Grinig

Har fortfarande inte tränat och det gör mig grinig. Måste skärpa mig där.
Det är kallt och igår snöade det...

Var till tandläkaren idag eftersom jag bitit ur en flisa ur en tand. Blir ingen billig historia... Beslöt mig för att sätta en krona och då blir det ca 4 500:- som jag måste betala själv. Pengar jag kan tänka mig många roligare saker att använda till.

Hoppas jag är på bättre humör när jag skriver nästa gång!

Wickie!

Moster!

tror jag... Fick ett lite kryptiskt sms från mor som antyder att allt är klart och det borde betyda att jag nu är moster till en liten tjej!
Imorse fick ungarna ett kusinbarn också så här ökar släkten i antal på alla håll och kanter.
Kommer en bild på underverket när jag själv fått någon ;-)

Moster Wickie!

Nu när jag ändå är igång...

Anmälde mig just till Hässelbyloppet också...

 
Anmälningsbekräftelse (anmälan är betald)

16/10 går detta av stapeln!

Välkommna att åka med och springa!

Wickie!

Fick just ett sms...

Ronny och Maria har fått en pojke!
Hoppas på ett likadant sms från syrran fast då kommer det ju att stå:
en flicka!

Tyvärr har östergötland inga webbisar...

Grattis till Ronny och Maria!

Wickie!

Ny anmälan!

Fick ju inbjudan till iformloppet i veckan och nu är anmälan gjord:


Anmälningsbekräftelse
(anmälan är betald)

Tjejer, välkomna att vara med den 17/8. Det finns löpning 5 och 10 km + gång 5 km. Jag springer milen!

Nu är det nog bara hässelbyloppet kvar att anmäla sig till av de lopp jag vet att jag vill springa. Tjejmilen är jag redan anmäld till!

Kanke detta ger mig lite ny motivation att komma ut;-)

Vi ses!

Wickie!

GODISSUGEN!

Visst ser det gott ut!!??!!Igår var jag otroligt godissugen på kvällen. Det var nästan så jag började tugga på allt som kom i min närhet! Känslan sitter delvis kvar och jag går och tänker på godis hela tiden! Tror att flera sker spelar roll:
- Inte tränat sedan i torsdags.
- Väntan på att syrran ska få bebisen någon gång.
- Planering av födelsedag med allt gott därtill.
- Snart påsk med allt påskgodis.
- Ev en förkylning på gång som gör att jag tvekar att träna.
- Inte mycket strul på jobbet som löser sig, det trasslar snarare mera...

Ska föröka ta tag i träningen, ksnak kör en träningsvideo hemme ikväll itsället för att ge mig ut i -4 grader med en ev förkylning på gång.
Kanske lite popcorn också...

Ha det gott!

Wickie!

Tussilago!

När jag gick till matsalen i solskenet såg jag två tussilago vid staketkanten!
Det har jag saknat i Malmö, alla vårblommor som sticker upp innan snön ens är borta. De lös med sin frånvaro i det snötomma skåne.
En och annan snödroppe såg vi men annars var det inte mycket blommor.


Visst är de fina!

Kram

Wickie!

Hemma!

Det var skönt att komma hem och få krama om alla. Sov dock inte så bra de första nätterna eftersom kroppen behövds åtreranpassa sig till vattensängen och alla ville ligga hos mig hela eller delar av natten så det blev lite trångt.
Men inatt fick jag sova ifred och sov riktigt gott!
Har inte varit ute på nätet på hela helgen så därför har jag inte uppdaterat något.
Träningen stannade av, var trött av lite sönmn och kroppen kändes trött av all träning så jag har inte  tränat ännu sedan jag kom hem men känner mig nu piggare ikroppen och ska träna ikväll eller senast imorgon. (Har möte ikväll så det kan bli sent...)
Är naturligtvis lite besviken att jag nte kommit ut och tränat men samtidigt tror jag att kroppen mår bra av lite vila så det är bara at komma igen! Jag fick inbjudan till iformloppet så nu ska jag nog anmäla mig dit också! vill ha några tllfällen då jag kan slå och kanske förbättra mitt mål! Någon som vill haka på?
Första loppet jag tänkt springa är Östhamamrs stadslopp som jag inte ens et när det är ännu men det brukar vara på vårkanten så vi får se.
Hoppas någon vill vara med då!

