VARMT!

Hej!
Idag ska det bli varmt! Upp emot 30 grader! Är det något jag inte riktigt klarar på senare tid så är det värme. Jag har tyckt att det varit jobbigt tidigare men nu är det riktigt kämpigt. Föröker ladda upp med att dricka mycket för att se om det hjälper.
Igår körde jag mitt kombinerade intervall och tekniktränings program och det gick riktgit bra! Intervallerna var kanske inte så supersnabba men jag höll i ganska bra men teknink övningarna gick över förväntan. det blev ca 40 höga knän respektive bensparkar under de 20 sekunder man ska hålla på (x2) så det är jag riktigt nöjd med - var helt slut när programmet var klart men så ska det ju vara när man tränar. Har inte så mycket träningvärk idag heller som jag trodde jag skulle få ;-)
 
Igår var det ett konstigt väder. Fuktigt och vindstilla - känsla av åska hela dagen. Hängde två maskiner tvätt inne och de torkade inte på hela dagen! Var inte ens halvtorra på kvällen! Idag däremot lär nog allt torka på ett kick! Så jag ska ut och hänga en maskin till nu!
 
Kram
 
Wickie!

Ingen motivation idag

men mycket sol! Men som för att inte ge oss för mycket sommar känsla kom det en rejäl åsk skur på kvällen - som slog ut vår bärbara telefon... Datorn klarade sig dock som tur var!
Tvingade mig att fixa en rejäl sallad nu på kvällen efter att ha varit och handlat. Annars har denna matdag varit katastrof!
Har tänkt att gympa till en DVD skiva men jag har tusen ursäkter för att låta bli... Men ska försöka göra det när jag stänkt ner datorn.
Imorgon ska det bli löpning ogen är det tänkt + städning av ladan och lagårn. Myckat sopor samlas där bara för att det finns plats. Några vändor till soptippen står på schemat. Erika och sandra har lovat att passa loppisen - lördagar brukar vara en bra dag.
 
Ha det gôtt!
 
Wickie!

Riktigt ont - - Hjälp - - Friskis pass!

Igår fick jag riktigt ont i skenbenet - inte fotleden men jag misstänkte att det hängde ihop. Masserade vaden och det känndes bättre men jag kunde inte böja knät frammåt äver foten utan att set gjorde ONT! Arr gå i en trappa var inte att tänka på!
Som tur var skulle Uffe till NapraPatrick på em så jag åkte med. Han pratade om att det är ett ben mellan foten och skenbenet som ofta hamnar snett när man stukar foten och att det kan vara orsaken. Han kollade och den onda leden var mindre röröig. Han "ryckte och slet" i foten lite och vipps gjorde det inte ont längre!
Jag blev så bra att jag åkte iväg på firskis och svettis utegympa på kvällen. Ett lite tuffare medelpass och det kändes! men jag hängde med skapligt och det kändes som en seger att ha varit med!
 
Nu ska jag iväg och besiktiga bilen - bara att hoppas att det itne blir några dåliga nyheter!
 
Kram
 
Wickie!

Tungt och trögt...

Både med motion och godis...
Nog för att jag kommer ut och motionerar regelbundet men det är lite trögt och jag hittar inte rytmen som jag skulle vilja. Eftersom jag inte hittar någon rytm känns det jobbigt och extra tröttsamt och inte motiverande...
Har också svårt att hålla mig ifrån godis. Har haft so mål att återgå till att bara äta lördagsgodis men det går riktigt trögt. Någon strödag då och då fungerar men inte mer än så - samtidigt smyger visaren på vågen uppåt vilket borde motivera men snarare deprimerar och då fixar jag det inte...
Tog mig nu på kvällen ut på en promenad i alla fall så att jag fick ihop nästan 9 000 steg istället för 2 700 och det är ju bra. Ville inte springa idag eftersom jag varit hos naprapten idag och hoppas att huvudvärken ska släppa...
 
Erika hade loppisen öppen idag 5 kunder och blyga 80:-! Men det är i alla fall 80:- och många bäckar små som det heter.
 
Ska nu gå och sova och fööka komma ut på en löprunda imorgon bitti och sedan gå på friskis på kvällen! Då ska jag nog kunna skrämma iväg några kalorier!
 
Kram
 
Wickie!

Foten höll!

För ett nytt träningspass. det var trögt och jobbigt men skönt att foten höll.
Resan till Västergötland med allt gott att äta i kombination med foten som hindrade motion har gjort att de få gram jag lyckats kämpa mig ner har återvänt... med några kompisar!
Men, men - skam den som ger sig! Nu gäller nya tag och det känns lättare när foten höll!
 
Kram
 
Wickie!

Blir bättre...

