Fast det kändes segt så tog jag mig ut på...

Fast det kändes segt så tog jag mig ut på en jogging runda nu på kvällen. känns skönt fast jag skulle vilja gå isäng direkt utan att passera duschen! Men en snabb dusch får det nog bli innan jag sussar kudde. Kram Wickie!


Har klarat hela dagen utan godis men det h...

Har klarat hela dagen utan godis men det har varit svårt o prövningarna har varit många. Ska bli skönt att krypa isäng så att dagen tar slut. Kram Wickie!


Ingen tårta!

Jag lät bli att ta tårta när jobbet bjöd nu på 9-fikat. En liten delseger!

Wickie!

Yes! äntligen! Har just avslutat den förs...

Yes! äntligen! Har just avslutat den första löp rundan på länge. Känns skönt! Må gott! Wickie!


Inte kul...

Jafh ar inte hunnit/orkat ut ochj springa sedan sist och det ser ut som om schemat är späckat fram till lördag. Samtidigt har jag inte kunnat låta bli sötsaker...

Att det ska vara så svårt!!!!!!

Ska försöka ta nya tag och komma igen. Det finns ju inget annat alternativ ;-)

Må gott!

Wickie!

En stor dag idag

för lilla Elin!
Det är "stadiebytardag" vilket betyder att alla barnen i kommunen byter klass för en dag och går i den klass de ska gå nästa år. Detta betyder att idag har jeg en jänta som går i 8:an, en i 4:an och en som går sin första skoldag.
Hon studsade upp ur sängen och klädde på sig i morse - vilket inte hör till vanliogheterna. Hon åt sen snabt och var så rastlös att hon gick ut och cyklade en stund.
Hon propsade på att jag skulle förlja med och vänta på bussen för hon ville ge mig en kram innan hon klev på! Modershjärtat sväller! Så vi tågade till bussen hela skaran! Erikas klass ska hit till Hökhuvud idag så hn skulle inte med bussen men kunde ju inte låta bli att följa med nu när lillasyster skulle med.
Maria och Elin klev på och vinkade glatt näg bussen åkte, det kändes stort även för mamman!

Må gott och hoppas ni inte blåser bort som vi riskerar att göra här :(

Wickie!

Lyckanden och misslyckande!

Mycket har varit lyckat med denna helg. Mamma satte tempot när hon var här och vi fick massor gjort på lördagförmiddag - superskönt! Tack mamma!
Har pysslat med lite bokföring, fixat i stallet, tvättat och burit upp allt i garderober, köpt blommor och blomjord, handlat och mycket mer.
Trotts att det tog emot så gav jag mig ut och sprang ikväll, det blev bara senare och senare så tillslut tog jag en kortare runda för att inte komma hem vid midnatt...
Sprang ganska fort - med mina mått mätt och det kändes bra. Är mallig att jag tog mig ut - mycket tack vara Uffe som tyckte jag i alla fall kunde ta en kort runda fast det var sent.
det var lyckandena... misslyckandet består i att jag har unnat mig lite lördag tre gånger denna vecka. På pappas födelsedag - planerat och i går vilket jag inte ser som något misslyckande eftersom jag inte åt så mycket och hade förvarnat att det kunde bli så. Det som är misslyckandet är att ungarna fick sitt lördagsgodis idg och jag kunde inte låta bli att smaka. Har ätit 8-10 bitar lösgodis och det är ingen katastrof men jag vill ju kunna låta bli!
Att vågen visar på 86,2 igen spär på känslan av misslyckande - vet inte varför för jag kar inte ändrat matvanorna och förutom denna helg hållit mig till lördagsgodis.
Imorgon är en ny vecka och det är bara att vara envis så vänder det nog igen...

Må gott

Wickie

Har varit duktig idag!

Sköt upp gårdagens jogingrunda till idag och genomförde den i strålande solsken mitt på dagen endast införd shorts o t-shirt!
Gick riktigt bra, sprang 1 min förbi det stället där jag stannnade senast och det kändes bra.
Solen skiner så skönt fortfarande fast klockan har hunnit bli över 19.
Funderade på att köpa blommor till alla blomkrukor idag när jag var iväg och handlade men jag hade ingen inspiration eller inspirationen försvann när jag insåg att jag behövde köpa massos av jord också...
Ska ta det snart nu för det börjar bli dax för plantering.

Hoppas somen lyser på er också!

Kram

Wickie!

Glass och Gungstol.

Idag är det födelsedag i familjen så då blir det lördag idag. Vet inte hur jag ska göra på lördag... Håller på och bygger upp bra argument för att låta bli godis då men vet inte om jag kommer att fixa det.
Ska gå och köpa en glass med en kollega till två fikat och efterrätt hos mor och far ikväll blir en bra lördag idag tycker jag. Har planerat att springa också men vi får se hur sent allt blir.