Kramar till er alla!

Wickie!

Dubbelträning!

Igår var vi till bokskogen i Torup och motionerade. Mor och Veronika gick drygt 2 km och jag sprang 6*6minuter på 7 km slingan. Började och slutade på samma plats som förra gången. En km mellna att det var 3 och 2 km kvar sprang jag på 6 minuter! Banan är ganska kuperad, med några riktigt vassa backar så de andra 6 minutrarna gick på kortare sträcka men det är ändå bra träning.
På kvällen drog jag med mamma på Yoga! Det är riktigt skönt med denna 1h av avslappning och stretching. På torsdagarna är det mycket för sätesmuskeln och förra gången jag var då var det mycket baksida lår. Två muskelgrupper som jag behöver stretcha oftare och bättre.
Mamma gillade det också!

Idag är det vilodag och imorgon ska det förhoppnibngsvis bli intervallprogrammet!

Wickie!

Mycket blandade känslor

nu när tåget rullade ut från Malmö C.
Det är inte roligt att lämna syrran innan bebisen har kommit, både för hennes och min skull. Ville ju vara mad henne och stötta henne idenna stora händelse i hennes liv.
Samtidigt som det kändes fantastiskt att få chansen att vara med när en ny liten människa föds.
Hemlängtan och längtan efter att få krama barnen och Uffe är också stark och gör att det känns som att jag inte kan komma hem snabt nog.
Det ska bli underbart att få komma hem och mysa med familjen ikväll.
Det finns en chans att jag får snusa på bebisen när jag fyller år, jag hoppas på det nu och att allt drar igång snart för syrran - hon är LEEEESSSS på att vänta!

Kramar!

Wickie!

Oinspirerad!

Idag är jag totalt oinspirerad!
Hittar inte  något som riktigt engagerar mig. Är presis i uppstarten av ett nytt arbetsmoment och då brukar det går trögt men nu är det extra jobbigt. Ett projekt som jag behöver få material ifrån redan nu kommer troligtvis inte att börja förrän i slutet av april! Vilket betyder dubbeljobb och det har jag ingen ork för!
Har börjat nysta lite och försöker hitta den väg som ger minst dubbeljobb och som underlättar för det kommande projektet.
Varför kan inte min kära arbetsgivare skapa en organisatin som klarar av att tänka två steg före?
Nej, nu ska jag ta tag i ett mail till cheferna... de senaste har fått saker att hända så detta kanske har samma effekt ;-)

Hoppas inspirationen kommer när det är dax för löpning senare idag!

Wickie!

Förkylning på gång?

Har nyst ett par gånger på morgonen och har en liten tupp i halsen. Jag hoppas att det stannar där. Vill inte ha någon mera förkylnng nu när jag kommit i gång med träningen.
Efter träning och yoga igår känns kroppen lite trött. Men idag blir det en lugn dag med tvätt och jobb. Vi ska dock passa på att ta en promenad vid havet eftersom det ser ut att bli fint och inte så blåsigt.
Vi ska också gå på en Taizé mässa ikväll har vi tänkt.

Må gott!

Wickie!

Våren på besök!

