Det ligger mycket ...

... i det syrran sa. Ska man göra en förändring i livet som kanske inte syns eller är så påtaglig kan det vara bra att hjälpa till med en synlig förändring också. Ny stil som frisyr eller kläder, göra om hemma eller liknande.

Har tänkt på detta en hel del men känner inte att jag vill ändra utseende radikalt - håller ju på att spara ut håret och det vill jag inte klippa av men att få det att växa fortare är en nobellprisfråga så den ger jag mig inte på ;-)
Samtidigt vill jag gärna komma igång och träna och därmed gå ner lite i vikt innan jag köper helt ny garderob.

Att städa ur och röja hemma, fixa och greja - sälja på loppis m.m skulle vara en förändring nog. Det har varit väldigt befriande och ska bli ännu skönare när vi kan ställa upp allt i ladan inför loppisen. Men jag har fastnat. I de flesta skåp och lådor är det nu riktigt snyggt och urrensat men på ytan ser det lika ut fortfarande - om inte värre och jag kommer mig inte för att börja i något hörn. Det känns som om allt ska rasa om jag börjar. Som om någon balans rubbas... Samtidigt längtar jag efter att det ska bli snyggt och lättare att hålla ordning...
Så, mamma, här finns möjlighet att hjälpa till - men ta det varligt för det är t.o.m. jobbigt att skriva om!

Men ska det hända något måste det bli lite fart på projektet igen... Tror att jag ska ta hjälp av ungarna och röja vinden i helgen så kan vi verkligen börja städa "på ytan" sen. Kanske ännu en undvikande manöver men efter det är det mesta "under ytan" gjort så då har jag inget val längre!

Visst fungerar man lite konstigt...

kram

Wickie!

Det går upp och ner...

med det mesta. Dock har jag ingen inspiration att handla eller laga mat, den har försvunnit. Att handla har på många sätt varit en rutin nu är det ett arbete, ett svårt arbete. Bara att hitta innehållsförteckningarna på paketen är svårt! Sen att kunna läsa den minimala texten i veck, skarvar och perforerade flikar är inte enkelt!
Till detta ska läggas att allt inte är självklart. Glukossirap kan vara gjort av vete och kan därmed innehålla gluten. man måste då kontakta tillverkaren för att få veta om det är gjort på vete och i så fall hur rent det är för det kan vara så rent att det änd inte innehåller gluten. Att helt skippa varor utan glukossirap är nästan inte ett alternativ för det fins i nästan allt!
På detta ska läggas gissningen hur mycket jag tål... Få är så k'änsliga att de inte tål att få i sig lite. Det glutenfria är inte helt glutenfritt utan får innehålla små, små mängder - är det då något att bråka om glukossirap? Det har man ju inte i några större mängder så det kanske totalt sett blir minimalt med gluten i alla fall?
Ska träffa en dietist idag och jag hoppas hon kan hjälpa mig reda ut ett och annat.
Jag ljög lite när jag sa att jag inte gillar att handla. För får jag minsta lilla chans smiter jag in i en affär och köper godis! Vet inte hur jag ska ta mig ur det för det börjar bli jobbigt men orkar samtidigt inte riktigt jobba med frågan...

Kram

Wickie!

Min fina födelsedags blomma blommar fortfa...

20120520340 (MMS)

Min fina födelsedags blomma blommar fortfarande o har 5 knoppar på gång!


Blev så glad när jag såg ytterligare 4 kno...

20120520342 (MMS)

Blev så glad när jag såg ytterligare 4 knoppar gömda i ett blad.


Vid grinden i väntan på avfärda till sopti...

20120519339 (MMS)

Vid grinden i väntan på avfärda till soptippen. Hela garaget är fullt av säckar som ska med. Lillhuset huset är fullt av saker som kanske kan säljas o det står massor av grejer i ladan. Ändå känns inte huset tomt. . .


Maria måste visst vara upp och ner för att...

20120518333 (MMS)

Maria måste visst vara upp och ner för att gå med på att fotograferas. Fråga mig inte hur hon hamnade där. Hunden är hur som haver nöjd.


Nya, små men ack så irriterande problem i ...

Nya, små men ack så irriterande problem i vardagen. Att inte kunna smaka på makaronerna för att kolla om de är klara. Kan inte komma ihåg om jag någonsin använt klockan. Hur ska jag komma ihåg att ställa den när jag häller upp makaronerna i vattnet? När jag missat, hur vet jag då när de är klara? Suck!


Lite rädd...

- att energin jag känner inte ska hålla i sig. Väntar på att jag inte ska orka eller att jag ska bli sådär genomtrött igen. men än så länge funkar det... Men vågar inte lite på det ännu.
Har inte tordats träna på ett tag, vi har gjort så mycket annat som är ansträngande och sedan finns rädslan där att inte orka. Det var ju under ett träningspass jag "tog slut" och det hänger kvar, djupare än man kan tro. Vägen jag sprang på har jag inte åkt på sedan dess men det gjorde jag i helgen - och det kändes rent fysiskt. När jag kände igen mig, kom kroppen ihåg känslan! Lite läskigt men visar ju också hur djupt det satte sig.
Sitter nu och funderar på om jag inte ska be om skjuts till järnvägen och gå och springa ½:a den ursprungliga sträckan hem. Peppa mig själv och föröka ändra vägens energi till att vara positiv igen. Det behövs nog för att göra sig av med rädslan... Skulle underlätta om det blev fint väder. Det är något jag märkt på senaste tiden - jag behöver sol och mår mycket bättre när det är soligt ute. Jag har aldrig varit speciellt väderberoende men nu är jag det. Jag hoppas att det minskar för det är jobbigt att inte må bra i vissa väder.