Gungstolen är en kul rackare! Mera en pall med fjädring upp och ner och lite "ostadig" åt alla håll.

   

Ska vara bra för ryggen och den inre muskelkorsetten. Ska prova den i några dagar. Står ju mest vid skrivbordet eftersom det känns bättre för ryggen men det bli ensidigt det också. Känner redan i ryggen efter 10 min att jag har en felstälning. Detta kanske kan hjälpa mig att bygga småmuskler som håller ryggraden på plats. Vore inte dumt.


Kram

Wickie!


Två dagar i Auschwitz?

Nej två dagar med arbete inne i anläggningen!
Efter de senaste händelserna, den allra senaste med greenpeace i skorstenen, har det blivit mycket taggtråd här runt. För några år sedan tyckte de inte staketen var tillräckligt höga så tre meter utanför kom det upp nya, högre staket med EL!
Nu är det betongsuggor utanför dem runt hela komplexet och runt alla takkanter ligger det rullar av taggtråd. Genom mitt fönster har jag en bit takkant som inte har taggtråd eftersom det är en innergård men jag behöver bara luta mig frammåt så ser jag eländet.
Med alla säkerhetskontroller för att ta sig in blir illusionen perfekt. I början kunde man inbilla sig att det var en utlandsemester på gång varje morgon men man ledsnar ganska kvikt på det...
Men, men, säkerheten går först och är man väl inne så är det OK (om man blundar för taggtråden).

Ska nog gå ut på innergården en stund för solen gassar och det brukar fort bli varmt där!

Må gott!

Wickie!

Känns som en bra dag idag!

Solen skiner, morgon rutinerna flöt på bra, jag känner av löpningen men på ett bra sätt och nacken känns OK efter gårdagens naprapatbesök.
Det enda som lurar är att jag redan är hungrig trotts frukost och det är två timmar kvar till lunch... Kan förhoppningsvis hitta en banan att stoppa i mig.

Hoppas ni också har bra dagar!

Kram

Wickie!

Hej! Har just varit ute o sprungit. Var in...

Hej! Har just varit ute o sprungit. Var inte super pigg men orkade ganska bra ändå. Känns i alla fall som att jag ska kunna bli bättre igen. Nu är det duschen o sen sängen som gäller. Kram Wickie!


Hej! Just nu är jag grinig o godissugen! V...

Hej! Just nu är jag grinig o godissugen! Vet inte varför men har tagit ett par riskakor o ska gå upp o sova nu. Hoppas på mindre grinig o mycke mindre godissug imorgon. Sov gott! Wickie!


Kattungar!

Har det blivit ute i stallet. Två levande och en död men ungarna är jätte uppspelta och far dit ut flera gånger om dan. De är som små råttor fortfarande men snart är de ju hur söta som helst. Båda är borttingade vilket är skönt, vi har lite för mycket katter just nu.En mysig bröthög av katter...

Wickie!

Liljekonvaljer!

Plockade jag en stor bukett innan jag gick hrem efter  löpningen. De står nu på bordet och är så fina och luktar gott.Vi grillade kykling idag och det blev uppskattat av alla ungarna, gubben vill hellre ha kött men kykling går an om det inte blir för ofta. Han slipper det i matlådan imorgon så då är han nöjd.
Jag lägger större vikt vid tillbehören så jag fixade bacominlindadechampinjoner, tomater och majs på grillen också och med tzatziki till så är jag nöjd med vad som helst ;-)Inte lätt att alltid tillfredställa alla.

Hoppas ni också åt en god söndagsmiddag.

Wickie!

Somnade...

när jag skulle ut och springa och väntade på att Maria skulle komma hem. Men när jag vaknade gav jag mig iväg fast det var segt. Var inte någon riktig fart på benen idag men jag genomförde intrevallprogrammet med ett ganska bra resultat i alla fall. Det är alltd jobbigt och idag var inget undantag.
Jag hoppas att jag känner mig lite piggare på nästa löprunda som blir på tisdag om det går enligt planerna.

Wickie!

Glömde de glada nyheterna!

Efter att godisutmaningen tog slut åt jag mycket godis vilket genast visade sig på vågen. JAg gick upp till ca 86,5 ganska kvickt men låg seddan kvar där.
Nu när jag har lyckats bemästra godismonstrei i min igen har vågen börjag trappa nedåt. Imorse var jag under 85 igen för första gången - det känns skönt!
Funkar träningen och jag kan äta måttligt med godis kommer jag kanske under 80 innan sommaren är slut men det är nog några sprugna mil bort ;-)

Må gott!