Idag var det soligt och inte kalla vindar. Skriver medvetet inte varma vindar för det var inte varma men inte iskalla heller så i lä var det fantastiskt!
Vi åkte ut till bokskogen i Torup. Veronika gick en sväng och jag sprang mit program på 7 km slingan och det var lagom långt denna gång. Här är mera kuperat och jag hade inte riktigt samma go i steget. Men för att bara kämpa i uppförsbackarna och sedan föröka hålla rytmen resten av vägen gick det i ett för mig bra tempo. Jag tänkte att jag kan inte föröka pressa mig hela tiden för då ledsnr jag eller går sönder. det var lagom att njuta av vädret och kömpa på i några rejäla uppförsbackar!
Gick på ett Yogapass på kvällen. Mycket rygg och baksidan av benen - vilket jag behövde. Känner av ryggen, den är lite trött och benen känns längre! Kanske jag hinner med ett yogapass på torsdag också innan jag åker hem. Jag skulle verkligen behöva bli bättre på att stretcha!
Hoppas ni också har haft en bra dag!

Wickie!

Svårt

att vara långt hemmifrån när barnen ringer och är ledsna. Imorse ringde Erika och var aldeles förtvivlad. Hon var hård i magen och tyckte livet var allmänt jobbigt. Jag fick henne att ta Elins medicin och sedan hade det löst sig bra. Men det är jobbigt att inte vara hemma och kunna trösta och ta omhand.
De har klarat sig alldeles utmärkt och gjort mycket kul nun är jag varit borta men jag börjar få hemlängtan och tycker att bebisen kan komma ut nu så at jag inte varit här i "onödan".
Vet att det inte varit i onödan, syrran har behövt stödet men det skulle vara roligt att få vara med när jäntan ser dagens ljus. Vi hoppas att det blir någon av de närmaste dagarna nu - gärna imorgon för då blir födelsedatan 110322 och det är ju symetriska och bra siffror ;-)

Erika ringde just igen - hennes kanin ska tydligen få bli pappa! Agnes och hennes familj ska åka bort så Erika ska ta hand om Agnes två kaniner och då skulle de prova att para dem, så nu var hon superglad istället! Är man 10 år är det snabba kast!

Har jobbat hela dagen idag och varit ute på en promenad för att få röra på mig lite i alla fall. Imorgon blir det nog löpning och yoga om det inte blir bebis ;-)

Kram

Wickie!

Känns i kroppen

att jag ansträngde mig igår.  Men det är en skön känsla.
Sitter på Barsebäck idag och sist blev det bara ca 3 000 steg en sådan dag. Måste försöka komma ut på en promenad idag så att jag för röra på mig lite mera. Igår blev det dock 14 000 steg så jag har ju lite buffert ;-)
Natten har annars varit lugn, hoppas varje kväll att syrran ska väcka mig och tala om att det är pågång men det låter vänta på sig.
Kramar!

Wickie!

Osannolikt!

Hur snabt jag sprang idag! Kände mig lite mätt när jag gav mig iväg och tänkte att jag tar det lite lungt ibörjan och får se hur länge jag orkar. Upptäckte dock att under de första 6 minuternas löpning kom jag nära 1 km!
Höll sedan det tempot hela programmet. Fick lite hjälp av en kille som sprang om mig vid  ett tillfälle (honom hade jag hjälp av under två löparvändor!). En omkörning i uppförsbacke som gick som hejsan gav mig också energi och kraft.
Jag är supernöjd med dagens träning. Fortsätter det att gå såhär bra kommer milen på 60 min inte att bli några som helst problem!

Hoppas er träning går lika bra!

Wickie!

Sovmorgon!

Vi klev inte upp förrän 10 idag! Skönt med sovmorgon. Hade dock an alldeles bisarr deöm på slutet. Inte otäck bara en salig röra av verklighet, film, tv fantasi, gamla händelser och massa annat. Faster Betty var med på ett hörn, eller snarare alla vita skjortot hon strukit, då förstår ni hur galen drömmen var! 
Vi ska gå och handle lite i en butik nära Veronika idag, jag behöver löparbyxor och Veronika behöver en vårjacka. Sen blir det nog en tur till Entré och se om jag hittar några skor.
Ska senut och springa en sväng. Idag blir det lite tuffare. förra veckan sprang jag 6x5 min med 90 min rask pomenad emellan. Idag blir det 6x6 min löpning med 60 min promenad emellan. Så det blir lite tuffare men det ska nog gå bra.
Benen känns lite småtrötta men det hör ju träningen till. tror att de första 6 min löpning blir tuffast sen släpper det nog som det brukar. Vill ju verkligen passa på nu när jag har möjlighet att styra min tid.
Må gott!