... och bättre i foten. Har blivit mycket bättre mycket fortare än jag befarade! Inte så att jag tänker springa idag eller imorgon men några stabiliseringsövningar ska jag göra de närmaste dagarna och sedan gå mycket - Liseberg hägrar!
Solen skiner och vi har vaeit på museum idag. Maria bojkottade oss och tillbringade tiden i Nordstan. Hon visste inte hur stort det var utan trodde hon skulle få långtråkigt innan vi kom tillbaka - det fick hon inte!
Vi har nu checkat in i karusell byn i Lisebersbyn och ska åka till Skepsbroplatsen och äta mongolian bbq när Elin och Erika kommer tillbaka från lekplatsen.
 
Må gott!
 
Wickie!

Katastrofernas katastrof!

Så kändes det när jag var ute och sprang idag. Mot slutet av programmet hade det börjat kännas OK trotts den kuperade terrängen här i Västergötland. Då hände det - på platta vägen - vänsterfoten gav vika och jag föll handlöst.
Jag svor högt och kände bara att detta behövde jag inte just nu - innan smärtan nådde hjärnan! Oj! vad ont det gjorde! En stund trodde jag inte att jag skulle klara av att gå de sista ca 1,5 km som jag hade kvar. Insåg att jag var tvungen att föröka och att rörelse troligtvis var det bästa. Haltade fram och smärtan släppte efter ett tag så att jag kunde gå utan att halta nämnvärt.
Kände då att jag skrapat både knän och armbåga. Var redigt smutsig och blödde på höger ben men vid detta laget hade det slutat blöda. 1,5 km promenad var kanske i msta laget för en stukad fot men jag kom fram till bilen och kunde åka till mormor.
Elin och Erika var ute och spelade fotboll när jag kom hem och de blev aldeles förskräkta! Mamma kommer hem smutsig och blodig! En skön dusch gjorde at jag såg mindre skräckinjagande ut men foten började svullna lite och köndes instabil att gå på...
Mormor letade fram en elastisk linda ut sin gömmor - tydligen har morfar använt dem men hon kommer inte ihåg till vad! Han har varit borta i 25 år men hon har fortfarende grejer kvar som de flesta skulle ha kastat! Ändå är det inte helt överbelamrat med grejer i hela huset! Hur gör hon?
Jag sitter nu vid datorn med foten högt och i linda. Den pulserar och jag får se hur snart jag kan springa på den igen. Hoppas bara att den håller för liseberg...
Känns mindre roligt att få ett avbrott likt detta nu när jag är på gång och föröker få upp konditionen igen. men vad gör man i efterhand?
Får försöka plocka fram några stabiliseringsövningar för fotleden för att bygga upp stabiliteten och inte riskera fler stupningar i löparspåret.
 
Må gott!
 
Wickie!

Blev några steg ändå

igår, ca 8000 inklusive avlastning av ett lass halm vilket tar på krafterna. Bävar inför höavlastningen... de balarna är mycket tyngre...
Ikväll blir det friskis och svettis som jag tänkt. men jag är fortfarande stel och käner mig lite mör i kroppen men skam den som ger sig! Försöker att hålla igång utan att överanstränga mig - vill verkligen komma i bättre form så att jag ortrkar med hösten och vintern ordentligt. Vågen visade lite neråt idag och det var skönt. inte roligt när man kämpar och vågen inte sammarbetar. Visst muskler väger mer osv men det är ändå inte kul!!!
Nu ska vi till Östhammar och göra en tjej glad. Hennes mobiltelefon är lagad och hon har efter födelsedagen råd med sin korgstol! Bild kommer kanske senare om bloggen sammarbetar!
 
Må gott!
 
Wickie!

STEEEL!

och lite ont i höger fot. Stukade den för länge sedan och den blir lätt öm men fungerar hjälpligt att använda om jag inte trampar snett!
Löpningen har legat nere lite sedan före helgen men igår kom jag ut en sväng. det var lite jobbigt men skönt. Kämpar med att äta mindre sötsaker och det går sakta men säkert bättre och bättre men inte tillräckligt för att det ska synas tydligt på vågen :(
Men men, skam den som ger sig. Satsar på att komma upp i absolut minst 5000 steg per dag, helst 8000. De dagar jag kommer upp i 10000 är jag riktigt nöjd! En löprunda hjälper avsevärt så igår blev det nästan 10000, fattades bara 200 steg!.
Idag blir det nog inte så många eftersom jag är stel efter löpning och torer höks då det blir mycket gå. Så idag behöver kroppen lite vila. Men imorgon ska det nog bli friskis och svettis! Känns redan nu hur jobbigt det kommer att bli ;-)
 
kram
 
Wickie!

RSS 2.0