Wickie!

Marknads lördag

har det varit för mig idag! Jag har inte ätit överdrivet med godis men det har blivit en munk, två kockosbollar, lite smågodis och snart lite glass.
Känner mig fortfarande lite matt så jag spar nog löpningen till imorgon - känns som om jag bara skjuter det på framtiden men jag har sprungit varannan dag länge nu och kroppen kanske behöver lite längre vila. Men imorgon måste det bli av!
Var på marknaden idag men det var inte så mycket som lockade. Ungarna köpte godis och åkte lite karusell men den roligaste var trasig :(
Regn och sol har avlöst varandra idag och just nu lyser solen. Gräsklipparen har vi börjat sätta ihop men batteriet var urladdat så vi har inte kunnat klippa det långa gräset ännu. Imorgon om det inte regnar för mycket hoppas vi kunna klippa och då känns det nästan som om det har hunnit börja bli sommar!

Kram

Wickie!

Överkörd av tåget

beskrev jag känslan häromdagen och den känslan har suttit i lite. När jag sprang i onsdags gick det långsamt och jag kände av lite magont som jag inte hade någon förklaring till.
Genomförde löpprogrammet och stannade ganska långt före där jag stannade förra gången och det kändes tungt. Mätte just upp sträckan och det var knapt 500m och det är ju inte så långt!
Har gett mig själv en extra vilodag idag så dagen löprunda är flyttad till imorgon. Ganska skönt eftersom det regnar ute...
Välbehövligt men skönt att slippa ut och springa.

Ha en trevlig helg!

Wickie!


Nu är dom här! Turisterna! 3 hus bilar uta...

Nu är dom här! Turisterna! 3 hus bilar utanför affären!


Hej! hjärnt vilja o mobilen hindrar mig fr...

Hej! hjärnt vilja o mobilen hindrar mig från att köpa godis just nu. Super sugen o hungrig. Ingen bra kombination på affären. Wickie


Mera statistik!

Gillar statistiken jag nu fått fram! Kapade min tid från förra året med 6 minuter! Mina tider de senaste åren i stadsloppet på 6,3 km har sett ut såhär:

2007         38,28

2008         42,33

2009         42,21

2010         43,16

2011         37,17

2007 sprang jag riktigt bra men sen har det gått ganska långsamt men att på ett år kapa tiden med 6 minuter är jag riktigt stolt över. Kan jag nu hålla i och träna kommer jag att klara den där milen på under 60 minuter utan större problem. Vattelfallsmästerskapen går nära här i år så jag funderar på att inviga semestern med en VM mil, sen är tävlingssäsongen igång!
4-5/8 VM
17/8 iformloppet
3/9 Tjejmilen
16/10 Hässelbylpppet
Bode ju komma imål efter alla dessa chanser!
Skulle vilja ha något lopp under sommaren också, vi får se om jag hittarn ågiot intressant i nte allt för långt borta.

Må gott!

Wickie!


Nöjd med Stadsloppet!

Klarade målet att springa på under 6 min per km i snitt. det blev:
5 min och 55 sekunder!
Den första km sprang jag på 5 min och 28 sekunder! Supersnabt för att vara jag. Räknar man bort den första km så blev snittet sedan nästan 6 min blankt per km (+0,002 sek) men det är jag nöjd med. Gick en liten sträck aefer en mycket tuff backe och där "förlorade" jag nog de där 0,002 sekunderna ;-)
Känner mig lite som statisitknörden Stefan Holm men det bjuder jag på!

Målet är att springa en mil på under 60 minuter och det känns inte omöjligt men det kräver mycket träning! En tjej som sprang någon sekund snabbare än mig hade inte tränat ett steg - förutsättningarna är orättvist olika! Men, men det är bara att träna!
flera so är yngre än mig och som sprang, vissa bättre, vissa sämre är betydligt stelare idag och det kna jag tacka träningen för att jag inte är stel! Känns i benen att de argetat men inte så farligt!

Hoppas ni också haft en lyckad helg!

Kram

Wickie!

Godmorgon! Solen skiner o vi ska på cirkus...

Godmorgon! Solen skiner o vi ska på cirkus. Sitter i bilen o väntar på 2 tonåringar som fyller en vatten flaska vilket var förvånansvärt lång tid. Må gott! Wickie!


Hej! Jag sprang på 37.17 dvs så klarade ja...

Hej! Jag sprang på 37.17 dvs så klarade jag mitt mål! Det känns härligt! Skriver mer när jag orkar/hinner sätta på datorn. Kram Wickie!