Wickie!

Trött i dubbel bemärkelse.

Inatt har jag sovit oroligt. Har haft oroliga drömmar som jag inte riktigt kommer ihåg men känslan sitter kvar i kroppen. Ville inte gå upp när klockan ringde men insåg att jag inte skulle bli piggare av att sova mera, kroppen är för spänd av drömmarna. Bättre att gå upp och jobba som tänkt och vila mitt på dagen om det behövs.

Kroppen är trött efter intervallträningen igår. Försökte ta mig i kragen och stretcha men det blev lite halvhjärtat. Stretchade vaderna som brukar ställa till trubbel för mig ibland och sätesmuskeln - som tur var för den har antydan till träningsvärk idag.

Kollade på nätet igår om det fanns någon yoga klass idag, man blev väldigt mjuk i kroppen och det behövs ju när man slarvar med stretchen. Men tidigast tisdag kväll fanns det ett psss som passade. Men jag satsar nog på det. Om vi inte är på förlossningen så klart! Skulle inte förvåna mig om ungen kommer ikväll när jag behöver sova... Hon passar säkert på då!

Hoppas ni får en bra dag!

Kram

Wickie!

Mätt, trött och nöjd!

Innan den sena lunchen gav vi oss av mot bulltofta och jag körde intervallprogrammet. Ibörjan var kroppen riktigt seg och trött och jag började fundera på om jag hade börjat träna för hårt och för mycket.
men när jag gått och sprungit 1-1,5 km började kroppen bli varm och jag kände att det fanns lite kraft och spänst i benen.
Bestämde mig för att ge allt under teknikövningarna så jag satte fart med knälyft och bensparkar osv när jag blev uppmanad. Orkade aldrig hela 20 sekunder men höll ett bra tempo och det är jag mycket nöjd med. tanken är ju att jag ska bli snabbare och då måste jag försöka vara snabb - även om det inte blir så länge ;-)
De 4 40 sekunders intervallerna med "spurt" klarade jag också riktigt bra. Kom upp i bra tempo och lyckades hålla ett relativt högt tempo emellan. I Återhämtnings faserna när man ska "springa normalt" behövde jag pusta mycket men förökte att gå och flera gånger joggade jag lätt.
Så för att vara första gången på länge ger jag mig själv ett starkt MVG!

Ha det gott!

Wickie!

Orealistiskt träningsprogram!

Jag har nu lagt ut hela podrunner serien i min träningsalmanacka. Jag har lagt 3 pass från varje vecka med ett intervallpass emellan och löpning varannan dag!
Vill ju varva med friskis o svettis också och tror inte att jag kommer att hinna springa varje dag men å andra sidan kanske jag inte körvarje veckopass 3 gånger.
Men, men med detta tempo skulle jag vara färdig med podrunner programmet till i mitten på maj och det känns skönt. Känslan jag har haft - ogrundad - är att förkylningar och seg strat här på våren skulle göra att jag nite skulle vara färdig med podrunner programmet förrän i slutet på sommaren och då få små mariginaler i tränngen till att klara milen under 60 min under lopper jag brukar springa då.
Men nu vet jag att även om jag spräcker denna tidplan med råge kommer jag att ha gott om tid att finslipa formen!

Må gott!

Wickie!

Storstaden har fördelar!

