaktlagen men inte om och när!
 
Efter tre timmar i bilen satt jag två timmar på akuten med Elin som har en virusinfektin i halsen och inte mår så bra. Det blir VAB imorgon för mig och på tisdag för Uffe. Börjar jobbet med en VAB-dag, känns si sådär men kommer jobba lite hemifrån.
 
Kram
 
Wickie!

Tufft träningspass

idag. Körde mitt teknikpass och det gick bra men var jobbigt! Var inte alls sugen att ge mig ut så jag är nöjd att jag kom iväg och kämpade på bra!  Hoppas verkligen att träningen nu gör mig snabbare. Kommer nog inte springa ett enda lopp i år men sattsar för fullt på nästa år och då borde jag kunna nå målet. 1 mil på under 60 min!
 
Hade loppisen öppen idag - lördagar brukar gå bäst men idag var en riktigt dålig dag. Inte många som stannade och de var inte löpvilliga alls! men vi fick ihop 286:- vilket gjorde att vi tog oss över 8000:- med 26 :-! det är mycket jobb men kostar inget annat än tid så det är relativt lättförtjänta pengar. Ungarna vill att vi har loppis nästa år igen så det blir nog så. Bara att packa ner allt snart igen för övervintring...
 
Barnkläder har gått sämst så där har jag börjat plocka ihop några kassar som jag ska lämna in till kyrkans loppis de brukar ha - kanske det går bättre där!
 
Må gott!
 
Wickie!

Ett träningspass igår

som känns i kroppen idag...
Det känns lite skönt att jag orkade pressa mig så pass igår att det känns idag. Fick klockan bytt så nu är jag "on record" igen och det är kul. Har inte tillräckligt med statisitk ännu för att kunna läsa av några större förbättringar men det är ändå kul att se hur det går under löprundan.
Känner mig fortfarande tom på energi men kämpar på och försöker göra så myckat jag orkar. För att bara sitta still löser inget i längden...
Bäddade rent i sängen igår och det är alltid skönt - sängen känns nästan som ny varje gång. Denna gång hade jag helt nya påslakan och det ger en extra go känsla.
Erika och Astrid har idag en loppisdag och har redan sålt för 50 kr fast det bara varit öppet i 5 minuter och nya kunder har kommit. Skulle vara kul ocm det blev lite ruljans där i helgen. Vi har nu sålt för drygt 7 000:- och kommer vi upp i drömgränsen 10 000:- i år vsklle det vara superkul- det skulle ju också göra att vi hade ett bra startkapital inför köksombyggnaden!
Nu är det dax att hänga tvätt - igen - men tömmer man 5 sängar blir det några maskiner...
 
Hanna har nu farit iväg till Brasilien som utbytesstudent i 11 månader. Känna konstigt att inte får träffa henne på länge men kul för henne. Hon vet inte alls hur mycket tillgång hon får till internet men har startat en blogg så att vi kan följa henne där. Ni hittar henne på Hannas Brasilien .
 
Kramar
 
Wickie!

Ingen inspiration...

och ingen go...
Vet inte riktigt varför men just nu är allt segt som tuggummi. Komer mig inte för något alls nästan. Värmen spelar in och sedan kasnke det är att et är sista veckan på semestern och jag har ite hunnit med ens hälften av det jag hoppades på :(
Men jag föröker se det som jag faktiskt har hunnit och tänka på allt roligt jag gjort men det är så lätt att se det man inte kan eller orkar.
Idag har jag meddelat revygänget att jag inte orkar vara med där nästa revy heller. det är för mycket på för kort tid för att jag ska palla - både fysiskt och psykiskit.
Jag har på något konstigt sätt bärjat gå ner lite i vikt vilket borde göra mig glad men det gör det inte. Jag blir nästan förbannad! När man kämpar och verkligen försöker händer inget och nu när jag inte gör något mer än springer lite (väldigt lite gämfört med ex förra året) går jag nedåt... Jag har legat stilla länge men nu har vågen gjort en dipp ner 1-2 kg vid ett par vägningar (väger mig varje dag och det funkar för mig)  vilket betyder att jag faktiskt har gått ner något kg. Det borde som sagt göra mig glad men det gör det inte - jag bara rycker på axlarna och blir irriterad på att jag inte förstår hur kroppen fungerar så att jag medvetet kan göra rätt.
Har också legat lågt med löpningen några dagar. Tvingade mig ut igår, efter att inte ha sprungit på 5 dagar, och det gick segt. Orkade pressa mig lite men det gick ändå långsammare än gången innan...
Til råga på allt har min puls/GPS klocka gått sönder. Start/stopp knappen fungerar inte och det gör mig jätte sur! Jag har bara använt den 15-20 gånger - max! Måste till Uppsala för att få den fixad! TRIST!!!!
Maria ville till Upssala imorgon när Elin och Erika ska till Hargshamn med ett par kompisar så då hoppas jag få en ny klocka - men jag har ju velat använda den!
 
Nu har jag kräkts ur mig en hel del så nu ska jag hänga tvätt, åka en sväng till soptippen och sedan hämta Elin hos kompisarna i "Hackbolingarnasland" där hon har varit i två dygn nu. (De bor på en gård som heter Hackbol som ligger en bra bit in i skogen - därav smeknamnet...
 
Kram
 
Wickie!

RSS 2.0