Mobilbloggar

vilket gör det lätt att skicka iväg ett meddelande och få ett inlägg. Också bra när man känner sötsuget att distrahera sig med mobilen istället ;-)
Har klarat dagen på jobbet bra hittills! Jag hoppas det håller i sig.

Ska snart ut i solen - isbjörnarna har slutat blåsa omkring så det känns inte så kallt längre.

Må gott!

Wickie!

SEG!

Är fruktansvärt seg i kroppen idag. Känns som om jag har blivit överkötd av ett tåg! Ska försöka ut och jogga lite lätt ikväll och försöka få igång kroppen men det blir ingen lång runda. Har dock ett litet problem här - måste springa lite långt för att få upp värmen ordentligt! Men jag får försöka hitta ett lagom tempo och en lagom distans.
Hoppas att segheten försviner till på lördag...

Är fortfarande nöjd med gårdagen och att jag inte åt sötsaker! Det finns hopp!

Wickie!

Hej! Ligger nu i sängen vilket borde betyd...

Hej! Ligger nu i sängen vilket borde betyda att jag klarat dagen utan sötsaker. Seger! Sov gott! Wickie!


Hej! Klarade affären o ett besök på ok. Bl...

Hej! Klarade affären o ett besök på ok. Blir scones till kvälls mat. Känner mig nöjd! Wickie!


Hej! Så nära att jag smet in i kiosken när...

Hej! Så nära att jag smet in i kiosken när jag passerade påväg till bilen. Ska försöka klara affären på hemvägen också. Wickie!


Sugen men stark!

Fast nästan inte...
Är supersugen på att gå bort till köket och ta en kardemummaskorpa eller en näve mariekex men ska föröka låta bli. Är lite sporrad av att det är fler än jag som kämpar så målet är att låta bli.
Har gått bra idag att inte ta fikabröd vid fikarasterna så varför ska jag gå bort nu och vräka i mig, näsr jag snart kan åka hem till erikas nygjorda köttfärssås och nkokta spagetti?
Att det gått bra idag gör att det känns som att det finns hopp - jag kanska kan klara mig ett tag till... Ska försöka kämpa.
Må gott!

Wickie!

6 * 9 minuter!

Kändes lite långt och jag var lite seg. Kan delvis bero på att det blåser isbjörnar! Tog på mig vinter utstyrseln när jag sprang och tog inte av mig vantarna eller knäpte upp jackan elleer västen på hela vägen!
Genomförde i alla fall alla intervaller i ett OK tempo. Rundan som jag i början av 6*8minuters intervallerna skulle räcka lagom till dessa intrevaller räckte inte alls. Fick ta en omväg genom byn på slutet och ändå blev rundan så kort att jag inte fick nmedvarvningspromemnaden på 3 minuter. Får fundera på hur jag ska springa nästa gång.
På torsdag ska jag försöka jogga lite lätt för att se om jag blir pigg och rask i benen till stadsloppet på lördag. Jag har så lite tävligns och hård-tränings vana att jag inte vet hur kroppen reagerar på olika saker. Jag får testa och hoppas på dt bästa.
Har ingen aning om hur det komer gå på lördag. Kanske kommer jag att klara att springa på ett 6 minuters tempo eller så gör jag det inte...
Det visar sig först när jag kommer imål. Känslan jag har är att träningen det senaste året kasnke har räckt för att fixa det - det finns en möjlighet - men jag är långt ifrån säker!
Hände något på löprundan igår som aldrig hänt förut. Jag mötte en joggare! Har stt någon svampplockare och mött bönderna i trkten i sina traktorer och någon virkesbil ben aldrig en joggare! Han bor i grann byn och det måste vara en perfekt 8 km runda för honom så egentligen är jag inte förvånad men jag blev paff när jag såg honom och han såg lika paff ut han!

Må gott!

Wickie!

Misslyckad uppdatering

hemmifrån fick mig att tappa sugen... Därför har det blivit glest med uppdateringar senaste tiden.
Har suttit med bokföring och deklarationer hela helgen. Det enda jag har unnat mig utöver det och Valborgs-eld är löpningen.
Det går riktigt bra nu. Känner att den lite hårdare träningen över påsken har gett resultat och har klarat av att träna varannan dag som jag planerat. På Lördag är det Stadsloppet, ska bli kul o se om jag kan göra något på tiden där. Förra året hade jag varit förkyld veckan innan och tog det som en uppstart, i år har jag ju tränat ca 3 veckor ordentligt så det borde märkas en skillnad.
Min förhoppning är att jag springer på max 37 minuter och 48 sekunder = 6 minuter per km = det tempo jag misnt måste hålla för att nå målet; en mil på under 60 minuter. Håll tummarna!

Kram

Wickie!

RSS 2.0