Har ingen längtan att flytta till någon större stad, eller ens närmare. Tycker vi har det bra där vi bor med den service vi behöver och lite till. Men storstaden har fördelar.
Igår kväll var det snöblandat regn som vräkte ner och varken Veronika eller jag var speciellt sugna på att ta den promenad vi planerat. Samtidigt hade jag suttit och jobbat hela dagen och bara gått 1 800 steg mot 8 000-10 000 många andra dagar.
Veronika gick då snabt in på nätet och kollade friskis och svettis hemsida - kl 20.00 fanns det ett yoga pass som lät lagom ansträngande en mellandag som denna (sprang dagen före och ska springa idag). Kroppen behövde sträcka på sig och jag har slarvat med stretchingen. Så jag bytte om och for iväg.
Nu ghar jag altså provat yoga för första gången och det var jätte skönt. Att ägna sig åt stretching i närmare en timma till lugn musik och tända ljus - det är inte sumt.
Kroppen upptäckte dock att den fått anstränga sig tidigare utan ordentlig stretch så den hämnas genom lite träningsvärk - men det får jag ta!
Har med mig mitt friskis medlemsskap så det kostade bara 50:- och det var det värt. idag ska jag ut och köra intervall programmet - men kroppen känns lite trött så vi får se hur det går. Kommer säkert att tycka att det går segt men tror ändå att det är en lagom träningstakt om jag vill bli bättre och snabbare.

Må gott!

Wickie!

Sega ben

rimmar med seg bebis?
Idag när jag var ute och sprang var benen lite sega och jag var glad att jag inte tog nästa veckas program. Blåste gjorde det också så periodvis var det stark motvind. Ibland var vinden så stark att det tog andan ur en och då är det lite svårt att springa. men jag är mycket nöjd med min insats och att jag tog mig ut trotts blåsten.Detta hade kunnat vara jag om det inte varit så kallt och blåsigt och om inte våren också varit seg ;-)

Bebisen är dock också seg. Mormor har vi släppt iväg hem men det var nära att hon fick stanna eller åka hem på något annat sätt än tåg. Det var strömavbrott på Malmö statin och full kaos. Men mormor tåg kom in och åkte bara 4 min försenat! De minuterna ser de ut att ha kört igen så hon kommer nog till skövde som planerat vid 18.30.

Må gott!

Wickie!

Idag skiner solen

men det ska börja blåsa...
Mormor äker hem snart och det är ju tråkigt men vi ses ju snart igen.
Veronika vaknade tidigt idag (före 8:a) och är redan trött igen så hon sover i fotöljen, kl 10,30! Jag hoppas det är kroppen som vilar inför kraftansträgningen.
Mormor åker vid 13 och då ger nog Veronika och jag oss ut och springer respkektive promenerar. Kände mig aningen förkyld imorse men inget som håller mig borta från löpningen.
Jobbar lite då och då och har just gjort klart tre gamla rapporter som legat som surdegar. Skönt när de är skickade till kunden och vi kan avslute de projekten.

Må gott!

Wickie!

Löpningen går bra

Sprang i pildamsparken igår och det gick bra. Parken var lite lite för 45 min löpning men det gick bra. Känns skönt att komma igång igen.
Imorgon ska jag klra vecka 3 för sista gången. Vill inte trappa upp för snabt även om jag tror att jag utan problem skulle klara 5x6 min löpning.
Vi får se vilket grönområde det blir imorgon ;-)
Ikväll ska jag ut på promenad. Får se om Veronika eller mormor hakar på.

Må gott!

Wickie!

Jobb morgon

Gick upp imorse och satte mig och jobbade. Har nu jobbat effektivt sedan 20 över 6 vilket känns skönt. Nu har mormor och Veronika vaknat och vi ska äta frukost.
SWen står tvätt på schemat, jag ska jobba lite till och sedan ut och springa. Har ju tänkt att springa som besatt på Malmös gator så jag måste ju ;-)
I Lördags gick/sprang vi i Bulltofta, Igår var vi till Torup pch gick och idag planerar vi att gå/springa i pihldamms parken. Vi måste ju undersöka alla Mlamös friluftsområden ;-)

Magen är lugn även idag, Veronika trodde igår kväll att det skulle börja inatt. Inte för att hon känt något speciellt utan bara ändå. Det var ju synd att hon inte hade rätt.