- att inte klara av att hålla dieten, att missa en massa smågrejer som innehåller gluten och på det viset bli sämre igen eller inte bli bra.

- för att äta - har ingen matlust. Det är så mycket jag inte får äta så varför äta alls? Tyvärr gäller inte detta godis... men det får vara ett tag. jag har tilräckligt att jobba med när det gäller maten...

Men nu har jag jobbat tre dagar och det har gått bra! Man får ta en dag i taget...

Kram

Wickie!

Skylt hittad vid ingången till en djuraffä...

20120509331 (MMS)

Skylt hittad vid ingången till en djuraffär. . .


Fler onödiga skyltar...

Vet inte var den sitter för den kom till mig via mailen...Må gott!

Wickie!

Maria sitter på veden och är sur. Hoppas i...

20120506328 (MMS)

Maria sitter på veden och är sur. Hoppas inte det sprider sig till veden :). Ska jag åka ifrån henne om hon inte kommer till bilen? Det är bara ca 1km hem. . .


Mer energi

Har mer energi än jag haft på länge. Dess värre blir jag stressad över känslan att dt kanske bara är tillfälligt så jag ger mig ingen rast eller ro.
Just nu är hela huset upp och ner. Det bärs ut en massa saker som ska slängas och Uffe har röjt en garderob och rensat bland alla stövlar - det blev två sopsäckar som ska till tippen!
Men i några små hörn börjar det se bättre ut och snart hoppas jag att dessa områden blir större och fler!. Imorgon kommer mamma, då ska vi storstäda köket - superskönt att få det gjort och att dessutom få hjälp! LYX!
Nu ska vi äta lite lunch och sedan fortsätter röjandet...

Kram

Wickie!

Monopol kväll. Tack syrran! Maria vägrar v...

20120504326 (MMS)

Monopol kväll. Tack syrran! Maria vägrar vara med på bild men ni ser ryggen på henne när hon försöker gömma sig under bordet. Kram


Hittade

en symtombild som passar in på mig:

Vuxna har ofta diffusa symtom som trötthet, viktminskning och depressioner. Många mår dåligt i flera år utan att veta varför. Deras symtom feltolkas ibland som enbart nervösa besvär och läkarbesöken blir många. Det är i och för sig riktigt att celiaki kan orsaka psykiska symtom som trötthet, sviktande koncentrationsförmåga, gråtmildhet, irritation etc. Men det är naturligtvis viktigt att inte bara symtomen behandlas, utan även att den bakomliggande orsaken - celiaki - upptäcks.
Vissa får diaréer, förstoppningar eller gasspänningar, medan andra helt saknar yttre symtom. Lågt blodvärde och brist på olika ämnen blir en naturlig följd av att tarmens förmåga att suga upp näring är dålig vid obehandlad celiaki. Bristerna kan leda till skelettbesvär, muskelbesvär och hudbesvär.

Wickie!

och lite bra nyheter på en celiakisida

Modifierad stärkelse används som förtjocknings- och stabiliseringsmedel i olika produkter. Stärkelsen kan komma från olika källor såsom potatis, majs, tapioka och ris, men även från vete. Om stärkelsen kommer från en råvara som innehåller gluten (t.ex. vete) måste detta anges i innehållsförteckningen. Står det bara modifierad stärkelse är det alltså fritt fram för dig som glutenintolerant att äta.

...

Inte rolig läsning på Karolinska sjukhusets hemsida...

Viktuppgång
När tarmluddet växer ut igen så blir näringsupptaget bättre och detta kan leda till viktuppgång. Var uppmärksam på det. Ät regelbundet tre huvudmåltider och två till tre mellanmål per dag.

...

Glutenintollerant

Jag både fasade och hoppades inför resultatet av gastroskopin, min reaktion har också varit väldigt blandad. Jag ser mest allt jag inte får äta och har ingen lust alls att fundera på mat. Vill helst inte tänka på mat och ännu mindre laga mat.
Gjorde glutenfria våfflor för ett par dagar sedan - de blev inte alls lika goda - jag som älskar våfflor!
Bakade en sockarkaka av mix i går och det var ingen höjdare - ska prova att göra en själv någon dag men jag misstänker att smaken inte blir densamma. Mockarutor och toskakaka kanske funkar eftersom de smakar mycket annat? Det blir mycket att prova framöver. Blir ledsen över allt jag inte kan men hoppas att det kommer att kännas bättre snart men tyvärr kan det dröja minst ett halvår innan jag märker någon skillnad... Eftersom jag inte har ont i magen av glutenet är jag rädd att jag kommer att fuska och då blir jag ju aldrig piggare!
Det är inte lätt!

Nu orkar jag inte skriva mera - återkommer!

Kram

Wickie!

Erika tappade en kindtand inatt. Kram

20120502324 (MMS)

Erika tappade en kindtand inatt. Kram


RSS 2.0