Idag ska vi också fixa lite praktiskt som att hämta lägenhetsnyckal hos Jenny och en bilbarnstol hos en kollega till Veronika. Det kanske är stolen bebisen väntar på? Vi får se...

Kram!

Wickie!

Magen lugn

även idag... men det är ju några timar kvar :-)

Idag har vi varit i Torup och promenerat, ca 3 km och 6 000 steg! Vi tog det lungt och hade en härlig stund ute i det som väldigt snart kommer att vara grönt!

Vi håller på och gör en fiskgratäng och sedan ikväll blir det bio!

Må gott!

Wickie!

Lugn dag

Vaknade vid 6 men tyckte det var lite väl tidigt för att e sig ut och springa så jag kröp ner igen. Somnade om och vaknade först när syrran kom och udrade hur länge vi hade tänkt att sova! Klockan var då 9 och vi skulle åka vid 10!
Frukost och sen bilfärd til Maria, Vera och Peter. Trevlig dag med mycket förlossninsg snack så jag vet inte om syrran blev nervös eller inte...
Lunch på IKEA och sedan åkte vi til bulltofta. Sprang idag för första gånger sen förkylningen (och Rättvik). Tog podruner programmet för 10 km, vecka 3. 6 st 5 minuters intervaler och det kändes helt OK även om de första 5 min kändes långa. Hade ju mentalt ställt in mig på att 5 min inte var lång stund:-)
Efter dusch gjorde vi hembakade semlor som jag åt med varm mjölk och kanel! MUMS!!!!

Nu ska vi se gårdagens letsdance!

Kram

Wickie!

Framme!

Var trött på tåget men sov bara ryckvis.
Allt gick bra och det var skönt att åka på natten så att man sov bort det mesta av den långa resan. Fick fruckost när jag kom fram och sedan har vi varit ute och gått.
Var förbi mödravården och mormor och jag fick vara med och lyssna på hjärtljudet! Känns lite overkligt att höra. Har också sett magen hoppa av en spark!
Enligt min plan ska vi till MAria imorgon och bebisen ska komma på söndag - så blir inte väntan så lång!

Vi får se om huvudpersonen sammarbetar!

Kramar

Wickie!

Våfflor och vila

på utbygget idag! Solen skiner så det blir varmt där ute. Vi åt även middagen är, helmysigt!

Hade ganbska bra ork på fm idag och tvättade någon maskin och grejade lite hemme men efter lunchen satte jag mig i vilstolen på utbygget och somnade! Sov gott i ca 2h! Så helt frisk är jag inte även om det går åt rätt håll.

Hoppas jag är ännu piggare imorgon.
Idag har det blivit både glas till våfflorna, lite smågodis och en näve chips nu på kvällen. Tror nog att chipsen var godast. På det stora hela uppskattar jag salta godisar mera nu opch särsaker göär mig ibland illamående. Så dt kan bli!

Kram

Wickie!

Piggare

och på bättre humör men förkylningen sitter i kroppen så jag ska fortsätta att ta det lite lungt.
Undervisar måndag och tisdag så då behöver jag lite kraft...
När jag fixade stallet imorse blev jag svettig trotts att jag tog det lungt så visst är jag förkyld. Bli ingen träning än på ett tag men i Malmö hoppas jag kunna rusa runt som besatt ;-)

Kramar

Wickie!

Förkyld!

och jätte trött!

På uruselt humör också...

så detta inläg blir inte långt...

wickie

Förkylningen

känns både värre och bättre??!!??
Känner att det sitter något ganska djupt i luftrören och jag är lite småsnuvig - men i övrigt mår jag bra!
En skum känsla. Jag ligger dock lågt med träning några dagar för att inte riskera något.

Må gott!

Wickie!

RSS 2.0